بازسازی ساختمان

روش های بازسازی ساختمان

روش های بازسازی ساختمان

مقدمه

امروز معماری نمای بیرونی ساختمان و طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان بسیار برای افراد دارای اهمیت می باشد و توجه زیادی به این موضوع دارند. به همین دلیل افراد زیادی به بازسازی ساختمان خود اقدام می کنند. بازسازی ساختمان به دلایل مختلفی انجام می شود و مراحل متفاوتی دارد.

بنا به تغییراتی که در محل مد نظرتان می خواهید انجام دهید، هزینه های متفاوتی به همراه دارد. اکنون در این مقاله می خواهیم شما را با انواع روش های بازسازی ساختمان آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.

انواع روش های بازسازی ساختمان

بازسازی ساختمان و مرمت مفاهیم مشابهی دارند. افرادی که در این زمینه یعنی بازسازی و تعمیرات ساختمان فعالیت می کنند از کلمه ی مرمت بیشتر برای بناهای تاریخی و هنری استفاده می کنند. اما برای بناهایی که عمومی هستند مانند منازل و محیط های اداری و تجاری از کلمه ی بازسازی استفاده می کنند.

انجام این کارها توسط تیم بازسازی انجام می پذیرد که این تیم متشکل از افراد متخصص است. این افراد متخصص با هدف احیا و تعمیر بنای فرسوده، به آن ساختمان زیبایی و استحکام مجدد را می بخشند. کارهایی از قبیل تعویض اتصالات، تعمیر نمای ساختمان و تغییر در دکوراسیون را انجام می دهند. این تیم هر قسمتی از ساختمان را که نیاز به بازسازی داشته باشد با استفاده از روش های مناسب آن را بازسازی می کند.

بازسازی آرکنولوژیک یا مرمت علمی

برای انجام مرحله های مختلف بازسازی ساختمان در روش بازسازی آرکنولوژیک یا مرمت علمی، همه ی گام ها به صورت دقیق و علمی، مطالعه و بررسی می شوند. از جمله مواردی که در این بازسازی باید به آن توجه زیادی کنید را می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقاوم کردن و محکم تر کردن ساختمان
  • سوار کردن المان های جدا شده از ساختمان
  • حفاری جهت پی ساختمان
  • نوسازی سنگ نمای ساختمان
  • سفت و محکم کاری در قسمت های ترک خورده ی ساختمان

بازسازی آرتیستیک یا مرمت هنری

زمانی که درخواست این نوع بازسازی به فردی داده می شود، آن فرد به عنوان یک متخصص اجازه ی این را دارد که در فرایند بازسازی ساختمان دست به ابداع و نوآوری بزند. معمار با توجه به تجربیات و سلیقه ی خود اقدام به مرمت و بازسازی بنا می کند.

اگر قسمتی از ساختمان نیاز به کم یا اضافه شدن داشته باشد و یا حتی مصالح نیاز به تغییر داشته باشند، این فرد با ایده های جدید و به روزی که دارد تغییرات لازم را انجام می دهد. این سبک از بازسازی متعلق به دوران رنسانس می باشد. چرا که این دسته از افراد معمولاً در آن دوره فعالیت داشته اند و با ابداعات خود ساختمان ها را بازسازی می کردند.

روش های گوناگون بازسازی ساختمان

همان طور که گفتیم بازسازی ساختمان دارای انواع مختلفی است، روش های بازسازی ساختمان نیز دارای انواع گوناگونی می باشد. در ادامه با مهم ترین روش های آن آشنا می شویم و با توجه به هدف ها، سلیقه و نتیجه ای که انتظار دارید نوع روش بازسازی را انتخاب خواهید کرد.

بازسازی حفاظتی ساختمان

در روش بازسازی حفاظتی ساختمان، حفاظت، بازسازی و تعمیر برای کل ساختمان انجام خواهد شد. همه قسمت های یک ساختمان مورد بررسی قرار خواهد گرفت. همچنین باید مطالعه کامل، جامع و مفصلی روی ویژگی های مختلف ساختمان و مصالح آن صورت بگیرد. این گونه مراحل بازسازی به خوبی، با دقت و با طرز احسنت انجام می شود.

بازسازی سبکی ساختمان یا آناستیلوز

در این روش بازسازی اصولاً قسمت های جایگزین برای قسمت های فرسوده در نظر گرفته می شود. اما تغییرات زیادی در ظاهر بنا دیده نمی شود. تا جایی که امکان دارد تکه های جایگزین شباهت زیادی به تکه های قدیمی دارد. معمولاً از این روش برای حفظ بناهای تاریخی انجام می شود.

بازسازی به روش پاکسازی سبکی

در این روش قسمت هایی که روی ساختمان قرار دارد و باعث فرسوده شدن و از بین رفتن آن می شود را پاکسازی می کنند. با حذف این مورد ها و اضافه های نامناسب، طول عمر بنا را افزایش می دهند.

بازسازی تکمیلی ساختمان

در این روش قسمت هایی از ساختمان که کاملاً فرسوده شده اند را از بین می برند و مجدداً بازسازی و تکمیل می کنند. از این رو، ساختمان مجدد احیا می شود و امکان استفاده ی دوباره آن فراهم می شود. معمولاً در خیلی از ساختمان های قدیمی و فرسوده از این روش برای بازسازی و استفاده ی مجدد ساختمان ها، استفاده می شود.

روش های نوین بازسازی ساختمان

برای بازسازی ساختمان ها از روش های نوین یا روش های سنتی استفاده می شود. در روش های نوین مهندسان و معماران سعی دارند که روش های سنتی را کنار بگذارند و شکلی نو، تازه و مدرنی را پدید آورند. افرادی که در این روش کار می کنند باید استاد و خبره باشند تا از بروز هرگونه مشکلات جلوگیری کنند.

انواع روش های نوین بازسازی ساختمان

روش تیلت آپ

برای این که در پروسه بازسازی و نوسازی سرعت ایجاد شود از روش تیلت اپ استفاده می شود. این روش اهمیت زیادی در معماری ساختمان ها و بازسازی آن ها دارد. معمولاً دیوارهای بتنی بزرگ در کارگاه، قالب گیری و ساخته می شوند. با استفاده از ماشین های حمل و نقل سنگین به محل مورد نظر منتقل و نصب می شوند. با این که روش تیلت آپ در کار شما سرعت ایجاد می کند و زمان صرفه جویی می شود. اما دارای معایبی هم است که یکی از این معایب ها ایجاد شکاف بین دیوار ها می باشد.

روش متلل استود و وود استود

در این روش از بازسازی ساختمان، معمولاً اسکلت اصلی ساختمان را با استفاده از چوب و یا مصالح فلزی در کارگاه می سازند. سپس با استفاده از ماشین های سنگین آن ها را به محل مورد نظر منتقل می کنند. این کار نیز موجب صرفه جویی زمان و سرعت کار می شود.

 

سخن پایانی

در این مقاله سعی بر این داشتیم شما را با برخی از انواع روش های بازسازی ساختمان آشنا کنیم، تا در انتخاب بهتر به شما کمک کرده باشیم. گروه معماری آرکا با سابقه ای درخشان در این زمینه می تواند کمک بسیار شایانی نماید. برای مشاوره با گروه آرکا از طریق شماره های تماس یا اینستاگرام آرکا اقدام نمایید. امیدواریم که مفید بوده باشد. با تشکر از نگاه زیبایتان.