طراحی داخلی ساختمان ایرانی

طراحی داخلی ساختمان ایرانی

طراحی داخلی ساختمان ایرانی یا همان معماری ایرانی در طراحی ساختمان یکی از معروف ­ترین سبک‌های معماری جهان است که قدمتی 6000 ساله دارد. طراحی ساختمان به سبک ایرانی حکایت از هنر چیره‌ دست ایرانیان در طول تاریخ دارد. این هنر ایرانی تحت تأثیر عوامل مختلفی از جمله عوامل مذهبی به‌ مرور زمان تکامل و توسعه ‌یافته است.

طراحی ساختمان ایرانی

عناصر به‌ کار رفته در نمای طراحی ساختمان ایرانی

استفاده از نمای زیبا به‌ عنوان پوسته خارجی در طراحی داخلی ساختمان های ایرانی امروزی علاوه بر اینکه ساختمان را از خرابی و آسیب محفوظ نگه می­دارد باعث برجسته شدن ساختمان می­شود. در معماری سنتی ایران به دلیل عدم استفاده از ابزارآلات و وسایل پیشرفته، خانه‌ها با ظرافت و جذابیت خاصی ساخته می‌شد.

بدین ترتیب الگوی طراحی ساختمان‌های امروزی در ایران و جهان شده است. طراحی ساختمان‌های بدون نقص، محکم و استوار به ‌نوعی تجلّی و نمایی از فرهنگ جامعه آن روز ایران است. در طراحی ساختمان‌های ایرانی به سبک قدیم متوجه می‌شویم که معماران و طراحان توجه زیادی به نمای بیرونی خانه‌ها نداشتند و بیشتر تمرکزشان روی نمای داخلی بوده است.

اما چیزی که امروزه در طراحی ساختمان‌های ایرانی به چشم می‌خورد طراحی نماها است. استفاده از مصالح مرسومی چون آجر، سنگ و بتن باعث شده حالت یکنواختی در چهره ساختمان شهر مشهود باشد. در ادامه مقاله به بررسی هر کدام از این عناصر می‌پردازیم.

کاربرد آجر در طراحی نمای ساختمان ایرانی

از قدیمی‌ترین و در عین ‌حال مقاوم‌ترین مصالح به ‌کار رفته در طراحی ساختمان ایرانی می‌توان از آجر نام برد. با مطالعه و بررسی تاریخ پیدایش آجر می‌توان به استفاده ایرانیان از دوره‌های پیشین در طراحی ساختمان‌های خود و به‌ویژه نماها پی برد. استفاده از آجر در دوره ساسانیان پیشرفت چشمگیری داشته به طوری که شاهد بناهای ساختمانی با آجرهایی به ابعاد 40*40*77 سانتی‌متر هستیم.

البته علل مختلفی باعث شده که استفاده از آجر در طراحی ساختمان ایرانی به ‌مرور زمان از بین برود. یا کمتر شاهد استفاده از این عنصر در ساختمان‌های ایرانی باشیم. آجر عایق صدا و حرارت نیست و از مصالح سنتی با هدر رفت انرژی به شمار می‌آید. به دلیل استفاده از خاک رس که از عمده‌ترین مواد تشکیل ‌دهنده آن است دوام و عمر طولانی ندارد.

به ‌مرور زمان و بر اثر شرایط جوی و اقلیمی دچار فرسایش می‌شود. در نمای آجری امکان ایجاد تنوع زیاد وجود ندارد و فقط به چند طرح ساده و ثابت می‌توان بسنده کرد. همین‌ طور در مورد رنگ آن نباید انتظار ایجاد نمای فوق‌العاده در طراحی ساختمان با استفاده از این عنصر را داشت. از بزرگ‌ترین عیوب استفاده از آجر، شوره زدگی سطح آن است. این متریال به‌ شدت آب و رطوبت را به خود جذب می‌کند. بنابراین توصیه می‌شود که در طراحی ساختمان‌های مناطق سردسیری و مرطوب از آن استفاده نشود.

طراحی ساختمان ایرانی

کاربرد سنگ در طراحی ساختمان ایرانی

ایران با 7/4 میلیون تن ذخیره سنگ در رتبه اول جهان قرار دارد. با مرور آثار باستانی و بناهای تاریخی می‌توان به استفاده از سنگ در بنا‌های تاریخی مانند کاخ‌های هخامنشی و حجاری‌های دوره ساسانی اشاره کرد. تخت‌جمشید یکی از بناهایی است که در آن از سنگ استفاده شده است. سنگ‌تراشی و استفاده از سنگ‌های تزئینی به ‌تدریج به اوج شکوفایی و رونق رسیده است.

استخراج سنگ از معادن در ایران از حدود سال‌های 1331 به بعد شکل‌گرفته است. سال 1366 اولین دستگاه سیم برش الماسه توسط یکی از شرکت‌های وابسته به وزارت معادن و فلزات جهت بهبود روش استخراج به کار گرفته شد. امروزه معماران در طراحی ساختمان‌های ایرانی از سنگ به ‌عنوان یکی از بهترین متریال‌ها برای نما بهره می‌برند. وجود سنگ‌های تزئینی با تنوع زیاد و همچنین دوام آنها باعث به ‌کارگیری و اقبال عمومی در استفاده از آن شده است.

طراحی ساختمان ایرانی

کاربرد بتن در طراحی ساختمان‌های ایرانی

استفاده از بتن از قدیم‌الایام در ایران کاربرد زیادی داشت. البته این متریال بیشتر در طراحی ساختمان‌های مدرن ایرانی استفاده می‌شود. بتن هم در نمای داخلی و هم نمای بیرونی ساختمان کاربرد فراوان دارد. بتن یکی از ضروری‌ترین اِلمان‌های مورد استفاده در طراحی ساختمان که جایگزین تمام مصالح ساختمانی قدیمی و سنتی شده است.

طراحی نمای مدرن بر پایه سادگی استوار است. استفاده از عناصر تزئینی در آن بسیار کم یا اصلاً استفاده نمی‌شود. در طراحی ساختمان ایرانی به شکل مدرن طرح‌های غیرمعمول و استفاده از مصالح متعدد در نمای ساختمان بسیار به چشم می‌خورد. ولی این سبک هنوز طرف‌داران خود را دارد و در واقع می­توان گفت که یکی از پرطرف‌دارترین سبک‌های امروزی است. در این سبک فضاهای داخلی مثل راه‌پله و ورودی ساختمان به طور برجسته نمایان می‌شود.

در طراحی داخلی ساختمان ایرانی به شکل مدرن از متریال‌های مختلفی چون آجر، چوب، بتن، ترموود، ورقه‌های سنگی و فلزی و … استفاده می‌شود. در این سبک تنوع فرم و شکل ساختمان زیاد است و محدود به فرم خاصی نیست. هر ساختمان نمای مخصوص به خود را دارد. به‌ گونه‌ای که در یک ساختمان ایرانی کاملاً ساده و برای ایجاد تنوع و دوری از یکنواختی عنصر دیگری را برجسته می‌کنند. در برخی دیگر طراحان از تضاد و کنتراست رنگ در نمای ساختمان بهره می‌برند.

طراحی ساختمان ایرانی

طراحی داخلی ساختمان ایرانی

در معماری قدیم توجه به عناصر باد، آب و آفتاب در طراحی ساختمان‌های ایرانی بسیار به چشم می‌خورد. استفاده از اتاق‌های تو در تو نیز از ویژگی‌های معماری قدیمی ایرانی است. قرار دادن حوض در وسط حیاط خانه و استفاده از باغچه جلوه‌ای از معماری سنتی ایرانی است که طراوت و زیبایی به محیط زندگی می‌بخشد. فضایی به‌عنوان شاه‌نشین که امروزه به نام نشیمن در طراحی ساختمان‌های ایرانی در نظر گرفته می‌شود جزء لاینفک ساختمان‌های ایرانی است. این بخش از بنا معمولأ منقش به تزئینات فراوان و آینه‌کاری بوده است.

استفاده از کاشی‌هایی که بیانگر فرهنگ و سنت ایرانی بوده در بسیاری از بناهای قدیمی به چشم می‌خورد. آشپزخانه‌هایی که در طراحی ساختمان‌های ایرانی از قدیم استفاده می‌شد نمایی از فرهنگ مهمان‌نوازی آن خانواده و به ‌ویژه ایرانیان است.

با مطالعه در بناهای سنتی و بومی ایرانی مشاهده می‌کنیم که هرکدام از این معماری‌ها قابلیت سازگاری با شرایط مختلف اقلیمی را داشته است. به همین دلیل نوآوری و خلاقیت‌های بسیاری در طول زمان باعث ایجاد تنوع فراوان در طراحی ساختمان‌های ایرانی شده است.

امروزه بسیاری از معماران و طراحان داخلی از الگوهای قدیمی و سنتی در طراحی ساختمان داخلی و خارجی در پروژه‌های خود استفاده می‌کنند. انتظار می‌رود سازمان‌هایی چون مسکن و شهرسازی و میراث ‌فرهنگی با ساخت و ایجاد بنیادهای معماری و کمک به استفاده از طرح‌های سنتی ایرانی سعی در زنده نگه‌داشتن این فرهنگ غنی ایرانی نمایند.

طراحی ساختمان ایرانی

گروه معماری آرکا

گروه معماری آرکا با سال ها تجربه در زمینه طراحی ساختمان، هر نوع سبک مورد پسند را به بهترین نحو اجرا و پیاده سازی می نماید.  

نخست گروه آرکا نیازها و الویت های شما را به خوبی درک می نماید و با تبحر زیاد اقدام به طراحی پلان می نماید. بعد از این که طرح مورد تأیید مشتری قرار می گیرد. اقدامات بعدی و مورد لزوم با سرعت و با کیفیت بالا به اجرا در می آیند. لازم به ذکر است که گروه معماری آرکا تمامی کارهای پروژه را از صفر تا صد به عهده می گیرد و پروژه را به صورت تمام و کمال تحویل می دهد.  

سایر فعالیت های گروه آرکا

همچنین شرکت آرکا در کلیه زمینه های ساختمان سازی اعم از مدیریت پیمان، دکوراسیون داخلی، مشارکت در ساخت، طراحی داخلی، بازسازی، پارتیشن بندی، غرفه سازی، اجاره غرفه، اجاره تجهیزات نمایشگاهی، برگزاری نمایشگاه، مراسم اداری، ایونت، کنفرانس، سمینار، برگزاری نمایشگاه مجازی، فروش مبلمان اداری و … فعالیت گسترده ای دارد.  

سایت فروشگاه تجهیزات نمایشگاهی و فروشگاه فروش میز، صندلی و کمد آرکا یکی از کامل ترین و مجهزترین سایت های فروشگاهی در این عرصه می باشند.  

در صورت تمایل می توانید از مشاوره های طراحان و دکوراتورها و … شرکت آرکا بهره مند گردید.  

تماس با ما 

ارتباط با گروه معماری آرکا از طریق شماره های تماس و شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام آرکا میسّر و امکان پذیر است.

اشتراک گذاری پست

مطالب پیشنهادی

نمایشگاه های ترکیه

نمایشگاه های ترکیه

نمایشگاه های ترکیه مقدمه یکی از بهترین رویدادهای صنعتی و بازاریابی در سال 2023، لیست نمایشگاه های ترکیه برای سال 2023 است که به تازگی

ادامه مطلب »

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + هفده =

برچسب‌ها
آرکا (8) اصول طراحی اداری (19) انواع دکوراسیون اداری (31) بازسازی (20) بازسازی خانه (19) بازسازی داخلی (16) بازسازی داخلی ساختمان (12) بازسازی ساختمان (44) بازسازی ساختمان قدیمی (14) ترفند های دکوراسیون اداری (10) دکوراسیون (40) دکوراسیون اداری (69) دکوراسیون اداری شیک (13) دکوراسیون اداری مدرن (22) دکوراسیون اداری کلاسیک (12) دکوراسیون داخلی (108) دکوراسیون داخلی مدرن (9) دکوراسیون طراحی داخلی (53) طراحی اداری (32) طراحی داخلی (83) طراحی داخلی ساختمان (16) طراحی دکوراسیون آشپزخانه (9) طراحی دکوراسیون اداری (34) طراحی دکوراسیون تجاری (12) طراحی دکوراسیون خانگی (28) طراحی دکوراسیون داخلی (97) طراحی ساختمان (20) طراحی غرفه (14) طراحی غرفه نمایشگاهی (13) طراحی ویلا (10) طراحی پارتیشن (8) طراحی پارتیشن بندی اداری (8) غرفه سازی (19) غرفه نمایشگاهی (9) قوانین قرارداد مشارکت در ساخت (8) مدیریت پیمان (11) مزایای مشارکت درساخت (7) مشارکت درساخت (10) مشارکت در ساخت بنا (10) مشارکت درساخت چیست (7) پارتیشن (9) پارتیشن اداری (16) پارتیشن اداری شیشه ای (8) پارتیشن بندی (10) پارتیشن بندی اداری (13)
ارسال پیام
اگر سوالی دارید ما 24 ساعته آنلاین هستیم
گروه معماری آرکا
سلام دوست عزیز🤚
هر سوالی داری بپرس ما همیشه آنلاین و پاسخگوی سوالات شما هستیم. 🙏