دکوراسیون اداری

مبلمان اداری مناسب برای کارمندان

مبلمان اداری مناسب برای کارمندان

مبلمان اداری از بخش های متنوعی مانند صندلی اداری، پارتیشن اداری، میز کنفرانس اداری، میز مدیریت، صندلی مدیریت، میز کارمندی، میز کارشناسی، میز کانتر، میز پذیرایی اداری، انواع کردانزا، انواع فایلینگ اداری و غیره تشکیل می شود.

 هر کدام از این بخش ها به دکوراسیون اداری معنا و اعتبار خاصی می بخشند. در میان مبلمان اداری میز و صندلی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند که در کنار زیبایی باید آرگونومیک بودن آن ها را هم مد نظر قرار داد. طراحی مبلمان اداری باید با توجه به توانایی ها و نیازهای کارمندان صورت بگیرد. آرگونومیک بودن مبلمان اداری سلامت و راحتی کارمندان را تضمین می کند و موجب افزایش کارایی کارمندان می شود.

اهمیت صندلی در مبلمان اداری مناسب برای کارمندان

صندلی مهم ترین عنصر مبلمان اداری می باشد. کارمندان ادارات و شرکت ها مجبور هستند که مدت زمان  طولانی را بر روی صندلی ها سپری کنند. بنابراین طراحی، نوع و جنس صندلی بسیار مهم می باشد. صندلی های اداری انواع متفاوتی دارند و ساخت این صندلی ها بر اساس اصول آرگونومی و استاندارادهای مشخصی صورت می گیرد. این صندلی ها باید به گونه ای ساخته شوند که از ستون فقرات محافظت کنند. همین طور صندلی ها باید متناسب با سمت کارمند انتخاب شوند.  

 

  • یکی از ویژگی های صندلی مناسب این است که پشتی قابل تنظیم داشته باشد و برای حفظ گودی کمر به شکل S باشد تا ستون فقرات به درستی در آن جای گیرد. کارمندان باید بتوانند زاویه مناسب برای تکیه دادن به صندلی را تنظیم کنند. همچنین هنگامی که کارمندان می خواهند پشتی ثابت بماند بتوانند آن را قفل کنند. پشتی صندلی های اداری باید قابلیت خم شدن به عقب تا 110درجه را داشته باشند.
  • وجود پشت سری هم یکی دیگر از ویژگی های مهم این صندلی ها می باشد و به عنوان تکیه گاه گردن به کار می رود. این صندلی ها باید به گونه ای باشند که مانع گردش خون به پاها به ویژه در محل زانوها نشوند. آرنج باید روی صندلی به شکل 8 از شانه ها قرار بگیرد.
  • همچنین صندلی های اداری باید قابلیت حرکت به جهت های مختلف را داشته باشند تا بتوان بدن را به راحتی بر روی آن ها جا به جا کرد و تغییر وضعیت داد. صندلی ها با پایه چرخ دار، فضای حرکتی بیشتری را برای افراد ایجاد می کنند و باید این قابیلت را داشته باشند که بر روی تمامی کفپوش ها حرکت کنند. صندلی های ثابتی که فرد به آسانی نمی تواند بر روی آن ها حرکت کند صندلی های مناسبی نیستند.
  • علاوه بر این صندلی ها باید دسته دار باشند تا از ماهیچه های گردن و شانه محافظت کنند و برای بلند شدن به عنوان تکیه گاه مورد استفاده قرار گیرند. بهتر است که این دسته ها قابل تنظیم باشند تا هر افراد ارتفاع مناسب را با توجه به وضعیت خود تنظیم کنند.
  • نشمین گاه صندلی باید با فرم نشمین گاه افراد هماهنگی داشته باشد. به گونه ای که تمام وزن افراد بر روی سطح آن پخش شود. کف صندلی باید نرم و راحت باشد اما نباید خیلی نرم باشد که فرد درون آن فرو رود چون این امر باعث اختلال در خون رسانی و مانع حرکت بدن می شود.صندلی های اداری باید دارای ارتفاع قابل تنظیم باشند.

 

 

  • همین طور جنس صندلی دارای حائز اهمیت می باشد و باید از بهترین مواد اولیه ساخته شود. استقامت و استحکام صندلی باعث می شود تا مدت زمان بیشتری عمر کنند و در کوتاه مدت تغییر حالت ندهند و غیر قابل استفاده نگردند. این صندلی ها باید ضد عرق هم باشند. معمولا صندلی های چرمی و پلاستیکی باعث عرق کردن فرد می شوند. از این رو صندلی های پارچه ای مناسب تر هستند و هر چقدر این پارچه ها ضخیم تر و مرغوب تر باشند، بهتر است.
  • جالب است که بدانید صندلی ها در افزایش راندمان کاری کارمندان نقش بسزایی دارند. صندلی های نامناسبی که منجر به آسیب های فراوان مربوط به ستون فقرات، شانه و گردن می شوند، راندمان کاری کارمندان را تا حد زیادی کاهش می دهند. تناسب و راحتی صندلی مطابق با آرگونومی بدن بسیار حائز اهمیت است.

 

اهمیت میز اداری در مبلمان اداری مناسب برای کارمندان

از ملزومات ضروری دیگر مبلمان اداری، میز می باشد. میزهای اداری نیز باید مطابق با استاندارهای مشخصی ساخته شوند و باید ابعاد، جنس و رنگ آن ها مورد توجه  قرار گیرند. میزها دارای انواع متنوعی هستند که با توجه به نوع فعالیت انتخاب می شوند. به عنوان مثال میز منشی یا مسئول دفتر معمولا بزرگ تر انتخاب می شود چون باید ابزاری مانند کامپیوتر، اسکنر، پرینتر، فکس و غیره بر روی آن قرار گیرند.

 

 

  • اندازه و ارتفاع میزها باید متناسب با صندلی و نوع فعالیتی که بر روی آن صورت می گیرد، انتخاب شود. ارتفاع میز باید طوری باشد که ساعدها به طور افقی بر روی آن قرار بگیرند و آرنج ها در امتداد میز باشند. به طور معمول ارتفاع استانداردی که برای میزها تعیین می شود 75 سانتیمتر است. همچنین در زیر میزها باید فضای کافی برای قرار گیری پاها وجود داشته باشد.
  • کیفیت و دوام میزها، ویژگی دیگری است که باید به آن توجه شود. میز علاوه بر این که باید از کیفیت و دوام کافی برخوردار باشد باید سبک وزن هم باشد. وزن سنگین میزها، جا به جایی آن ها را بسیار مشکل می کند و نظافت زیر آن ها با دشواری مواجه می گردد. معمولا میزهای اداری را از جنس ام دی اف انتخاب می کنند به این دلیل که هم زیبا و با دوام هستند و هم مقرون به صرفه می باشند. استفاده از روکش های گوناگون مانند فرمیکا و ملامینه نیز باعث دوام بیشتر میز می شود.
  • زیبایی میز هم باید مد نظر قرار گیرد به دلیل این که میزها در معرض دید مشتریان و ارباب رجوع ها قرار دارند و در جلوه بخشیدن به دکوراسیون اداری شیک بسیار موثر هستند.

 

 

  • اندازه میز باید متناسب با فضای محیط اداری تعیین شود. برای دکوراسیون ادارات کوچک با فضای محدود، میزهایی با طراحی خاص و انحنا وجود دارند که فضای کمتری را اشغال می کنند. همچنین میزها باید فضای کافی برای قرار دادن لوازم و وسایل مورد نیاز برای کار را داشته باشند. و جنس آن ها باید به گونه ای باشد که بتوان موس کامپیوتر را به راحتی بر روی آن ها حرکت داد.
  • داشتن کشو هم ویژگی دیگری است که به کارمندان این امکان را می دهد تا بسیاری از وسایل و مدارک را در آن قرار بدهند. بنابراین میزهای کشودار بسیار کاربردی هستند و به استفاده بهینه از فضا و همین طور حفاظت از اسناد و مدارک کمک می کنند.
  • رنگ میز در کارایی و افزایش روحیه کارمندان بسیار تأثیرگذار می باشد. رنگ مبلمان اداری در طراحی دکوراسیون اداری جایگاه ویژه ای دارد. علاوه بر این که رنگ مبلمان اداری باید با دکوراسیون داخلی هماهنگی داشته باشد باید تأثیرگذار هم باشد. به طور مثال رنگ نارنجی، خلاقیت و انرژی را در فضا القا می کند و رنگ آبی آرامش را در محیط منعکس می کند. استفاده از رنگ های خاص در دکوراسیون اداری نشان دهنده نوع شخصیت می باشد و در مخاطب ذهنیت خاصی نسبت به آن اداره و شرکت ایجاد می کند. به کار بردن رنگ های گرم در کنار رنگ های سرد حس تعلق را در مراجعین به وجود می آورد.

 

سخن پایانی

مبلمان اداری آرگونومیک و استاندارد هم به محیط اداری زیبایی و اعتبار می بخشد و هم سلامت کارمندان را تضمین می کند. انتخاب مبلمان اداری با توجه به مساحت اداره و نوع فعالیت صورت می گیرد. مبلمان مناسب در ایجاد حس راحتی و آسایش در کارمندان بسیار تأثیرگذار می باشد. هر اندازه که موجبات رفاه و آسایش بیشتری برای کارمندان فراهم شود به همان اندازه راندمان کاری افزایش می یابد. مطابق با انتظاراتی که از کارمندان در انجام کارها می رود باید شرایط و فضا هم برای این امر مساعد و دلپذیرتر شوند.  

همچنین باید این مطلب را بدانید که طراحی دکوراسیون داخلی و مبلمان اداری فقط مختص ادارات و شرکت ها نمی باشد. بیشتر مکان ها مانند مطب ها، آزمایشگاه ها، آموزشگاه ها، فرودگاه ها، بیمارستان ها، بانک ها، رستوران ها، دانشگاه ها و کتابخانه ها از  طراحی دکوراسیون اداری و مبلمان اداری برخوردار هستند. 

مبلمان و دکوراسیون اداری به نوعی معرف برند، پرستیژ و اعتبار شرکت یا اداره می باشند و انتخاب آن ها باید بر طبق یک سری اصول و نظرات کارشناسانه صورت بگیرد. از این رو مشاوران دکوراسیون و طراحان گروه معماری آرکا بهترین و به روزترین مدل های طراحی و دکوراسیون اداری را ارائه می دهند تا مبلمان اداری خود را هوشمندانه، زیبا و کاربردی انتخاب نمایید.