فهرست مطالب
Toggleتفاوت دکوراسیون داخلی و طراحی داخلی
تفاوت دکوراسیون داخلی و طراحی داخلی یکی از سؤال های رایج افراد می باشد. شاید شما هم یکی از کسانی هستید که به دنبال ایجاد تغییرات اساسی در فضای داخلی خانه یا دفتر کارتان هستید. اگر اینطور باشد شاید پس از بررسیهای مختلف به این نتیجه رسیده باشید که برای این کار بهتر است از یک فرد حرفهای کمک بخواهید و یا با همکاری با یک تیم متخصص پروژهی تغییر فضای داخلی محل مورد نظرتان را به انجام برسانید.
اما به محض آغاز به جستوجو برای این مورد، شما هم مثل بقیهی افراد به دو گزینه پیش رویتان میرسید. این دو گزینه یعنی دکوراسیون داخلی و طراحی داخلی چیزهایی هستند که در نظر اغلب افراد یکسان بوده و تنها دو نام متفاوت یک حرفه هستند.
آیا نظر شما هم همین است؟ اگر اینطور است باید بگوییم که شما اشتباه میکنید. بیایید ببینیم تفاوت این دو پروسه در چیست؟ چه زمانی شما نیاز به یک دکوراتور داخلی دارید و چه وقت برای هدف مورد نظرتان باید از یک طراح داخلی کمک بگیرید؟ وظایف هر یک چیست و چه تفاوتی در نحوهی کارشان وجود دارد؟
تفاوت دکوراسیون داخلی و طراحی داخلی چیست؟
برای بررسی تفاوتهای این دو مورد، میتوانیم از ابعاد مختلفی به موضوع نگاه کنیم. بررسی جنبههای مختلف هر یک از آنها به ما کمک میکند تا شناخت بیشتری از آنها پیدا کرده و همچنین تفاوتهایشان را بیشتر درک کنیم.
در ادامه این حرفهها را از چهار منظر بررسی میکنیم.
- تحصیلات مورد نیاز
- گواهی و مجوز فعالیت
- آنچه که انجام میدهند
- کسانی که با آنها کار میکنند
طراحی داخلی و نکات مربوط به آن
چهار فاکتور مورد نظر در خصوص طراحی داخلی به شرح زیر است:
تحصیلات در طراحی داخلی
رشته طراحی داخلی به عنوان یکی از زیرشاخههای معماری داخلی شناخته میشود. در دورهی تحصیل مفاهیم و موضوعات مختلفی در خصوص شناخت رنگها، انواع پارچهها و بافت آنها، طراحی به کمک کامپیوترها و نرمافزارهایی همچون CAD، طراحی، نقشهکشی فضای داخلی و … در لیست دروس و واحدهای یک طراح داخلی قرار دارند.
گواهی و مجوز فعالیت
برای فعالیت در زمینهی طراحی داخلی، همچون اغلب رشتههای عمرانی و معماری، داشتن مدرک نظام مهندسی و گواهی فعالیت امری ضروری و یک امتیاز مهم است.
آنچه یک طراح داخلی انجام میدهد
طراح داخلی از پایهایترین تغییرات تا جزئیات نهایی را میتواند برنامهریزی و اجرا کند. بازسازی فضای داخلی، تغییر نقشهی اولیه، کفسازی، دیوارپوش و … از جمله مواردی هستند که یک طراح داخلی در آنها دخیل است. یک طراح داخلی علاوه بر توجه به جلوههای بصری و زیبایی ظاهری اتاق به عملکرد بهتر آن نیز توجه دارد.
کسانی که با آنها کار میکنند
یک طراح داخلی برای اجرای طرحهای خود با افراد مختلفی همکاری میکند. پیمانکاران و معماران ساختمان نزدیکترین همکاری با طراح دارند تا به هدف مورد نظر خود برسد.
دکوراسیون داخلی و نکات مربوط به آن
دکوراسیون داخلی تفاوتهای عمدهای با طراحی داخلی دارد. با بررسی جنبههای مختلف آن به این تفاوتها بیشتر پی خواهید برد.
تحصیلات در دکوراسیون داخلی
در دکوراسیون داخلی برخلاف طراحی، نیازی به گذراندن رشتهی تحصیلی خاصی در دانشگاه نیست. چرا که اساس کار این حرفه بر زیبایی بنا نهاده شده است و دخل و تصرفی در بازسازی ساختمان و فضای اتاق ندارد. در حقیقت پس از آنکه کارهای عمرانی و معماری به پایان رسید دکوراتور وارد صحنه میشود تا جلوههای بصری اتاق را تعیین کرده و بر روی چیدمانها و نوع انتخاب المانهای تزئینی و کاربردی کار کند.
گواهی و مجوز فعالیت
برای آنکه بتوانید به عنوان یک طراح داخلی فعالیت کنید لزومی به دریافت مجوز فعالیت حرفهای از ارگانی خاص ندارید. (البته این مسئله جدا از مقولههای صنفیست و ما تنها به امور حرفهای و فنی کار اشاره داریم.) دورههای مختلفی وجود دارند که طراحان دکوراسیون با گذراندن آنها و گرفتن مدرک پایان دوره بر مهارتها و دانشهای فنی مهمی مسلط میشوند.
آنچه یک دکوراتور داخلی انجام میدهد
کار یک دکوراتور داخلی بخشیدن زیباییهای بصری و ویژه به اتاق است. در واقع هدف از پروژهی طراحی دکوراسیون داخلی بخشیدن احساس رفاه، راحتی، حس سرزندگی و … به شما در هنگام حضور در اتاق است. دکوراتیو به شما کمک میکند تا انتخابهای درستی در خرید مبلمان، انتخاب رنگ دیوار یا کاغذ دیواری، آباژورها، تابلوها و دیگر لوازم تزئینی داشته باشید.
کسانی که با آنها کار میکنند
طراحهای دکوراسیون با پیمانکار و معمار و دیگر عوامل ساخت ساختمان سروکار ندارند. این افراد بیشتر مراودهشان با سازندگان و طراحان مبلمان، متخصصان برقکشی ساختمان، نقاش و … است. البته بیشترین هماهنگی در یک عملیات دکوراسیون، بین دکوراتور و مشتری اتفاق میافتد. چرا که نتیجهی نهایی پروژه باید خروجیای با نزدیکترین چیز به هدف مشتری و استانداردترین طراحی باشد.
تفاوت دکوراسیون داخلی و طراحی داخلی با یک مثال
یک مثال میتواند موضوع را برایمان روشنتر کند. فرض کنید قرار است برای کف اتاق خود نوعی کفپوش انتخاب کنید. بیایید ببینیم هر یک از این افراد یعنی یک طراح و یک دکوراتور از چه زاویهای به موضوع نگاه میکنند.
پارامترهای مهم از نظر یک دکوراتور در انتخاب و طراحی کفپوش:
- رنگ کفپوش چه باشد و چگونه با دیگر اجزای اتاق هماهنگ شود؟
- کفپوش از چه نوعی باشد؟
- آیا کفپوش طرح خاصی دارد؟ و آیا این طرح با دیگر المانهای موجود در فضا هماهنگ است؟
پارامترهایی که در هنگام انتخاب کفپوش برای یک طراحی داخلی مهم هستند:
- آیا کفپوش مورد نظر در هنگام راه رفتن صدای زیادی ایجاد میکند؟
- آیا کفپوش عایق صوتی و حرارتی است؟
- آیا قابلیت شستوشو دارد؟
- آیا کفپوش الکتریسیتهی ساکن در خود ذخیره میکند؟
- آیا کفپوش اشتعال زا می باشد؟
بالاخره به سراغ طراح برویم یا دکوراتور؟
پاسخ این سوال به نیاز شما وابسته است. از آنچه گفته شد میتوان نتیجه گرفت ابتدا باید بسنجید که چه هدفی در سر دارید و تغییرات مورد نظرتان در چه حدیست. آیا میخواهید فضای کلی اتاق را از نظر ساختاری تغییر دهید؟ آیا قصد دارید از این موضوع که چه مبلمانی برای محل کارتان مناسب است و چگونه میتوانید با استفاده از رنگهای مختلف محیطی جذاب برای کارکنان ایجاد کنید مطلع شوید؟
آیا در اتاق خود فضای کمی برای وسایلتان دارید و به دنبال فضای بیشتری در پی تغییر طراحی داخلی اتاق هستید؟ پس از آنکه پاسخ این سوالات را به طور دقیق مشخص کردید، با نگاهی دیگر به وظایف یک طراح و یک دکوراتور خواهید دانست که باید به سراغ کدام یک از آنها بروید.
سخن پایانی
طراحان و دکوراتیوهای داخلی گروه معماری آرکا در زمینه طراحی و دکوراسیون داخلی از تجربه و مهارت بسیار بالایی برخوردار هستند. گروه آرکا نیازها و الویت های شما را به خوبی درک می نماید و با تبحر زیاد به مرحله اجرا و پیاده سازی می رساند.
در صورتی که به طراحی و دکوراسیون داخلی نیاز دارید، شرکت آرکا آماده هر گونه مشاوره و همکاری می باشد. همچنین شرکت آرکا در کلیه زمینه های ساخت و ساز اعم از مدیریت پیمان، مشارکت در ساخت، دکوراسیون اداری، بازسازی، پارتیشن بندی، غرفه سازی و غیره فعالیت گسترده ای دارد.
ارتباط با گروه معماری آرکا از طریق شماره های تماس و شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام آرکا امکان پذیر می باشد.