طراحی داخلی

طراحی ساختمان اداری

طراحی ساختمان اداری

طراحی ساختمان اداری و محیط‌های کاری با رعایت اصول کارشناسی در طراحی ساختمان سبب شده که دیگر خبری از سبک‌های کسل‌کننده و تکراری قدیمی نباشد. آنچه به نمایش گذاشته می‌شود، یاد آور تکاپو، حرکت و سرزندگی برای پرسنل حاضر و کارفرمایان آن‌ها در این محیط‌های پویا باشد.

بدون در نظر گرفتن آمار و ارقام و حتی با نگاهی سطحی به خیابان‌های شهر متوجه می‌شویم که تعداد ساختمان‌های اداری که به ‌وضوح توانسته ‌اند، کاربری و عملکردی منحصر به‌ فرد را ارائه دهند. ساختمان های اداری امروزه کمتر از نمونه‌های مسکونی نیستند. اهمیت روز افزون طراحی ساختمان اداری با سبک‌هایی نوین که الهام‌ بخش بوده و راندمان کاری کارکنان را ارتقاء دهد، غیرقابل‌انکار است.

مکان ‌های مورد نیاز در ساختمان اداری

در دنیای کنونی افراد به‌ منظور انجام امور کسب‌ و کار خود، بیشتر عمرشان را در ادارات می‌گذارند. برای بهینه نمودن فعالیت این سرمایه‌های انسانی، نیاز به نگرشی همه‌ جانبه وجود دارد که توجه به مقوله طراحی داخلی یکی از جنبه‌های مهم آن را تشکیل می‌دهد.

طراحی ساختمان اداری مطابق با مکان‌های مورد نیاز، آن‌ هم با رویکرد‌هایی نوین در حال گسترش است. که به‌ راستی باعث ارتقاء سطح کیفی این مراکز شده است. عملکردهای ضروری، نوع کاربری، نوع ارباب ‌رجوع و نیازهایشان و … همگی بر طراحی و چگونگی سازمان‌ دهی دفاتر کاری تأثیر می‌گذارند.

بخش‌ های اداری

بخش‌ هایاداری در هر سازمان و شرکتی می‌توانند از دفاتر یک تا سه ‌نفره و یا دفاتر گروهی را شامل شوند. بسته به نیاز یک اداره این بخش به چندین دفتر کوچک‌تر تقسیم می‌شود. یا در قالب یک کارگاه گروهی طراحی می شود که فقط بخش منشی آن مجزا است، بقیه قسمت ‌ها به‌ صورت چند منظوره کاربرد دارند.

بخش انبار اسناد

بخش انبار در طراحی و دکوراسیون اداری از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا مخزنی برای ذخیره اسناد مهم شرکت چون میکرو فیلم‌ها، پرونده‌ها، طرح‌های بایگانی، مدارک ثبتی و … است.

بخش خدماتی

این بخش بسیار به نوع کار و فعالیت سازمان وابسته است و شامل خدمات اصلی همان اداره خاص می‌شود. اغلب مکانی مناسب برای انجام امور خدماتی چون تکثیر، چاپ، فتوکپی و … می‌باشد.

بخش تجمع گروهی

در طراحی ساختمان اداری مکان‌هایی که به اتاق ‌های گردهمایی، تالارهای کنفرانس، نمایشگاه‌ ها و … اختصاص می‌یابند. به دلیل اینکه مکانی برای تجمع مهمانان و بازدیدکنندگان می‌باشند، از اهمیت زیادی چه از نظر زیبایی و چه از نظر پاسخگویی به نیازهای مراجعه ‌کنندگان، برخوردار هستند.

بخش تأسیسات

بررسی مسائل فنی یک ساختمان آن‌ هم با حجم بالای رفت ‌و آمد، نیازمند یک مکان اختصاصی است تا به طرز کاملی تمام جوانب مختلف آن مورد توجه قرار گیرد. تهویه مطبوع، سیستم حرارتی ـ برودتی، برق، مخابرات، نظافت و … از نکات مهمی هستند که در ساختمان‌های اداری باید در قالب یک مکان مجزا به آن‌ها پرداخته شود.

بخش رابط

بخش رابط در هر یک از طراحی داخلی ساختمان ممکن است، به‌گونه‌ای تعریف شود. اما در حالت کلی به ‌تمامی محل ‌های ورودی و خروجی اضطراری، راه‌پله‌ها، راه روها، آسانسور و … که به‌ صورت گروهی استفاده می‌شوند، بخش رابط گفته می شود. و احتیاج به یک طراحی خاص و منحصر به ‌فرد برای تأمین نیازهای مراجعین دارند.

انواع مختلف طراحی ساختمان اداری

در طراحی فضاهای باز و بسته دفاتر اداری سعی می‌شود؛ با حفظ حریم صوتی و بصری کارمندان، به تعامل میان آن‌ ها صدمه‌ای وارد نشود. بدین ترتیب توانایی تمرکزشان بر روی مسائل پیشروی در اداره مذکور بیشتر شود. با این توضیحات می‌توان گفت، در طراحی ساختمان اداری انواع مختلفی از فضاهای اداری با درجات مختلفی از حریم ساخته می‌شوند که به شرح برخی از آن ها می ‌پردازیم.

فضای کاری باز

در مشاغلی که به تمرکز زیاد حین کار نیازی نبوده یا متصدیان امور باید دائماً با هم در ارتباط بصری و کلامی باشند. در این صورت دفتر کار باز پیشنهاد معقولی است که می‌تواند تعدادی بیشتر از حتی 10 نفر را در خود جای دهد.

فضای کاری نیمه بسته

پارتیشن‌ها در چنین فضای کاری به کمک آمده و علاوه بر ایجاد یک حریم نسبی، مانع ارتباط‌ گیری کارمندان یک مجموعه با هم نمی‌شوند. در ارتباط مداوم آن ها خللی ایجاد نمی‌گردد و فقط فضا را کمی بسته ‌تر و منحصر به تعداد انگشت ‌شماری از کارمندان می‌نمایند.

فضای کاری خصوصی

این دفاتر به ‌صورت کاملاً بسته طراحی می‌شوند و توانایی تمرکز افراد را به علت عدم عبور صدا بالا می‌ رود. اگر در اداره شما هر کارمند مشغول به انجام یک سری کارهای محرمانه است که آگاهی افراد دیگر از این اطلاعات به ضرر سازمان ختم می‌شود. در نتیجه این نوع طراحی با ایجاد حریم صد در صدی حتماً به کارتان می‌آید.

فضای کاری مشترک

در طراحی ساختمان اداری که شامل دفاتر کاری مشترک هستند. یک دفتر کار برای چند کارمند که نیاز به کار گروهی دارند، به‌گونه‌ای که امکان تمرکز آنها در سطح متوسط برقرار باشد، طراحی می‌گردد. این فضا می‌تواند برای یک گروه کوچک 2 یا 3 نفره تنظیم شود.

نکات مهم در طراحی ساختمان اداری

فضایی که برای هر دفتر اختصاص می‌گیرد، باید متناسب با میزها و دیگر اجزای مورد لزوم در آن مکان باشد. به‌ گونه‌ای که در تردد و مراجعه ارباب ‌رجوع مزاحمتی ایجاد نشود. از این ‌رو در طراحی نقشه و پلان اولیه ساختمان‌های اداری چه از نوع هنری، فرهنگی، صنعتی، پزشکی و … برخی نکات مربوط به فضاسازی و سیرکولاسیون و همچنین تأسیسات الکتریکی و مکانیکی با توجه به عملکرد ساختمان در نظر گرفته می‌شود که در ادامه به مهم‌ترین آنها اشاره می‌کنیم.

ممانعت از ورود سر و صدا

ممانعت از ورود صدا، شامل صداهای داخلی و اصوات خارجی، به‌ صورت هم ‌زمان می‌شود. همان‌قدر که عدم انتشار صدا در فضای داخلی و توسط کارمندان و مراجعین مهم بوده و در زمان تقسیم‌بندی فضاها در طراحی ساختمان اداری باید لحاظ شود.

در برابر ورود اصوات مزاحم خارجی نیز اقدامی اصولی از همان ابتدا باید اتخاذ گردد. انتخاب سمتی از ساختمان به ‌دور از خیابان اصلی و پر سر و صدا برای احداث دفاتر کار، استفاده از پارتیشن اداری، دیوارهای عایق و پنجره ‌های دوجداره، همگی اقداماتی مؤثر هستند.

نورپردازی کافی

جهت‌گیری صحیح پنجره‌ها باعث انتشار نور طبیعی و افزایش انرژی کارمندان و طراحی یک محیط کاری ایده آل می‌شود. پس در حین چیدن پلان بهتر است، طرح به‌ گونه‌ای رقم  بخورد که دیوارها و پارتیشن‌ها در آینده از تابیدن نور کافی ممانعت نکرده تا فضای داخلی از نور محروم نشود.

برطرف سازی موانع در روند کار

باید در نظر گرفت که در حال حاضر بیشتر ساختمان‌ها از فناوری‌های روز و سیستم ‌های کامپیوتری برای انجام امور خود بهره می‌برند. با توجه به این موضوع باید طراحی ساختمان اداری به‌ گونه‌ای تنظیم و اجرا شود که موانع موجود در مسیر کار را به حداقل رسانده و نیازها را دفع و بر شرایط به‌ روز کاری و سیستم‌ های جدید اداری منطبق باشد.

گروه معماری آرکا

گروه معماری آرکا با سال ها تجربه در زمینه ساخت و ساز هر نوع سبک مورد پسند را به بهترین نحو اجرا و پیاده سازی می نماید.  

نخست گروه آرکا نیازها و الویت های شما را به خوبی درک می نماید و با تبحر زیاد اقدام به طراحی پلان می نماید. بعد از این که طرح مورد تأیید مشتری قرار می گیرد. اقدامات بعدی و مورد لزوم با سرعت و با کیفیت بالا به اجرا در می آیند. لازم به ذکر است که گروه معماری آرکا تمامی کارهای پروژه را از صفر تا صد به عهده می گیرد و پروژه را به صورت تمام و کمال تحویل می دهد.  

سایر فعالیت های گروه آرکا

همچنین شرکت آرکا در کلیه زمینه های ساختمان سازی اعم از مدیریت پیمان، دکوراسیون داخلی، مشارکت در ساخت، غرفه سازی، بازسازی، طراحی داخلی، پارتیشن بندی، اجاره غرفه، اجاره تجهیزات نمایشگاهی، برگزاری نمایشگاه، مراسم اداری، ایونت، کنفرانس، سمینار، برگزاری نمایشگاه مجازی، فروش مبلمان اداری و … فعالیت گسترده ای دارد.  

سایت فروشگاه تجهیزات نمایشگاهی و فروشگاه فروش میز، صندلی و کمد آرکا یکی از کامل ترین و مجهزترین سایت های فروشگاهی در این عرصه می باشند.  

در صورت تمایل می توانید از مشاوره های طراحان و دکوراتورها و … شرکت آرکا بهره مند گردید.  

تماس با ما

ارتباط با گروه معماری آرکا از طریق شماره های تماس و شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام آرکا میسّر و امکان پذیر است.