فهرست مطالب
Toggleطراحی ساختمان ویلایی
ویلا به ساختمان های بزرگ و اقامتگاهی در حومه شهر یا ییلاق ها در طراحی ویلا گفته می شود. این ساختمان ها در زمینی وسیع دارای محوطه ساخته می شوند. ویلاها خلوتگاه های ویژه تابستانی هستند. از این رو در طراحی ساختمان ویلایی امکانات رفاهی مانند استخر، زمین بازی، باغ و … در نظر گرفته می شود. طراحی و ساخت تخصصی ویلاها توسط زبده ترین و حرفه ای ترین مهندسین و آرشیتکت ها انجام می شود.
امروزه با رشد و پیشرفت تکنولوژی و صنعتی شدن بیشتر شهرها بسیاری از ساکنین شهرها خواهان داشتن باغ، باغچه و یا ویلایی در خارج از محدوده شهری و در منطقه خوش آب و هوا هستند. فضایی که در آن بتوان کیفیت زندگی را بهبود ببخشند. از نظر امکانات هم تراز ساختمانهای شهری باشد. تا در زمان سکونت محدودیت های غیرضروری و مشکلات رفاهی نداشته باشد.
نکات و اصول حیاتی در طراحی ساختمان ویلایی
طراحی ویلا از مهم ترین و اصلی ترین فاکتورهای طراحی و ساخت یک ساختمان ویلایی است. علاوه بر توجه به موارد اقلیمی، نورگیری و دیگر عوامل تأثیرگذار در طراحی ساختمان ویلایی باید بین پلان و فرم ویلا نیز هماهنگی ایجاد کرد. معیارهایی که به ویژه باید در پلان مورد توجه قرار گیرند به نحوه قرارگیری مکانها و فضاها با توجه به میزان اشغال شده هر واحد ساختمان است. مکان هایی مانند آشپزخانه، نشیمن، اتاقهای خواب و سیرکولاسیون و … که باید با سایر فضاها هماهنگ باشند. طراحی فضای سبز نیز از مواردی است که در طراحی ساختمان ویلایی مورد توجه قرار میگیرد.
شیوه قرارگیری ساختمان ویلا، ایجاد هماهنگی بین طبقات و ساختار سقف که شیب دار یا مسطح یا ترکیب هر دو نوع، از عوامل مهم در طراحی ساختمان ویلایی است. در نظر گرفتن مباحث مقررات ملی ساختمان ویلا موجب میشود تا در نهایت ساختمان خاص و بدون نقص ساخته شود.
مراحل طراحی ساختمان ویلایی
بازدید از فضایی که برای ساخت و طراحی ساختمان ویلایی در نظر گرفته شده ابتدایی ترین کاری است که باید انجام شود. طرح و ایده های گوناگون متناسب با سیستم سازه به مشتری عرضه میشود. دیدگاه ها و ذهنیت معمار و طراحان مجرب که شامل فضای داخلی و بیرونی ویلا میباشد، زیبا و شکیل و موردپسند مشتری طراحی میشود.
مهندس معمار با توجه به متراژ طراحی ساختمان ویلایی را آغاز می کند. انجام چیدمان عناصر ویلا و توجه به مواردی مثل جهت طلوع و غروب خورشید، مواد و مصالح و امکاناتی که برای ساخت ویلا در نظر گرفته شده در حیطه وظایف مهندس معمار است. سپس مهندس عمران برای اجرای بنا کار خود را شروع می کند.
معرفی انواع سبک های طراحی ساختمان ویلایی
عمده ترین و رایج ترین سبک ها در طراحی ساختمان ویلایی شامل موارد زیر است:
- سبک طراحی ویلایی کلاسیک
- سبک طراحی ویلایی مدرن
- سبک طراحی ویلایی تلفیقی
در ادامه مقاله به توضیح در مورد ساخت و طراحی هرکدام از سبک ها اشاره میکنیم.
سبک طراحی ساختمان ویلایی کلاسیک
این سبک به دلیل شیک بودن و ایجاد فضایی گرم و جذاب در طراحی ساختمان ویلایی بسیار محبوب است. سبک ویلایی بسیار منظم و فارغ از هرگونه شلوغ کاری و بی نظمی است. استفاده از رنگ های گرم و متقارن در طراحی و نیز مبلمان هایی که ریشه های فرهنگ سنتی را به همراه دارد. از مواردی است که محبوبیت و جذابیت کلاسیک را موجب می شود.
در معماری و طراحی ویلای سبک کلاسیک رعایت اصول و تناسب هندسی و ریاضی جایگاه ویژه ای دارد. در این سبک به سه اصل ایستایی، کارایی و زیبایی به تناسب موارد صحیح هندسی و استفاده از فرم های خاص و احجام ساده مورد توجه قرار می گیرد.
این پارامتر بسیار پر اهمیت است که در طراحی ساختمان ویلایی کلاسیک باید در نظر گرفت و از طراحی احجام پیچیده و در هم آمیخته پرهیز کرد. فرم ها و حجم های کاملاً ساده و قابل تشخیص در این سبک به وفور استفاده می شود.
سبک طراحی ساختمان ویلایی مدرن
سبک مدرن در طراحی ساختمان های ویلایی علاوه بر ایجاد راحتی، فضایی لوکس و زیبا و چشم نواز برای ساکنان آن فراهم می آورد. از اصول مختلفی جهت طراحی ویلاهای مدرن استفاده می شود. این اصول از یک طرح به طرحی دیگر متفاوت است ولی تقریباً همه اصول آن یکسان است. شیوه مینیمالیستی شیوه ای است که در اکثر طراحی ساختمان های ویلایی مدرن استفاده می شود. شیوه ای که در آن طرح ها ساده، زیبا و در عین حال کاربردی است.
برای ایجاد حس آرامش و راحتی در مخاطب و ساکنین ویلا از اشکال و طرح های ساده مربع، مکعب و مستطیل در این گونه سازه ها استفاده می شود. این سبک عملکرد خاص خود را دارد و هیچ عضوی از ویلا بدون استفاده باقی نمی ماند. در این نوع طراحی ها جهت جلب رضایت مشتری از آخرین و پیشرفته ترین تکنولوژی استفاده میشود.
برخلاف سبک ویلاهای کلاسیک که پنجره ها به شکل کوچک طراحی می شوند. در طراحی ساختمان های ویلایی مدرن از پنجره های بزرگ و سرتاسری بهره می برند که نور را به داخل ساختمان جذب میکنند. معمولأ پنجره ها یک طرفه هستند. عملکرد مناسب این پنجره در درجه اول سپس زیبایی، چشم نوازی و جذابیت آن در درجه دوم اهمیت قرار دارد. این گونه طراحی ها را به وفور میتوان در کشورهایی مثل کانادا و آمریکا مشاهده کرد.
سبک طراحی ساختمان ویلایی تلفیقی
این سبک تعریف مشخص و معینی ندارد. در تعریفی از این سبک میتوان گفت که این سبک تلفیق و ترکیب دو سبک کلاسیک و مدرن را به نمایش میگذارد. در طراحی داخلی به صورت تلفیقی ممکن است کاغذ دیواری های مدرن و پرده های کلاسیک و مبلمان کلاسیک در کنار یکدیگر قرار بگیرند و فضایی خارقالعاده و دلپذیر را خلق کنند.
علاوه بر سبک هایی که در بالا به آن اشاره شد. یک نوع سبک دیگر در طراحی ساختمان های ویلایی امروزه از محبوبیت بالایی برخوردار است و مورد اقبال و توجه بسیاری از مردم قرار دارد که سبک ویلایی دوبلکس نامیده میشود.
طراحی ویلاهای دوبلکس
در طراحی ویلاهای دوبلکس سقف ها بلندتر و فضای خصوصی و عمومی به طور کامل از هم جدا می شود. ویلاهای دوبلکس از این نظر که مساحت بیشتری برای پلان داخلی مورد استفاده قرار میگیرد و فضاها در آن به اندازه کافی دلباز و آرامش بخش است باعث برتری آن نسبت به ویلاهای معمولی است. در طراحی ساختمان ویلایی دوبلکس از 2 یا 3 سالن جهت طراحی داخلی آن استفاده می شود. محل قرارگیری اتاق ها مشخص تر و ارتباط آشپزخانه با سالن های مختلف، نمای مروارید درون صدف را تداعی می کند.
این گونه ویلاها علاوه بر لوکس بودن آرامش بیشتری برای ساکنین به ارمغان می آورد. کاملاً طبیعی است که مصرف انرژی در سبک دوبلکس نسب به ویلاهای معمولی بالاتر است و برای کسانی که خواهان ویلایی اقتصادی و مقرون به صرفه هستند، مناسب نیست.
گروه معماری آرکا
گروه معماری آرکا با سال ها تجربه در زمینه طراحی ویلا، هر نوع سبک مورد پسند را به بهترین نحو اجرا و پیاده سازی می نماید.
نخست گروه آرکا نیازها و الویت های شما را به خوبی درک می نماید و با تبحر زیاد اقدام به طراحی پلان می نماید. بعد از این که طرح مورد تأیید مشتری قرار می گیرد. اقدامات بعدی و مورد لزوم با سرعت و با کیفیت بالا به اجرا در می آیند. لازم به ذکر است که گروه معماری آرکا تمامی کارهای پروژه را از صفر تا صد به عهده می گیرد و پروژه را به صورت تمام و کمال تحویل می دهد.
سایر فعالیت های گروه آرکا
شرکت آرکا در کلیه زمینه های ساختمان سازی اعم از مدیریت پیمان، طراحی داخلی، مشارکت در ساخت، دکوراسیون داخلی، بازسازی و پارتیشن بندی فعالیت گسترده ای دارد.
فعالیت های دیگر آرکا شامل غرفه سازی، اجاره غرفه، اجاره تجهیزات نمایشگاهی، برگزاری نمایشگاه به صورت حقیقی یا مجازی، برگزاری مراسم اداری، ایونت، کنفرانس، سمینار، فروش مبلمان اداری و … می شود.
همچنین سایت فروشگاه تجهیزات نمایشگاهی و فروشگاه فروش میز، صندلی و کمد آرکا یکی از کامل ترین و مجهزترین سایت های فروشگاهی در این عرصه می باشند.
در صورت تمایل می توانید از مشاوره های معماران، طراحان و دکوراتورها و … شرکت آرکا بهره مند گردید.
تماس با ما
ارتباط با گروه معماری آرکا از طریق شماره های تماس و شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام آرکا میسّر و امکان پذیر است.
2 پاسخ
ممنون از مطالب اموزنده تون
ممنون باعث خرسندی ماست که مورد پسندتون بوده