بازسازی ساختمان

بازسازی سالن سینما

بازسازی سالن سینما

مقدمه

احتمالاً این سؤال برای شما هم ایجاد شده باشد که بازسازی و دکوراسیون سالن سینما از چه رو اهمیت دارد؟ از آن جایی که سینما همیشه نور کمی دارد به همین خاطر شما فکر می کنید که هیچ کس به چیدمان آن دقت نمی کند. اما این موضوع چندان هم درست نیست! اگر شما به سالنی وارد شوید که کفپوش های قدیمی، صندلی های شکسته، دیوارهای رنگ و رو رفته داشته باشد، هیچ تمایلی نخواهید داشت تا از آن استفاده کنید.

پس متوجه شدیم که فضای داخل سینما هم حداقل به اندازه ی محوطه ی بیرونی آن اهمیت دارد و باید به آن رسیدگی شود. اغلب سالن های سینما محوطه ای برای نشستن افراد و منتظر ماندن و همچنین سالن های کوچک تر برای پخش فیلم تشکیل شده است. پس افراد برای بازسازی سالن سینما باید به همه ی سالن ها و مصالح استفاده شده در آن ها دقت کنند. حتی جزئیاتی که شاید در نگاه اول هم چندان اهمیت نداشته باشد می تواند نقش مهمی ایفا کند.

بهتر است که به منظور بازسازی ساختمان به ویژه بازسازی سالن سینما از افراد متخصص در این زمینه کمک گرفته شود تا علاوه بر هزینه، در زمان هم صرفه جویی شود. در شرایط حاضر استانداردهای سالن های سینما باعث شده تا چالش های سختی برای سینماداران به وجود آید. ما در این مقاله قصد داریم تا به بررسی این موضوع بپردازیم پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

بهترین کفپوش در بازسازی سالن سینما

بهتر است برای کفپوش سالن سینما از رنگ هایی نظیر کرم، زرشکی یا قهوه ای استفاده شود. چرا که رنگ های خیلی روشن احتمال لک گرفتگی دارند و در مدت زمان کوتاهی باید آن را تعویض کرد. این مسئله انرژی و هزینه ی اضافه ای را در بردارد. از این رو بهتر است به تناسب رنگی که برای مبلمان و سایر قسمت ها انتخاب می کنید، رنگ کفپوش ها را هم انتخاب کنید. دقت کنید کفپوشی که انتخاب می کنید یک دست باشد تا به صورت منظم در تمام بخش های سالن پخش شود.

در صورتی که دوست ندارید برای بازسازی سالن سینما از کفپوش استفاده کنید می توانید سرامیک های روشن و برّاق را انتخاب کنید که قابل شستشو بوده و جلوه ی زیبایی به محیط می بخشند.

نورپردازی در بازسازی سالن سینما

اغلب لوستر های بزرگی در سالن اصلی سینما وجود دارد که وظیفه ی نورپردازی را بر عهده دارند تا فضا روشن باشد. این گونه افرادی که منتظر شروع شدن فیلم هستند به خاطر کم نوری و تاریکی احساس خستگی نمی کنند. اما در سالن پخش فیلم خبری از لوستر های بزرگ نیست بلکه چراغ های کوچک و مخفی در قسمت های مختلف سقف تعبیه می شود تا نور ملایمی را در فضا پخش کنند. چرا که بعد از چندین ساعت خاموشی، نور زیاد می تواند مشکلاتی در بینایی یا مواردی نظیر سردرد را شامل شود.

در صورتی که قصد دارید یک سینما تأسیس کنید یا سینماهای قدیمی را بازسازی کنید، بهتر است ابتدا به تغییر نمای اصلی سینما که در نگاه اول افراد با آن مواجه می شوند تمرکز نمایید. پس از آن به سایر موارد نظیر سیم کشی، لوله کشی، نورپردازی و زیباسازی بپردازید.

ترتیب قرار گرفتن صندلی های سینما

نمای آیده آل در سالن سینما را می توان نمای بدون مانع دانست. بهتر است در بازسازی سالن سینما به چیدمان صندلی ها دقت شود. چیدمان صندلی پلکانی به سالن شیب دار بهترین حالت است. جالب است بدانید که طراحی صندلی سالن سینما در سال های اخیر تغییرات بسیاری را شاهد بوده است. چیدمان صندلی ممکن است یکی از شرایط زیر را دارا باشد: صندلی دو نفره یا عاشقانه، صندلی های چند منظوره، صندلی پشت بلند، زیر بغل قابل تنظیم از این موارد هستند. قطعاً عوامل متعددی میزان فضای مورد نیاز را برای هر سالن تعیین می کند. بر اساس طراحی مدرن برای بازسازی سالن سینما بهتر است 1.10-1.20 متر از پشت به صندلی و عرض صندلی 550-600 میلی متر باشد.

ظرفیت سالن سینما و همچنین تعداد نمایشگرها به عوامل مختلغی مانند اندازه ساختمان، منابع مالی و سایر ویژگی ها بستگی دارد. به صورت کلی می توان گفت که یک سالن بزرگ یا متوسط حداقل ظرفیت 150 نفر را دارد. ظرفیت معمول سینماها 200 – 230 صندلی می باشد. برای سالن های خیل کوچک هم می توان حدود 70 تا 100 صندلی را در نظر داشت. این تفاوت در ظرفیت ها این امکان را ایجاد می کند تا فیلم ها در سالن های سینما براساس مخاطب مورد انتظار اکران شوند.

موارد مربوط به صدا در بازسازی سالن سینما

در بازسازی سالن سینما قطعاً باید به مواردی دقت کرد که به تنظیمات صدا مربوط می شوند. هر چند که فیلم را می توان رسانه ای تصویری نامید اما بدون صدا بودن یا کیفیت پایین صدا باعث می شود که بهترین فیلم ها هم خراب شوند و به چشم مخاطب نیایند. متأسفانه به این مسئله اغلب اوقات توجهی نمی شود اما برای لذت بردن از یک فیلم علاوه بر تصویر با کیفیت به صدای با کیفیت هم نیاز دارید. وجود عایق صوتی در سینماهایی که چند سالن دارند از اهمیت ویژه ای برخوردار است. چرا که صداها به سالن های مجاور منتقل نمی شود.

 

طراحی و بازسازی دیوارهای سالن سینما

برای تزئین دیوارهای سالن سینما می توان از پوسترهای سه بعدی بعضی فیلم ها استفاده کرد. از طرفی می توان از تصاویر سیاه و سفید سلبریتی های قدیمی خارجی و ایرانی به منظور القای حس نوستالژیک به مخاطبان استفاده کرد. تصویر برخی از اسطوره های تاریخ سینما بر دیوار هم می تواند ایده ی خوبی باشد.

سخن پایانی در باب بازسازی سالن سینما

در صورتی که تمایل دارید تا بازسازی سالن سینما را انجام دهید بهتر است ابتدا فضای خارجی و نمای آن را بازسازی کنید. پس از آن به سراغ فضای داخلی بیایید. چگونگی بازسازی و تمامی موارد به بودجه و زمان شما بستگی دارد.

مشورت کردن درباره همه ی این موارد و کمک گرفتن از یک تیم متخصص و حرفه ای در این زمینه می تواند باعث شود تا شما با کم ترین هزینه و در کوتاه ترین زمان ممکن به نتیجه ی دلخواه خود دست پیدا کنید. کار کردن بدون فکر و نظر متخصصان فقط می تواند ضررهای مالی و معنوی بسیاری برای شما به جا بگذارد. برای راهنمایی و مشاوره بیشتر می توانید با گروه معماری آرکا از طریق شماره های تماس یا اینستاگرام آرکا اقدام نمایید.