گروه معماری آرکا

بازسازی ساختمان اداری

بازسازی ساختمان های اداری در راستای چه اهدافی می باشند؟

محیط های اداری نقش اساسی در زندگی انسان ها ایفا می کنند. امروزه توجه به طراحی این مکان ها یکی از ضروریات می باشد که نه تنها در بحث زیباشناختی و استحکام بلکه از جهت افزایش راندمان کاری مورد توجه قرار گرفته اند. طراحی مناسب و بجا در ساختمان های اداری در ارتقا روحیه، خلاقیت، کارایی کارکنان تاثیر بسزایی دارد. بسیاری از کارفرمایان به حقیقت این موضوع پی برده اند و درصدد برآمده اند تا با بازسازی ساختمان های اداری نگرش و فکری نو خلق کنند و با بهره گیری از روانشناسی طرح ها، مواد و رنگ ها میزان بازدهی خود را به حد اعلا برسانند.     

بازسازی ساختمان اداری

بازسازی ساختمان اداری یا تخریب کدام بهتر است؟ حتماً این سؤال برایتان پیش آمده است. از لحاظ هزینه، تخریب هزینه بیشتری در بر دارد، به خصوص برای ساختمان چند طبقه تخریب بسیار گران خواهد بود. علاوه بر هزینه، تخریب زمان بیشتری را در هم در پی دارد. این باعث می شود در کار شرکت اختلال ایجاد شود و کارمندان شرکت برای مدت طولانی بی کار بمانند. در صورتی که بودجه کافی برای بازسازی کلی ساختمان را ندارید می توانید با اولویت بندی ابتدا به سراغ قسمت های مهم تر مثل لوله کشی، سیم‌کشی، دکوراسیون و معماری داخلی و خارجی بروید.

مدت زمان لازم برای بازسازی ساختمان اداری

  • مدت زمان بازسازی ساختمان اداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است چون ادامه روند کاری شرکت و برنامه کارمندان را تحت تأثیر قرار می دهد. پس باید پیش از شروع به کار، این مورد را در نظر داشته باشید. عوامل مؤثر در مدت زمان لازم برای بازسازی ساختمان اداری شامل:
  • هدف شما از بازسازی ساختمان اداری چیست؟ مدرن سازی فضا یا تعمیرات؟
  • تغییرات مد نظر شما جزئی است یا به دنبال تغییرات اساسی هستید؟ تغییرات جزئی و اساسی هر کدام به مدت زمان مختلفی نیاز دارند.
  • کاربری محل مورد بازسازی چیست؟
  • اداره یا شرکت شما به صورت یک شیفت کار می کند یا دو شیفت؟ در صورتی که کار ساختمان اداری به صورت یک شیفت باشد، سرعت بازسازی بسیار بالاتر می رود و زودتر کامل و تمام می شود.
  • متراژ مکان مورد بازسازی چقدر است؟
  • دلایل بازسازی ساختمان اداری چیست؟

مهم ترین عاملی که باعث می شود شما به فکر بازسازی ساختمان بیافتید این است که:

  • تأسیسات ساختمان مطلوب نباشد یا این که فرسوده و غیرقابل استفاده شده باشد.
  • ساختمان نورپردازی مناسب نداشته باشد و همین موجب آزار و سلب آرامش کارکنان شده باشد.
  • هدف شرکت یا اداره با معماری و طراحی ساختمان آن مغایرت داشته باشد.
  • در صورتی که مایل باشید فضای سنتی و فرسوده ساختمان را به یک فضای مدرن و شیک تبدیل کنید.
  • ممکن است ساختمان دارای طراحی اصولی نباشد و برای استفاده از بخش های مختلف دچار مشکل باشید.
  • برای طبقه بندی و مرتب سازی فضای اتاق های ساختمان نیاز به بازسازی داشته باشید.

نقش رنگ ها در بازسازی ساختمان اداری

رنگ سازمانی:

در انتخاب رنگ حتما از رنگ سازمانی خود در فضا استفاده کنید. رنگ درست می تواند در روح و روان کارکنان تاثیر مثبتی داشته باشد و باعث شادابی و نشاط آنها گردد. 

رنگ های سرد:

آبی و سبز در طراحی اداری

در محیط هایی که فعالیت های بدنی انجام می شود، رنگ های ملایم و آرامش بخش از خستگی می کاهند. به افراد کمک می کند تا نیروی خود را در تمام زمان ها به گونه ای مدیریت کنند که کارها را با نیرویی هماهنگ به انجام برسانند.

رنگ آبی محیطی آرام و صلح آمیز فراهم می کند و افراد را از هیجانات بی مورد دور نگه می دارد. البته ممکن است این آرامش را در فضای کاری نپسندیم و به دنبال هیجان و انرژی بیشتری باشیم. اما در برخی محیط های کاری که تنش زیاد است، شاید این راهی برای تسکین تنش های روانی ناشی از کار باشد.  

در محیط های ویژه ای که به تمرکز بالای فکری و عکس العمل های دقیق و سریع نیاز است، افراد باید در فضایی آرام به تصمیم گیری بپردازند. رنگ زیبای سبز که نشانی از طبیعت است می تواند محیطی آرام را فراهم کند و به فرد قدرت تمرکز بیشتری دهد.

 رنگ های گرم:

نارنجی و قرمز در طراحی اداری

در بسیاری از محیط های کار که فعالیت های بدنی چندانی صورت نمی گیرد، رنگ های گرم مثل طیف هایی از زرد، قرمز و آجری به افراد کمک می کنند تا دچار خواب آلودگی نشوند. به عنوان مثال در فضای یک دفتر کار که محیط نسبتا ساکت است، رنگ زرد یا قرمز حتی اگر در بخشی از اتاق استفاده شود، می تواند به بالا رفتن سطح انرژی کمک کرده و از کسالت نیروهای کار جلوگیری کند.

 در اتاق های کنفرانس، جایی که افراد بایستی درباره ی مسایل مختلف بحث کنند و به ایده های جدید دست یابند، استفاده از رنگ های گرم تحرک کافی را در فضا ایجاد خواهد کرد. البته می توان ترکیبی از رنگ های خنثی مانند خاکستری یا کرم را به همراه آن ها به کار گرفت تا رنگ های گرم تعدیل شوند.

رنگ زرد، گرم و پرانرژی است و افزاینده ی خلاقیت، باعث بالا رفتن روحیه می شود و نشانه ی ذکاوت و رهبری است. این رنگ برای اتاق کنفرانس نیز مناسب است.

نارنجی، رنگی چالش برانگیز و پرانرژی است. هوش، وفاداری و اعتماد به نفس انتخاب کننده اش را به نمایش می گذارد.

در ترکیب با سفید، مناسب برای محیط هایی است که فروش در آن جا انجام می شود. همچنین در ترکیب با خاکستری  متانت بیشتری یافته و محیط کاری گرم و امروزی را به وجود می آورد.  

رنگ های خنثی:

سفید، خاکستری، سیاه و قهوه ای

سفید رنگی خنثی، باز و تمیز است که فضایی راحت را تدارک می بیند. ضمن این که در کنار همه ی رنگ های دیگر به شفاف تر شدن اثر آن ها کمک می کند. در فضاهای کوچک باعث بزرگ نمایی می شود. بهتر است از سفید یا دیگر رنگ های خنثی برای سطوح بزرگ و رنگ پس زمینه مثل دیوارها استفاده شود تا فضا از آشفتگی نجات یابد.

رنگ های خنثی، شامل طیف وسیعی می شوند که از سفید شروع شده و تمامی طیف های خاکستری را از روشن تا تیره در بر می گیرند و به سیاه ختم می شوند. قهوه ای نیز جزو رنگ های خنثی است که طیف آن از کرم روشن شروع و به بژ و قهوه ای تیره ختم می شود.  

 رنگ وسایل اداری در دکوراسیون اداری

رنگ وسایل اداری در طراحی اداری در بازدهی کارکنان تاثیر زیادی می گذارند. مطالعات نشان می دهد که رنگ آبی روی ذهن، قرمز روی بدن، زرد روی احساسات و سبز روی تعادل تاثیر می گذارد. با ترکیب این رنگ‌ها می‌توانید بر رفتار سازمانی و سطح کار اثرگذار باشید.

اگر در سازمان به خلاقیت نیاز دارید از رنگ بنفش استفاده کنید. همچنین رنگ‌های آبی و قرمز هم موجب فعالیت سیناپس‌های مغزی کارکنان می‌شوند و ذهن را باز می‌کنند و به کار می‌اندازند. اگر در جستجوی یک رنگ پربازده هستید، رنگ آبی مناسب می باشد. در صورتی که تمام روز ذهن‌تان درگیر است و کار فکری می‌کنید، متخصصان توصیه می‌کنند دفترتان را آبی کنید و کمی با نارنجی تزئینش کنید. با این ترکیب موتور ذهن‌تان روشن می‌شود و ایده‌های خلاقانه به سمت شما سرازیر می‌شوند.

انواع پارتیشن ‌ها در بازسازی ساختمان اداری

پارتیشن های صفحه آکوستیک

در دفاتر کاری با پلان باز می توان از فضای موجود حداکثر استفاده را کرد. حفظ سکوت و حریم خصوصی در این گونه فضاها، چالش ‌برانگیز می باشد. پارتیشن‌ اداری آکوستیک، فوم ‌های آکوستیک ضخیمی بین پنل‌های خود دارند که سر و صدا را جذب می ‌کنند.  

پارتیشن‌ های چوبی

اگر در جستجوی یک ظاهر طبیعی و پراحساس هستید، پارتیشن های چوبی انتخاب مناسبی است که علاوه بر  کاربردی بودن، ظاهر دل پذیری هم به دکوراسیون داخلی فضای کار می‌دهد.

پارتیشن‌های چوبی به ویژه برای اتاق‌های کنفرانس، سوییت‌های اجرایی و اتاق‌های هیات مدیره ایده آل است که در آن کاربردی بودن بسیار مهم است.

پارتیشن ‌های شیشه ‌ای

انواع مختلفی از پارتیشن‌های شیشه ‌ای از جمله ترکیبی از پارتیشن ‌های توپُر، یک، دو یا سه جداره وجود دارد. گزینه‌های موجود برای پارتیشن‌های شیشه ‌ای زیاد و متنوع هستند: پارتیشن‌های شیشه‌ای با قاب استیل یا چوبی، پنل ‌های کامل شیشه و یا نیمه شیشه، و همچنین سبک ‌های متنوع از جمله شیشه ی مات، رنگی یا چاپی. این پارتیشن‌ها، انتخابی بسیار عالی برای تقسیم‌ بندی فضای کار هستند و باعث می ‌شوند فضا روشن و پرنور باقی بماند. البته باید امنیت کارکنان هم در نظر گرفته شود که در هنگام زلزله و یا حوادث دیگر منجر به بروز حادثه نشوند.

بازسازی نمای ساختمان اداری

بازسازی ساختمان اداری

نمای هر ساختمانی در اصل نشان دهنده هویت یک ساختمان می باشد. نما در ساختمان های اداری بسیار حائز اهمیت می باشد که نه فقط از جنبه زیبایی بلکه از لحاظ جلب مشتری بسیار مورد توجه قرار می گیرد.

در ساختمان های اداری نمای کامپوزیت به دلیل طیف رنگی گسترده، زیرسازی آسان و سریع، قابل شستو بودن، عدم تغییر رنگ در طول زمان و عدم نیاز به نگهداری، بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. اما از نماهای دیگری مانند نمای شیشه ای، سنگ، ترکیبی و یا GRC هم در ساختمان های اداری استفاده می شود.

 نمای شیشه ای روشنایی ساختمان را به حداکثر می رساند و به ساختمان ظاهری لوکس می دهد و دارای طرح های متنوعی می باشد.

نمای سنگی برای ادارات بهتر است که مشکی یا تیره باشد، رنگ روشن مناسب ساختمان های اداری نیست.

طراح نما می تواند برای نماهای ترکیبی طرح های بسیار متنوعی را ارائه بدهد.

نمای GRC گرد و غبار را جذب نمی کند و در نتیجه دیرتر کثیف می شود. این نما بیشتر مناسب طرح های گرد یا کروی می باشد.

بازسازی ساختمان اداری

تکنولوژی در بازسازی ساختمان اداری

مدیران به لحاظ کاهش هدر رفت انرژی و جلوگیری از اتلاف انرژی در ساختمان های اداری اقدام به برنامه ریزی و پیاده سازی سیستم های هوشمند می کنند. هوشمند سازی به معنای کنترل یکپارچه و متمرکز و مدیریت هدفمند سرویس ها و امکاناتی در ساختمان ها می باشد که قابلیت این امر را دارند. هدف آن، بهره گیری از تکنولوژی روز دنیا در ادغام با هنر، جهت رفاه بیشتر و هزینه کمتر می باشد که این مسئله با بازسازی اصولی ساختمان امکان پذیر شده است.   

بازسازی ساختمان اداری

بهره برداری از نور طبیعی در بازسازی ساختمان اداری

یک عامل مهم در طراحی هر ساختمانی نور می باشد. بهتر است ساختمان ها طوری طراحی شوند تا از نور طبیعی بیشترین بهره را داشته باشند. نور طبیعی می تواند باعث انرژی بیشتری در کارکنان شود. ساختمان های اداری باید از روشنایی مفید روز بهره ببرند اما نباید در معرض تابش شدید نور و گرمای خورشید باشند. از این رو در برخی از کشورها ساختمان های اداری را در جهت شرق و غرب می سازند تا نفوذ نور خورشید را متعادل کنند.  

نور محیط باید در حد مطلوب و مناسب نوع فعالیت در آن محیط باشد. نور نباید خیرگی و سایه های مزاحم ایجاد کند. همچنین برای استفاده از نور طبیعی باید امکان تنظیم و کنترل نور محیط وجود داشته باشد تا کارایی افراد افزایش یابد. برای تنظیم نور از پنجره هایی با ابعاد مناسب و شیشه های رفلکس و پرده های مناسب استفاده می شود.  

امروزه با استفاده از سیستم های جدید تکنولوژی می توان مسیر نور خورشید را هدایت کرده و تغییر داد. با بهره گیری از منشورها و بازتابنده ها می توان از نور حداکثر استفاده را برد.  

یک پلان خوب طوری طراحی می شود که تمام واحدها به یک اندازه از نور طبیعی بهره مند شوند.

در پارتیشن بندی هم باید این نکته را مد نظر قرار دهید. زیرا برخی از پارتیشن ها ممکن است مانع ورود نور طبیعی شوند.  

بازسازی ساختمان اداری

استفاده از لوگو در بازسازی ساختمان اداری

برای برقراری ارتباط مشتریان، کارمندان و… با شرکت طراحی لوگویی اختصاصی برای شرکت و همچنین اشاره هایی کوچک به آن در کف ها و سقف ها می تواند این ارتباط را حفظ نماید.

 می توان با استفاده از الگو و نوارهای رنگی طرحی خاص را بر کف زمین ایجاد نمود. همچنین در مهم ترین بخش هر فضای اداری یعنی قسمت ورودی شرکت می توان با طراحی های خاص مانند، دیوار چوبی با طرحی مورب که در آن لوگو و اسم شرکت با رنگ سبز و گیاهان فضای ورودی، حس دعوت کننده ای ایجاد نمود.    

بازسازی ساختمان اداری

نورپردازی در بازسازی ساختمان اداری

درصورتی که امکان استفاده از نور طبیعی نباشد، به ناچار باید از نورهای مصنوعی استفاده کرد. در انتخاب لامپ ها، باید از نوعی استفاده کرد که بهترین کیفیت نوری و کم ترین مصرف را داشته باشند. طراحی سیستم های هوشمند نورپردازی، از روش های مناسب در معماری داخلی دفاتر کار می باشند که به طور چشمگیری از مصرف انرژی کاسته و بر کیفیت نور در فضا می افزایند.  

نورپردازی باید به گونه ای باشد که بدون خیرگی و سایه اندازی های نامناسب بتواند روشنایی مناسب سطح کار که همان میز کار و میز کنفرانس است را فراهم نماید.  

بهترین نورپردازی برای دفاتر اداری نورپردازی سطح کار است یعنی پرسنل هنگام کار نور مناسب برای دید میز کار خود و انجام فعالیت مربوطه را داشته باشد.  

نورپردازی عمومی برای کل فضا و تامین روشنایی مطلوب فضای اداری توصیه می گردد.  

نورپردازی تاکیدی در فضای اداری برای تاکید لوگوی سازمانی مناسب است.  

برای تامین نور و روشنایی سطح کار از نورپردازی موضعی استفاده می شود.  

به کارگیری عایق صدا در بازسازی ساختمان اداری

سکوت لازمه کار می باشد و تمرکز کارکنان را افزایش می دهد. در طراحی ساختمان اداری باید دفاتر کار کارمندان به گونه ای طراحی شوند که در سمت مخالف خیابان اصلی قرار بگیرند. اگر طراحی چنین پلانی امکان نداشته باشد باید از پنجره های دو جداره و دیوارهای عایق صدا استفاده کرد. در صورتی که از پارتیشن بندی استفاده می کنید باید بدانید که صدا از برخی پارتیشن ها عبور می کند. بنابراین بهتر است کارکنانی را که مدام با تلفن در حال صحبت هستند را دورتر از کارکنانی قرار دهید که بیشتر به تمرکز و آرامش در کار نیاز دارند.

بازسازی ساختمان اداری
بازسازی ساختمان اداری

استفاده از فضای سبز در بازسازی ساختمان اداری

فضای سبز در محیط کاری می تواند در بالا بردن روحیه کارکنان اثر بخشی زیادی داشته باشد. این امر تا اندازه ای اهمیت دارد که در طراحی های جدید بیشتر به آن پرداخته شده است. پلان ها همراه با فضای طبیعی و سرسبز ارائه می شوند و پنجره ها به سمت فضای سبز قرار داده می شوند.

استفاده از فضای سبز از قبیل گیاهان و گلدان ها در تمامی بخش های محیط اداری حس زندگی و طبیعت را در فضای کار القا می کند و باعث تلطیف خشکی و خشونت می شود. در بخش کارکنان می توان با طراحی کمدهای بایگانی فضایی را برای استفاده از فضای سبز ایجاد کرد و در صورت کوچک بودن فضا، دیوارهای سبز که امروزه بسیار متداول هستند می توانند گزینه ی مناسبی باشند.

می توان با شناخت گیاهانی مناسب برای نگهداری در چنین فضاهایی، محیطی آرامش بخش را طراحی نمود.

 یکی از راه های کم هزینه و موثر برای ایجاد فضایی شاداب و حس طراوت در محیط کار و یا سازمان ها استفاده از گیاهان می باشد که نه تنها انرژی و حس طراوت را به افراد انتقال می دهد بلکه سبب تهویه هوا و ایجاد هوایی پاک تر در محیط اداری می گردد. استفاده از انواع گل و گیاه طبیعی می تواند القا کننده حسی تازه و روحیه ای شاد به کارمندان، مدیران و حتی افرادی باشد که روزانه در آنجا رفت و آمد می کنند.

استفاده از گیاهان در دکوراسیون اداری علاوه برایجاد یک فضای خوب باعث بهره وری بالای کارکنان می شود. همچنین استفاده از گیاهان در دکوراسیون داخلی دفتر کار باعث تهویه بهتر هوا می شود تحقیقات نشان داده است که گیاهان مانند یک فیلتر می توانند ۵۰ تا ۶۰ درصد سموم موجود در هوا را جذب کنند و با انتشار رطوبت موجب پایین آوردن درجه حرارت محیط شوند و در نتیجه محیط را را برای کارکنان دلپذیرتر کنند. استفاده از گیاهان در طراحی دکوراسیون اداری می تواند فضای کار را پویا و زنده کند.

از دیگر تاثیرات گیاهان در طراحی دکوراسیون اداری می توان به کاهش صدا در محیط های اداری اشاره کرد. طبق تحقیقات انجام شده گیاهان باعث کاهش ۵ دسی بلی صدا در محیط های کاری می شوند و هرچه گیاهان دارای برگ های پهن بیشتری باشند تاثیر در کاهش صدا بیشتر خواهد بود.

چند نمونه از گیاهان که تاثیر به سزایی در امر تصفیه هوا دارند:

گیاه عنکبوتی، گیاه پیچک یا پاپیتال، درخت اژدها یا دراسنا

چند نمونه از گیاهانی که به نور کم احتیاج دارند:

گیاه آلوئه ورا، گیاه بامبو، گیاه پوتوس

گیاهانی که به آب کمی احتیاج دارند:

گیاه آلوئه ورا، انواع کاکتوس، گیاه فیکوس، گیاهان هوازی

استفاده از بالکن های سبز در بازسازی ساختمان اداری  

با طراحی بالکن‌ در فضای اداری می توانیم این فضا را برای کارمندان مطلوب تر نماییم. در شرکت هایی که فضایی کوچک دارند و تعداد افراد در آن جا زیاد هستند برای گردش هوا و همچنین کاهش خستگی جسمانی و برای کارمندانی که سیگار می کشند می توان با طراحی بالکنی سبز این فضا را تامین نمود.

اولین نکته‌ ای که باید در طراحی در نظر گرفت، این‌است که بهتر است بیشتر باغچه بالکنی‌را به گیاهان خانگی همیشه سبز اختصاص دهیم. این نوع گیاهان نیاز به رسیدگی زیادی ندارند که این با محیط کاری هماهنگ تر است. نکته ی دیگر در این باره این‌‌ است که اگر فضای بالکن کوچکی دارید، قرار دادن گیاهان مختلف از یک رنگ و یا یک نوع در کنار هم می‌تواند به بزرگ نشان دادن فضا کمک کرد.

باغچه‌ های دیواری و گلدان‌های آویز سقفی برای بالکن‌های کوچک که فضایی برای قرار دادن گلدان ندارند،گزینه مناسبی است. حتی در صورتی که بالکن شما یک دیوار کوچک داشته باشد می‌توانید انواع گلدان‌هایی را تهیه کنید که در بازار برای این منظور وجود دارند. برای استفاده بهینه از فضای بالکن‌ گلدان‌های آویز سقفی را فراموش نکنید. آن ها در کنار باغچه دیواری جلوه باغ کوچک را برایتان فراهم می‌کنند، بخصوص اگر در آنها گیاهان رونده مانند پتوس بکارید. از گلدان‌های آویز سقفی می‌توان برای محصور کردن بالکن هم بهره برد و فضای بالکن را از دیدرس دور نگه داشت.  

بازسازی ساختمان اداری

جایگاه اصولی فضاها در بازسازی ساختمان اداری

باید قرار گرفتن بخش های مختلف در کنار هم، اصولی و کاربردی باشد. به عنوان مثال مکانی مانند آشپزخانه که در طول روز در برخی از ساعات مملو از بوی غذاهای مختلف می باشد در کنار اتاق کنفرانس که یک مکان رسمی است غیراصولی می باشد.

توجه به امنیت و سلامت کارمندان در بازسازی ساختمان اداری 

امنیت کارمندان از مهمترین نکات در طراحی یک ساختمان اداری می باشد. یک ساختمان اداری علاوه بر استحکام و مقاومت بالا باید به پله اظطراری، تهویه مطبوع، گرمایش امن، سیستم های هوشمند قطع گاز و سایر سیستم های امنیتی در مواقع اضطراری مجهز باشد. همه این نکات باید در طراحی بازسازی ساختمان مد نظر قرار بگیرند..

بازسازی ساختمان اداری

در بازسازی ساختمان اداری چه فضاهایی باید مد نظر قرار بگیرند؟

در بازسازی ساختمان اداری حداقل فضای پیشنهاد شده برای فضاهای اداری عبارتند از:
  • فضای پایه برای نوشتن و تایپ کردن 4 متر مربع
  • فضای اضافه برای قرار دادن اوراق در یک طرف 1 متر مربع
  • فضایی اضافه برای قرار دادن فایل 1 متر مربع به ازای هر فایل
  • فضای ملاقات به ازای هر صندلی اضافه 5/1 متر مربع
  • دفتر کار باز : فضای کاری باز غیر محصور برای بیش از 10 نفر می باشد. مناسب فعالیت هایی است که نیازمند ارتباط مداوم و کارهای با سطح تمرکز پایین هستند.
  • فضای کار گروهی : فضای کاری نیمه بسته با انواع پارتیشن اداری برای 2 تا 8 نفر است. مناسب برای کارهای گروهی نیازمند ارتباط مداوم و سطح تمرکز متوسط می باشد.
  • اتاقک کار: فضای کاری نیمه بسته با انواع پارتیشن اداری برای 1 نفر است. مناسب برای مشاغلی که ارتباط و سطح تمرکز متوسط نیاز دارند.
  • دفتر کار خصوصی: فضای کاری بسته برای فعالیت های محرمانه و اموری که نیازمند سطح تمرکز بالا هستند. یا فعالیت هایی که شامل ملاقات های کوتاه زیادی در طول روز می باشند.
  • دفتر کاری مشترک: فضای کاری بسته برای 2 یا 3 نفر می باشد. مناسب فعالیت های با تمرکز متوسط و کارهای گروهی در قالب گروه های کوچک است.
  • اتاق گروهی: فضای کاری بسته برای 4 الی 10 نفر است. مناسب برای کار گروهی که ممکن است محرمانه باشد در عین حال نیاز به ارتباط مداوم درون گروهی دارد.
  • باجه مطالعه: فضای کاری بسته برای یک نفر است. مناسب برای فعالیت های کوتاه مدت نیازمند تمرکز می باشد.
  • سالن کار راحت: فضای کاری سالن مانند مناسب 2 الی 6 نفر می باشد.که نیازمند هم فکری و یا تعامل آنی است.
  • جایگاه موقت : فضای کاری باز برای یک نفر است. مناسب فعالیت های کوتاه مدت که نیازمند سطح تمرکز پایین است.

بازسازی ساختمان اداری

فضاهای ملاقات:
  • حداقل فضای پیشنهاد شده برای هر فضای ملاقات:
  • فضای ملاقات باز 5/1 متر مربع به ازای هر نفر
  • فضای ملاقات بسته 2 متر مربع به ازای هر نفر
  • فضای ملاقات همراه با تجهیزات و مبلمان 3 متر مربع به ازای هر نفر
  • نقطه ملاقات ( کاربران ایستاده ) 1 متر مربع
  • اتاق ملاقات کوچک: فضای ملاقات بسته برای 2 تا 4 نفر و مناسب برای تعاملات رسمی و غیر رسمی می باشد.
  • اتاق ملاقات بزرگ: فضای ملاقات بسته برای استفاده 5 تا 12 نفر جهت بحث و تعاملات رسمی است.
  • فضای ملاقات کوچک: فضای ملاقات باز یا نیمه باز برای 2 تا 4 نفر و مناسب تعاملات کوتاه و غیر رسمی می باشد.
  • فضای ملاقات بزرگ: فضای ملاقات باز یا نیمه باز برای تعداد تا 12 نفر و مناسب تعاملات کوتاه غیر رسمی است.
  • اتاق فکر : فضای ملاقات بسته برای 5 الی 12 نفر و مناسب جلسات اتاق فکر و کارگاه ها می باشد.
  • نقطه ملاقات: یک نقطه ملاقات باز برای 2 الی 4 نفر برای جلسات موقت و غیر رسمی است.
فضای پشتیبانی :
  • بایگانی: یک فضای بسته برای نگهداری اسناد
  • انبار : یک فضای باز یا بسته برای نگهداری وسایل کاری رایج
  • فضای چاپ و کپی: یک فضای باز یا بسته مجهز به تجهیزات و لوازم چاپ و کپی و اسکن و …
  • محل صندوق های پستی: یک فضای باز یا بسته که کارمندان نامه های ورودی خود را از آنجا دریافت و یا نامه های خروجی را در این محل قرار می دهند.
  • بوفه: محلی باز یا بسته برای تدارک نوشیدنی ها و خوراکی های کارشناسان
  • محوطه استراحت: فضای نیمه باز یا بسته برای استراحت میان کار
  • محوطه کمدهای شخصی: فضای نیمه باز یا بسته برای قرار دادن وسایل شخصی کارشناسان
  • اتاق دخانیات: فضای بسته برای استعمال دخانیات
  • کتابخانه: فضای نیمه باز یا بسته برای مطالعه
  • اتاق بازی: فضای بسته برای انجام بازی و تفریح کارشناسان
  • فضای انتظار : فضایی باز یا نیمه باز برای انتظار مراجعه کنندگان
  • فضای تردد: راهرو های اتصال مناطق مختلف شرکت به یکدیگر
بازسازی ساختمان اداری

در بازسازی ساختمان اداری چه فضاهایی باید مد نظر قرار بگیرند؟

تمامی فضاهای یک ساختمان اداری در ۵ گروه به شرح زیر طبقه بندی می‌شوند.

گروه ۱ – فضاهای اصلی

منظور فضاهایی هستند که کارهای اصلی اداری مستقیما در آنها انجام می‌شوند. مانند اتاق‌های کارشناسی یک یا چند نفره، سالن‌های کار گروهی، اتاق‌های جلسات، بایگانی جاری (در ارتباط با کار اداری)، محل دستگاه فتوکپی، انبار روزمره، لوازم مصرفی و موارد مشابه.

گروه ۲ – فضاهای وابسته اصلی

منظور فضاهایی هستند که برای تسهیل و خدمت رسانی انجام کار پیش بینی شده و در کنار فضاهای گروه یک شکل می‌گیرند. مانند سالن اجتماعات، کتابخانه،‌کلاس‌های آموزشی، مرکز تلفن، اطلاعات، نگهبانی، مراکز تهیه میکروفیلم، رایانه، تکثیر، بایگانی راکد و موارد مشابه.

گروه ۳ – فضاهای رفاهی

منظور فضاهایی هستند که برای تامین رفاه کارکنان و مراجعین در ساختمان اداری پیش بینی شده و در کنار فضاهای گروه ۱ و ۲ شکل می‌گیرند، مانند نمازخانه، غذاخوری، آبدارخانه، فروشگاه تعاونی، مرکز کمک‌های اولیه، سرویس‌های بهداشتی و موارد مشابه.

گروه ۴ – فضاهای پشتیبانی

منظور فضاهایی هستند که برای پشتیبانی فعالیت‌ها و خدمات اداری پیش بینی شده و به طور غیر مستقیم در کنار فضاهای گروه ۱ و ۲ و ۳ شکل می‌گیرند. مانند تعمیرگاه لوازم، تعمیرگاه خودرو، انبارهای اصلی، فرعی و استقاطی، رختکن و دوش کارکنان خدمات، اتاقهای نظافت، بارانداز، توقفگاه، ‌تاسیسات مرکزی و کنترل آن در طبقات و موارد مشابه.

گروه ۵ – فضاهای رفت و آمد

منظور فضاهایی هستند که برای ارتباط بین فضاهای یاد شده و سطوح زیرساخت (دیوارها و ستون‌ها) پیش بینی می‌شوند و عبارتند از:  

گردش افقی در طبقات مانند راهرو ها

گردش عمودی بین طبقات مانند راه پله ها و آسانسور

بازسازی ساختمان اداری

نقش رنگ ها در بازسازی ساختمان اداری

مبلمان در دکوراسیون فضای اداری

امروزه دفاتر اداری بسیار تغییر کرده اند و دیگر مانند سابق خشک و بی‌روح نیستند. در بیشتر دفاتر اداری پاف، اتومن یا صندلی‌های مدرن و رنگارنگ به کار می رود. استفاده از مبلمان مدرن و خاص، دفتر کار را منحصر به ‌فرد می‌کند و به دفتر کار هویت می بخشد.

انتخاب مبلمان استاندارد و چیدمان مناسب آن، از اساس کار طراحی ایده ال دفاتر کار محسوب می شوند. مبلمان اداری باید استاندارد و هماهنگ با رنگ و فرم فضای داخلی اتاق ها و چیدمان درست و اصولی باشد به طوری که مزاحم رفت و آمد و فعالیت افراد نشود و به محیط زیبایی ببخشد.

مبلمان اداری از لحاظ تامین سلامت جسمانی نیز نقش مهمی را ایفا می کند. مبلمان اداری شامل محصولات مختلفی از جمله صندلی اداری، صندلی مدیریت، صندلی کنفرانس، میز اداری، میز مدیریت، مبل اداری، میز منشی، پارتیشن، قفسه و کتابخانه و … می باشد که هر یک به نوبه خود می تواند نقش به سزایی در سلامت افراد در طول مدت کار داشته باشد.

مبلمان های اداری در دو نوع کلاسیک و مدرن وجود دارند که با توجه به نوع شغل و حرفه افراد و همچنین سلیقه آن ها انتخاب و طراحی می شوند. مبلمان های کلاسیک بیشتر مورد انتخاب افراد مسن تر و مبلمان های مدرن اکثرا با استقبال بیشتر جوانان رو به رو می گردند.

نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که مبلمان اداری را متناسب با ابعاد و فضایی که به آن دسترسی دارید انتخاب کنید. به عنوان مثال اگر دارای محیطی کوچک هستید از مبلمان های اداری با ابعاد بزرگ و یا سرویس کامل مبلمان اداری را استفاده نکنید و سعی کنید مبلمانی با ابعادی ظریف تر، کوچکتر را برای شرکت خود انتخاب کنید.

آینه در دکوراسیون فضای اداری

آینه‌ها در دکوراسیون فضای اداری می‌توانند تغییر زیادی به وجود بیاورند و به آن زیبایی ببخشند. آینه فضای کار را بزرگ‌تر جلوه می دهد.

انتخاب میز در دکوراسیون اداری

انتخاب میز بسیار مهم می باشد. کارمندان ساعات زیادی را پشت میز سپری می کنند و باید احساس راحتی کنند. رنگ سفید برای میزها مناسب است چون چشم ها را خسته نمی کند و همچنین محیط را دلبازتر جلوه می دهد. نکته دیگر این است که ارتفاع میز و صندلی باید هماهنگ باشند و فضایی برای گذاشتن وسایل شخصی وجود داشته باشد.

برای انتخاب میز مناسب بهتر است به سراغ میزهایی برویم که احساس سبکی دارند و می توانند طراحی های متفاوتی را در خود جای دهند و قابلیت تغییر داشته باشند. از رنگ های همیشگی دوری کنیم.

انتخاب کفپوش در بازسازی ساختمان اداری

کف فضاهای اداری بهتر است از جنس سنگ یا سرامیک باشند. استفاده از کفپوش های دیگر به خصوص پارکت، در فضاهای اداری چندان توصیه نمی شود، مگر این که کفپوش های تولید شده جهت استفاده مختص در این فضاها باشند.

به دلیل این که فضاهای اداری دارای تردد بسیاری در طول روز می باشند در هنگام طراحی این مکان ها طراحان و مهندسین معمار توجه زیادی به عدم ایجاد صدا در هنگام تردد دارند. یکی از بهترین متریال ها برای کفپوش فضای اداری، تجاری موکت می باشد. با پیشرفت تکنولوژی و نیاز فضاهای پرتردد به طراحی متریال بی صدا و در عین حال با نظافت آسان جهت کف آن ها، شرکت های تولید کننده موکت اقدام به تهیه ی موکت های تایل کردند.

طراحی فلت در بازسازی ساختمان اداری  

یک ساختمان اداری باید به گونه ای طراحی شود تا برای کسب و کارهای گوناگون کاربرد داشته باشد. بهتر است که فضای داخلی این ساختمان ها به صورت فلت باشد. فضای فلت این امکان را می دهد که طراحی داخلی به شکل بهتری ارائه شود. و علاوه بر آن اگر شرکت دیگری بخواهد جایگزین شود این امکان را داشته باشد که فضای داخلی را با توجه به نیاز خودش طراحی کند.

اتاق استراحت در بازسازی ساختمان اداری

وجود یک فضای نشیمن راحت برای وقت هایی که کارکنان از نشستن های طولانی مدت پشت میزکارخسته شده اند. استفاده از رنگ های انرژی بخش در چنین فضایی انرژی از دست رفته را به کارکنان بر می گرداند و می توانند با احساس بهتری به کار خود ادامه دهند. جرات داشتن چنین فضایی در محل کار، بی شک بر روی راندمان کاری تاثیر مثبتی خواهد داشت.

برجسته نمایی ماموریت سازمان در بازسازی ساختمان اداری

با استفاده از یک عکس بزرگ قاب گرفته و قرار دادن آن در محیطی عمومی، هر روز ماموریت سازمان خود را به کارکنان تان خاطر نشان کنید. دیدن هرروزه ماموریت سازمان در محل کار یک روش تاثیرگذار برای به تصویر کشیدن ارزش‌های سازمان و راهکاری فوق‌العاده برای یادآوری این مسئله است.

تماس با ما

اخیرا مطالعات زیادی در رابطه با محیط کار و سطح روحیه و فعالیت کارکنان صورت گرفته است. این مطالعات نشان می دهند که هر چقدر محیط های کاری مفرح تر و شادتر و همراه با آرامش باشند در موفقیت سازمان تاثیر شگرفی از خود به جای می گذارند. از این رو گروه معماری آرکا در این مسیر پرفراز و نشیب همسفر شایسته ای برای شما خواهد بود. شرکت آرکا به همراه تیم کارشناس و متخصص خود راهگشای موثری در این زمینه می باشد و مسیر خواسته های شما را به زیبایی هر چه تمام تر هموار می کند.

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت پاسخ سوالات خود با کارشناسان ما تماس حاصل نمایید و از مشاوره رایگان ما استفاده کنید.

برای ثبت سفارش و هر گونه انتقاد و پیشنهاد لطفا فرم مقابل را پر نمایید. و در شبکه های اجتماعی مار ار دنبال کنید.

ارسال پیام

ارسال پیام
اگر سوالی دارید ما 24 ساعته آنلاین هستیم
گروه معماری آرکا
سلام دوست عزیز🤚
هر سوالی داری بپرس ما همیشه آنلاین و پاسخگوی سوالات شما هستیم. 🙏