تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت

تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت

تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت یکی از موضوعات مهم و اساسی در امر مشارکت بین مالک و سازنده است. باید به این موضوع در زمان تنظیم و امضای قرارداد مشارکت در ساخت توجه نمود.  گاهی اوقات طرفین قرارداد میزان سهم خود را تنها به صورت درصدی تعیین می کنند.

به مسئله تقسیم واحدها و مشکلات به وجود آمده بعد از آن توجهی ندارند. پس بهتر است در امر شراکت در ساخت هنگام عقد قرارداد همه واحدها از هر نظری به صورت واضح تقسیم بندی شوند. طرفین معامله با آگاهی کامل تعهدنامه را امضا نمایند.

در این مقاله قصد داریم به پاسخ چندین سؤال در زمینه تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت بپردازیم. امیدواریم برای شما مفید و مؤثر واقع شود.

مشارکت در ساخت

تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت چگونه است؟

گاهی اوقات در تعیین سهم شرکا در قراردادهای مشارکت در ساخت و نحوه محاسبه آن برخی از صاحبان ملک و سازنده هنگام عقد قرارداد سهم خود را به صورت درصدی بیان می کنند. به عنوان مثال 50% سهم صاحب ملک و 50% سهم سازنده می شود. یا نسبت های مختلف دیگر که به صورت توافقی بین طرفین بوده و هیچ محدودیت قانونی ندارد.

اما باید بدانیم این روش تنها برای تقسیم کلی پروژه صحیح می باشد و در تقسیم واحدها کاربردی ندارد و روش درستی نیست. با ما همراه باشید تا روش صحیح تقسیم واحدها در امر مشارکت را برای شما بیان کنیم.

مشارکت در ساخت

تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت به صورت دقیق

در کار قرارداد مشارکت در ساخت آپارتمان، تقسیم واحدها به صورت درصدی لازم است اما کافی نیست. طرفین هنگام عقد قرارداد واحدها را به صورت شفاف از نظر مسکونی، تجاری و همچنین با توجه به سرمایه گذاری طرفین در پروژه تقسیم بندی می نمایند.

نکته دیگر که باید توجه نمود طبقات و واحدهای ساخته شده از نظر شرقی، غربی، جنوبی و شمالی بودن آن ها است. در متن قرارداد حتماً باید قید شود و به امضای مالک و سازنده برسد.  

اگر چنانچه در تقسیم واحدها متراژ واحدی که سهم یکی از طرفین شد کمتر باشد. طرف دیگر معامله مؤظف است میزان پول این متراژ اضافه را به قیمت روز به شریک خود بپردازد تا جبران متراژ کسری باشد. این مسئله نیز باید در قرارداد قید شده تا مانع از بروز مشکلات احتمالی شود.

مشارکت در ساخت

تکلیف واحدهای مشاع در تقسیم بندی واحدها در مشارکت ساخت چه می شود؟

گاهی اوقات ممکن است واحدی قابل تقسیم نباشد. طرفین قرارداد مشارکت در ساخت می توانند قبل یا بعد از عقد قرارداد در مورد آن تصمیم بگیرند. آن را به یکی از طرفین واگذار نمایند و یا آن را به عنوان واحد مشاع تعریف کنند. آن را پایان کار بفروشند و وجه آن را بین خود تقسیم نمایند.

یکی از مزایای مهم تقسیم و تعیین واحدها در مشارکت ساخت این است که اگر در قرارداد اجازه فروش یا پیش فروش به طرفین داده شده باشد. به راحتی و بدون هیچ گونه اتهامی از طرف شریک دیگر می توان این فروش را انجام داد و واحدهای خود را به هر کسی که بخواهند انتقال دهند. در صورت هر گونه مشکل و مراجعه به دادگاه مدرکی جهت متهم کردن طرف فروشنده وجود ندارد.

نتیجه بسیار واضح و روشن است. اما اگر تقسیم بندی به صورت درصدی باشد. امکان تحویل واحدها به صورت خاص و منحصر به شخص خاصی نمی باشد. در دادگاه نیز پیگیری این مسئله با مشکل روبرو می شود و هر کدام از طرفین قرارداد قضیه را به سود خود می بینند.

مشارکت در ساخت

تقسیم نامه رسمی چیست؟

گفتیم که بهتر است در زمان تنظیم قرارداد تقسیم واحدها در مشارکت ساخت به درستی و طبق توافق و تعهدات طرفین در مشارکت در ساخت صورت گیرد. ولی این اقدام به معنی تنظیم تقسیم نامه عادی بوده که در دفاتر اسناد رسمی و اداره پست رسمیتی ندارد. و بر مبنای آن نمی تواند سندی صادر شود.

طبق ماده 47 قانون اساسی تمامی معاملات ملکی باید به صورت رسمی انجام شود جز در مناطقی که ثبت رسمی اجباری نیست. اما در مناطقی مانند تهران و اصفهان کلیه معاملات نقل و انتقال از جمله تقسیم بندی واحدهای ساختمان شراکتی باید به صورت رسمی ثبت گردند.

مشارکت در ساخت

نکات مهم در تقسیم نامه 

نکته قابل بیان دیگر در تقسیم نامه های عادی این است بعد از اتمام کار ساخت و ساز، واحدها تحویل داده می شود. سازنده با وکالتی که از مالک دارد می تواند اقدام به تقسیم واحدها نماید. این مسئله در زمان تنظیم تقسیم نامه پس از گرفتن صورتمجلس تفکیکی بوده است و کاملاً منطبق با آن باید صورت گیرد.

اگر چنانچه بین مالک و سازنده به هر دلیلی اختلاف ایجاد شود و مالک این وکالت را فسخ کند. سازنده نمی تواند تقسیم نامه واحدها را اخذ کند و در صورت عدم همکاری مالک، سازنده می تواند علیه مالک اقامه دعوا به خواسته الزام به تنظیم تقسیم نامه مطرح کند.

دادگاه پس از رسیدگی و مشخص شدن حقانیت سازنده ختم جلسه را به سود سازنده اعلام می کند. چنانچه مالک همکاری نکند نماینده دادگاه در دفترخانه های رسمی حضور می یابد. مطابق تقسیم نامه عادی در قرارداد شراکت، واحدها را بین طرفین تقسیم می نماید.

مشارکت در ساخت

نکته کلی در نحوه  تقسیم واحدها در مشارکت در ساخت

زمان تقسیم واحدها مرغوبیت واحدها اولین ملاک برای مالک و سازنده قرار می گیرد. هر یک از طرفین دنبال واحدهای بهتر هستند. اما باید بدانیم هیچ فرمول دقیقی برای این کار وجود ندارد. طرفین تنها با مذاکره مسالمت آمیز می توانند به توافق برسند.

در هر ساختمانی برخی از واحدها دارای امتیازاتی هستند که شاید در دیگری وجود نداشته باشد. شرکا با در نظر گرفتن این کم و کاستی امتیازات واحدها را در دو دسته تقسیم بندی کنند. سپس به صورت تصادفی یا توافقی هر کدام یکی از این دسته ها را انتخاب می نمایند.

مشارکت در ساختسخن پایانی

براساس مطالب بیان شده در این مقاله می توان گفت مالک و سازنده قبل از عقد هر گونه قراردادی اطلاعات لازم را در این زمینه کسب نمایند. بدون مشاوره قرارداد مشارکت در ساخت این شراکت را انجام ندهند.

بهترین شیوه در تقسیم بندی سهم مالک و سازنده تقسیم واحدها می باشد. بهتر است در دفاتر اسناد رسمی ثبت شود. تا در صورت بروز هر نوع مشکلی مدارک جهت ارائه وجود داشته باشد.

مشارکت در ساخت

گروه معماری آرکا

گروه معماری آرکا با سال ها تجربه در زمینه ساخت و ساز هر نوع سبک مورد پسند را به بهترین نحو اجرا و پیاده سازی می نماید. 

نخست گروه آرکا نیازها و الویت های شما را به خوبی درک می نماید و با تبحر زیاد اقدام به طراحی پلان می نماید. بعد از این که طرح مورد تأیید مشتری قرار می گیرد. اقدامات بعدی و مورد لزوم با سرعت و با کیفیت بالا به اجرا در می آیند. لازم به ذکر است که گروه معماری آرکا تمامی کارهای پروژه را از صفر تا صد به عهده می گیرد و پروژه را به صورت تمام و کمال تحویل می دهد. 

سایر فعالیت های گروه آرکا

شرکت آرکا در کلیه زمینه های ساختمان سازی اعم از مدیریت پیمان، مشارکت در ساخت، بازسازی، دکوراسیون داخلی، طراحی داخلی و پارتیشن بندی فعالیت گسترده ای دارد.

فعالیت های دیگر آرکا شامل غرفه سازی، اجاره غرفه، اجاره تجهیزات نمایشگاهی، برگزاری نمایشگاه به صورت حقیقی یا مجازی، برگزاری مراسم اداری، ایونت، کنفرانس، سمینار، فروش مبلمان اداری و … می شود.  

همچنین سایت فروشگاه تجهیزات نمایشگاهی و فروشگاه فروش میز، صندلی و کمد آرکا یکی از کامل ترین و مجهزترین سایت های فروشگاهی در این عرصه می باشند. 

در صورت تمایل می توانید از مشاوره های معماران، طراحان و دکوراتورها و … شرکت آرکا بهره مند گردید. 

تماس با ما 

ارتباط با گروه معماری آرکا از طریق شماره های تماس و شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام آرکا میسّر و امکان پذیر است.

 

اشتراک گذاری پست

مطالب پیشنهادی

چگونه یک ویلا بسازیم؟

چگونه یک ویلا بسازیم؟

چگونه یک ویلا بسازیم؟ چگونه یک ویلا بسازیم؟ در این زمینه باید نکات متعددی را در طراحی ویلا مد نظر داشته ‌باشیم. ساخت ویلا امروزه

ادامه مطلب »

3 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب‌ها
آرکا (8) اصول طراحی اداری (19) انواع دکوراسیون اداری (31) بازسازی (20) بازسازی خانه (19) بازسازی داخلی (16) بازسازی داخلی ساختمان (12) بازسازی ساختمان (44) بازسازی ساختمان قدیمی (14) ترفند های دکوراسیون اداری (10) دکوراسیون (40) دکوراسیون اداری (69) دکوراسیون اداری شیک (13) دکوراسیون اداری مدرن (22) دکوراسیون اداری کلاسیک (12) دکوراسیون داخلی (108) دکوراسیون داخلی مدرن (9) دکوراسیون طراحی داخلی (53) طراحی اداری (32) طراحی داخلی (83) طراحی داخلی ساختمان (16) طراحی دکوراسیون آشپزخانه (9) طراحی دکوراسیون اداری (34) طراحی دکوراسیون تجاری (12) طراحی دکوراسیون خانگی (28) طراحی دکوراسیون داخلی (97) طراحی ساختمان (20) طراحی غرفه (14) طراحی غرفه نمایشگاهی (13) طراحی ویلا (10) طراحی پارتیشن (8) طراحی پارتیشن بندی اداری (8) غرفه سازی (19) غرفه نمایشگاهی (9) قوانین قرارداد مشارکت در ساخت (8) مدیریت پیمان (11) مزایای مشارکت درساخت (7) مشارکت درساخت (10) مشارکت در ساخت بنا (10) مشارکت درساخت چیست (7) پارتیشن (9) پارتیشن اداری (16) پارتیشن اداری شیشه ای (8) پارتیشن بندی (10) پارتیشن بندی اداری (13)
ارسال پیام
اگر سوالی دارید ما 24 ساعته آنلاین هستیم
گروه معماری آرکا
سلام دوست عزیز🤚
هر سوالی داری بپرس ما همیشه آنلاین و پاسخگوی سوالات شما هستیم. 🙏