رنگ سقف در طراحی داخلی

رنگ سقف در طراحی داخلی

رنگ سقف، یکی از تأثیر گذار‌ترین عنصر در زیبایی و کمال سبک طراحی داخلی است. بی توجهی به آن می‌تواند نوع سبک را زیر سؤال ببرد و بی نظمی زیادی در سراسر خانه به وجود بیاورد.

رنگ سقف همچنین تأثیر مستقیمی در ترکیب نوری و اندازه چشمی محیط فضای داخلی دارد. اگر انتخاب رنگ و فرایند رنگ زدن با دقت انجام شود، می‌تواند یک مجموعه کاملی از زیبایی را در طراحی داخلی به وجود آورد.

دکوراسیون داخلی

انواع رنگ مناسب سقف

به طور کلی در طراحی دکوراسیون داخلی رنگ‌ها را به دو دسته ی رنگ‌های تاریک و رنگ‌های روشن تقسیم می شوند. هر کدام از این دسته رنگ‌ها، ویژگی‌های مختلفی دارند و تأثیر متفاوتی در فضای کلی طراحی می‌گذارند.

دکوراسیون داخلیرنگ‌های تاریک

رنگ‌های تاریک در انواع سبک های دکوراسیون داخلی همیشه به عنوان گزینه دوم برای رنگ سقف تعیین می شوند. علت آن هم محبوبیت رنگ‌های روشن نسبت به رنگ‌های تیره و مات است. اما خلاقیت از شکستن قوانین می‌آید و بهتر است خودتان را درگیر این قوانین نکنید.

رنگ‌های تیره به گونه‌ای هستند که همیشه فضا را کوچک‌تر و جمع و جور‌تر از آنچه که هستند نشان می‌دهند. این ویژگی رنگ‌های تیره هم می‌تواند یک مزیت باشد و هم یک عیب. شما باید به دقت موقعیت را بسنجید و تشخیص دهید که آیا فضای خانه ظرفیت کوچک‌تر به نظر آمدن را دارد یا نه؟

وقتی خانه بزرگی دارید و از الگوی رنگی تاریک استفاده می‌کنید، استفاده از رنگ تاریک برای سقف می‌تواند یک جذابیت باشد. البته به صورت صد درصد از رنگ مات استفاده نکنید. بلکه با رنگ سفید مخلوط کنید تا کمی به نظم خانه اضافه کند.

در مقابل اگر یک خانه نسبتاً کوچکی دارید، سعی کنید از رنگ‌های تیره برای سقف استفاده نکنید. زیرا خانه شما بسیار کوچک‌تر به نظر می‌رسد و کمی باعث کلافگی افراد داخل خانه می‌شود.

رنگ‌های تاریک از طرفی باعث کمتر به چشم آمدن لکه‌های رنگی می‌شوند. از طرفی هم باعث برجسته نشان داده شدن برآمدگی یا خرابی سقف می گردند.

اگر قصد دارید از رنگ‌های مات برای سقف استفاده کنید، حتماً از الگوی رنگی فضای داخلی خانه خود پیروی کنید. مثلاً اگر رنگ دیوار‌ها بنفش هستند، ترکیب رنگ بنفش با سفید می‌تواند رنگ خوبی برای سقف باشد. اگر این الگو را رعایت نکنید به احتمال زیاد بی نظمی زیادی در فضای خانه برجسته و نمایان خواهد شد.

دکوراسیون داخلیرنگ‌های روشن

رنگ‌های روشن به ویژه رنگ سفید در سبک های دکوراسیون داخلی همیشه پر استفاده‌ترین رنگ‌ها برای سقف خانه‌ها هستند. استفاده رنگ سفید در سقف به قدری زیاد است که این مسئله رنگ سفید در سقف تبدیل به یک کلیشه بزرگ شده است. این نگرش رایج شده که حتماً رنگ سقف باید سفید یا رنگ روشنی باشد.

البته رنگ‌های روشن ویژگی‌ها و خاصیت‌های خوبی دارد که دلیل محبوب بودن آن را نیز توضیح می‌دهد. رنگ‌های روشن از جمله سفید، ارتفاع سقف تا زمین را بیشتر نشان می‌دهد. همچنین خانه بزرگ‌تر از آن چه که هست به نظر می‌رسد.

اگر خانه کوچک و شلوغی دارید می‌توانید با استفاده از رنگ روشن به عنوان سقف، هم فضای خانه را گسترده کنید و هم نظم نسبی را در طراحی داخلی جریان دهید.

یکی دیگر از ویژگی‌های مثبت رنگ سفید این است که با هر نوع الگوی رنگی می‌تواند ترکیب شود. بدون این که نظم طراحی را به هم بزند، آن را کامل می کند. در واقع یکی از اصلی‌ترین دلایل محبوبیت رنگ‌های روشن همین موضوع است.

دکوراسیون داخلی

نکات مهم در انتخاب رنگ سقف

حال که با مزایا و معایب رنگ‌های روشن و رنگ‌های مات آشنا شدید. بهتر است به نکات مهم درباره انتخاب رنگ سقف توجه کنید.

1. رنگ سقف و نور پردازی

شاید با خواندن عنوان، این سؤال برای شما پیش بیاید که رنگ سقف چه ربطی به نورپردازی دارد؟ اما باید بدانید که رنگ سقف تأثیر مستقیمی بر  نورپردازی در طراحی داخلی دارد. به طوری که اگر بین رنگ سقف و نورپردازی رابطه لازم برقرار نشود، فضای داخلی و نورپردازی با مشکل جدی رو به رو خواهد شد.

هنگامی که از رنگ روشن در سقف استفاده کنید. انعکاس نور در داخل خانه بیشتر می‌شود. در نتیجه فضای روشن‌تری در اختیار دارید.

در طول روز اگر نور خورشید داخل خانه شما جریان یابد، همراه با رنگ روشن سقف، نور بسیار زیاد و مناسبی فضا را در بر می‌گیرد. همچنین هنگام شب، با انعکاس نور‌های مصنوعی داخل خانه نیز فضای خانه بسیار روشن می‌شود.

اما اگر قصد دارید از رنگ مات برای سقف استفاده کنید و احساس می‌کنید رنگ‌های روشن مناسب نیستند. باید به نورپردازی مصنوعی خانه توجه کنید تا تاریک بودن فضا جبران شود. اگر نورپردازی به مقدار کافی نباشد، خانه با تاریکی روبه رو می‌شود. این موضوع می‌تواند بر بی نظمی خانه اضافه کند و شما را کلافه نماید.

دکوراسیون داخلی2. کلیشه یا خلاقیت؟

همان طور که گفتیم، رنگ سفید برای سقف تبدیل به یک کلیشه شده است. بیشتر خانواده‌ها این رنگ را به عنوان رنگ سقف انتخاب می کنند. البته بعضی از افراد که ذهن خلاقی دارند به دنبال نو آوری و ایده پردازی هستند. با ریسک کردن، رنگ‌های تیره و تاریک را برای سقف انتخاب می نمایند.

هر کدام از این رنگ‌ها مشکلات خود را دارد و نمی‌توان گفت سفید، صد درصد مناسب است. در برخی موقعیت‌ها، بسته به نوع سبک طراحی، فضای خانه و چینش وسایل، استفاده از رنگ سفید می‌تواند بسیار به ظاهر و نظم طراحی آسیب بزند.

در نتیجه شما باید خلاقیت خود را به چالش بکشید. با توجه به خصوصیات گفته شده درباره رنگ‌های روشن و مات، موقعیت را بسنجید و دست به انتخاب بزنید.

دکوراسیون داخلی

ویژگی‌های کلی رنگ‌ تیره و روشن

رنگ‌ تیره
  • فضا را کوچک‌تر نشان می‌دهد
  • فضای داخلی را تاریک‌تر نشان می‌دهد
  • لکه‌های سقف کمتر به چشم می‌آیند
  • اگر فضای طراحی شلوغ باشد، دچار بی‌نظمی طراحی می‌شود
دکوراسیون داخلیرنگ‌ روشن
  • فضا را بزرگ‌تر نشان می‌دهد
  • نورپردازی را تقویت می‌کند
  • ترک و خرابی دیوار کمتر به چشم می‌آید
  • سادگی بیشتری دارد و برای سبک مینیمال مناسب است

دکوراسیون داخلییکسان نبودن رنگ سقف با دیوار‌ها

اگر این تصمیم را گرفتید که رنگ سقف را تیره بزنید. باید به این نکته توجه کنید که رنگ سقف و رنگ دیوار‌ها نباید صد درصد یکسان باشند. زیرا باعث کوچک‌تر به نظر آمدن فضا می‌شوند. درنتیجه بی نظمی کل طراحی را فرا می‌گیرد.

رنگ سقف باید به گونه‌ای باشد که از الگوی رنگی پیروی کند و دچار بی نظمی نشود. از ترکیب رنگ روشن با مات استفاده کنید. طوری که یک سوم سطل رنگ، رنگ تیره مورد نظر باشد و دو سوم دیگر رنگ سفید باشد.

اگر بازهم احساس کردید رنگ تاریک باید بیشتر باشد، خودتان را درگیر قوانین نکنید و دو سوم رنگ تیره بزنید.  اما هیچ وقت صد درصد رنگ تاریکی که روی دیوار زدید به سقف نزنید.

انتخاب رنگ سقف در دکوراسیون داخلی در وهله اول دشوار به نظر می‌رسد. معمولاً افراد در این مرحله دچار سردرگمی و کلافگی می‌شوند. اما اگر به خوبی مزایا و معایب را بسنجید و نتایج را تجسم کنید، انجامش آنقدر سخت نیست. تأکید می کنم که خود را درگیر قوانین نکنید و دست به انتخاب خلاقانه بزنید. البته اگر از رنگ سفید ناراضی هستید.

دکوراسیون داخلی

کلام پایانی

گروه معماری آرکا با سال ها تجربه در زمینه دکوراسیون داخلی و طراحی داخلی، هر نوع سبک مورد پسند را به بهترین نحو اجرا و پیاده سازی می نماید. 

نخست گروه آرکا نیازها و الویت های شما را به خوبی درک می نماید و با تبحر زیاد اقدام به طراحی می نماید. زمانی که طرح مورد تأیید مشتری قرار می گیرد، اقدامات بعدی و مورد لزوم را با سرعت و با کیفیت بالا به اجرا در می آورد. لازم به ذکر است که گروه معماری آرکا تمامی کارهای پروژه را از صفر تا صد به عهده می گیرد و پروژه را به صورت تمام و کمال تحویل می دهد. 

همچنین شرکت آرکا در کلیه زمینه های ساخت و ساز اعم از مدیریت پیمان، مشارکت در ساخت، بازسازی، پارتیشن بندی، غرفه سازی، اجاره غرفه، اجاره تجهیزات نمایشگاهی، فروش مبلمان اداری و … فعالیت گسترده ای دارد. سایت فروشگاه تجهیزات نمایشگاهی و فروشگاه فروش صندلی آرکا یکی از کامل ترین و مجهزترین سایت های فروشگاهی در این عرصه می باشند. 

در صورت تمایل می توانید از مشاوره های طراحان و دکوراتورها و … شرکت آرکا بهره مند گردید. 

ارتباط با گروه معماری آرکا از طریق شماره های تماس و شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام آرکا میسر و امکان پذیر است.

اشتراک گذاری پست

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب‌ها
آرکا (8) اصول طراحی اداری (19) انواع دکوراسیون اداری (31) بازسازی (20) بازسازی خانه (19) بازسازی داخلی (16) بازسازی داخلی ساختمان (12) بازسازی ساختمان (44) بازسازی ساختمان قدیمی (14) ترفند های دکوراسیون اداری (10) دکوراسیون (40) دکوراسیون اداری (69) دکوراسیون اداری شیک (13) دکوراسیون اداری مدرن (22) دکوراسیون اداری کلاسیک (12) دکوراسیون داخلی (108) دکوراسیون داخلی مدرن (9) دکوراسیون طراحی داخلی (53) طراحی اداری (32) طراحی داخلی (83) طراحی داخلی ساختمان (16) طراحی دکوراسیون آشپزخانه (9) طراحی دکوراسیون اداری (34) طراحی دکوراسیون تجاری (12) طراحی دکوراسیون خانگی (28) طراحی دکوراسیون داخلی (97) طراحی ساختمان (20) طراحی غرفه (14) طراحی غرفه نمایشگاهی (13) طراحی ویلا (10) طراحی پارتیشن (8) طراحی پارتیشن بندی اداری (8) غرفه سازی (19) غرفه نمایشگاهی (9) قوانین قرارداد مشارکت در ساخت (8) مدیریت پیمان (11) مزایای مشارکت درساخت (7) مشارکت درساخت (10) مشارکت در ساخت بنا (10) مشارکت درساخت چیست (7) پارتیشن (9) پارتیشن اداری (16) پارتیشن اداری شیشه ای (8) پارتیشن بندی (10) پارتیشن بندی اداری (13)
ارسال پیام
اگر سوالی دارید ما 24 ساعته آنلاین هستیم
گروه معماری آرکا
سلام دوست عزیز🤚
هر سوالی داری بپرس ما همیشه آنلاین و پاسخگوی سوالات شما هستیم. 🙏