به چه روش هایی می توان بازسازی ساختمان انجام داد

به چه روش هایی می توان بازسازی ساختمان انجام داد

مقدمه

یک ساختمان بعد از گذشت چند سال قدیمی می شود که قطعاً آسیب هایی به آن وارد می شود. پس امری طبیعی است که پس از گذشت چند سال و با قدیمی شدن ساختمان نیاز به بازسازی ساختمان است تا قسمت هایی که آسیب دیده را از نو بسازند. همچنین گاهی هم در کنار بازسازی ساختمان اقداماتی برای نوسازی نبز صورت می گیرد.

با کمال تأسف در ایران اغلب زمانی بازسازی انجام می دهند که ساختمان خراب شده باشد یا خدایی نکرده آسیبی جدی به ساختمان وارد شده باشد‌‌. در ادامه با ما همراه باشید تا بررسی کنیم که به چه روش هایی می توان بازسازی ساختمان انجام داد و با آن ها آشنا شویم.

به چه روش هایی می توان بازسازی ساختمان انجام داد

 

بازسازی چیست؟

برای ارتقای کیفیت و همچنین افزایش طول عمر ساختمان روشی که متداول است بازسازی آن ساختمان یا بنا است‌. با کمک بازسازی ایرادات ساختمان رفع می شود، کم و کاستی های ساختمان جبران می گردد و سازه قدیمی‌ را زیبا و مدرن می کنند.

اکنون نکته ای که باید درباره بازسازی به آن توجه داشت این است که پروژه بازسازی زمانی صورت می گیرد که ساختمان دارای پی، دیوار، سقف و مواردی اصلی و پایه های اصولی از این قبیل باشد. در این عملیات یک سری از ایرادات جزئی ساختمان رفع می شود و نمای ساختمان زیباتر و مدرن تر می شود‌.

 

بازسازی قسمت های متفاوت و مختلفی از خانه

از آن جایی که یک سازه و ساختمان دارای قسمت های مختلفی است و هر کدام از این بخش ها ممکن است به عملیات بازسازی نیاز داشته باشد‌. ممکن است در پروژه بازسازی یک ساختمان تمام قسمت های یک ساختمان نیازی به بازسازی و مرمت نداشته باشد. و تنها بخشی از آن را نیاز باشد که به جای بازسازی عملیات نوسازی را انجام دهیم.

به چه روش هایی می توان بازسازی ساختمان انجام داد

 

انواع مختلف روش های بازسازی یک سازه

 

بازسازی آرکنولوژیک یا مرمت علمی:

بازسازی آرکنولوژیک روشی است که در آن تمامی مراحل بازسازی به صورت علمی و با مطالعه دقیق و برنامه ریزی شده، صورت می گیرد. انجام عملیات بازسازی در این روش به کسانی داده می شود که تحصیل می کنند و متخصص این زمینه هستند. این نوع مرمت و بازسازی به صورت کاملاً علمی و با مطالعات دقیق انجام می شود‌.

در بازسازی علمی مواردی که رعایت آن ضروری است شامل:

  • مقاوم تر کردن و استحکام بخشیدن به ساختمان
  • برای پی ساختمان حفاری باید صورت بگیرد
  • سفت تر کردن و محکم تر کردن بخش های ترک خورده
  • انجام عملیات نوسازی سنگ‌های نمای ساختمان
  • سوار کردن دوباره المان های جدا شده

 

بازسازی آرتیستیک یا مرمت هنری:

در این روش از بازسازی نیز همچون روش آرکنولوژیک مسئولیت کار به عهده افراد با تجربه و متخصص است که در این زمینه تخصص کافی را دارند و در این رشته تحصیل کنند. در بازسازی آرتیستیک هدف اصلی تغییرات ساختمان نیست، می توان گفت که هدف اصلی احیای بافت های ساختمان و سازه است.

فرد متخصص با توجه به تجربه ای که در این زمینه دارد قسمت هایی که ترجیح می دهد را بازسازی کند و اگر صلاح بداند بازسازی بخش های دیگر را نیز به سلیقه خود اضافه کند. خوب است بدانید که این روش به دوران رنسانس باز می گردد در اروپا و معماری هایی که در آن دوران رایج بود. روش مرمت هنری مناسب سازه هایی است که ماندگاری و حیات پایینی دارند.

 

بازسازی حفاظتی ساختمان:

همان طور که از اسم این روش می توانید حدس بزنید تمرکز این روش روی مقاوم تر کردن بنا است. به همین منظور این کلیات ساختمان یا سازه است که مورد بازسازی قرار می گیرد. در روش بازسازی حفاظتی باید مطالعه دقیقی صورت بگیرد بر روی ویژگی های آن سازه و مصالحی که قرار است استفاده شود تا بازسازی به طرز صحیحی صورت بگیرد.

به چه روش هایی می توان بازسازی ساختمان انجام داد

 

بازسازی سبکی ساختمان یا آناستیلوز:

در این روش که هدف اصلی مرمت بنا های قدیمی و فرسوده است کم ترین تغییراتی در هارمونی و سبک قبلی سازه اعمال می شود. در روش بازسازی سبکی، اساس کار به این گونه است که به جای جایگزین قرار دادن تکه های متفاوت برای تکه های فرسوده، تکه ای را جایگزین قرار می دهند که بیشترین شباهت را به نمای اصلی ساختمان داشته باشد. خوب است بدانید که تغییرات این روش در کم ترین اندازه ممکن انجام می شود و سعی دارند که بنا بیشترین شباهت را به بنای قبلی داشته باشد.

 

بازسازی با روش پاکسازی سبکی :

در این روش که برای بازسازی ساختمان صورت می گیرد تمامی تغییراتی که باعث آسیب با ساختمان می شود را حذف می کنند. می توان گفت که هدف اصلی این روش حذف و پاکسازی تمامی مواردی است که باعث ضرر به ساختمان می شود.

الحاقات نامناسبی ‌که باعث می شود بنای ساختمان اصالت خود را از دست بدهد حذف می گردد و از ساختمان جدا می کنند‌.

 

بازسازی تکمیلی ساختمان :

این روش که مناسب برای ساختمان ها و بناهای فرسوده شهر است قابلیت استفاده مجدد از بنا های قدیمی را فراهم می کند. در این روش قسمت های فرسوده، قدیمی و از بین رفته را مورد بازسازی قرار می دهند. قصد و هدف اصلی این روش احیای یک ساختمان یا بنای قدیمی است.

حال که ما با تمامی این روش ها آشنا شدیم و نگاهی به تمامی روش های بازسازی یک ساختمان انداختیم خوب است بدانیم که هزینه بازسازی یک بنای قدیمی به طور تقریبی چقدر است!

برای بازسازی بنا ها و ساختمان های قدیمی اولین اولویت شما باید مدیریت هزینه ها باشد. چرا که نداشتن برنامه مناسب و عدم برنامه ریزی موجب می شود که شما با خسارت های مالی بسیاری رو به رو شوید. پس برنامه ریزی اولین کاری است که شما باید انجام دهید.

برای انجام برنامه ریزی مناسب اول شما باید مشخص کنید که کدام بخش از خانه تان نیاز به بازسازی و مرمت دارد. برای جلوگیری از هزینه های اضافی بجای کل خانه اگر ممکن بود تنها آن قسمت که نیاز به بازسازی دارد را مرمت کنید.

و همچنین گزینه دومی که باید به این توجه داشته باشید این است که گاهاً به جای هزینه های گزاف بازسازی می توانید یک نوسازی کوچک تر انجام دهید که هزینه کم تری نیز خواهد داشت. به عنوان مثال تنها یک کاغذ دیواری برای دیوارهای اتاقتان می تواند از هزینه های بازسازی جلوگیری کند.

به چه روش هایی می توان بازسازی ساختمان انجام داد

 

سخن پایانی

 به عنوان سخن آخر امیدوارم توانسته باشیم توضیحاتی مفید در رابطه با بازسازی و روش های انجا‌م آن برای شما عزیزان فراهم آورده باشیم. برای راهنمایی و مشاوره بیشتر می توانید با گروه معماری آرکا از طریق شماره های تماس و اینستاگرام آرکا اقدام نمایید.

اشتراک گذاری پست

مطالب پیشنهادی

تمامی مراحل بازسازی ساختمان

تمامی مراحل بازسازی ساختمان 

تمامی مراحل بازسازی ساختمان  مقدمه امروزه به دلایل مختلفی همچون تغییرات مد بسیاری از افراد و خانواده ها تمایل به بازسازی ساختمان دارند. مراحل بازسازی

ادامه مطلب »
کلوزت روم لاکچری

کلوزت روم لاکچری

کلوزت روم لاکچری مقدمه کلوزت روم لاکچری یک تجربه بی‌نظیر و لذت‌بخش برای استفاده بهتر از فضای داخلی یک اتاق یا خانه است. کلوزت روم

ادامه مطلب »
طراحی دکوراسیون اداری 2023

طراحی دکوراسیون اداری 2023

طراحی دکوراسیون اداری 2023 مقدمه آیا آماده هستید تا فضای اداری خود را به مرکزی برای خلاقیت، همکاری و بهره وری تبدیل کنید؟ ما لیستی

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب‌ها
آرکا (8) اصول طراحی اداری (19) انواع دکوراسیون اداری (32) بازسازی (20) بازسازی خانه (19) بازسازی داخلی (16) بازسازی داخلی ساختمان (12) بازسازی ساختمان (44) بازسازی ساختمان قدیمی (14) ترفند های دکوراسیون اداری (10) دکوراسیون (40) دکوراسیون اداری (71) دکوراسیون اداری شیک (13) دکوراسیون اداری مدرن (22) دکوراسیون اداری کلاسیک (12) دکوراسیون داخلی (108) دکوراسیون داخلی مدرن (9) دکوراسیون طراحی داخلی (53) طراحی اداری (34) طراحی داخلی (83) طراحی داخلی ساختمان (16) طراحی دکوراسیون آشپزخانه (9) طراحی دکوراسیون اداری (34) طراحی دکوراسیون تجاری (12) طراحی دکوراسیون خانگی (28) طراحی دکوراسیون داخلی (97) طراحی ساختمان (20) طراحی غرفه (14) طراحی غرفه نمایشگاهی (13) طراحی ویلا (10) طراحی پارتیشن (8) طراحی پارتیشن بندی اداری (8) غرفه سازی (19) غرفه نمایشگاهی (9) قوانین قرارداد مشارکت در ساخت (8) مدیریت پیمان (11) مزایای مشارکت درساخت (7) مشارکت درساخت (10) مشارکت در ساخت بنا (10) مشارکت درساخت چیست (7) پارتیشن (10) پارتیشن اداری (16) پارتیشن اداری شیشه ای (8) پارتیشن بندی (10) پارتیشن بندی اداری (14)
فهرست مطالب
ارسال پیام
اگر سوالی دارید ما 24 ساعته آنلاین هستیم
گروه معماری آرکا
سلام دوست عزیز🤚
هر سوالی داری بپرس ما همیشه آنلاین و پاسخگوی سوالات شما هستیم. 🙏