اصول طراحی اداری

اصول طراحی اداری

امروزه محیط کاری اکثر شرکت ها به طراحی اداری و بازنگری جدید تری نیاز دارند. همان طور که می دانید برخی شغل ها دارای دفاتر و اتاق های تک نفره می باشند. بنابراین طراحان در تلاش‌اند تا محیط کار وسیع تری برای کارکنان ایجاد کنند. اینگونه علاوه بر بهبود بهره برداری از فضا، حس همکاری هم میان همکاران افزایش می یابد.

تمیز بودن، انعطاف پذیری و خاص بودن طراحی فضا در طراحی امروزی و مدرن بسیار مهم است. چرا که این طراحی باید به گونه‌ای باشد که فرد وقتی وارد محیط کاری خود می شود، بدون هیچ دغدغه و فکر اضافه به دنبال انجام وظایف خود برود.

همانطور که گفتیم طراحی مناسب برای یک محیط کاری می تواند علاوه بر ایجاد رابطه صمیمی‌تر میان کارمندان، ارتباط بهتری میان مراجعه کننده و کارمند ایجاد کند. البته اصول طراحی اداری که موجب افزایش عملکرد نیز می شود، به سبک طراح بستگی دارد.

در ادامه به چند نمونه از اصول طراحی اداری اشاره می کنیم:

ایجاد صمیمیت بین کارمندان و مدیران

برخی شرکت ها و اداره ها برای ایجاد رابطه صمیمیت، اقدام به برداشتن دیوارها و اتاق های تک نفره در محیط کاری کرده‌اند. اینگونه فضای باز بیشتری نیز برای آنها به وجود می آید.

این طراحی داخلی سبب کنارهم قرار گرفتن مدیران و اعضای اصلی شرکت و همچنین سایر کارکنان می شود. همچنین امکان کنترل کارکنان را به همراه دارد. دراین طراحی رابطه مناسبی بین مدیر و کارمند ایجاد می شود، به طوری که روحیه تیمی بین افراد بالا می رود.

هرچه رابطه مناسب‌تر باشد، حس وفاداری به شرکت بیشتر و همچنین انجام وظایف به نحو احسن صورت می گیرد. همین امر سبب بهبود عملکرد کلی شرکت می شود.

رعایت حفظ فضای شخصی

هر چند که گرایش ها به ایجاد محیط کاری باز می باشد، اما رعایت حفظ فضای شخصی کارمند درزمان انجام کار نیز الزامی است. متاسفانه برخی طراحان بدون توجه به حریم شخصی، اقدام به ایجاد محیط باز می نمایند. در این صورت نارضایتی کارمندان را پس از مدتی به همراه خواهد داشت. در چنین مواقعی بهتر است قسمتی از فضا را با طراحی یکسری اتاق ها خصوصی‌تر جلوه بدهید.

ایجاد فضای مناسب

انواع طراحی اداری به سبک قدیم به گونه‌ای بود که به ازای هر کارمند 23 متر مربع فضا در نظر گرفته می شد. اما طراحی به سبک مدرن، این مقدار را به 14 متر مربع کاهش داد. بعضی اوقات دیده می شود که به ازای هر کارمند 46 متر مربع فضا اختصاص می یابد. اما با این حال فرد هنگام انجام وظایف احساس راحتی نمی کند. امروزه گرایشی جدید با نام ” کار در هر مکان ” ایجاد شده است. به این منظور که لزومی ندارد کارمند، کار خودرا به طور کامل در دفتر کاری انجام دهد. بلکه او می تواند بخشی از کار و تجهیزاتش را در خانه انجام دهد.

اگر قرار بر این باشد که فرد بخواهد بخشی از کار خود را در منزل انجام دهد، باید طراحی داخلی خانه نیز مد نظر شرکت قرار بگیرد.

یکی از طراحی های کاربردی و مناسب، ارگونومی است. اما در اکثر مواقع این مورد در طراحی های خانگی استفاده نمی شود. اما پیشنهاد می شود که آموزش های لازم به کارمند برای ایجاد چنین طراحی در خانه داده شود.

ازجمله نکاتی که کارمند باید بداند این است که مثلا بهترین محل قرارگیری لپ تاپ روبه روی صندلی یا مبل راحتی می باشد.

نورپردازی در طراحی اداری

یکی دیگر از اصول طراحی اداری که باید به آن توجه شود، نور پردازی است. نکته قابل توجه این است که نور پردازی محیط های اداری و عمومی با نور پردازی محیط مسکونی تفاوت بسیاری دارد.

توجه داشته باشید که ظرافت و خلاقیت در طراحی اداری موجب افزایش انگیزه و بازدهی بالای کار مدیرها و سایر کارمندان می شود.

زمانی که نور پردازی به شکل صحیحی انجام شود، کارمندان فضای کاری بهتر و کارآمد تری خواهند داشت. نوری که مناسب و با کیفیت باشد، موجب افزایش بهره وری و راندمان کاری کارمندان خواهد شد. همچنین زمانی که در محیط کاری نور کم و بی کیفیت باشد، کارمندان هم از انرژی ضعیفی برخوردار خواهند بود. نور کم موجب خستگی چشم و سردرد می شود. برای همین است که راندمان کار کاهش می یابد.

در محل کاری که دسترسی به نور طبیعی ندارد، باید در طراحی دکوراسیون اداری آن از نورهای مصنوعی استفاده شود.

نورپردازی به 4 دسته تقسیم می شود:
  1. نورپردازی عمومی
  2. نور پردازی تاکیدی
  3. نور پردازی وظیفه ای
  4. نور پردازی تزئینی

 

 نقش مبلمان اداری

یکی از مهم ترین اصول طراحی اداری ، مبلمان اداری می باشد. مبلمان اداری علاوه براینکه در زیبایی و جلوه محیط کار نقش اساسی دارد، نقش مهمی نیز در تامین سلامت جسمانی دارد.

مبلمان اداری در دو سبک طراحی اداری کلاسیک و طراحی اداری مدرن وجود دارد. مبلمان کلاسیک معمولا منتخب افراد مسن‌تر می باشد. اما مبلمان مدرن بیشتر مورد پسند جوانان قرار می گیرد. رنگی که برای مبلمان اداری انتخاب و استفاده می شود نیز موضوع بسیار مهم است.

انتخاب رنگ در طراحی اداری

اغلب شرکت ها از رنگ های روشن مانند استخوانی و سفید برای طراحی دکوراسیون اداری محیط کاری خود استفاده می نمایند. یکی از دلایل انتخاب این رنگ برای طراحی دکوراسیون، دریافت حس آرامش و پاکیزگی می باشد.

برخی رنگ های دیگر هم به جز رنگ سفید و استخوانی هستند که درچنین محیط هایی به کار می روند. به عنوان مثال رنگ آبی و سبز باعث ایجاد آرامش در فضا و موجب ایجاد ذهن باز و خلاق برای کارمندان می شود.

رنگ قرمز برای گروهی از افراد حس تشویش و استرس ایجاد می کند و برای گروهی دیگر حس انرژی و خلاقیت را به وجود می آورد.

رنگ زرد را رنگی خوش یمن می دانند، اما نباید در استفاده ازآن در دکورسیون اداری زیاده روی کرد. چرا که باعث آشفتگی و برهم زدن تمرکز می شود. باید توجه داشته باشید که ترجیحا از این رنگ در سالن کنفرانس استفاده نکنید.

اگر بخواهیم رنگ نامناسبی را برای یک محسط کاری پیشنهاد دهیم، رنگ خاکستری است. استفاده از این رنگ موجب ایجاد فضای کسل کننده و سرد می شود. همچنین باعث می شود تا کارمندان به انرژی ضعیفی دست یابند. بنابراین اگر به این رنگ علاقه‌مند هستید توصیه می شود حداقل آن را با رنگ های زرد و قرمز ترکیب کنید.

لطفا نظرات و پیشنهادات خود را برای ما بفرستید یا با ما در شبکه های اجتماعی همراه باشید.

تیم آرکا شمارا به یک مشاوره رایگان دعوت میکندو

اشتراک گذاری پست

مطالب پیشنهادی

غرفه آرایی

غرفه آرایی

غرفه آرایی امروزه‌ غرفه سازی ( طراحی و اجرای غرفه ) از تخصص‌های مهم به شمار می‌رود. غرفه آرایی حتما باید بر اساس ایده‌ها و

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب‌ها
آرکا (8) اصول طراحی اداری (19) انواع دکوراسیون اداری (31) بازسازی (20) بازسازی خانه (19) بازسازی داخلی (16) بازسازی داخلی ساختمان (12) بازسازی ساختمان (44) بازسازی ساختمان قدیمی (14) ترفند های دکوراسیون اداری (10) دکوراسیون (40) دکوراسیون اداری (69) دکوراسیون اداری شیک (13) دکوراسیون اداری مدرن (22) دکوراسیون اداری کلاسیک (12) دکوراسیون داخلی (108) دکوراسیون داخلی مدرن (9) دکوراسیون طراحی داخلی (53) طراحی اداری (32) طراحی داخلی (83) طراحی داخلی ساختمان (16) طراحی دکوراسیون آشپزخانه (9) طراحی دکوراسیون اداری (34) طراحی دکوراسیون تجاری (12) طراحی دکوراسیون خانگی (28) طراحی دکوراسیون داخلی (97) طراحی ساختمان (20) طراحی غرفه (14) طراحی غرفه نمایشگاهی (13) طراحی ویلا (10) طراحی پارتیشن (8) طراحی پارتیشن بندی اداری (8) غرفه سازی (19) غرفه نمایشگاهی (9) قوانین قرارداد مشارکت در ساخت (8) مدیریت پیمان (11) مزایای مشارکت درساخت (7) مشارکت درساخت (10) مشارکت در ساخت بنا (10) مشارکت درساخت چیست (7) پارتیشن (9) پارتیشن اداری (16) پارتیشن اداری شیشه ای (8) پارتیشن بندی (10) پارتیشن بندی اداری (13)
ارسال پیام
اگر سوالی دارید ما 24 ساعته آنلاین هستیم
گروه معماری آرکا
سلام دوست عزیز🤚
هر سوالی داری بپرس ما همیشه آنلاین و پاسخگوی سوالات شما هستیم. 🙏