گروه معماری آرکا
طراحی ویلا
طراحی ویلا شامل فرایندهای بسیار زیادی است و نیاز به یک کارشناس حرفه ای دارد. طراحی ویلا به گونه ای است که فضا جهت های مختلفی را به خود می گیرد. چه بودجه یک پروژه از ارزش بالایی برخوردار باشد و چه از ارزش متوسطی برخوردار باشد. شرکت آرکا مصالح و ویژگی های موجود در فضا را به صورت داخلی و خارجی طوری طراحی می نماید تا این تصور ایجاد شود که سرمایه گذاری بیشتری انجام شده است.
ویلا ها از فضا، امکانات بی نظیر و تصورات بدون مانع صحبت می کنند. ویلاها خانه های بزرگی هستند که کارها و فعالیت های مختلف و جداگانه ای دارند. آنها با دقت ساخته شده اند و منافع شخصی یک مالک را منعکس می کنند. با این حال، کار یک ویلا فقط به نمای بیرونی ختم نمی شود. آنچه مهم است این است که در داخل چه اتفاقی می افتد. اینکه چگونه آن را به بهترین مکان ممکن برای خود و خانواده تبدیل خواهید کرد.
طراحی های ویلا مسیر سنتی خانه های عمومی را دنبال نمی کند. گستردگی فضا باعث ایجاد خلاقیت بیشتر، ایده های بیشتر و امکانات بی نظیر می شود. تعادل مناسب دکوراسیون و طراحی داخلی همراه با ترکیبی از رنگ ها و تضادهای بسیار زیاد و بدون ایجاد ریسک در نیازهای عملکردی، باعث منحصر به فرد شدن ویلاها می شود.
نورپردازی در طراحی ویلا:
نورپردازی بی شک یکی از مهم ترین آیتم هایی است که در طراحی ویلای مدرن باید مد نظر قرار دهید. یک طراح حرفه ای می داند باید در کدام قسمت های ساختمان از چه نوع نورپردازی استفاده کند تا نتیجه تحسین برانگیز باشد. در صورتی که می خواهید ظاهر ویلای شما شفاف و روشن باشد، بهتر است نورپردازی درست و اصولی را در دستور کار خود قرار دهید.
نورپردازی شامل این موارد می شود که شما بر حسب سلیقه یا معماری ویلای خود می توانید آنها را به کار ببرید. نورپردازی عبارت است از نورهای مخفی در دیواره بیرونی ویلا، چراغهای دیواری نصب شده در بخش های مختلف محوطه حیاط نمای بیرونی ساختمان، نورافکنهای کوچک و بزرگ یا چراغهای کم نور رنگی نصب شده در بالکن و تراس.
پس باید نسبت به نورپردازی توجه ویژه داشته باشید، چون ویلای بدون نورپردازی جلوهای نخواهد داشت؛ هر چند هم طراحی و معماری شگفت انگیزی داشته باشد. پس اگر می خواهید از نمای ویلای خود به خصوص در شب لذت ببرید، حتماً کار را به یک تیم حرفه ای معماری بسپارید.
موقعیت پنجره ها در طراحی ویلا:
پنجرهها مانند چشم ساختمان عمل می کنند و در صورتی که درست جای گذاری نشوند؛ ساختمان دلگیری خواهید داشت. علاوه بر فضای درونی، پنجره ها به فضای بیرونی ساختمان هم جلوه می بخشند. ما پنجره های شیشه ای با جداره آلومینیومی را برای پنجره ویلاهای شمال توصیه می کنیم. البته اگر ویلایی با نمای چوبی دارید، بهتر است به فکر ساخت پنجره های خلاقانه با چوب باشید.
از جلوه و زیبایی پنجره ها که بگذریم؛ توجه به ابعاد و اندازه پنجره ها هم حائز اهمیت است. در واقع ابعاد پنجره مشخص می کند که چه میزان نور وارد ساختمان می شود. اگر حضور نور آفتاب در خانه و روشنایی را دوست دارید، می توانید از پنجره هایی استفاده کنید که از سقف تا کف امتداد دارند. این پنجره ها به طور کامل نور را به داخل ساختمان هدایت می کنند و جلوه بی نظیری به ساختمان می دهند.
انباری ویلا:
ویلا هم مانند هر ساختمان دیگری به فضایی برای ذخیره سازی وسایل شما نیاز دارد. این فضا می تواند شامل کابینت، کمد دیواری، قفسه کتابخانه و … می باشد. این فضاهای ذخیره سازی را با کمی خلاقیت می توانید به زیبایی طراحی کنید و جلوه فوق العاده ای به ساختمان بدهید. همچنین از فضای روی کابینت می توان به عنوان محلی برای قرار دادن وسایل دکوری استفاده کرد. پس دیگر نیازی به پنهان کردن این فضاها نیست!
نکات مهم جهت طراحی و ساخت ویلا
طراحی یکدست و هماهنگ
طراحی ویلا به دلیل فضای بزرگی که دارد وسوسه انگیز است. می تواند دارای کنتراست ها، تناقض ها و رنگ های زنده زیادی باشد. مسلماً آنچه بهترین نتیجه را می دهد طراحی یکدست است.
یک پالت رنگی را به عنوان تم اصلی در نظر بگیرید. این تناژ رنگی را در همه موارد از ست مبلمان گرفته تا کاغذ دیواری و لوازم جانبی ادامه دهید. اگر رنگ بیش از حد یکنواخت به نظر می رسد، یک تضاد با کوسن های رنگارنگ ایجاد کنید یا یک لوستر به آن اضافه نمایید.
جلوه بخشیدن به ویلا
ویلا بهترین مکان برای نمایش تجمل است. فضای کافی زیادی وجود دارد که منجر به احساسات خسته کننده نمی شود. ترفند بزرگ جلوه دادن ویلا این است که زیاده روی نکنید. بلکه عناصری داشته باشید که به خوبی کنار هم قرار بگیرند.
سقف های کاذب کاملاً روشن، راهروهای روکش دار با طلای مات، کفپوش و دیوارپوش های چوبی، لوسترهای تزئینی از عناصر طراحی خوبی هستند که نه سنگین هستند و نه خیلی سبک.
آنچه در استفاده از آنها اهمیت دارد باز هم هماهنگی طراحی است. یک اتاق نشیمن یا ناهار خوری انتخاب کنید و در آن فضا با تجمل به شکل متواضعانه ای بازی کنید.
لمس افسون دنیای قدیم
خانه ها برای زندگی در نظر گرفته شده اند. این جایی است که ما قسمت عمده ای از زندگی را برای استراحت و آرامش به سر می بریم. خوب است که به خصوص در یک ویلا با فضایی آشنا احاطه شوید. لمس جذابیت دنیای قدیم خاطرات را به شما باز می گرداند.
همچنین فضا به شما کمک می کند تا چیزهایی را بیابید که متعلق به خودتان یا خانواده تان است. خانه خود را با مبلمان قدیمی، فرش های آراسته، لوسترهای آویزان تزئین کنید. ویلای خود را با نقاشی های قدیمی تزئین کنید. در دکوراسیون قدیمی یک جذابیت خاصی وجود دارد و ویلا نیز میراثی از شما برای آیندگان است.
فضایی برای همه عناصر
بگذارید برای همه عناصر، فضا وجود داشته باشد. با یک سری از اِلمان ها زیاده روی نکنید تا مجبور شوید در مورد بقیه وسایل کم بگذارید. از سفرهایتان، وسایل بچه ها و عزیزانتان فضایی برای لوازم ضروری، فرش و سایر وسایل در نظر بگیرید.
در آشپزخانه قفسه های باز و درب دار، فضای یخچال فریزر و سایر لوازم را مشخص کنید. در حمام فضای حوله و سایر وسایل بهداشتی را در نظر بگیرید. بگذارید برای همه وسایل، فضایی وجود داشته باشد. همچنین فضاهایی را در نظر بگیرید که در آن هیچ وسیله ای وجود نداشته باشد.
ایجاد فضای آرامش بخش
چنین فضاهایی در ویلا با توجه به وجود هرج و مرج در زندگی، ضروری است. باید به گونه ای طراحی شود تا فضای طبیعی و آرامش بخشی داشته باشد. به عنوان مثال در اتاق نشیمن، اجسام آبی احاطه شده توسط شاخ و برگ های طبیعی با فضایی در سقف برای نفوذ نور ایجاد کنید.
بالکن ها را گسترش دهید و آنها را با گیاهان، گلدان ها و تخته سنگ های طبیعی پر کنید. برای برخی اوقات در آرامش شب یا بیرون آمدن با گیتار خود فضاهایی مانند طاقچه ها برای نشستن ایجاد کنید. هنگامی که زندگی شما را به سفر خود سوق می دهد، این طاقچه ها بسیار حیاتی خواهند بود و سعی کنید از لحظات آرامش بخش بهره ببرید.
تنظیم برنامه سرگرمی برای خانواده
ویلا، مکان بزرگی است و می تواند خسته کننده باشد. افراد فضایی را برای فعالیت های مختلف در نظر می گیرند و اغلب هر کسی به کار خود مشغول است. یکی از راه های جمع شدن خانواده ها اتاق های تفریحی است.
ویلاها امکان ایجاد اتاق های سرگرمی بزرگ و ضد صدا را فراهم می کنند. حتی می توانند به عنوان اتاق های اداری و فضاهای مینی کنفرانس نیز مورد استفاده قرار بگیرند. به این ترتیب شما نیازی به مسافرت زیاد برای کار ندارید. همچنین هر زمان که نیاز باشد کل خانواده را دور هم جمع کنید.
ایجاد فضای بیرونی
به همان اندازه که فضایی آرام و ساکت برای لذت ایجاد می کنید، هیچ چیز از ارزش بالکن نمی کاهد. برخلاف آپارتمان ها که بالکن کوچک تر دارند، می توان در ویلا بالکن های بزرگی را با مبلمان، وسایل و سایر عناصر دکور ایجاد نمود.
اینها همچنین می توانند به عنوان فضاهای تفریحی یا برای جشن گرفتن در کنار دوستان و خانواده ها استفاده شوند. اتاق نشیمن یا بالکن به طراحی هوشمندانه ای احتیاج ندارند. فقط چارچوب ذهنی مناسب برای ایجاد فضایی است که می توانید به آنجا پناه ببرید.
فضاهای دورهمی
فضاهای خانوادگی که همه می توانند در آن جمع شوند، داشتن ویلا را ارزشمند می کند. به خصوص در خانواده های مشترک که هر کس کارهای خود را انجام می دهد، یک بار در روز رسیدن به این امر واقعاً ویژه است.
فضای غذاخوری و آشپزی را می توان به گونه ای طراحی کرد که حرکات آسان را تسهیل کند. لوسترهای بزرگ آویز، کابینت ها، انبارها در مجاورت نزدیک و دکوراسیون چشم نواز کمک زیادی به ایجاد مناطق روشن، جذاب و سرزنده در خانواده می کند.
حمام های بزرگ
در ویلاها هرگز در سرویس های بهداشتی مصالحه نکنید. فضای ذخیره سازی برای حوله، وسایل بهداشتی، سایر وسایل لازم، وان ها و دوش ها همگی در ویلاها امکان پذیر است.
این فضا را بهینه کنید زیرا روز خود را از آنجا آغاز می کنید و همین طور روز خود را در این مکان به پایان می برید. از رنگ های خنثی استفاده کنید و ببینید چطور حمام شما جذابیت خاص خود را دارد.
بار خانگی
ایجاد فضای بار در بیشتر خانه ها امکان پذیر نیست. اما در ویلاها تنوعی را که می توانید به نمایش بگذارید و نمایش دهید را تصور کنید!
بارهای خانگی زیبا و شیک هستند. ویلاهای لوکس ویژگی های خودشان را دارند و داشتن یک بار خانگی یکی از این موارد است.
سبک های طراحی ویلا
طراحی ویلا به سه سبک صورت می پذیرد. این سبک ها شامل سبک طراحی ویلای مدرن، سبک طراحی ویلای کلاسیک و سبک طراحی ویلای تلفیقی می باشد.
طراحی مدرن ویلا
در سبک طراحی ویلای مدرن و لاکچری سعی می شود با ایجاد حجمی یکپارچه و منسجم همراه با گسترده نمودن نما در چند جهت، در داخل بنا نیز فضایی یکدست، دلباز و بزرگ حاصل نمایند. با استفاده از فرورفتگی در پوسته ویلا علاوه بر این که نمای دو بعدی به نمای سه بعدی تبدیل می شود، باعث ایجاد سایه اندازی در نما می شود. به ویژه فرورفتگی در قسمت بازشوها از تابش مستقیم نور خورشید ممانعت می نماید. تعادل، ایستایی، توازن، تناسب، ترکیب رنگهای چشم نواز از ویژگی های طراحی مدرن ویلا می باشند.
در طراحی مدرن از پنجره های قدی بزرگ به سمت باغ استفاده می شود. به طور معمول اتاق مهمان در کنار آشپزخانه در طبقه همکف قرار می گیرد. آشپزخانه نیز با یک در به فضای مجاور حیاط و استخر متصل می شود. معماری دوبلکس و سقف های بلند طراحی را جذاب تر و امروزی تر می نمایند. در این نوع طراحی فضاهای عمومی و خصوصی برای استفاده راحت تر افراد از یکدیگر جدا می شوند.
طراحی کلاسیک ویلا
در طراحی ویلا به سبک کلاسیک بیشتر از رنگهای خنثی استفاده می شود. رنگ خنثی از نظر روانشناسی حس ظرافت، رسمیت، قابل اعتماد بودن و قدرت را بر می انگیزد. رنگهایی از قبیل مشکی، سفید، قهوه ای شیری، برنزی و طلایی از زمره رنگهای خنثی می باشند که در طراحی کلاسیک مورد استفاده قرار می گیرند.
طراحی تلفیقی ویلا
این نوع طراحی تلفیقی از سبک مدرن و سبک کلاسیک می باشد. لازم به ذکر است که تمامی طرح ها مطابق با سلیقه و پسند کارفرما صورت می گیرد.
مراحل اساسی جهت ساخت ویلا
هدف از ساخت ویلا
اولین مرحله برای طراحی ویلا باید هدف از داشتن ویلا مشخص گردد. ویلاها ممکن است برای اهداف خاصی ساخته شوند. ویلاها می توانند به عنوان مکان شخصی برای تفریح و استراحت، لوکیشن عکاسی و فیلم برداری، شهرک ویلایی و … طراحی شوند. بنابراین در طراحی ویلا نیاز است که سلیقه، هدف، میزان بودجه و محل ساخت مورد بررسی قرار بگیرد.
مشخص کردن هزینه طراحی و ساخت ویلا
گام بعدی مشخص کردن هزینه های طراحی و ساخت ویلا می باشد. و می توان با به کارگیری افراد متخصص این هزینه ها و زمان ساخت را تا حد قابل توجهی کاهش داد.
تعامل افراد در ساخت ویلا
کارفرما و طراح باید در تعامل مناسبی قرار داشته باشند. کارفرما ایده ها و نظرات خود را با طراح در میان می گذارد. طراح بر اساس این ایده ها طرحی از ویلا را به کارفرما ارائه می دهد. در صورت نیاز اصلاحات لازم در طرح پیاده سازی می شود و هنگامی که مورد تأیید کارفرما قرار گرفت وارد مرحله بعدی می گردد.
اخذ مجوز ساخت و انعقاد قرارداد
کارفرما قبل از شروع عملیات ساخت باید کلیه مجوزهای لازم را از ارگان های مربوطه اخذ نماید.
آماده سازی زمین جهت ساخت ویلا
در این مرحله تجهیز کارگاه مطابق با قراردادهای پیمانکاری منعقد شده انجام می پذیرد. کلیه پیمانکاران ملزم به رعایت اقدامات ایمنی مطابق با قانون اداره کار، تأمین اجتماعی و مبحث 12 مقررات ملی می باشند. کارفرما نیز ملزم به بیمه کردن کارگاه و اشخاص ثالث می باشد تا در صورت بروز هر گونه حادثه ای ضرر و زیان کمتری متحمل شود. بدین صورت پروسه ساخت ویلا بدون هیچ نگرانی صورت می گیرد.
شروع عملیات ساخت ویلا
ساخت ویلا می تواند با آجر و بلوک و یا با سازه های فلزی، بتنی و یا چوبی انجام گیرد. عملیات ساخت ویلا در پنج مرحله صورت می گیرد. این مراحل شامل فونداسیون، اجرای اسکلت، سفت کاری، نازک کاری، نما سازی و محوطه سازی می شود. که هر کدام از این مراحل از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند.
اصول طراحی ویلا
- طراحی باید بر اساس بودجه صورت بگیرد که از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
- پلان طراحی ویلا که شامل ابعاد ستون، نوع فونداسیون، جنس مصالح، کف سازی و محوطه سازی ویلا می باشد. نقشه فاز دو ویلا هم توسط مهندسان مختلف تهیه می گردد.
- مهندس محاسب نقشه فاز دو سازه را طراحی می کند. در این نقشه مواردی مانند جنس سقف، تیر، ستون ها مشخص می گردد.
- مهندس معمار نقشه فاز دو معماری را تهیه می نماید که مصالح و جزئیات اجرایی تعیین می گردد.
- مهندس برق تأسیسات الکتریکی از قبیل وضعیت روشنایی، پریز و … را در نقشه فاز دو طراحی می کند. مهندس مکانیک نیز تأسیسات مکانیکی مانند وضعیت سرمایشی و گرمایشی، لوله ها و … را در نقشه فاز دو تعیین می نماید.
نحوه طراحی فضاهای داخلی ویلا
اتاق نشیمن در ویلا
اتاق نشیمن باید در نزدیک درب ورودی قرار بگیرد. به گونه ای که درب ورودی مستقیماً به اتاق نشیمن راه نداشته باشد. در ویلاهای کوچک ممکن است این امر میسّر نگردد اما تا حد امکان باید این اصل را رعایت نمود. همچنین اتاق نشیمن نباید راه عبور و مرور به اتاق خواب و قسمت های دیگر باشد.
غذاخوری در ویلا
غذاخوری باید در مجاورت آشپزخانه و اتاق نشمین قرار داشته باشد. اگر چه آشپزخانه باید به گونه ای باشد که تهیه غذا در آن مستقیماً از محل غذاخوری مشخص نباشد.
آشپزخانه در ویلا
آشپزخانه باید در نزدیک درب ورودی قرار داشته باشد. بدین نحو می توان مواد غذایی خریداری شده را به راحتی به داخل آن حمل کرد و یا مواد زائد را خارج نمود. همچنین آشپزخانه باید با بخش نشیمن ارتباط مستقیمی داشته باشد تا محل بازی کودکان از آنجا قابل رؤیت باشد. بخش های غذاخوری و صبحانه خوری نیز در مجاورت آشپزخانه قرار می گیرند.
اتاق خواب در ویلا
اتاق خواب باید در یک قسمت بی سر و صدا قرار بگیرد. برای ورود به اتاق خواب نباید از بخش های پذیرایی و فضاهای عمومی عبور کرد. برای تفکیک این بخش بهتر است از یک راهرو یا یک هال خصوصی بهره گرفت.
ورودی ویلا
ورودی ویلا اولین مکانی است که افراد با آن مواجه می شوند و ذهنیت اصلی از ویلا از همین بخش شکل می گیرد. ورودی باید در عین راحتی و زیبایی فاقد فضاهای بلا استفاده باشد. همچنین در شرایط اقلیمی گوناگون مانع ورود سرما، گرما، گرد و خاک شود. ورودی باید دسترسی مناسب به نشیمن، پذیرایی، پله های طبقات و آشپزخانه داشته باشد.
علاوه بر این موارد فضاهایی مانند نشیمن، آشپزخانه، اتاق خوابها و غذاخوری می توانند در مجاورت حیاط باشند. این گونه میتوان از منظره زیبا و شرایط خوب آب و هوایی بهره و لذت بیشتری حاصل نمود.
هزینه طراحی ویلا
هزینه طراحی ویلا شامل موارد ذیل می شود:
تعرفه طراحی پلان معماری ویلا
- هزینه طراحی نمای ویلا
- هزینه محوطه سازی ویلا
- هزینه دکوراسیون داخلی ویلا
- قیمت طراحی هوشمند سازی ویلا
- قیمت نقشه های معماری
- قیمت طراحی فاز دو معماری
- همچنین هزینه ساخت ویلا به مواردی مانند برند مصالح مورد استفاده، متراژ ویلا، امکانات رفاهی آن و نوع نمای انتخابی بستگی دارد.
تماس با ما
ارتباط با گروه معماری آرکا از طریق شماره های تماس و شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام آرکا میسّر و امکان پذیر است.