فهرست مطالب
Toggle- نوسازی ساختمان چیست؟
- چرا ساختمان های قدیمی به نوسازی نیاز دارند؟
- مراحل نوسازی ساختمان
- مرحله اول تعیین بودجه
- مرحله سوم زمان بندی
- مرحله چهارم انجام تعمیرات، مقاوم سازی، اصلاحات، رفع و تعویض عایق بندی، تجهیزات و نم ساختمان
- مرحله پنجم تخریب
- مرحله ششم ایجاد تغییرات برای نوسازی ساختمان
- مرحله هفتم بررسی، تعمیر و تعویض لولهکشی ها، برق کشی، سیستم گرمایش و سرمایش و تأسیسات
- مرحله هشتم کاهش مصرف انرژی و عایق بندی
- مرحله نهم انجام پوشش سقف، کف، دیوارها و نصب پنجره ها
- مرحله دهم اضافه کردن تاسیسات جانبی و نازککاری
- مرحله یازدهم پوشش نهایی
- اصل مهم نوسازی ساختمان
- هزینه نوسازی ساختمان
- گروه معماری آرکا
نوسازی ساختمان
نوسازی ساختمان آن هنگام است که فکر میکنید ساختمانی که در آن زندگی میکنید قدیمی شده است. بازسازی ساختمان و نوسازی در زمانی صورت می گیرد که تجهیزات سرمایشی و گرمایشی دیگر به خوبی کار نمیکنند یا میخواهید دکوراسیون داخلی را تغییر دهید. رشد و توسعه و تمایل به زندگی در خانههای لوکس نیز افراد را ترغیب به نوسازی میکند. در ادامه مفهوم نوسازی، مراحل و نکات آن به طور کامل آشنا خواهیم شد.
نوسازی ساختمان چیست؟
نوسازی، تخریب ساختمان قدیمی و ساخت ساختمان جدید زیاد است. از این رو اغلب ساختمان های قدیمی را نوسازی میکنند. نوسازی به معنای ترمیم سازه ای، فنی و تعمیر یک یا چند طبقه یا کل ساختمان است.
این نوسازی میتواند به صورت نوسازی نسبی یعنی برطرف کردن مشکلات فعلی موجود باشد. در نوسازی یک ساختمان، نمای بیرونی و داخلی، محوطه، کف، دیوارها، پنجره ها، سیستم گرمایش و سرمایش، درها، سرویس های بهداشتی و حمام، آشپزخانه، برقکشی و … دچار تعمیر و تغییر میشوند.
چرا ساختمان های قدیمی به نوسازی نیاز دارند؟
ساختمان های قدیمی اغلب از مواد و مصالح موجود در آن منطقه جغرافیایی ساخته شده اند. تجهیزات به کار رفته در آن ها پس از چند سال فرسوده شده و نیاز به تعمیر یا تعویض پیدا می کند. همچنین وجود ترک در سقف و دیوارها، پوسیدگی در و پنجره ها و کاهش مصرف انرژی از دلایل مهم برای نوسازی است.
مراحل نوسازی ساختمان
مراحل نوسازی به سن بنا و میزان نیاز آن به تعمیرات بستگی دارد که آیا میخواهید کل یا قسمتی از آن را نوسازی کنید. قبل از شروع نوسازی، ساختمان باید به طور کامل بررسی شود تا بخش هایی که نیاز به نوسازی دارند مشخص شده و بتوان بر این اساس مراحل نوسازی ساختمان را شروع کرد.
مرحله اول: تعیین بودجه
قبل از شروع نوسازی میزان بودجه خود را تعیین کنید. هزینه نوسازی به میزان آسیب ساختمان و تغییراتی بستگی دارد که میخواهید ایجاد کنید. با تعیین میزان بودجه به راحتی میتوان اولویت ها را مشخص کرده و طبق آن ها جلو رفت. اگر بودجه شما کم است، نوسازی قسمت های مهم در اولویت هستند.
مرحله دوم: بررسی، طراحی و برنامه ریزی
ابتدا باید ساختمان بررسی شود تا مشخص شود کدام قسمت ها نیاز به نوسازی دارند. معمولاً سرویس بهداشتی، آشپزخانه و نماهای از جنس سنگ مرمر یا دگرگون شده، سریع تر نیاز به نوسازی پیدا میکنند. با مشخص کردن بخش ها می توان به سراغ مشخص کردن اولویت ها و طراحی نقشه رفت.
اگر نوسازی به گونه ای است که برای آن باید مجوز داشته باشد، حتماً قبل از شروع این کار را انجام دهید. کمک گرفتن از یک طراح دکوراسیون یا معمار بسیار در نوسازی میتواند کمک کننده باشد. زیرا رفع اشتباهات نقشه قبل از اجرا و تلفات جانی میتواند از هزینه های بعدی جلوگیری کند.
مرحله سوم: زمان بندی
بعد از اولویت بندی و طراحی نوبت این است که مشخص کنید کل نوسازی در چه مدتی انجام شود. زمان بندی مراحل نوسازی ساختمان به شما کمک میکند تا بهترین زمان برای شروع و پایان کار را مشخص کنید. علاوه بر این، زمان بندی به شما کمک میکند تا برنامه را با نظم جلو برده و در نیمه راه دچار سردرگمی نشوید.
مرحله چهارم: انجام تعمیرات، مقاوم سازی، اصلاحات، رفع و تعویض عایق بندی، تجهیزات و نم ساختمان
قبل از شروع نوسازی قسمت های داخلی ساختمان به سراغ انجام تعمیرات و مقاوم سازی قسمت های خارجی ساختمان می رویم. تعویض یا ترمیم ایزوگام پشت بام، در و پنجره ها، مقاوم سازی فونداسیون، رفع نم قسمت های مختلف، شستشو یا تعویض و ترمیم بخش های آسیب دیده نمای ساختمان جزو نوسازی خارجی هستند. انجام این مرحله مهم در تمام نوسازی ها اجباری است. زیرا در صورت انجام ندادن یا ناقص انجام دادن این مرحله، امکان تخریب و از بین رفتن نتیجه نوسازی را دارد.
مرحله پنجم: تخریب
در هنگام نوسازی یا بازسازی ساختمان گاهی لازم است بخش هایی تخریب یا با بخش جدیدی جایگزین شوند. تخریب باید طبق قوانین بازسازی ساختمان و با توجه به نکات ایمنی و اصولی صورت بگیرد. تخریب بیش از اندازه هزینه مالی و خطر جانی می تواند به همراه داشته باشد.
مرحله ششم: ایجاد تغییرات برای نوسازی ساختمان
تغییرات در نقشه ساختمان، ساخت دیوار جدید، تغییر جای پنجره ها، اضافه کردن تیر برای افزایش مقاومت و ایستایی ساختمان و اضافه کردن بازشوها ازجمله کارهایی هستند که در این مرحله انجام میشوند.
مرحله هفتم: بررسی، تعمیر و تعویض لولهکشی ها، برق کشی، سیستم گرمایش و سرمایش و تأسیسات
لوله کشی قسمت های جدید و تعمیر و تعویض بخش های پوسیده لوله کشی سایر قسمت ها، تعویض افزودن کلید و پریز جدید، رفع اتصالات برق، تغییر سیستم حرارتی و تأسیسات از جمله مواردی هستند که در این مرحله انجام آنها ضروری است.
مرحله هشتم: کاهش مصرف انرژی و عایق بندی
عایق بندی تأسیسات حرارتی، دیوارها و سقف با عایق های جدید سازگار با محیط و فناوری در بازسازی ساختمان به کاهش مصرف انرژی شما کمک میکند. انجام این مرحله به زمان زیادی نیاز ندارد و سریع تر از بقیه مراحل به اتمام میرسد.
مرحله نهم: انجام پوشش سقف، کف، دیوارها و نصب پنجره ها
بعد از ایجاد تغییرات و انجام تعمیرات لازم نوبت به پوشش می رسد. در این مرحله تمام بخش ها به جز قسمت هایی که نیاز به تأسیسات توکار دارند خالی می ماند و سپس پنجره ها نیز نصب می شوند.
مرحله دهم: اضافه کردن تاسیسات جانبی و نازککاری
تأسیسات جانبی ساختمان اضافه شده و سپس نازک کاری انجام می شود.
مرحله یازدهم: پوشش نهایی
در این مرحله پوشش نهایی داخل ساختمان مانند کاغذ دیواری، رنگ، سنگ و موارد دیگر اضافه میشوند تا نوسازی به پایان برسد. به علاوه تعمیرات و بازسازی نمای ساختمان، استخر و گلخانه در این مرحله انجام و به پایان می رسد.
اصل مهم نوسازی ساختمان
در نوسازی ساختمان شما می خواهید که تغییراتی در نمای داخلی، ظاهری و تأسیسات ساختمان ایجاد کنید. مهم ترین اصل نوسازی این است که تغییرات جدیدی که قرار است ایجاد شوند خیلی از نظر سبک و مصالح، متفاوت با ساختمان نباشند تا نتیجه دلخواه تری به دست آید.
هزینه نوسازی ساختمان
هزینه نوسازی به میزان تغییراتی که قرار است ایجاد شود، مدت زمان انجام پروژه و مصالحی که قرار است به کار روند بستگی دارد. برای مثال هزینه پوشش دیوار با کاغذ دیواری بیشتر از رنگ کردن آن دیوار با رنگ پلاستیک است. برای اطلاع دقیق تر از هزینه ها می توانید با یک طراح یا معمار مشورت کنید.
کلام پایانی
اطلاعات و مراحل کلی نوسازی را در این مقاله مطرح کردیم. با توجه به امکانات و بودجه خود می توانید نوسازی جزئی یا کامل ساختمان را انجام دهید و ساختمان به روزتر و بهتری را برای زندگی داشته باشید. نوسازی ساختمان امری است که بهتر است هر چند سال یک بار انجام شود تا از اتلاف انرژی و تخریب ساختمان جلوگیری شود.
گروه معماری آرکا
گروه معماری آرکا با سال ها تجربه در زمینه بازسازی و نوسازی ساختمان، هر نوع سبک مورد پسند را به بهترین نحو اجرا و پیاده سازی می نماید.
نخست گروه آرکا نیازها و الویت های شما را به خوبی درک می نماید و با تبحر زیاد اقدام به طراحی می نماید. بعد از این که طرح مورد تأیید مشتری قرار می گیرد. اقدامات بعدی و مورد لزوم با سرعت و با کیفیت بالا به اجرا در می آیند. لازم به ذکر است که گروه معماری آرکا تمامی کارهای پروژه را از صفر تا صد به عهده می گیرد و پروژه را به صورت تمام و کمال تحویل می دهد.
سایر فعالیت های گروه آرکا
شرکت آرکا در کلیه زمینه های ساخت و ساز اعم از مدیریت پیمان، معماری داخلی، طراحی داخلی، دکوراسیون داخلی، مشارکت در ساخت، پارتیشن بندی و طراحی ویلا فعالیت گسترده ای دارد.
فعالیت های دیگر آرکا شامل غرفه سازی، اجاره غرفه، اجاره تجهیزات نمایشگاهی، برگزاری نمایشگاه، برگزاری نمایشگاه مجازی، برگزاری مراسم اداری، ایونت، کنفرانس، سمینار، فروش مبلمان اداری و … می شود.
سایت فروشگاه تجهیزات نمایشگاهی و فروشگاه فروش میز، صندلی و کمد آرکا یکی از کامل ترین و مجهزترین سایت های فروشگاهی در این عرصه می باشند.
در صورت تمایل می توانید از مشاوره های طراحان و دکوراتورها و … شرکت آرکا بهره مند گردید.
تماس با ما
ارتباط با گروه معماری آرکا از طریق شماره های تماس و شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام آرکا میسّر و امکان پذیر است.