با توجه به اهدافی که برای دکوراسیون در بخش قبل بیان کردیم، میتوان اهمیت آن را تا حدودی متوجه شد. اما بحث ما در این بخش بیشتر بر روی ضرورت داشتن دکوراسیونی با کیفیت و بر پایهی اصول مختلف است. در اماکن و ساختمانهای مختلف، دکوراسیون داخلی اهدافی مشترک و اهداف متفاوتی را دنبال میکند. این مسئله سبب میشود تفاوتهایی در هر یک از این فضاها از نظر نوع دکوراسیون داشته باشیم. برخی از انواع دکوراسیونها را در بخش قبل معرفی کردیم. در این قسمت به اهمیت دکوراسیون در سه مورد از موارد بالا میپردازیم.
اهمیت دکوراسیون خانه
خانه محلیست که افراد بیشترین زمان زندگیشان را در آن میگذارنند. این مکان باید ویژگیهای خاصی داشته باشد تا افراد بتوانند در آن احساس آرامش و رفاه کافی داشته باشند. استفاده از رنگهای مناسب، مبلمان، چیدمان اثاثیه و … از جمله پارامترهایی هستند که خانه را تبدیل به محلی دلنشین برای حضور میکنند. این اهیمت زمانی بیشتر میشود که بدانیم توجه نکردن به اصول ارگونومیک، رنگ، نورپردازی و مسائلی از این دست میتواند بر روحیهی افراد تأثیر منفی بگذارد.
اهیمت دکوراسیون اداری
دکوراسیون بر روحیه و سطح انرژی و نشاط افراد، در ادارات و سازمانها تأثیر بیشتری را از خود نشان میدهد. در واقع یک دکوراسیون داخلی اداری خوب میتواند ضامن عملکرد بهتر و کارآمدی بیشتر کارمندان باشد.
از دیگر سو این دکوراسیون در صورتی که به بهترین شکل طراحی و اجرا شده باشد میتواند رضایتمندی مشتریان را نیز به همراه داشته باشد و این مسئله خود عامل مهمی در افزایش اهمیت این موضوع است.
اهمیت دکوراسیون محیط آموزشی
این محیط را به عنوان یکی از مثالهای رایج در این زمینه مطرح میکنیم. در محیطهای آموزشی با توجه به سن هنرجویان و دانشآموزان میتوان فضاهای خاصی را ایجاد کرد. بیشترین نقطهی تمرکز در طراحی دکوراسیون این اماکن ایجاد شور و اشتیاق بیشتر در افراد برای یادگیری و تبدیل فرایند یادگیری به امری شیرین و دلنشین است.