روانشناسی رنگ ها در فضای خانه

روانشناسی رنگ ها در فضای خانه

روانشناسی رنگ ها در فضای خانه نظریه ای است که نشان می دهد هر رنگ چگونه بر خلق و خو، عملکردهای شناختی، خلاقیت و بهره وری افراد تأثیر مستقیم می گذارد. در طراحی داخلی وقتی فردی با رنگ های آرام بخش مانند آبی یا سبز احاطه می شود، احساس آرامش بیشتری می کند.

در حالی که اگر فردی با رنگ های پر جنب و جوش مانند قرمز، قهوه ای یا نارنجی احاطه شود، احساس انرژی و اشتیاق بیشتری خواهد کرد. به طور مشابه، رنگ های خنثی مانند سفید یا خاکستری به آنها احساس آرامش نیز می دهد.

روانشناسی رنگ ها در فضای خانه

 

روانشناسی رنگ در طراحی داخلی

طراحی داخلی هنری است که شخصیت افراد را با ترجیحات آنها ترکیب می کند تا نمایش قابل توجهی از درون خود به وجود آورد. اگرچه طراحی داخلی تا حد زیادی بر خلاقیت متمرکز است. اما باید به پیامدهای طرح های رنگی که استفاده می کنیم نیز توجه داشته باشیم.

روانشناسی رنگ بر اساس تأثیر علمی رنگ های مختلف هر رنگ از طیف، بر مغز انسان است. اگرچه ممکن است اثرات رنگ ها مشابه به نظر برسد، اما مطالعات نشان می دهد که هر فرد به طور متفاوتی به طرح های رنگی استاندارد واکنش نشان می دهد.

در ادامه با ما همراه باشید تا در رابطه با روانشناسی رنگ ها در فضای خانه توضیحاتی را در اختیارتان بگذاریم.

روانشناسی رنگ ها در فضای خانه

 

روانشناسی رنگ ها چگونه بر طراحی داخلی تأثیر می گذارد؟

اغلب وقتی به رنگ در رابطه با طراحی داخلی فکر می کنیم، در نظر می گیریم که رنگ ها چگونه به نظر می رسند. بدیهی است که شما یک طراحی نمی خواهید که در آن رنگ ها با یکدیگر تضاد داشته باشند. اما شما همچنین باید در نظر داشته باشید که رنگ هایی که در یک اتاق استفاده می کنید چه احساسی در شما ایجاد می کند.

بنابراین همیشه خوب است که طرح‌ های رنگی را براساس شخصیت و تمایلات مشتری انتخاب کنید. این باعث می ‌شود که آن ‌ها احساس راحتی کنند و در خانه راحت باشند و بهره ‌وری را در محل کار افزایش دهند.

براساس نتایج مطالعات متعدد روی روانشناسی رنگ ها، هر فرد به طور متفاوت به هر رنگ واکنش می ‌دهد. برای مثال، برخی افراد رنگ سیاه را رنگی افسرده کننده می‌ یابند. با این حال، افراد دیگر رنگ سیاه را برای نشان دادن نظم و عملکرد انتخاب می کنند. حتی اگر آن‌ ها نمی ‌توانند رنگ ‌ها را انتخاب کنند، شما یک ایده کافی در مورد آنچه که دوست دارند و آنچه که دوست ندارند, دریافت خواهید کرد.

روانشناسی رنگ ها در فضای خانه

 

نقش رنگ های مختلف در فضای خانه 

برخی از رنگ ها به انرژی می افزایند و محیط را سرزنده تر می کنند. آنها همچنین بسته به تراکم رنگی که استفاده می کنید به جذابیت و جاذبه در فضای خانه کمک می کنند. رنگ های دیگر آرام تر هستند و برای افراد آرام بخش هستند. آنها یک محیط آرام ایجاد می کنند که باعث می شود ساکنان احساس امنیت و آرامش کنند. در اینجا لیستی از چند رنگ وجود دارد که معمولاً در طراحی داخلی و تأثیراتی که بر ذهن انسان دارند مورد استفاده قرار می‌ گیرند.

روانشناسی رنگ ها در فضای خانه

 

رنگ قرمز

رنگ قرمز، پر جنب و جوش ترین رنگی است که احساسات را به طور کامل نشان می دهد. چه سایه های تیره مانند مارونی یا سایه های روشن قرمز ژامبونی، فضایی از عشق و رفاقت را برای اهالی منزل ایجاد می کنند. استفاده از رنگ قرمز در طرح های طراحی شما به کل اتاق هیجان و نشاط هدیه می بخشد.

شما می توانید از رنگ قرمز در ساختمان های اداری یا دفاتر خانگی، در اتاق نشیمن و اتاق خواب استفاده کنید. در ادارات، قرمز الهام بخش رهبری، قدرت اراده، سطح انرژی بالا و دوستی است. هنگامی که در اتاق نشیمن از رنگ پرطرفدار قرمز استفاده می شود، این رنگ در تمام سایه های آن الهام بخش دوستی و محرک گفتگو است.

اما بهترین کاربرد رنگ پر طرفدار قرمز در اتاق خواب است، جایی که احساس عشق، میل و اشتیاق را بر می انگیزد. قرمز همچنین احساسات خشم و انتقام را افزایش می دهد، به همین دلیل بهتر است آن را با رنگ های آرامش بخش مانند سفید یا بژ ترکیب کنید تا احساسات انسان را متعادل کند.

روانشناسی رنگ ها در فضای خانه

 

رنگ قهوه ای

همان طور که متوجه شده اید، روانشناسی رنگ ها در فضای خانه اهمیت خاصی دارد. قهوه ای با رنگ طبیعی و جوهره نرم و اطمینان بخش خود می تواند در فضاهای وسیع معجزه کند تا عناصر مختلف مدرنیسم و کلاسیک را همگام کند.

رنگ قهوه ای بهتر است در فضای خانه کم استفاده شود. به عنوان طراح داخلی، باید اطمینان حاصل کنید که رنگ دیوار، رنگ اتاق و رنگ کلی فضای داخلی باعث می شود ساکنان احساس گرما و راحتی کنند. پالت رنگی که انتخاب می کنید باید الهام بخش آنها نیز باشد.

قهوه ای تمایل به آرام کردن حواس انسان را دارد، شاید کمی بیش از حد، که منجر به عدم تحرک و عدم هدف خواهد شد. از سوی دیگر در ترکیب با سایه های پر جنب و جوش و سایر رنگ های طبیعی، قهوه ای می تواند نمادی از انعطاف پذیری و امنیت باشد.

در طراحی داخلی، رنگ قهوه ای به وفور در ایجاد ظاهری روستایی و فضای غم انگیز کاربرد دارد. اگر چه این رنگ ظریف است، اما نیاز به افسردگی را در افراد بیشتر می کند. بنابراین سعی کنید که آن را با رنگ های شاد مانند زرد، سفید، قرمز، سبز و نارنجی ترکیب کنید.

روانشناسی رنگ ها در فضای خانه

 

رنگ نارنجی

از دیگر رنگ های پر جنب و جوشی که وجود دارد، رنگ نارنجی است. این رنگ نماد آفتاب و طبیعت است. نارنجی و تمام سایه های آن تقریباً تأثیر مثبتی بر روان انسان دارند. رنگ های دور نارنجی مانند طلایی نشان دهنده ثروت و رفاه است.

این رنگ می تواند بر شخصیت مشتری یا تمایل آنها برای موفقیت و شهرت منعکس شود. نارنجی، بسیار شبیه قرمز، همچنین الهام بخش میل، عشق، تمایلات جنسی و اشتها است. این رنگ تأثیر آرام بخشی بر حواس افراد می گذارد.

روانشناسی رنگ ها در فضای خانه

 

کلام پایانی

شما باید همیشه با روانشناسی رنگ ها در فضای خانه آشنا شوید. گاهی اوقات تأثیرات روانی رنگ ممکن است با مکان های مختلف در سراسر جهان کمی متفاوت باشد. شما این امکان را دارید که قبل از انتخاب پالت رنگ برای فضای منزل خود با یک متخصص رنگ مشورت کنید تا تعریف دقیقی از شخصیت آنها و رنگ هایی که برای منزل و روحیه تان بهترین است را انتخاب کند. ارتباط با ما از طریق شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام آرکا میسّر و امکان پذیر است.

روانشناسی رنگ ها در فضای خانه

اشتراک گذاری پست

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب‌ها
آرکا (8) اصول طراحی اداری (19) انواع دکوراسیون اداری (31) بازسازی (20) بازسازی خانه (19) بازسازی داخلی (16) بازسازی داخلی ساختمان (12) بازسازی ساختمان (44) بازسازی ساختمان قدیمی (14) ترفند های دکوراسیون اداری (10) دکوراسیون (40) دکوراسیون اداری (69) دکوراسیون اداری شیک (13) دکوراسیون اداری مدرن (22) دکوراسیون اداری کلاسیک (12) دکوراسیون داخلی (108) دکوراسیون داخلی مدرن (9) دکوراسیون طراحی داخلی (53) طراحی اداری (32) طراحی داخلی (83) طراحی داخلی ساختمان (16) طراحی دکوراسیون آشپزخانه (9) طراحی دکوراسیون اداری (34) طراحی دکوراسیون تجاری (12) طراحی دکوراسیون خانگی (28) طراحی دکوراسیون داخلی (97) طراحی ساختمان (20) طراحی غرفه (14) طراحی غرفه نمایشگاهی (13) طراحی ویلا (10) طراحی پارتیشن (8) طراحی پارتیشن بندی اداری (8) غرفه سازی (19) غرفه نمایشگاهی (9) قوانین قرارداد مشارکت در ساخت (8) مدیریت پیمان (11) مزایای مشارکت درساخت (7) مشارکت درساخت (10) مشارکت در ساخت بنا (10) مشارکت درساخت چیست (7) پارتیشن (9) پارتیشن اداری (16) پارتیشن اداری شیشه ای (8) پارتیشن بندی (10) پارتیشن بندی اداری (13)
ارسال پیام
اگر سوالی دارید ما 24 ساعته آنلاین هستیم
گروه معماری آرکا
سلام دوست عزیز🤚
هر سوالی داری بپرس ما همیشه آنلاین و پاسخگوی سوالات شما هستیم. 🙏