طراحی داخلی واحدهای مسکونی

طراحی داخلی واحدهای مسکونی

مقدمه

طراحی داخلی واحد مسکونی، به زبان ساده، فرآیند طراحی و ساخت املاک مسکونی، غیرتجاری و فضاهای زندگی است. طراحی واحد مسکونی شامل طراحی همه ی موارد خانه از اتاق خواب گرفته تا سالن مهمان را شامل می شود. طراحی داخلی می تواند سبک های مختلفی داشته باشد و مدرن یا نوستالژیک، شهری یا روستایی، مینیمال و … باشد.

به طور خلاصه، طراحی داخلی واحد مسکونی، لازم است طبق اصول و مراحل خاص پیش برود تا طراحی به بهترین نحو انجام شود. در این مقاله یک نمای کلی از طراحی داخلی واحد مسکونی  به شما ارائه می دهم و پیشنهاد می کنم تمام نکات گفته شده را به دقت بخوانید.

طراحی داخلی واحدهای مسکونی

 

 

طراحی داخلی واحدهای مسکونی چیست

اصطلاح طراحی داخلی به عنوان «هنر یا شیوه‌های طراحی و ساخت سازه‌ها و به‌ویژه سازه‌های قابل سکونت» تعریف می‌شود. طراحی داخلی هر واحد مسکونی با یکدیگر متفاوت است و هرکدام نیاز به ایده و فکر های متفاوت دارد. طراحان مسکونی در طراحی و ساخت فضاهای زندگی فردی تخصص دارند و ممکن است به عنوان یک مالک انحصاری، برای یک پیمانکار، یا با معماران مسکونی دیگر به عنوان بخشی از یک شرکت بزرگ تر کار کنند. همه ی طراحان واحدهای مسکونی  باید قبل از شروع کار خود مجوز داشته باشند و دوره های لازم تحصیل خود را به پایان برسانند.

نیاز هر مشتری متفاوت است و کسانی که مشتاق به امرار معاش به عنوان یک طراح داخلی مسکونی هستند باید پذیرای این واقعیت غیرقابل انکار زندگی باشند.  طراحان داخلی باید همکاری کنند و برای خدمات رسانی به مشتریان خود خارج از چارچوب فکر کنند. در نهایت، طراح داخلی واحد مسکونی مناسب یا شرکت معماری مسکونی، محصولی شیک، ایمن و کاربردی ارائه می‌دهد.

بهترین طراح داخلی کسی است که، به قوانین ساختمان محلی پایبند است. در حالی که به طور خاص به مشخصات و ترجیحات زیبایی شناسی شما توجه می کند‌ و در نهایت طرحی که شما دوست دارید را به شما ارائه می دهد. اساساً، هر خانه ای که به عنوان یک فضای زندگی غیرتجاری عمل می کند، زیر چتر معماری مسکونی قرار می گیرد.  این شامل خانه های تک خانواده مانند مزرعه، خانه های ییلاقی، عمارت ها و ویلاها می شود. همچنین شامل پروژه های چند خانواده مانند دوبلکس، ساختمان های آپارتمانی، تعاونی ها و خانه های شهری می شود.

طراحی داخلی واحدهای مسکونی

 

 

انواع ساختمان های مسکونی

به طور کلی، ساختمان های مسکونی به انواع زیر تقسیم می شوند:

  • خانه های فردی یا خانه های شخصی
  • خانه های اقامتی یا اتاقی
  • خوابگاه ها
  • آپارتمان ها
  • هتل ها
  • و …

 

فاکتور های مهم طراحی داخلی واحد مسکونی

  • ملاحظات برنامه ریزی واحد مسکونی
  • پلان یک خانه یا هر سازه ای نیز بر اساس نیاز کارفرما، و تجویز طراح است.
  •  طرح، یک مفهوم ارائه بصری ایده های مفهومی است که توسط محاسبات ریاضی با هدف ایجاد راحتی و آسایش به کاربران یا ساکنان پشتیبانی می شود.
  • یک طرح خوب بر اساس عملکرد و صرفه جویی در رعایت اصول «عملکردهای پیگیری فرم» قضاوت می شود.

 

در ادامه شما را با انواع فاکتورهایی که برای طراحی واحد مسکونی نیاز است رعایت شود تا یک طرح زیبا و بی نقص اجرا شود؛آشنا می کنم. هریک از این فاکتور ها به نوبه ی خود نقش زیبایی در جذابیت طرح داخلی دارند.

طراحی داخلی واحدهای مسکونی

 

توزیع

توزیع در طراحی داخلی واحد مسکونی، به قرارگیری، موقعیت و چیدمان هر اتاق در ارتباط با یک دیگر مانند بین آشپزخانه و غذاخوری اشاره دارد که در درجه اول نیاز به دسترسی در سرویس غذا دارد. آشپزخانه و غذاخوری به هم مرتبط هستند و نباید از یک دیگر دور باشند بنابراین هنگام طراحی باید این فاکتور رعایت شود.

 

جریان

شاید فکر کنید که ترافیک فقط مخصوص جاده و بزرگراه می باشد. اما مانند جاده ها و بزرگراه ها، ترافیک نیز در داخل ساختمان وجود دارد که باید در برنامه ریزی مورد توجه قرار گیرد. گردش و حرکت ساکنین در داخل ساختمان نباید با هیچ مانعی مختل شود و در نتیجه برنامه ریزی نامناسب از انحراف خارج شود.

 

نور و تهویه

هیچ جایگزینی برای نور خوب، روز و هوای طبیعی تازه وجود ندارد که وارد ساختمان شده و در حال گردش است. روشنایی و تهویه مصنوعی بسیار پرهزینه است بنابراین هنگام طراحی داخلی واحد مسکونی به این نکته نیز توجه کنید.

 

اندازه ها، مناطق و اشکال

تمام طراحی های داخلی واحد مسکونی برای استفاده انسانی در نظر گرفته شده است. بنابراین باید با توجه به مقیاس انسانی برنامه ریزی شود.  طراحی خوب همیشه مناطق وسیعی را برای قرار دادن مبلمان، لوازم خانگی و سایر امکانات مرتبط از جمله حیاتی ترین و مهم ترین خطوط یا مسیرها برای جا به جایی های معمولی در داخل خانه فراهم می کند.

طراحی داخلی واحدهای مسکونی

 

گرایش

به موقعیت و جهت طلوع و غروب خورشید از جمله جهت باد غالب در منطقه اشاره دارد.  یک چرت کوتاه یا استراحت در اواسط روز یا بعد از ظهر معمولاً در اتاق خواب انجام می شود.  بنابراین اتاق خواب نباید رو به آفتاب بعدازظهر باشد. آشپزخانه، لباس‌شویی و حمام جهت‌گیری بهتری به سمت غرب دارند. زیرا نور خورشید بسیاری از انواع باکتری‌ها را از بین می‌برد. بنابراین هنگام طراحی داخلی واحد مسکونی این فاکتور را نیز به خاطر بسپارید.

 

قوانین منطقه بندی

قبل از تصمیم گیری در مورد مکان نهایی خانه یا ساختمان، ابتدا باید با قانون صداگذاری مشورت کرد. ممکن است خانه مسکونی خود را  در یک منطقه صنعتی یا تجاری بسازید.

 

ارتفاع

در طراحی داخلی واحد مسکونی بسیار مهم است که بدانید،سقف بلند اجازه گردش هوای تازه، فضای راحت و حفظ ارزش زیبایی شناسی اتاق را می دهد. اتاق با سقف کم دارای فضای گرم است که نیاز به تهویه مصنوعی دارد.

 

چیدمان برق

  • در طراحی داخلی واحد مسکونی،محل خروجی راحت باید هم زمان با وسایلی که قرار است روی آن قرار گیرند، برنامه ریزی شود.
  •  سیم پسوند برای لوازم خانگی به دلیل موقعیت نامناسب خروجی، ناخوشایندترین مانع در اتاق است.
  • چیدمان و نصب برق رضایت بخش زمانی است که از خدمات آن بدون نیاز به سیم داخلی استفاده کنید.
  • محل و دسترسی کلیدهای چراغ یکی دیگر از موارد مهم در طراحی داخلی واحد مسکونی است.
  •  برای سهولت در روشن و خاموش کردن به ترتیب هنگام ورود و خروج از اتاق باید نزدیک درب هر اتاق نصب شود.

 

محل قرارگیری درها

زمانی که یک درب به مانعی تبدیل می شود که برای ساکنین ناراحتی ایجاد می کند، در آن زمان است که  مرتکب اشتباه خود یعنی عدم تجزیه و تحلیل موقعیت مناسب آن از مراحل اولیه طراحی داخلی واحد مسکونی شده اید.

طراحی داخلی واحدهای مسکونی

 

کلام پایانی

در این مقاله به طراحی داخلی واحدهای مسکونی پرداختیم و جزئیات آن را شرح دادیم. برای راهنمایی و مشاوره بیشتر می توانید با گروه معماری آرکا از طریق شماره های تماس یا اینستاگرام آرکا ارتباط برقرار کنید. 

اشتراک گذاری پست

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب‌ها
آرکا (8) اصول طراحی اداری (19) انواع دکوراسیون اداری (31) بازسازی (20) بازسازی خانه (19) بازسازی داخلی (16) بازسازی داخلی ساختمان (12) بازسازی ساختمان (44) بازسازی ساختمان قدیمی (14) ترفند های دکوراسیون اداری (10) دکوراسیون (40) دکوراسیون اداری (69) دکوراسیون اداری شیک (13) دکوراسیون اداری مدرن (22) دکوراسیون اداری کلاسیک (12) دکوراسیون داخلی (108) دکوراسیون داخلی مدرن (9) دکوراسیون طراحی داخلی (53) طراحی اداری (32) طراحی داخلی (83) طراحی داخلی ساختمان (16) طراحی دکوراسیون آشپزخانه (9) طراحی دکوراسیون اداری (34) طراحی دکوراسیون تجاری (12) طراحی دکوراسیون خانگی (28) طراحی دکوراسیون داخلی (97) طراحی ساختمان (20) طراحی غرفه (14) طراحی غرفه نمایشگاهی (13) طراحی ویلا (10) طراحی پارتیشن (8) طراحی پارتیشن بندی اداری (8) غرفه سازی (19) غرفه نمایشگاهی (9) قوانین قرارداد مشارکت در ساخت (8) مدیریت پیمان (11) مزایای مشارکت درساخت (7) مشارکت درساخت (10) مشارکت در ساخت بنا (10) مشارکت درساخت چیست (7) پارتیشن (9) پارتیشن اداری (16) پارتیشن اداری شیشه ای (8) پارتیشن بندی (10) پارتیشن بندی اداری (13)
ارسال پیام
اگر سوالی دارید ما 24 ساعته آنلاین هستیم
گروه معماری آرکا
سلام دوست عزیز🤚
هر سوالی داری بپرس ما همیشه آنلاین و پاسخگوی سوالات شما هستیم. 🙏