فهرست مطالب
Toggleتفاوت بازسازی ساختمان، تعمیر ساختمان، نوسازی چیست؟
مقدمه
خانه ها و ساختمان های قدیمی به دلیل مشکلاتی که دارند نیاز به بازسازی ساختمان دارند. اما خب معنی تعمیر ساختمان چیست؟ چند نوع تعمیر برای یک ساختمان وجود دارد؟ آیا بازسازی ساختمان به منظور همان نوسازی ساختمان است؟ چه زمانی باید یک خانه را بازسازی کرد و چه زمان هایی نوسازی انجام داد؟
خوب است بدانید که بازسازی و نوسازی یک ساختمان نه تنها به یک معنی نیستند بلکه دو تعریف کاملاً جدا هستند. حتی از لحاظ فنی نیز متفاوت هستند و برای انجام هر کدام به نیرو های متخصص ویژه خود نیاز است. در ادامه با ما همراه باشید تا به تمامی سؤالاتی که ممکن است شما درباره مفهوم تعمیر و تفاوت میان بازسازی و نوسازی پاسخ دهیم با آن ها روبرو شوید.
مفهوم تعمیر ساختمان و آشنایی با انواع آن:
تعریف تعمیر ساختمان چیست؟
اقدامی که به جهت رفع هر گونه از خرابی های ساختمان و خانه به منظور پیشگیری از خطراتی که امکان دارد ساختمان در آینده رو به رو شود را تعمیر ساختمان می گویند. همچنین خوب است بدانید که یک ساختمان نیاز دارد که تعمیراتی به جهت جلوگیری از خرابی ساختمان صورت بگیرد که تنها استحکام ساختمان را بیشتر می کند. هر چند که متأسفانه در ایران اقدامی به جهت جلوگیری از خرابی ساختمان صورت نمی گیرد. تعمیر ساختمان اغلب زمانی صورت می گیرد که ساختمان خراب شود یا دیگر قابل سکونت نباشد.
انواع تعمیرات در ساختمان
خوب است بدانید که تعمیرات ساختمان به سه بخش تقسیم می شود:
تعمیرات جزئی ساختمان
این بخش از تعمیرات باعث می شود که آسیب های بیشتری صورت نگیرد. از جمله این اقدامات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- رفع مشکلات لوله کشی، سیم کشی
- برطرف کردن گرفتگی لوله ها و فاضلاب ها
- سیم کشی ساختمان
- تعمیر خرابی پمپ آب
- تعمیر تأسیسات برقی نظیر کلید ها و پریز های برق
- و دیگر اقدامات از این قبیل.
تعمیرات کلی
انجام تعمیراتی که اساسی هستند و صرفاً برای ساختمان هایی که قدیمی هستند و عمر طولانی ای دارند صورت می گیرد.
تعمیرات سالانه ساختمان
این گونه اقدامات در زمینه بازسازی و نوسازی داخل خانه انجام می شود که شامل مواردی همچون گچ کاری، سرویس لوله های پکیج و نقاشی ساختمان و مواردی از این نظیر است.
بازسازی چیست؟
بازسازی (RESTORATION ) به مجموعه اقداماتی که در جهت استحکام بخشیدن به یک سازه و خانه قدیمی به دلیل دوباره زنده کردن و نو کردن آن سازه انجام می شود را بازسازی می گویند. یا به عبارت دیگر می توان گفت که بازسازی یک سازه همان معنی مرمت آن سازه است. مرمت و بازسازی معنی مشابه دارند. خوب است بدانید که تنها مختص ساختمان های قدیمی نیست بلکه گاهی ساختمان های مدرن نیز نیاز به بازسازی دارند.
در بازسازی یک ساختمان آن قسمت از ساختمان که آسیب دیده است و نیاز به تعمیر دارد را تعمیر می کنند. هزینه بازسازی یک ساختمان به مراتب ارزان تر از خرید یک ساختمان جدید است. پس طبیعتاً در مواردی که ساختمان به مشکلی برخورد بازسازی را به جای خرید خانه ای جدید انتخاب کنید.
نکته حائز اهمیت درباره بازسازی یک ساختمان این است که برای انجام برخی از اقدامات مربوط به آن باید از شهرداری مجوز مربوطه را دریافت کنید.
خراب کردن دیوارها داخلی ساختمان که تمام بار ساختمان بر آنها است و امکان تخریب ساختمان در صورت نبودن آن دیوار ها هست.
جابجایی راه پله های سازه
خراب کردن و جابجایی دیوار های پارکینگ ساختمانتان که باعث شود شکل کلی پارکینگ تغییر کند.
تغییر در ساختار قسمت هایی از ساختمان که بنا به ضوابط شهرداری نیاز به اجازه از شهرداری دارد.
نوسازی چیست؟
نوسازی (RENOVATION ) به معنی فرآیندی است که ساختار های نو و جدید به جای ساختار های قدیمی مورد استفاده قرار گیرد. برای همین نوسازی به معنای نو کردن است. نوسازی وقتی صورت می گیرد که ساختار ساختمان سالم باشد و مقصود از تغییرات، مدرن و نو کردن ساختمان است.
عناصر مهم نوسازی شامل افزودن قسمت های جدید به داخل خانه و انجام تغییراتی است که به قصد نو کردن ساختمان باشد. لازم به ذکر است که اغلب اقداماتی که مربوط به نوسازی باشد مربوط به داخل خانه است. درصورتی که شما از ساختار کلی ساختمان رضایت دارید اما قصد مدرن کردن ساختمانی را دارید عمل نوسازی را انجام می دهید. برای مثال نصب کردن دوش جدید، کاغذ دیواری جدید و … از مثال های نوسازی است. از آن جایی که ساختار اصلی خانه تغییری نمی کند هزینه انجام نوسازی به مراتب کم تر از بازسازی است.
از اقداماتی که در نوسازی یک ساختمان انجام می دهند می توان موارد زیر را نام برد:
تغییر طراحی داخلی ساختمان
اعمال تغییرات برای استفاده از فضا های بلا استفاده ساختمان
- تغییر رنگ دیوار یا نصب کاغذ دیواری
- تغییر نوع پوشش کف ساختمان
- مدرن کردن و اعمال تغییراتی در آشپزخانه
- انجام تغیراتی به جهت زیباتر و شیک تر کردن سرویس بهداشتی
- تعویض یا نصب شومینه
- نصب وان حمام درمواردی که از قبل تر حمام وان نداشته باشد
- و دیگر موارد از این قبیل.
تفاوت بازسازی و نوسازی چیست؟
پروژههایی که برای تغییر ظاهر سازه یا ساختمان اجرا شود را نوسازی ساختمان می گویند. این در صورتی است که تغییر کل یک ساختمان یا اتاق یک ساختمان را بازسازی می گویند.
دومین تفاوت مربوط به هزینه است. هزینه بازسازی به مراتب بیشتر از هزینه نوسازی است. چرا که تغییرات کلی صورت می گیرد و برای انجام آن باید مجوز گرفت. پس هزینه مجوز گرفتن هم در بازسازی حساب کنید. این در صورتی است که نوسازی معمولاً تنها با تغییراتی جزئی در قسمت داخلی خانه انجام می شود.
در پروژه بازسازی ساختمانی که غیر قابل سکونت شده باشد یا قدیمی شده باشد را تخریب می کنند تا یک بنای جدید بسازند. اما در نوسازی خانه قابل سکونت است و استحکام دارد. فقط قسمت هایی از خانه را که صاحب ملک قصد تغییر دکوراسیون دارد و می خواهد مدرن کند را تغییر می دهد که نوسازی نیز با برنامه ریزی دقیق صورت گیرد.
پروژههای نوسازی برای قسمت های بیرونی ساختمان نیز صورت می گیرد. برای مثال قسمتی از تراس که بلا استفاده قرار گرفته است را با ساخت یک آشپز خانه کوچک، شیک و مدرن می کنند.
اگر بخواهیم درباره تفاوت زمان بین پروژه بازسازی و نوسازی صحبت کنیم. باید بگوییم که همان طور که خودتان هم می توانید حدس بزنید بازسازی چون برنامه پیچیده تری است زمان بیشتری نیز می خواهد و به چند ماه زمان نیاز دارد. درصورتی که در پروژه های نوسازی مدت کم تری زمان نیاز است چون تغییرات به مراتب کم تر است.
گاهی نیز پروژه بازسازی و نوسازی هر دو با هم صورت می گیرد. برای این منظور می توان گفت حمام نیاز به بازسازی دارد و باید کف و دیوارهای حمام تعمیر و عایق بندی شود. اما در کنار این بازسازی تنها با اضافه کردن یک دوش جدید نوسازی هم صورت گرفته است.
کلام پایانی
به عنوان سخن آخر امیدوارم این مقاله برای شما مفید بوده باشد و سؤالات شما در رابطه با تفاوت بازسازی ساختمان، تعمیر ساختمان، نوسازی چیست را پاسخ داده باشد. برای مشاوره و راهنمایی بیشتر می توانید از طریق شماره های تماس و اینستاگرام آرکا اقدام نمایید.