طراحی داخلی ساختمان دو طبقه

طراحی داخلی ساختمان دو طبقه   

طراحی داخلی ساختمان دو طبقه که استانداردهای مورد نظر در طراحی ساختمان را دارا باشد از اصول بیشتری پیروی می‌کند تا سکونت در آن با رفاه همراه شود. ساختمان‌های دو طبقه به علت فضای کافی و مساحت درخورشان از دیرباز مطلوبیت بالایی در میان عموم افراد داشته‌اند. همچنین طراحی آنها با نکات و ظرافت‌های بیشتری نیز همراه است.

اگر یک طراح بتواند به ‌تمامی وظایف خود در امر طراحی معماری ساختمان عمل کند، در نهایت آرامش و آسایش قرین لحظات ساکنین ساختمان می‌شود. اِلمان‌های زیبایی به ‌کار رفته در نمای ساختمان نیز چهره شهر را دلرباتر و جذاب‌تر می‌کنند. عوامل بسیاری دست در دست هم داده تا یک طراحی، مناسب و بهینه باشد.

طراحی ساختمان دو طبقه

نکات مهم در طراحی ساختمان دو طبقه

با افزایش روز افزون جمعیت و کاهش زمین‌های مرغوب جهت ساخت ‌و ساز، احداث بناهای دو طبقه، سه ‌طبقه و … مورد توجه است. اما به ‌هر حال این ساختمان‌ها نیز به ‌مانند نمونه‌های همکف، یک طبقه و حتی بیشتر، نیازمند رعایت نکاتی در طراحی داخلی هستند. تا با حفظ کاربری‌شان بهترین نمای داخلی و خارجی را از آنها شاهد باشیم. حتماً مطالعه نکات مهم در طراحی ساختمان دو طبقه برای شما جالب ‌توجه خواهد بود.

طراحی ساختمان دو طبقه

نکته اول: جانمایی فضاهای عمومی و خصوصی

در تعیین جهت و سمت قرارگیری فضاهای عمومی و خصوصی، اصل نورپردازی در طراحی داخلی است. تأمین نور کافی طبیعی آن ‌هم در ساعات ابتدایی روز از اهمیت بالایی برخوردار است. توده گذاری پلان و جانمایی فضاها باید به ‌طور اصولی صورت پذیرد. فضاهای عمومی مانند نشیمن، پذیرایی و … از حداکثر نور و فضاهای خصوصی مانند اتاق‌خواب‌ها از تابش مستقیم خورشید آن‌ هم در ساعات طولانی بر حذر باشند.

به همین منظور تا حد امکان سعی می‌شود، فضاهای عمومی در ضلع جنوبی قرار داده شود. و فضاهای خصوصی در جهت مخالف و در انتهای نقشه طراحی‌ می شود، نور و تهویه آن توسط یک نورگیر تأمین شود.طراحی ساختمان دو طبقه

نکته دوم: تعیین صحیح تعداد خواب‌ها در هر طبقه

تعیین تعداد خواب‌ها در طراحی ساختمان دو طبقه، بسته به میزان متراژ کلی ساختمان دارد. برخی ساختمان‌ها در هر دو طبقه با مساحت یکسانی طراحی می‌شوند. اما بعضی دیگر در طبقه فوقانی از متراژ کمتری بهره برده‌اند. این امر بر روی تعداد اتاق‌ها تأثیر مستقیم دارد.

یک اتاق مهندسی سازی شده باید از نظر نقشه، مساحت، ظاهر، نورگیری، تهویه و امکانات ایده آل باشد. افزودن به تعداد اتاق‌های خواب بدون برنامه و طرح قبلی بر روی کیفیت فضای خود اتاق و دیگر مکان‌های ساختمان تأثیر منفی می گذارد. و مدیریت بهینه قسمت‌های مختلف بنا را با مشکل روبرو می‌سازد.طراحی ساختمان دو طبقه

نکته سوم: در نظر گرفتن اتاق‌های اضافی مانند اتاق تلویزیون، نشیمن خصوصی و …

در طراحی بخش‌هایی مانند اتاق تلویزیون، نشیمن خصوصی و … باز هم طراح به ابعاد زمین نگاهی می‌اندازد. آیا این اندازه‌ها به وی اجازه طراحی چنین اتاق‌هایی را می‌دهد. یا ناچار است به همان اتاق‌های ضروری یک ساختمان اکتفا کند.

در بسیاری موارد که مالکان ساختمان‌ها با وجود نبود فضای کافی باز هم اسرار بر طراحی چنین فضاهایی در بنای خود دارند. طراح به ‌اجبار یکی از اتاق‌های خواب را حذف نموده و این اتاق‌ها را جایگزین آنها می‌کند. بدین ترتیب خواست کارفرما را به اجرا می‌گذارد. اما باز هم باید دید که آیا خصوصیات یک اتاق نشیمن یا اتاق تلویزیون و … با امکانات ویژه آن به اجرا در آمده یا نکاتی از قلم ‌افتاده است.

طراحی ساختمان دو طبقه

نکته چهارم: توجه به تعداد و ابعاد بازشوها

اگرچه بهره بردن از نور طبیعی شاید برای همگان مطلوب به نظر برسد. اما باید دانست بازشوهای بزرگ، کنترل دما و امر عایق‌ بندی را هم در فصول سرد و هم در فصول گرم سال با مشکل روبرو می‌سازند. پنجره‌های بزرگ رو به بیرون علاوه بر اینکه چشم‌انداز جالبی را برای یک فضای خصوصی مهیا نمی‌سازند، بیشتر باعث آزار و اذیت ساکنین آن ساختمان می‌شوند.

بدین ترتیب تابش مستقیم نور باعث کلافگی شده و محیطی را که باید آرامش‌بخش باشد، به محیطی برای سلب آرامش مبدل می‌سازد. این موضوع در طراحی ساختمان دو طبقه از اهمیت بیشتری برخوردار است. زیرا کنترل کردن نور ساختمان برای هر دو طبقه ضروری بوده و عدم توجه به آن گاهی باعث تابش نور شدید در طبقه فوقانی و نبود نور کافی در طبقه زیرین می‌شود.

طراحی ساختمان دو طبقه

نکته پنجم: قرارگیری صحیح رابط‌های فضاهای داخلی ساختمان

رابط‌های فضاهای داخلی ساختمان می‌توانند از محل درب ورودی که شامل رختکن و جاکفشی است، آغاز و تا ورودی سرویس‌های بهداشتی، اتاق‌های خصوصی و … را شامل شوند. نبود دید کافی از بخش‌های دیگر ساختمان به این مکان‌ها از ضروریات مهم در زمان طراحی داخلی ساختمان محسوب می‌شود.

این رابط‌ها علاوه بر اینکه باید وظیفه ارتباط کافی و مؤثر بین بخش‌های مختلف ساختمان را به ‌خوبی به انجام برسانند باید بتوانند، حتی با وجود فضای کم نقشه از دیدرس آشپزخانه، نشیمن، پذیرایی و … مخفی باشند.طراحی ساختمان دو طبقه نکته ششم: نحوه طراحی تراس

در ساختمان‌های کوچک تراس بیشتر نقش محیطی برای قرار دادن یک میز صبحانه کوچک را دارد. اما در طراحی ساختمان دو طبقه بزرگ، تراس در بسیاری موارد پل ارتباطی بین طبقه بالا و حیاط در طبقه پایین نیز به شمار می‌رود. از این‌ جهت  طراحان حرفه‌ای بهترین مکان برای قرارگیری تراس را در بخشی مشرف به حیاط می‌دانند.

البته بیشترین کارایی تراس در بخش داخلی خانه نزدیک‌ترین مکان به آشپزخانه است. زیرا این جانمایی مناسب باعث برهم خوردن تعادل دیزاین مکان‌هایی چون پذیرایی و اتاق نشیمن در صورت نیاز به تراس نمی‌شود. در انتها این نمای کلی ساختمان است که مسئله مهم تلقی شده و تراس نباید باعث برهم خوردن زیبایی و کیفیت آن شود. بلکه به عنوان عنصری پویا باید به جلوه پوسته خارجی ساختمان بی افزاید.

طراحی ساختمان دو طبقه

نکته هفتم: اندازه تک‌ تک بخش‌های ساختمان

نمی‌شود فراموش کرد که اندازه تک‌ تک بخش‌های ساختمان نباید از استانداردهای خاص خود خارج‌شده و کمبود فضا دلیلی برای بر هم خوردن تعادل شود. به ‌هر حال بخش‌هایی در یک ساختمان وجود دارند که نسبت به دیگر قسمت‌ها پرکاربردتر هستند.

کم شدن فضای در دسترس آنها، جای گذاری وسایل ضروری را سخت می‌کند. حتی در بسیاری موارد مانع چیدمان صحیح امکانات لازم شده و گاهی نیز نورگیری کافی اتاق را مختل می‌سازند. برای مثال آشپزخانه برای جای گذاری وسایل سرو غذا و اتاق والدین به علت سرویس خواب بزرگ‌تر به فضای بیشتری نیاز دارند.طراحی ساختمان دو طبقهطراحی نمای ساختمان دو طبقه

به علت انعطاف بالای نمای ساختمان‌های یک طبقه، کار نماسازی در این بناها آن‌قدرها سخت و دشوار نیست. اما ایجاد یک نمای خاص و مدرن در طراحی ساختمان دو طبقه که ارتفاع، خود یک عامل مهم در طراحی به شمار می‌رود. نیاز به‌ دقت نظر بیشتر، سلیقه و استفاده از متریال‌های ویژه به‌ شدت احساس می‌شود.

 امروزه به ‌راحتی نماها در ارزش‌گذاری ساختمان‌ها دخیل هستند و به علت قیمت بالایی که به مالکان ساختمان‌ها تحمیل می‌کنند. انتخاب نوعی مناسب، بر اساس موقعیت مکانی، بافت منطقه، مسائل اقتصادی از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است. متریال‌هایی چون چوب، سنگ، کامپوزیت و … توانسته‌اند، به‌تنهایی یا به ‌صورت ترکیبی نماهایی حیرت‌آور را از ساختمان‌های دو طبقه پدید آورند و شهر را با چهره دلربای خود زیباتر نمایند.

طراحی ساختمان دو طبقه گروه معماری آرکا

گروه معماری آرکا با سال ها تجربه در زمینه طراحی ساختمان، هر نوع سبک مورد پسند را به بهترین نحو اجرا و پیاده سازی می نماید.  

نخست گروه آرکا نیازها و الویت های شما را به خوبی درک می نماید و با تبحر زیاد اقدام به طراحی پلان می نماید. بعد از این که طرح مورد تأیید مشتری قرار می گیرد. اقدامات بعدی و مورد لزوم با سرعت و با کیفیت بالا به اجرا در می آیند. لازم به ذکر است که گروه معماری آرکا تمامی کارهای پروژه را از صفر تا صد به عهده می گیرد و پروژه را به صورت تمام و کمال تحویل می دهد.  

سایر فعالیت های گروه آرکا

همچنین شرکت آرکا در کلیه زمینه های ساختمان سازی اعم از مدیریت پیمان، دکوراسیون داخلی، مشارکت در ساخت، طراحی داخلی، بازسازی، پارتیشن بندی، غرفه سازی، اجاره غرفه، اجاره تجهیزات نمایشگاهی، برگزاری نمایشگاه، مراسم اداری، ایونت، کنفرانس، سمینار، برگزاری نمایشگاه مجازی، فروش مبلمان اداری و … فعالیت گسترده ای دارد.  

سایت فروشگاه تجهیزات نمایشگاهی و فروشگاه فروش میز، صندلی و کمد آرکا یکی از کامل ترین و مجهزترین سایت های فروشگاهی در این عرصه می باشند.  

در صورت تمایل می توانید از مشاوره های طراحان و دکوراتورها و … شرکت آرکا بهره مند گردید.  

تماس با ما 

ارتباط با گروه معماری آرکا از طریق شماره های تماس و شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام آرکا میسّر و امکان پذیر است.

اشتراک گذاری پست

مطالب پیشنهادی

بازسازی نمای ساختمان قدیمی

بازسازی نمای ساختمان قدیمی

بازسازی نمای ساختمان قدیمی مقدمه بازسازی نمای ساختمان قدیمی در این دوره باعث امروزی شدن و نو شدن ساختمان می شود. همچنین، بازسازی ساختمان به

ادامه مطلب »

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب‌ها
آرکا (8) اصول طراحی اداری (19) انواع دکوراسیون اداری (31) بازسازی (20) بازسازی خانه (19) بازسازی داخلی (16) بازسازی داخلی ساختمان (12) بازسازی ساختمان (44) بازسازی ساختمان قدیمی (14) ترفند های دکوراسیون اداری (10) دکوراسیون (40) دکوراسیون اداری (69) دکوراسیون اداری شیک (13) دکوراسیون اداری مدرن (22) دکوراسیون اداری کلاسیک (12) دکوراسیون داخلی (108) دکوراسیون داخلی مدرن (9) دکوراسیون طراحی داخلی (53) طراحی اداری (32) طراحی داخلی (83) طراحی داخلی ساختمان (16) طراحی دکوراسیون آشپزخانه (9) طراحی دکوراسیون اداری (34) طراحی دکوراسیون تجاری (12) طراحی دکوراسیون خانگی (28) طراحی دکوراسیون داخلی (97) طراحی ساختمان (20) طراحی غرفه (14) طراحی غرفه نمایشگاهی (13) طراحی ویلا (10) طراحی پارتیشن (8) طراحی پارتیشن بندی اداری (8) غرفه سازی (19) غرفه نمایشگاهی (9) قوانین قرارداد مشارکت در ساخت (8) مدیریت پیمان (11) مزایای مشارکت درساخت (7) مشارکت درساخت (10) مشارکت در ساخت بنا (10) مشارکت درساخت چیست (7) پارتیشن (9) پارتیشن اداری (16) پارتیشن اداری شیشه ای (8) پارتیشن بندی (10) پارتیشن بندی اداری (13)
ارسال پیام
اگر سوالی دارید ما 24 ساعته آنلاین هستیم
گروه معماری آرکا
سلام دوست عزیز🤚
هر سوالی داری بپرس ما همیشه آنلاین و پاسخگوی سوالات شما هستیم. 🙏