انواع سبک های دکوراسیون داخلی

فهرست مطالب

انواع سبک های دکوراسیون داخلی

انواع سبک های دکوراسیون داخلی یک موضوع بسیار جالب و جذاب می باشد. در این خصوص گفتگویی با آقای مهندس رضا اسلامی، مدیر عامل گروه معماری آرکا ترتیب داده ایم. در این گفتگو سعی داریم که با دکوراسیون داخلی و انواع سبک های دکوراسیون داخلی آشنا شویم. همچنین به برخی از سئوالات متداول در این رابطه پاسخ دهیم که این روزها برای افراد به یک چالش بزرگ تبدیل شده است.

دکوراسیون داخلی

آقای مهندس لطفاً بفرمایید که تعریف شما از دکوراسیون داخلی چیست؟

دکوراسیون داخلی در معنای ساده به تزئینات داخلی فضا اعم از مبلمان، پرده و سایر لوازم تزئینی اطلاق می شود. در طراحی دکوراسیون داخلی، رنگ ها، اثاثیه و سایر اشیاء در یک اتاق و ساختمان با بهره گیری از مهارت های زیباشناسی و هماهنگ سازی جلوه گر می شوند.

دکوراسیون داخلی

آیا دکوراسیون داخلی متفاوت از طراحی داخلی است؟

پاسخ این سئوال قطعاً بله می باشد. طراحی داخلی یکی از شاخه های رشته معماری می باشد که به سازه و معماری ساختمان مربوط می شود. طراحی داخلی یک رشته تخصصی است که مستلزم تحصیلات دانشگاهی می باشد. طراحان داخلی با بهره گیری از دانشی که کسب کرده اند به طراحی فضاها و فرم های داخلی ساختمان مطابق با اصول و ضوابط طراحی معماری می پردازند.

طراح داخلی و معمار ساختمان همکاری و تعامل نزدیک و تنگاتنگی با یکدیگر دارند. در واقع معمار افکار و ایده طراح داخلی را به اجرا در می آورد و پیاده سازی می نماید. به طور معمول دانشجویان رشته طراحی داخلی در دانشگاه دروس مربوط به رنگ، پارچه، طراحی با استفاده از کامپیوتر، نقاشی، برنامه ریزی فضا، طراحی مبلمان، معماری و غیره را می گذرانند.

همچنین آن ها قبل از تأسیس شرکت خود باید چندین سال دوره های کارآموزی را در سایر شرکت های طراحی معماری بگذرانند. بنابراین طراحان داخلی با تکیه بر مهارت و دانش هنر تزئینات داخلی می توانند به حیطه طراحی دکوراسیون داخلی نیز ورود کنند.   

اما دکوراسیون داخلی، هنر و دانش چیدمان اثاثیه و تزئینات داخلی فضا به شکل دلپذیرتر و کاربردی تر برای افراد می باشد و نیازی به تحصیلات دانشگاهی ندارد. برای آموزش دکوراسیون داخلی دوره هایی برای تزئینات داخلی ساختمان وجود دارد که شامل بررسی سبک ساختمان ها، سبک مبلمان در دکوراسیون داخلی، طرح اتاق و غیره می شود.

دکوراتورها به تغییر ظاهری فضای داخلی ساختمان می پردازند و به مشتری در انتخاب سبک، مبلمان، لوازم تزئینی و اصول چیدمان منزل مشاوره می دهند.

دکوراسیون داخلی

حیطه ی کاری یک دکوراتور و یک طراح داخلی شامل چه مواردی می شود؟ 

دکوراتورها با تکیه بر مهارت زیباشناسی صرفاً به چیدمان و تزئین اسباب و اثاثیه با انتخاب صحیح رنگ، پرده در دکوراسیون داخلی، مبلمان، متریال، تابلوها و سایر لوازم تزئینی اقدام می نمایند. دکوراتور فقط در مورد ظاهر، فرم و شکل متریال نظر می دهد و به کیفیت آن کاری ندارد. اما طراح داخلی کیفیت متریال را نیز مورد بررسی قرار می دهد.

دکوراتورها با معماران تعاملی ندارند و بیشتر با سازندگان مبلمان، خیاط ها، پرده دوزها، مجسمه سازها و غیره در تعامل هستند. نکته حائز اهمیت این است که یک دکوراتور نمی تواند به عنوان یک طراح داخلی عمل کند و وارد حیطه ی طراحی داخلی گردد اما عکس آن صدق می کند.

تفاوت دیگری که میان یک طراح داخلی و دکوراتور وجود دارد این است که طراح داخلی ویژگی ها و مشخصه های بیشتری را در نظر می گیرد. به عنوان مثال در تغییر کف پوش یک ساختمان، دکوراتور فقط در انتخاب نوع، رنگ، بافت و الگو تصمیم می گیرد اما طراح داخلی علاوه بر این موارد مشخصه های دیگری مانند کیفیت جنس، مدت دوام و ماندگاری، انتقال صدا، اشتعال پذیری، خواص گازی، الزامات الکتریسیته ساکن و غیره را مورد توجه قرار می دهد.

دکوراسیون داخلی

چرا در طراحی انواع سبک های دکوراسیون داخلی این همه تنوع وجود دارد؟ 

دلیل این که طراحی دکوراسیون داخلی دارای سبک های متنوعی می باشد این است که با گذشت زمان بر اساس سلیقه، نیازهای هر دوره و همچنین شرایط حاکم بر محیط زندگی انواع گوناگونی از سبک های دکوراسیون داخلی شکل گرفتتند.   

دکوراسیون داخلینمونه هایی از انواع سبک های دکوراسیون داخلی را عنوان می کنید؟

تعداد این سبک ها زیاد می باشد و هر یک با ویژگی های خاصی شناخته می شوند. از انواع سبک های دکوراسیون داخلی می توان به سبک دکوراسیون داخلی مدرن، امروزی، کلاسیک، مینیمال، صنعتی، مدرن قرن بیستم، اسکاندیناوی، سنتی غربی، سنتی خاورمیانه، انتقالی، سنتی شرق دور، فرانسوی، بوهمیان، روستیک، شَبی شیک، هالیودی، ساحلی، ایران باستان، یونان باستان، مونوکروم، نئوکلاسیک و … اشاره نمود.

دکوراسیون داخلیلطفاً درباره ویژگی های انواع سبک های دکوراسیون داخلی توضیح مختصری بدهید؟
سبک دکوراسیون مدرن

از مشخصه های سبک دکوراسیون مدرن برخورداری از خطوط صاف و منظم، پالت رنگی ساده و متریالی مانند استیل و شیشه می باشد. این سبک حس سادگی را به بیننده القاء می نماید.استفاده از اشکال هندسی مانند دایره ها و چهارگوش ها در این سبک رایج می باشند. همچنین تابلوها با نقاشی آبستره و مجسمه هایی با مفاهیم انتزاعی در این سبک بسیار مورد توجه هستند. ویژگی هایی مانند صاف و صیقلی بودن، شفافیت و برّاقیت در این سبک مشاهده می شود.

دکوراسیون داخلی

سبک دکوراسیون امروزی 

این سبک با دکوراسیون مدرن تفاوت هایی دارد. دکوراسیون مدرن برگرفته از سبک طراحی قرن بیستم است. اما دکوراسیون امروزی یا معاصر متعلق به سبک خاصی نیست و انعطاف پذیری بسیار زیادی دارد. در دکوراسیون امروزی از خطوط خمیده استفاده می شود در حالی که در دکوراسیون مدرن به کار نمی رود.

دکوراسیون امروزی بیشتر راحتی و صمیمت مورد توجه قرار می دهد. اما دکوراسیون مدرن فضای رسمی تری را در محیط ایجاد می کند. در واقع سبک دکوراسیون امروزی مطابق با سلیقه جمعی همان دوره تعریف می شود.

دکوراسیون داخلی

سبک دکوراسیون مینیمال

این سبک طرفداران بسیاری دارد و تا حدودی شبیه به سبک مدرن است. اما در مقایسه با سبک مدرن ساده تر می باشد. در این نوع سبک از پالت های رنگی خنثی استفاده می شود که پر کاربردترین آن ها رنگ سفید است. تضاد رنگی مانند استفاده از سیاه و سفید در این سبک بسیار به چشم می خورد. این به خاطر متعادل سازی محیط و پرهیز از افراط در خنثی سازی می باشد. لوازم به کار رفته در این نوع دکوراسیون نیز بیش از حد زرق و برق دار نیستند.

دکوراسیون داخلی

سبک دکوراسیون صنعتی

سبک دکوراسیون صنعتی برگرفته از سبک های دوره انقلاب صنعتی اروپا و خانه های شهری قرن 17 و 18 میلادی اروپا می باشد. استفاده از چوب و آجر در ظاهر دکوراسیون و مبلمان چرمی از مشخصه های این سبک هستند. جعبه های پرینت دار به عنوان شئی زینتی به کار می رود که تداعی گر احداث کارخانه های متعدد در اروپا می باشند. 

دکوراسیون داخلی

سبک دکوراسیون مدرن قرن بیستم

به این سبک دکوراسیون، سبک مدرن قرن میانه نیز گفته می شود. در واقع بازگشتی به طراحی های اواسط دهه 1900 میلادی (1960_1950) است که حس نوستالژیک را در افراد القاء می نماید. در این سبک اِلمان های سبک مینیمال و ساده گرایی به خوبی مشاهده می گردد.

دکوراسیون داخلی

سبک دکوراسیون اسکاندیناوی

این سبک جلوه گر سبک زندگی ساده مردم شمال اروپا می باشد. مبلمان ساده، پالت رنگی تماماً سفید در ترکیب با عناصری مانند چوب، پلاستیک های روشن و استیل، کفپوش های قطعه ای، نورپردازی طبیعی و استفاده از لوازم جانبی کمتر از ویژگی های این سبک به شمار می آیند. سبک اسکاندیناوی بسیار به سبک مینیمال نزدیک است. به طوری که می توان گفت سبک مینیمال از سبک اسکاندیناوی نشأت گرفته است.

دکوراسیون داخلی

سبک دکوراسیون سنتی غربی

در این سبک بسیاری از عناصر سبک کلاسیک مانند مبلمان مجلل و تعداد زیادی لوازم تزئینی وجود دارد. استفاده از چوب های تیره، پالت های رنگی پررنگ، تنوع بافت های به کار رفته در دکوراسیون، مبلمان با پارچه های بافتنی، مخملی، ابریشمی، گلدوزی شده و همین طور به کار گیری خطوط منحنی از ویژگی های این سبک می باشد. 

دکوراسیون داخلی

سبک دکوراسیون سنتی خاورمیانه

 در سبک دکوراسیون سنتی خاورمیانه، فرش و گلیم ایرانی جایگاه ویژه ای دارد. پالت های رنگی گرم و تند همراه با نقش های سنتی و اسلامی از ویژگی های این سبک می باشد. استفاده از پشتی، تخت یا بالشتک های طرح سنتی در این دکوراسیون رایج و مرسوم است. در دکوراسیون سنتی امروزی از مبلمان های سنتی با نقش و نگارهای لنگ یا گلیم استفاده می شود.

دکوراسیون داخلی

سبک دکوراسیون انتقالی یا ترنزیشنال

یکی از سبک های محبوب و دوست داشتنی در میان سبک های دیگر است. در واقع این سبک پلی میان سبک دکوراسیون سنتی و مدرن می باشد. در این سبک مانند سبک مدرن از عناصر شیشه و استیل و مانند سبک سنتی از مبلمان مجلل با پارچه مخملی استفاده می شود. پالت رنگی نسبتاً خنثی در این سبک منجر به ایجاد حس آرامش می شود و شیک و براق بودن هم حس صمیمیت را القاء می کند.

دکوراسیون داخلی

دکوراسیون سنتی شرق دور

شرق دور مربوط به کشورهای چین و ژاپن می شود. این سبک بیانگر زندگی عاری از تجملات مردم این سرزمین ها می باشد. میزها و صندلی های کوتاه و مربعی شکل، تشک به جای تخت، درب ها و پنجره های کشویی و نقش های مینیاتوری ژاپنی از مشخصه های این سبک می باشد. پالت رنگی این سبک بیشتر از رنگ های خنثی تشکیل می شود و گاهی از رنگ های گرم هم در این سبک استفاده می شود. این سبک به دلیل استفاده از لوازم و عناصر گوشه دار بسیار به سبک دکوراسیون مدرن نزدیک است.

دکوراسیون داخلی

سبک دکوراسیون فرانسوی

از ویژگی های این سبک می توان به استفاده از رنگ های گرم و ملایم مانند طیف هایی از قرمز، زرد و طلایی و مصالحی مانند سنگ و آجر اشاره نمود. در این سبک از ظروف تزئینی چینی و روتختی های نسبتاً سنگین و ضخیم استفاده می شود.

دکوراسیون داخلی

سبک دکوراسیون بوهمیان

این سبک، طرفداران بسیاری دارد و از محبوبیت زیادی برخوردار است. به این سبک دکوراسیون، سبک کولی وار نیز می گویند. این سبک از قانون و اصول خاصی پیروی نمی کند و بر اساس سلیقه افراد صورت می گیرد. این سبک می تواند مملو از طرح و رنگ های متنوع باشد. استفاده از تمامی رنگ ها در کنار هم در این سبک مانعی ندارد. همچنین استفاده از تابلوها و تزئینات سنتی و مدرن به صورت تواَمان در این سبک رایج و متداول می باشد.    

دکوراسیون داخلی

سبک دکوراسیون روستیک

روستیک به معنای روستایی است. در سبک دکوراسیون روستایی از عناصری مانند چوب و سنگ استفاده می شود. این سبک یک زندگی روستایی مملو از فضای صادقانه، بی تکلف و بی آلایش را تداعی می کند. استفاده از لوازم و عناصر رنگ و رو رفته مانند فلزهای زنگ زده و چوب های پوسیده از ویژگی های این نوع سبک محسوب می شوند. البته باید به این نکته توجه شود که این عناصر فقط در ظاهر این گونه طراحی شده اند که در نگاه بیننده قدمت دار و قدیمی به نظر بیایند.  

دکوراسیون داخلی

سبک دکوراسیون شَبی شیک

از مشخصه های این سبک می توان به مبلمان روستایی، پارچه های گلدار ظریف و لوسترهای درخشان اشاره نمود. این سبک دکوراسیون تقریباً شبیه به سبک بوهمیان است با این تفاوت که بیشتر زنانه می باشد. در این نوع سبک، مبلمان با سبک قدیمی، رنگ هایی با طیف سفید و وسایل تزئینی عتیقه بسیار به کار می رود. از ویژگی های دیگر این سبک می توان استفاده از هنر قلاب بافی، کنار هم قرار دادن رنگ های سفید و صورتی و تزئین محیط با گل های صورتی را عنوان کرد.

دکوراسیون داخلی

سبک دکوراسیون هالیودی

این سبک از زمره سبک های بسیار لوکس و مجلل می باشد. استفاده از مبلمان باشکوه مخملی، عتیقه جات گرانبها، عکس بازیگران هالیودی به عنوان تابلوی دیواری، دیوارهای تیره، نورپردازی زیاد و ایجاد فضایی شبیه به سینمای هالیودی از مشخصه های این سبک به شمار می آیند. پالت های رنگی مورد استفاده در این سبک دکوراسیون معمولاً برگرفته از رنگ هایی مانند بنفش، قرمز و فیروزه ای هستند.

دکوراسیون داخلی

سبک دکوراسیون ساحلی

این سبک دکوراسیون با عنوان سبک دکوراسیون همپتون هم معرفی می شود. مربوط به مناطق ساحلی آمریکا است. پالت های رنگی خنثی در ترکیب با رنگ های آبی و سبز، مبلمان بژ یا سفید، اتاق های مملو از وسایل چوبی و یا الهام گرفته از دریا، الگوهای آبی و سفید برای بالش ها و پنجره های بزرگ از ویژگی های این سبک محسوب می شوند.

هدف از طراحی این نوع دکوراسیون برقراری و ایجاد حس آرامش در افراد است. معمولاً این سبک در طراحی خانه های ساحلی به کار می رود. وجود تراس رو به دریا، سقف کوتاه، پنجره های سراسری و آفتاب گیر و بدون پرده نیز از مشخصه های دیگر این سبک به شمار می آیند.

دکوراسیون داخلی

سبک دکوراسیون ایران باستان

این سبک از دوره هخامنشی و دوره های بعد از آن نشأت گرفته است. از مشخصه های این سبک می توان به استفاده از سنگ مرمر برای دیوارهای داخلی و خارجی، حکاکی های هخامنشی، تندیس های هخامنشی و باستانی، پالت های رنگی خنثی مانند سفید و کرم در کنار رنگ هایی مانند زرشکی و آبی ارغوانی اشاره نمود.

ستون های بلند، درب های سنگین، قاب های بلند مرمر بر روی دیوارها، سرستون های شیر و اسب بالدار و هر آنچه که یادآور دوران ایران باستان می باشد، در این سبک می تواند مورد استفاده قرار بگیرد. به کار گیری عناصر و اشکال گوشه دار در این سبک نشان از اقتدار و شکوه امپراتوری ایران است.

دکوراسیون داخلی

سبک دکوراسیون یونان باستان

این سبک از حکاکی ها و تندیس های مرمر دوران باستان یونان بهره می گیرد. پالت رنگی آن شبیه به سبک دکوراسیون ایران باستان است و شکوه و اقتدار را به نمایش می گذارد. تفاوت این سبک با ایران باستان در استفاده از اشکال منحنی می باشد. اشکال منحنی حس پویایی و حرکت را در فضا القاء می کند.

دکوراسیون داخلی

سبک دکوراسیون مونوکروم

مونوکروم به معنای تک رنگی می باشد. در این سبک داشتن یک رنگ کافی است. تک رنگی به این معنا نیست که نمی توان از تناژهای رنگ استفاده کرد. بلکه در این سبک می توان از تناژهای مختلف یک رنگ استفاده نمود. به عنوان مثال می توان رنگ های سرمه ای، آبی کاربنی، آبی آسمانی کمرنگ و … را به عنوان زیرمجموعه ای از رنگ آبی به کار برد.

همچنین می توان رنگ های خنثی مانند رنگ سفید را به عنوان پشتیبانی از رنگ به کار گرفت. تمامی رنگ ها را می توان در این نوع سبک مورد استفاده قرار داد و فقط مختص رنگ بژ نمی شود. این سبک از لحاظ به کار گیری پالت رنگی بسیار ساده و از لحاظ چیدمان بسیار سخت می باشد. چیدمان باید طبق اصول خاصی صورت بگیرد و دارای ریزه کاری های زیادی است که منجر به یک دکوراسیون یکنواخت، کسالت آور و بدون تنوع نشود.

دکوراسیون داخلی

سبک دکوراسیون نئوکلاسیک

این سبک شبیه به سبک کلاسیک است. نئوکلاسیک نمای مدرنی از سبک کلاسیک را جلوه گر می سازد. نئوکلاسیک در مقایسه با سبک کلاسیک با ساختمان های امروزی سازگارتر و هماهنگ تر است. با وجود این که نسبت به سبک کلاسیک ساده تر است اما یک سبک غنی، لوکس و مجلل همراه با دکوراسیون گران قیمت می باشد.

زیربنای این سبک را خطوط روشن، هندسه ساده و نسبت های خالص تشکیل می دهند. پالت های رنگی آن مانند سبک کلاسیک است و از تنوع بسیار زیادی برخوردار می باشد. رنگ پس زمینه هم می تواند روشن و هم تاریک باشد که رنگ های سفید، بژ، خاکستری، سایه های قهوه ای، ماسه ای و ترکیبی از همه این رنگ ها می تواند به کار گرفته شود.

در نئوکلاسیک می توان به غیر از رنگ های گرم از رنگ های سرد و تیره و رنگ های متضاد نیز استفاده نمود. این سبک نسبت به کلاسیک از انعطاف پذیری بیشتری برخوردار است. می توان در آن از عناصری مانند چوب، سنگ تزئینی، ترکیبی از مواد طبیعی با مصنوعات استفاده کرد.

دکوراسیون داخلی

سبک دکوراسیون داخلی با آجر

در این سبک از آجرهای پنهان در دیوار استفاده می کنند و به فضا طرحی متفاوت و نو می بخشند. وجود دیوارهای یکنواخت در خانه ممکن است خسته کننده و کسالت آور به نظر بیایند. بنابراین برای تنوع بخشیدن به دکوراسیون می توان از وجود دیوار بهره برد.

دکوراسیون داخلی

کلام پایانی

انواع دکوراسیون های داخلی بسیار گسترده و متنوع می باشند که با توجه به خواست و سلیقه افراد می توانند به صورت ترکیبی پیاده سازی و اجرا شوند. هنگامی که تصمیم می گیرید تا در خانه خود تغییراتی اعمال نمایید.

در صورتی که این تغییرات مربوط به تزئینات داخلی باشد از یک دکوراتور و در صورتی که این تغییرات مربوط به سازه ساختمان و یا بازسازی ساختمان مانند تعویض کابینت ها، تغییر کفپوش، برداشتن یا اضافه کردن یک دیوار و … است از یک طراح داخلی مشاوره بگیرید. پس با توجه به تغییراتی که مدّ نظر دارید دست به انتخاب بزنید.

گروه معماری آرکا با سال ها تجربه در زمینه دکوراسیون داخلی، طراحی داخلی، بازسازی و ساخت و ساز و … برخوردار از یک تیم حرفه ای و متخصص می باشد. این تیم متشکل از طراحان، معماران و دکوراتورهای حرفه ای است که نیاز شما را به خوبی تشخیص می دهند و مطابق با آن اقدام به طراحی می نمایند. سپس بعد از تأیید مشتری با تکیه بر دانش و مهارت خود تمامی مراحل طراحی داخلی و یا دکوراسیون داخلی را از صفر تا صد بر عهده می گیرند و کار را تکمیل شده به مشتری تحویل می دهند.

 ارتباط با گروه مشاورین آرکا از طریق شماره های تماس و شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام آرکا میسر و امکان پذیر می باشد.      

اشتراک گذاری پست

مطالب پیشنهادی

مدل های کابینت کلاسیک

مدل های کابینت کلاسیک

مدل های کابینت کلاسیک مدل های کابینت کلاسیک از محبوبیت و جذابیت خاصی در دکوراسیون داخلی برخوردار هستند. کابینت های کلاسیک از قدیمی ترین و

ادامه مطلب »
مدل های کمد دیواری

مدل های کمد دیواری

مدل های کمد دیواری مدل های کمد دیواری در دکوراسیون داخلی نقش بسیار تعیین کننده ای هم در زیباسازی فضا و هم در بهینه سازی

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب‌ها
آرکا (8) اصول طراحی اداری (19) انواع دکوراسیون اداری (32) بازسازی (20) بازسازی خانه (19) بازسازی داخلی (16) بازسازی داخلی ساختمان (12) بازسازی ساختمان (44) بازسازی ساختمان قدیمی (14) ترفند های دکوراسیون اداری (10) دکوراسیون (40) دکوراسیون اداری (71) دکوراسیون اداری شیک (13) دکوراسیون اداری مدرن (22) دکوراسیون اداری کلاسیک (12) دکوراسیون داخلی (108) دکوراسیون داخلی مدرن (9) دکوراسیون طراحی داخلی (53) طراحی اداری (34) طراحی داخلی (83) طراحی داخلی ساختمان (16) طراحی دکوراسیون آشپزخانه (9) طراحی دکوراسیون اداری (34) طراحی دکوراسیون تجاری (12) طراحی دکوراسیون خانگی (28) طراحی دکوراسیون داخلی (97) طراحی ساختمان (20) طراحی غرفه (14) طراحی غرفه نمایشگاهی (13) طراحی ویلا (10) طراحی پارتیشن (8) طراحی پارتیشن بندی اداری (8) غرفه سازی (21) غرفه نمایشگاهی (9) قوانین قرارداد مشارکت در ساخت (8) مدیریت پیمان (11) مزایای مشارکت درساخت (7) مشارکت درساخت (10) مشارکت در ساخت بنا (10) مشارکت درساخت چیست (7) پارتیشن (10) پارتیشن اداری (16) پارتیشن اداری شیشه ای (8) پارتیشن بندی (10) پارتیشن بندی اداری (14)

فهرست مطالب

فهرست مطالب
ارسال پیام
اگر سوالی دارید ما 24 ساعته آنلاین هستیم
گروه معماری آرکا
سلام دوست عزیز🤚
هر سوالی داری بپرس ما همیشه آنلاین و پاسخگوی سوالات شما هستیم. 🙏