فناوری های نوین در ساخت و ساز

فناوری های نوین در ساخت و ساز

فناوری های نوین در ساخت و ساز به جهت افزایش سرعت عملیات اجرایی، سبک سازی، مقاوم سازی در برابر  زلزله و بهینه نمودن مصرف انرژی کاربردهای وسیعی در صنعت ساختمان و توسعه پایدار دارند.

در کشور ما، طبق قانون، سازمان نظام مهندسی ساختمان مسئول ترویج اصول معماری و شهرسازی و بالا بردن کیفیت خدمات مهندسی در ساخت و سازهای شهری است.

فناوری در ساخت و ساز

وضعیت ساختمان ها در ایران

کیفیت پایین، خطر پذیری، بهره دهی نامناسب و عمر کوتاه ساختمان ها در ایران در حالی حدود 30 سال ارزیابی می شود که در کشورهای توسعه یافته این زمان بیش از 100 سال برآورد می گردد. عوامل متعددی در ایجاد این شرایط نقش دارند که در کنار کاستی های متعدد در قوانین و عملکرد سازمان های مسئول و عوامل اجرایی، عدم بهینه، کارآمد و به روز بودن روش های اجرا و احداث ساختمان مطرح است.

وضعیت خطرپذیری محدثات در کشور ما به گونه ای است که بیش از 70 درصد شهرهای ایران در معرض احتمال زمین لرزه با شدت زیاد قرار دارند. به عنوان مثال طبق برآوردهای انجام شده در شهر تهران در صورت وقوع زلزله ای شدید، 40 تا 50 درصد ساختمان ها دچار خسارت سنگین می شوند.

از طرفی سرانه مصرف انرژی در کشور حدود 5 برابر متوسط کشورهای در حال توسعه است. عنوان می گردد که بیش از 60 درصد از مصرف انرژی در بخش صنعت، مستقیماً در ارتباط با تولید مصالح ساختمانی است. همچنین مصرف انرژی در بخش خانگی و تجاری نیمی از آن در گرمایش و سرمایش ساختمان ها مصرف می شود،40 درصد از مصرف کل انرژی را شامل می شود.

فناوری در ساخت و ساز

فرایند ساخت در ایران

فرایند ساخت در کشور ما بسیار گران، زمان بر، حادثه ساز و ناکارآمد است. استفاده از روش های نوین در اسکلت و سازه ساختمان ها علاوه بر افزایش سرعت اجرا، امکان افزایش مقاومت در برابر بارهای وارده در حین کاهش وزن را موجب می سازد. مصالح و روش هایی هم اکنون در بخش سفت کاری در سطح دنیا مطرح است که وزن، زمان بر  بودن و مشکلات اجرایی تیغه های سفالی مرسوم در کشور را به شدت کاهش می دهد.

با توجه به اهمیت مصرف بهینه انرژی، روش های نوین تأسیسات ساختمان عملکرد بسیار مناسبی در این زمینه دارا می باشند. ترویج و کاربرد این موارد علاوه بر ارتقاء کیفیت ساختمان ها، کاهش هزینه ها و بهره گیری مناسب از منابع کشور را موجب می شود.

فناوری در ساخت و ساز

جایگاه فناوری های نوین در ساخت و سازها

تجربه جهانی نشان داده است که دستیابی به جایگاه واقعی فناوری های نوین ساخت نسبتاً زمان بر است. با سیاست گذاری، هدف گذاری، برنامه ریزی، تدوین قوانین مناسب و مدیریت هماهنگ صنایع وابسته میسّر است. در این راستا لازم است هم زمان با انجام طرح های پژوهشی کاربردی در کشور، سیستم ها و فناوری های مطرح روز دنیا نیز مورد بررسی دقیق قرار گرفته و امکان سنجی بومی سازی و حصول اطمینان از قابلیت انطباق آن ها با الگوهای ساخت و ساز متداول در کشور انجام شود.

از منظر دیگر اگر عمر مفید ساختمان را به عنوان یکی از معیارهای ارزیابی میزان نفوذ فناوری های نوین در امر ساخت و ساز در کشور بپذیریم. آنگاه مقایسه عمر حدود 25 تا 30 سال ساختمان های کشور در مقایسه با عمر مفید 100 ساله در کشورهای توسعه یافته می تواند گویای جایگاه فناوری های نوین در ساخت و ساز باشد.

می توان گفت فناوری های نوین در بخش اعظم ساخت و سازهای کشور جایگاهی ندارند و عملاً اقدام مؤثری جهت ترویج آنها در ساخت و سازهای شهری و خصوصاً بافت های فرسوده صورت نگرفته است. قابل ذکر است که به دلیل عدم توجه به استانداردهای تولید مصالح، حتی اندک مصالح نوینی هم که به طور تقریباً فرگیر وارد چرخه ساخت و ساز شده اند بیشتر منجر به کاهش کیفیت و عمر مفید ساختمان ها شده اند. از آن نمونه می توان به بلوک های پلی استایرن سقفی غیراستاندارد اشاره نمود که به فور در بازار مشاهده می شود.

فناوری در ساخت و ساز

دلایل عدم استفاده از فناوریهای نوین در ساخت و ساز 

با بررسی وضعیت ساخت و ساز کنونی مشخص می گردد که صنعتی شدن و استفاده از تکنولوژی های نوین سهم بسیار اندکی از ساخت و ساز در کشور را به خود اختصاص داده است. یکی از دلایل عدم استفاده از این گونه فناوری ها، عدم اطمینان سرمایه گذاران و کارفرمایان در استفاده از این تکنولوژی ها در جوابگویی به مشخصه های فنی، زمانی و هزینه ای است.

سیستم های سنتی ساخت، گرچه در مقوله زمان، هزینه و کیفیت دارای کارایی اندکی هستند. اما به دلیل تعدد استفاده از این سیستم ها و به تبع آن مشخص بودن تمامی جوانب کار، مورد اقبال کارفرمایان، پیمانکاران، مشاوران و سرمایه گذاران قرار می گیرند.

دلایلی مانند بحث های مالکیتی، ساخت در مقیاس کوچک، نوسانات بازار، روابط اقتصادی با فروشندگان مصالح، استفاده از کارگر ساده و غیر متخصص و … دست اندرکاران ساخت و ساز را به سمت ساخت و ساز سنتی سوق می دهد. ولی مسئله اصلی که باید مورد توجه قرار گیرد، نبود فرهنگ صحیح و عدم آشنایی سازنده و مصرف کننده از فناوری های نوین ساخت و ساز است.

فناوری در ساخت و ساز

اهمیت و ضرورت استفاده از فناوری های نوین در ساخت و ساز

توسعه صنایع ساختمان یکی از مظاهر رشد و توسعه کشورها محسوب می شود. بیشترین سهم انباشت سرمایه ثابت و بالاترین سهم اشتغال در بخش صنعت و جذب افراد تحصیل کرده و کارآمد در این بخش وجود دارد. ارتقاء کیفیت در تولید مصالح، شیوه های طراحی و اجرا، سرعت بخشیدن به روند ساخت و ساز، رقابت در پیشرفت تکنولوژی، استفاده بهینه از نیروی کار و بهره گیری از تکنولوژی های نوین ساخت، جزء مؤلفه های تأثیرگذار در این صنعت به شمار می آیند.

همچنین شهر تهران از پر خطرترین شهرهای لرزه خیز کشور است. پیش بینی می شود در صورت وقوع زلزله، منشاء خسارت بارترین زمین لرزه رخ داده در کشور باشد که به لحاظ اقتصادی هزینه سنگینی را باعث خواهد شد. لذا بازسازی و نوسازی بافت های فرسوده برای جامعه ایران یک ضرورت محسوب می شود.

فناوری در ساخت و ساز

فناوری های نوین در مقایسه با روش های سنتی 

اما آیا به راستی تولید مسکن با سطح کیفی مورد نظر در آئین نامه های ساختمانی کشور که عمدتاً برگرفته از کشورهای صنعتی و پیشرفته می باشند به روش های سنتی مرسوم کشور امکان پذیر است؟ پاسخ قطعاً منفی خواهد بود. برای استفاده از دانش وارداتی باید همزمان تکنولوژی وارداتی نیز به کار گرفته شود. به موازات آن نیروهای متخصص مورد نیاز نیز آموزش داده شوند و با بسترسازی های مناسب به سمت تکنولوژی های مناسب گام برداشت.

با استفاده از فناوری های نوین در مقایسه با روش های سنتی می توان علاوه بر کاهش مصرف انرژی تا میزان 50 درصد، در مصرف مصالح ساختمانی نیز صرفه جویی نمود. به عنوان مثال وزن ساختمان های متعارف در کشور حدود 800 تا 900 کیلوگرم در مترمربع است. در صورتی که با بهره گیری از تکنولوژی پیشرفته می توان وزن ساختمان ها را به میزان بیش از 40 درصد کاهش داد.

همچنین استفاده از این روش ها سرعت ساخت را به شدت افزایش می دهد و به یک چهارم زمان ساخت در روش سنتی کاهش می دهد. ضمن آنکه هزینه های ساخت و ساز نیز 25 تا 30 درصد در بخش انبوه سازی کمتر می شود که این امر موجب کاهش زمان خواب سرمایه سازنده و در نهایت پایین آمدن قیمت تمام شده مسکن می شود.

فناوری در ساخت و ساز

سخن پایانی

با نگاهی به مزایای فوق، موضوع کیفیت مسکن و همچنین در نظر گرفتن اهداف اصلی توسعه کشور در حوزه مسکن، اهمیت و جایگاه فناوری های نوین کاملاً مشخص و برجسته می نماید. به طور قطع در صورت عدم توجه به این فناوری ها و عدم سرمایه گذاری ها و حرکت به سوی بوم سازی آنها، کشور به اهداف محوری توسعه تعیین شده در سال 1404 دست نخواهد یافت.

فناوری در ساخت و ساز

  گروه معماری آرکا

گروه معماری آرکا با سال ها تجربه در زمینه معماری داخلی و طراحی ساختمان، هر نوع سبک مورد پسند را به بهترین نحو اجرا و پیاده سازی می نماید.  

نخست گروه آرکا نیازها و الویت های شما را به خوبی درک می نماید و با تبحر زیاد اقدام به طراحی می نماید. بعد از این که طرح مورد تأیید مشتری قرار می گیرد. اقدامات بعدی و مورد لزوم با سرعت و با کیفیت بالا به اجرا در می آیند. لازم به ذکر است که گروه معماری آرکا تمامی کارهای پروژه را از صفر تا صد به عهده می گیرد و پروژه را به صورت تمام و کمال تحویل می دهد.  

سایر فعالیت های گروه آرکا

همچنین شرکت آرکا در کلیه زمینه های ساخت و ساز اعم از مدیریت پیمان، دکوراسیون داخلی، مشارکت در ساخت، پارتیشن بندی، بازسازی، غرفه سازی، اجاره غرفه، اجاره تجهیزات نمایشگاهی، برگزاری نمایشگاه، مراسم اداری، ایونت، کنفرانس، سمینار، برگزاری نمایشگاه مجازی، فروش مبلمان اداری و … فعالیت گسترده ای دارد.

سایت فروشگاه تجهیزات نمایشگاهی و فروشگاه فروش میز، صندلی و کمد آرکا یکی از کامل ترین و مجهزترین سایت های فروشگاهی در این عرصه می باشند.  

در صورت تمایل می توانید از مشاوره های طراحان و دکوراتورها و … شرکت آرکا بهره مند گردید.  

تماس با ما 

ارتباط با گروه معماری آرکا از طریق شماره های تماس و شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام آرکا میسّر و امکان پذیر است.  

اشتراک گذاری پست

مطالب پیشنهادی

پارتیشن‌ اداری مدرن

پارتیشن‌ اداری مدرن

پارتیشن‌ اداری مدرن مقدمه همان‌طور که شرکت‌ها همچنان با نیازهای در حال تغییر نیروی کار مدرن سازگار می‌شوند، طراحی دفتر کار به یکی از عوامل

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب‌ها
آرکا (8) اصول طراحی اداری (19) انواع دکوراسیون اداری (31) بازسازی (20) بازسازی خانه (19) بازسازی داخلی (16) بازسازی داخلی ساختمان (12) بازسازی ساختمان (44) بازسازی ساختمان قدیمی (14) ترفند های دکوراسیون اداری (10) دکوراسیون (40) دکوراسیون اداری (69) دکوراسیون اداری شیک (13) دکوراسیون اداری مدرن (22) دکوراسیون اداری کلاسیک (12) دکوراسیون داخلی (108) دکوراسیون داخلی مدرن (9) دکوراسیون طراحی داخلی (53) طراحی اداری (32) طراحی داخلی (83) طراحی داخلی ساختمان (16) طراحی دکوراسیون آشپزخانه (9) طراحی دکوراسیون اداری (34) طراحی دکوراسیون تجاری (12) طراحی دکوراسیون خانگی (28) طراحی دکوراسیون داخلی (97) طراحی ساختمان (20) طراحی غرفه (14) طراحی غرفه نمایشگاهی (13) طراحی ویلا (10) طراحی پارتیشن (8) طراحی پارتیشن بندی اداری (8) غرفه سازی (19) غرفه نمایشگاهی (9) قوانین قرارداد مشارکت در ساخت (8) مدیریت پیمان (11) مزایای مشارکت درساخت (7) مشارکت درساخت (10) مشارکت در ساخت بنا (10) مشارکت درساخت چیست (7) پارتیشن (9) پارتیشن اداری (16) پارتیشن اداری شیشه ای (8) پارتیشن بندی (10) پارتیشن بندی اداری (13)
ارسال پیام
اگر سوالی دارید ما 24 ساعته آنلاین هستیم
گروه معماری آرکا
سلام دوست عزیز🤚
هر سوالی داری بپرس ما همیشه آنلاین و پاسخگوی سوالات شما هستیم. 🙏