همه چیز در مورد برند سازی

گفتگو با مدیر عامل شرکت آرکا مهندس اسلامی با موضوع برندسازی

اخیرا با مدیر عامل شرکت آرکا، آقای مهندس رضا اسلامی در مورد برند سازی و اهمیت برند سازی در کسب و کار گفتگویی داشتیم که خالی از لطف ندیدیم برای شما هم بازگو نماییم.

رضا اسلامی

نظرتان را درباره برند سازی و برندینگ بیان می کنید؟

قبل از این که با مفاهیم برند سازی و برندینگ آشنا شویم باید بدانیم که برند به چه معنا است. برند یک نام، نشان یا مولفه متمایز کننده است که در شناسایی یک شرکت یا محصول از سایر موارد مشابه به مخاطب یاری می رساند یعنی صرفا خود محصول مد نظر نیست و عامل خرید نمی باشد.

برای روشن شدن این موضوع یک مثال بیان می کنم. به عنوان مثال هنگامی که می خواهید محصولی مانند لبنیات را خریداری کنید محصولی را که هیچ شناختی از نام و نشان آن ندارید را خریداری نمی کنید و ترجیح می دهید سراغ محصولاتی بروید که با برند آن آشنا هستید و در اینجا خود محصول نقشی ندارد و برند محصول است که حرف اول را می زند.  

بنابراین برای این که بخواهیم محصولات و خدمات خود را از سایر محصولات و خدمات مشابه متمایز کنیم باید به محصولات و خدمات خود هویت بدهیم. هویت سازی و شخصیت دادن به محصولات و خدمات باعث می شود که جایگاه برند خود را در ذهن مشتری مستحکم کنید.

رضا اسلامی

حالا باید بدانیم برند سازی و برندینگ چه معنا و مفهمومی دارند. باید خاطر نشان کنم که برند سازی و برندینگ دو فرایند و پروسه متفاوت می باشند.

در واقع برندسازی بر روی معرفی برند تمرکز می نماید که با فعالیت های تبلیغاتی سعی دارد به این هدف نائل گردد و طراحی هویت برند، زمینه اصلی این فرایند به شمار می آیند. مواردی مانند نام، نماد یا لوگو، رنگ های خاص و غیره هویت برند محسوب می شوند.

اما برندینگ به فعالیت ها و پروسه ای گفته می شود که منجر به ارزشمند سازی خدمات یا کالای شما در ذهن مشتری می شود. برندینگ یک نوع استراتژی و راهبرد است که شرکت ها و سازمان های مختلف آن را به کار می گیرند تا مردم را سریع تر با محصولات و سازمان خود آشنا کنند و به آن ها دلیلی برای انتخاب محصولشان در مقایسه با رقبا ارائه می دهند.

در کل می توان گفت برندینگ به معنای ایجاد «نگرش و ذهنیت مثبت» در مورد برند در ذهن مشتری است. به گونه ای که این نگرش و ذهنیت در هر زمان و مکانی آن ها را ترغیب کند تا به دنبال برند شما بیایند و برندهای دیگر را نادیده بگیرند.

می توان اظهار داشت که برند سازی و برندینگ لازم و ملزوم و در واقع مکمل یک دیگر هستند.   

طراحی لوگو چه تأثیری در برندینگ و برند سازی دارد؟

طراحی لوگو، فونت، بروشور و کارت ویزیت فقط یک ابزار برای برندینگ و برند سازی می باشند. بنابراین باید توجه داشته باشید که برند سازی و برندینگ صرفا طراحی لوگو نمی باشد و نیاز به یک سری فعالیت ها و تلاش های برنامه ریزی شده، مدون و مستمر دارد.

اصول اولیه برندینگ چه مواردی هستند؟

کلیه تحقیقات، مطالعات و فعالیت هایی که برای ایجاد برندینگ صورت می گیرد اصول اولیه را تشکیل می دهند. نباید از این موضوع غافل باشید که رنگ، طراحی دکوراسیون داخلی، طراحی خارجی، طراحی لوگو و حتی نحوه کلام و  عملکرد همگی نقش تعیین کننده و موثری بر روی مخاطب و در نتیجه برندینگ می گذارند.   

رضا اسلامی

آیا برندینگ نیاز به هزینه و زمان زیادی دارد؟

برای نتیجه بخش بودن هر کار و فعالیتی هزینه و زمان از ضروریات می باشند. اما برای برندینگ علاوه بر هزینه و زمان یک شروع درست و راهبرد و استراتژی مناسب هم نیاز است.

برای برندینگ چه مراحلی را باید طی کرد؟

تحقیقات و مطالعات اظهار می کنند که برای ایجاد برندینگ 8 مرحله وجود دارد که مدیرهای بازاریابی با اتکا به این مراحل با مشتری ها ارتباط برقرار می کنند و برندینگ را ایجاد می نمایند.

این مراحل شامل تبلیغات، روابط عمومی، پیشبرد فروش، بازاریابی مستقیم، فروش شخصی، بسته بندی، رویدادها و اسپانسرینگ و در نهایت خدمات مشتری می باشند.

به طور عامیانه تر می توان گفت در ابتدا باید هدف از برندینگ را مشخص کرد. سپس باید اطلاعات لازم درباره محصول یا خدمات و بازار رقابتی را جمع آوری کرد و درباره آن تحقیق و بررسی نمود. دیگر این که نقاط قوت و ضعف برند خود را شناخت و جایگاه آن را مشخص نمود.

بعد از آن ویژگی ها و مزایای خاص برند را که باعث ارزشمند شدن آن می شود را به درستی و صادقانه ارائه داد. در نهایت به هویت برند خود شکل داد. بدین معنا که لوگو یا نماد، طرح وب سایت، طراحی محیط داخلی و خارجی، پوشش کارکنان، بسته بندی محصول، نوع رنگ ها، شکل ها و حتی فونت را تعیین و مشخص نمود.  

نکته مهمی که باید دانست این است که بیشتر افراد از روی عواطف و به طور احساسی و هیجانی خرید می کنند. بنابراین برای برندینگ تأثیرگذار باید جایگاه احساسی و عاطفی محصول یا خدمات را در ذهن مشتری ارتقاء داد.

احساسات و عواطف محرک قوی هستند به طوری که افراد را وادار به خرید یا استفاده از خدماتی می نمایند. هنگامی که این احساسات نسبت به یک محصول و یا خدمات گرایش بیشتری پیدا کنند در نتیجه فقط به دنبال همان محصول و برند می روند.

رضا اسلامی

چگونه می توان برندینگ را به چنین جایگاهی رساند؟

افراد برجسته ای که در زمینه برند سازی و برندینگ فعالیت دارند، پیام ها و گزارش های رسانه ای را در ایجاد برندینگ بسیار موثر و کاربردی بیان کرده اند. به نحوی که هر اندازه که تعداد پیام ها بیشتر و محتواها مطلوب تر باشد، نام تجاری قوی تر می گردد.

برندینگ چه مزایایی دارد؟

برندینگ دانشی است که با برتر ساختن یک برند منجر به افزایش اعتبار و شهرت آن برند در بازار رقابت می شود. اعتبار و شهرت بیشتر یک برند باعث فروش بیشتر و قیمت گران تر محصول یا خدمات آن برند می شود. در اصل برندینگ یک روش و ابزار هوشمندانه برای به دست آوردن برتری در میان رقبا می باشد که به تولید ثروت می انجامد.  

 یک برند قدرتمند سبب می شود سودآوری شرکت به واسطه حضورمشتریان وفادار و همین طور ارجاع دیگران به طرز چشم گیری افزایش یابد و اعتماد سازی یکی از ارکان های اصلی برندینگ می باشد.

از یک سو فرصت های بهتر و مطلوب تری برای سرمایه گذاری به وجود می آید و از سوی دیگر هزینه های شرکت به دلیل ممانعت از سرمایه گذاری های نامناسب و بی هدف به طور قابل توجهی کاهش می یابد.

از مزیت های دیگر برندینگ دسترسی به مشتری های کم هزینه تر است. مشتری کم هزینه به این معنا می باشد که اگر برند برای افراد شناخته و اثبات شده باشد دیگر نیازی به هزینه تبلیغات و غیره نیست و تبدیل افراد به یک مشتری بالقوه و وفادار به زمان کم تری نیاز دارد.

برندینگ چه تأثیری بر کسب و کار می گذارد؟  

به طور خلاصه می توان گفت:

  • برندینگ کمک می کند تا در یک بازار اشباع پا بر جا بمانید.  
  • به کسب و کار اعتبار می بخشد.
  • به کمک برندینگ می توان ارزش های برند را در ذهن مخاطبان حک کرد.
  • باعث افزایش وفاداری مشتری می شود.
  • عامل اصلی تداوم کسب و کار می باشد.
  • به جذب مشتریان ایده آل کمک می کند.
  • در بلند مدت باعث صرفه جویی در هزینه و زمان می شود.
  • باعث افزایش اعتماد به نفس در تجارت می گردد.
  • یک استراتژی مشخص را در پیش روی کارفرما قرار می دهد.
  • کمک می کند تا در حوزه فعالیت خود یک پیشرو باشید.

و مزایاهای بی شمار دیگر.

رضا اسلامی

مشخصه های یک برندینگ موفق چه مواردی می باشند؟

یک برندینگ موفق از ویژگی هایی مانند هدف و نیت عالی، انسجام و یکپارچگی، ارتباط عاطفی با مشتریان، توانمند سازی و کمک گرفتن از کارکنان برخوردار است که هر کدام از این مشخصه ها دارای تعریف و توضیح مفصلی هستند.   

آیا برندینگ انواع متفاوتی دارد؟

برای برندینگ دسته بندی های متنوعی بیان شده است که مهم ترین آن ها شامل این موارد می شود:

برندینگ اسمی: که این نوع برندینگ مناسب شرکت های شناخته شده می باشد که از قدرت نام برند خود برای بازاریابی و فروش محصولات یا خدمات خود استفاده می کنند.  

برندینگ منفرد: که شرکت های بزرگ محصولاتی را عرضه می نمایند که مستقل از شرکت مادر می باشد و برند خاص خود را ارائه می دهند.

برندینگ نگرشی: یک نوع برندینگ می باشد که محصول در ماهیت و تجربه ای که رقم می زند تداعی گر یک ویژگی خاص یا موقعیت و رویداد خاص در ذهن مخاطب می شود.   

برندینگ بدون برند: یک روش مینیمالیست و خاص است که به طور معمول برای محصولات ساده ای انجام می گیرد که طراحی نسبتا ثابتی دارند. مهم ترین ویژگی این نوع برندینگ، سادگی می باشد.

توسعه برند: این نوع برندینگ زمانی اتفاق می افتد که یک برند شناخته شده محصول جدیدی را به بازار عرضه می کند که به طور خودکار هویت برند به محصول جدید انتقال می یابد.

برندینگ برندهای فروشگاهی: برندهای فروشگاهی یا برندهای شخصی سعی می کنند تا با ارائه محصولات ارزان تر و با کیفیت تر با تولیدکنندگان بزرگ رقابت کنند.

برندینگ از طریق جمع سپاری: در این نوع برندینگ برای شکل دادن به برند از نظرات مردم کمک گرفته می شود و مشتریان در پروسه نام گذاری برند شرکت داده می شوند و این باعث می شود تا به آن محصول علاقه شخصی و تعلق خاطر پیدا کنند.  

برند سازی مشارکتی: که مشارکت با برندی دیگر جهت دست یابی به هدف می باشد.

برند سازی دیجیتال: که شامل وب سایت، رسانه های اجتماعی، بهینه سازی موتور جستجو، استفاده از وب برای تجارت می شود.

برند سازی شخصی: که روش هر فرد برای ایجاد اعتبار و شهرت برای خودش است.

برند سازی کشوری: که تلاش برای جذب توریست و کسب و کار است.

رضا اسلامی

سخن آخر

همان طور که متوجه شدیم برندینگ اعتبار یک شرکت و سازمان می باشد. در واقع بدون برندینگ یا همان اعتبار طول عمر و حیات یک شرکت دچار مخاطره می شود.

برای این که کسب و کاری با دوام و پا بر جا داشته باشیم لازم است که برای فعالیت خود اقدام به برند سازی و برندینگ نماییم. فرایند برندینگ یک پروسه طولانی و مستمر می باشد و یک شبه به سرانجام نمی رسد. ثبات قدم، مدیریت برندینگ و به روز رسانی باید به طور مستمر و پیوسته وجود داشته باشد. 

اشتراک گذاری پست

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب‌ها
آرکا (8) اصول طراحی اداری (19) انواع دکوراسیون اداری (31) بازسازی (20) بازسازی خانه (19) بازسازی داخلی (16) بازسازی داخلی ساختمان (12) بازسازی ساختمان (44) بازسازی ساختمان قدیمی (14) ترفند های دکوراسیون اداری (10) دکوراسیون (40) دکوراسیون اداری (69) دکوراسیون اداری شیک (13) دکوراسیون اداری مدرن (22) دکوراسیون اداری کلاسیک (12) دکوراسیون داخلی (108) دکوراسیون داخلی مدرن (9) دکوراسیون طراحی داخلی (53) طراحی اداری (32) طراحی داخلی (83) طراحی داخلی ساختمان (16) طراحی دکوراسیون آشپزخانه (9) طراحی دکوراسیون اداری (34) طراحی دکوراسیون تجاری (12) طراحی دکوراسیون خانگی (28) طراحی دکوراسیون داخلی (97) طراحی ساختمان (20) طراحی غرفه (14) طراحی غرفه نمایشگاهی (13) طراحی ویلا (10) طراحی پارتیشن (8) طراحی پارتیشن بندی اداری (8) غرفه سازی (19) غرفه نمایشگاهی (9) قوانین قرارداد مشارکت در ساخت (8) مدیریت پیمان (11) مزایای مشارکت درساخت (7) مشارکت درساخت (10) مشارکت در ساخت بنا (10) مشارکت درساخت چیست (7) پارتیشن (9) پارتیشن اداری (16) پارتیشن اداری شیشه ای (8) پارتیشن بندی (10) پارتیشن بندی اداری (13)
ارسال پیام
اگر سوالی دارید ما 24 ساعته آنلاین هستیم
گروه معماری آرکا
سلام دوست عزیز🤚
هر سوالی داری بپرس ما همیشه آنلاین و پاسخگوی سوالات شما هستیم. 🙏