بازسازی نمای ساختمان

بازسازی نمای ساختمان

پیش گفتار

نما در واقع همان حکم صورت ساختمان را دارد. نمای ساختمان تا حدی مهم است که نمادی از موقعیت اقتصادی و اجتماعی ساکنین ساختمان محسوب می شود. نما اولین عاملی است که می تواند باعث جذب افراد به ساختمان شود. بخش بازسازی داخلی ساختمان جنبه خصوصی دارد اما نما جنبه عمومی و همگانی دارد. این مسئله به خصوص برای شرکت های ادرای و تجاری که در حال رقابت با یکدیگر می باشند حائز اهمیت است. به دلیل اینکه آنها با استفاده از نمای جذاب تر می توانند مشتریان بیشتری را به سمت خود جلب کنند. می توان گفت نما همان هویت ساختمان می باشد و به ساختمان شخصیت می دهد و در قیمت ساختمان هم تاثیر بسزایی دارد. بنابراین توجه به آن می تواند سود سرشاری برای شما داشته باشد.

بازسازی نمای ساختمان

 

بازسازی نمای ساختمان شامل چه مراحلی می شود؟

1. نمای ساختمان توسط مهندسین و متخصصین مورد بررسی و بازدید قرار می گیرد. این مرحله بسیار مهم می باشد. قسمت های معیوب شناسایی می شوند. اینکه نمای ساختمان به محکم سازی، آهن کشی و یا تعمیر سازه ای نیاز دارد یا نه، مشخص می گردد. اینکه برای نمای جدید باید زیرسازی انجام شود یا نه، مورد بررسی قرار می گیرد. عملا تشخیص این امور بدون مشورت با یک کارشناس و اهل فن امکان پذیر نیست. در غیر این صورت ممکن است خود را متحمل خسارت های زیادی کنید.

2. طراحی نمای ساختمان می باشد. از یک طراح زبده بخواهید که کار طراحی نما را انجام دهد. طراح مطابق با شرایط محیطی که ساختمان در آن قرار دارد و قوانین کمیسیون نمای شهرداری اقدام به کاربرد مصالح در طرح خود می کند. اجرای نمای ساختمان دارای مقررات شهرداری می باشد و باید برای آن از شهرداری تاییدیه بگیرید. طراح باید به قوانین شهرداری منطقه شما تسلط کافی داشته باشد. و نوع کاربری ساختمان نیز بسیارمهم می باشد. به عنوان مثال نمای ساختمان مسکونی باید از نمای ساختمان اداری، تجاری یا فرهنگی متفاوت باشد.

بازسازی نمای ساختمان

3. مرحله سوم، انتخاب و خرید مصالح برای نمای ساختمان می باشد. باید مشخص شود که چه نوع مصالحی از نظر شهرداری منطقه شما مورد پذیرش می باشند. به عنوان مثال تا چه حد می توانید در نما از چوب استفاده کنید.

4. مرحله نهایی، اجرای نما می باشد. برای اجرای نمای بازسازی باید بسیار با ظرافت عمل کرد و کار بسیار سختی است. لازم است که برای اجرای نمای بازسازی یک تیم حرفه ای را به کار بگیرید. اجرای نمای ساختمان دارای ریزه کاری ها و جزئیات فراوانی است. در غیر این صورت نتیجه کار با آنچه که طراحی شده است می تواند تفاوت فاحشی داشته باشد.

بازسازی نمای ساختمان

 

چرا باید نمای ساختمان را بازسازی کرد؟

  1. به دلیل ازبین رفتن بافت زیرین نما. با گذشت زمان، ممکن است بافت زیرین نما ازبین برود و سنگ و آجر روی آن با داشتن ظاهری سالم سست شوند. این بسیار خطرناک می باشد و هر لحظه امکان دارد که سنگها و یا آجرها سقوط کنند و به رهگذران و عابرین صدمه بزنند. در این حالت سنگ ها را با پیچ و رولپلاک به بدنه اصلی پیچ می کنند. بخش هایی که پیچ و رولپلاک شده را با ملات همرنگ پر می کنند تا در نمای ساختمان ناهماهنگی به وجود نیاید.
  2. به دلیل فرسودگی نمای ساختمان. گاهی اوقات خود نمای ساختمان دچار فرسودگی می شود و زیبایی خود را از دست می دهد. در این حالت هم بهتر است نما تعویض شود. برای این کار کاملا آن را تخریب می کنند و قطعات سنگ یا آجر را جدا می کنند. سپس بر اساس نوع نما، زیرسازی مناسب صورت می گیرد. دقت کنید هیچ وقت بر روی نمای فرسوده، نمای جدیدی اجرا نکنید چون ممکن است بافت قدیمی توان نگهداری مصالح جدید را نداشته باشد و امکان ریزش وجود دارد.
  3. به دلیل جلوه دادن به ساختمان. گاهی اوقات نمای ساختمان و همینطور بافت زیرین آن، نو و سالم می باشد اما دلپسند نمی باشد و مالک می خواهد به ساختمان خود جلوه و زیبایی بدهد.
  4. به دلیل تغییر کاربری. بعضی مواقع مالک می خواهد در ساختمان خود تغییر کاربری ایجاد کند به عنوان مثال ساختمان مسکونی را به اداری و یا برعکس تغییر دهد.

بازسازی نمای ساختمان

چند نمونه از مدل های نماهای ساختمان

نمای ساختمان دارای انواع متنوعی می باشد و هر کدام از آنها دارای محاسن و معایبی هستند که باید با توجه به محل سکونت، ضوابط شهرداری و شرایط اقلیمی انتخاب شوند تا ماندگاری بیشتری داشته باشند.

  • نمای آجری: که در رنگهای متفاوت موجود می باشند. این نماها بسیار یکدست و یکپارچه هستند.
  • نمای سنگی: برای ساختمان های اداری بهتر است از سنگهای به رنگ مشکی و یا تیره استفاده شود. سنگهایی از قبیل مرمریت و تراورتن که بیشتر به رنگ روشن هستند برای ساختمان های مسکونی مناسب تر می باشند. نمای سنگی یکی از پرکاربردترین نماهای ساختمانی می باشد که شامل گرانیت، مرمر، تراورتن، سنگ نمای آنتیک و غیره می باشد. سنگ تراورتن از فراوانی بیشتری برخوردار است و با توجه به صافی سطح دارای درجه بندی می باشد. این نوع سنگ بیشتر در طرح های رومی به کار می رود. سنگهای گرانیتی نسبت به سایر سنگها از مقاومت بیشتری برخوردار هستند.

بازسازی نمای ساختمان

  • نمای چوبی: که استفاده از چوب ترمووود بسیار رایج می باشد. در بیشتر مواقع به صورت ترکیبی با مصالح دیگر به کار می رود.
  • نمای سیمانی: که باعث دوام بیشتر ساختمان می گردد.
  • نمای شیشه ای: که شامل کرتیل وال، لامل، اسپایدر، نماهای دو پوسته شیشه ای و فریم لیس می شوند. دارای طرح و رنگ متنوعی می باشند. شیشه جلوه لوکس و زیبایی به ساختمان می دهد. در ساختمان ها و برج های بلند بسیار از این طرح استفاده شده است. شستشو و ترمیم آن بسیار ساده می باشد. و مورد توجه بسیاری از طراحان بین المللی است.
  • نمای سرامیکی: در ساختمانهای ایرانی کاربرد زیادی داشته است و امروزه رواج پیدا کرده است.
  • نمای کامپوزیت: که مناسب هر آب و هوایی می باشد. برای ساختمانهای اداری معمولا از نمای کامپوزیت استفاده می شود که راحت و سریع اجرا می شود. دارای تنوع رنگی می باشد. زیرسازی آن سریع و آسان می باشد. قابل شستشو است. رنگ آن در اثر تابش آفتاب و آب و هوا تغییر نمی کند. می تواند بر روی همان نمای قبلی اجرا شود. از نظر قیمت هم به صرفه می باشد. برای ساختمان های اداری کامپوزیت می تواند به صورت ترکیبی با ترمووود که یک نوع چوب است و یا شیشه به کار رود.

بازسازی نمای ساختمان

  • نمای جی آر سی یا جی اف آر سی: برای بازسازی نمای اداری و مسکونی به کار می رود و از کامپوزیت ارزان تر می باشد. یکی از ویژگی های مثبت این نوع نما عدم جذب گرد و غبار و کثیف شدن می باشد. از کامپوزیت گران تر می باشد. برای طرح های منحنی و دایره وار بسیار مناسب است. طراح می تواند با استفاده از جی آر سی طرح های منحصر به فردی را طراحی نماید. دارای زیرسازی و آهن کشی مخصوص به خود می باشد. می تواند بر روی همان نمای قبلی اجرا شود. به صورت ترکیبی با شیشه هم به کار می رود. سرعت اجرای این نما بالا است.
  • نمای رومی: که از سبک کلاسیک روم نشات گرفته است و در ایران طرفداران زیادی دارد. نمای رومی را می توان به صورت مدرن، کلاسیک، ترکیبی یا سنتی به اجرا درآورد.

نکات کلیدی در مورد  بازسازی نمای ساختمان

  • بهتر است هنگام تعویض نما، پنجره ها هم تعویض شوند. پنجره های دوجداره یو پی وی سی به دلیل اینکه عایق صوت و هوا می باشند بسیار کاربرد دارند. دارای تنوع رنگی هستند که در طولانی مدت تغییری در رنگ آنها به وجود نمی آید.
  • اگر قصد دارید که قسمتی از نما را تغییر بدهید می توانید به صورت تلفیقی از مصالح دیگر استفاده کنید به عنوان مثال با آجر می توانید چوب ترمو به کار ببرید.
  • در صورتی که می خواهید از رنگ برای نمای ساختمان استفاده کنید، باید بدانید که رنگها در اثر زمان تغییر می یابند. رنگهای متفاوتی برای نمای ساختمان وجود دارند که هر کدام معایب و مزایای خاص خود را دارند. این رنگها شامل آکرولیک، کنیتکس، روغنی، اپوکسی، نانو، استخری و غیره هستند. سعی کنید رنگهای روشن و خنثی مانند سفید و خاکستری را انتخاب نکنید. رنگهای خاکستری بعد از مدتی سبز یا آبی مات می شوند. رنگهای روشن هم زود چرک می شوند و نیاز به شستشو دارند.
  • انتخاب نوع مصالح بهتر است بر اساس نوع اقلیم و شرایط آب وهوایی منطقه صورت بگیرد.
  • توجه کنید نماهایی که انتخاب می کنید در تناقض با نماهای اطراف نباشد.
  • نورپردازی در نما بسیار تاثیرگذار می باشد و طرحهای اجرایی بسیار متنوعی دارد. نورپردازی هم مانند نما نیاز به طراحی دارد. نوپردازی، جلوه ساختمان را در شب چندین برابر افزایش می دهد.

بازسازی نمای ساختمان

در نهایت …

در صورتی که تصمیم به بازسازی نما دارید همه جنبه های آن از لحاظ زیبایی، مقاومت، هزینه رسیدگی به آن، ترک خوردگی و غیره را در نظر بگیرید. مسلما هنگامی که بازسازی را به یک شرکت حرفه ای با یک تیم متخصص و هماهنگ بسپارید، نتیجه رضایت بخش تر خواهد بود. یک شرکت حرفه ای قبل از عقد قرارداد تمامی هزینه ها را از طراحی تا اجرا محاسبه می کند و شما می توانید مطابق با بودجه خود نوع نما و مصالح را انتخاب کنید. مورد دیگر این است که بهتر است تیم طراحی را با تیم اجرایی خودش، برای کار استفاده کنید. چون در این صورت نتیجه کار بسیار بهتر خواهد بود. شرکت آرکا با سالها فعالیت در زمینه ساخت و ساز و بازسازی ساختمان تمامی مراحل اجرای نما را به بهترین نحو برای شما تعهد می کند.  

اشتراک گذاری پست

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب‌ها
آرکا (8) اصول طراحی اداری (19) انواع دکوراسیون اداری (32) بازسازی (20) بازسازی خانه (19) بازسازی داخلی (16) بازسازی داخلی ساختمان (12) بازسازی ساختمان (44) بازسازی ساختمان قدیمی (14) ترفند های دکوراسیون اداری (10) دکوراسیون (40) دکوراسیون اداری (71) دکوراسیون اداری شیک (13) دکوراسیون اداری مدرن (22) دکوراسیون اداری کلاسیک (12) دکوراسیون داخلی (108) دکوراسیون داخلی مدرن (9) دکوراسیون طراحی داخلی (53) طراحی اداری (34) طراحی داخلی (83) طراحی داخلی ساختمان (16) طراحی دکوراسیون آشپزخانه (9) طراحی دکوراسیون اداری (34) طراحی دکوراسیون تجاری (12) طراحی دکوراسیون خانگی (28) طراحی دکوراسیون داخلی (97) طراحی ساختمان (20) طراحی غرفه (14) طراحی غرفه نمایشگاهی (13) طراحی ویلا (10) طراحی پارتیشن (8) طراحی پارتیشن بندی اداری (8) غرفه سازی (19) غرفه نمایشگاهی (9) قوانین قرارداد مشارکت در ساخت (8) مدیریت پیمان (11) مزایای مشارکت درساخت (7) مشارکت درساخت (10) مشارکت در ساخت بنا (10) مشارکت درساخت چیست (7) پارتیشن (10) پارتیشن اداری (16) پارتیشن اداری شیشه ای (8) پارتیشن بندی (10) پارتیشن بندی اداری (14)
فهرست مطالب
ارسال پیام
اگر سوالی دارید ما 24 ساعته آنلاین هستیم
گروه معماری آرکا
سلام دوست عزیز🤚
هر سوالی داری بپرس ما همیشه آنلاین و پاسخگوی سوالات شما هستیم. 🙏