لوگوی آرکا

اصول و ضوابط معماری مراکز درمانی

اصول و ضوابط معماری مراکز درمانی

اصول و ضوابط معماری مراکز درمانی مربوط به مکان هایی می شود که بیماران در آنها تحت درمان قرار می گیرند. بنابراین رعایت و توجه به اصول معماری و طراحی داخلی بسیار حائز اهمیت می باشد. در گذشته ابعاد و چیدمان فضای مراکز درمانی به عنوان یک عامل مؤثر در نتایج درمانی در نظر گرفته نمی شد. اما امروزه این نگرش در حال تغییر می باشد تا با رعایت اصول صحیح معماری، فضای مراقبت و درمان بهتری را برای بیماران فراهم آورند.

طراحی داخلی

در ضوابط معماری درمانگاه چه نکاتی الزامی است؟

  1. سایت
  2. طرح جامع
  3. همسایگی ها
  4. دسترسی
  5. طرح و نقشه ساختمان
  6. تعامل بین عناصر معماری داخلی و خارجی ساختمان درمانگاه
  7. خروجی های اضطراری
  8. طراحی اتاق ها
  9. دیوارها، درب ها و پنجره ها
  10. اتاق های تأسیسات مکانیکی و الکتریکی
  11. مبلمان
  12. تجهیزات پزشکی

طراحی داخلی

ضوابط معماری درمانگاه برای طراحی و تقسیم بندی فضاهای کلینیک چند مورد است؟

1) طراحی فضاهای دسترسی عمومی که از آن جمله اند پارکینگ، رمپ دسترسی ویلچر، آسانسورها، سرویس های بهداشتی، اتاق معاینه و مشاوره

2) داروخانه و خدمات درمانی

3) فضاهای بستری و اتاق های انتظار

4) دفاتر پذیرش و فضاهای اداری

5) فضاهای خصوصی برای مشاوره توسط روانشناسان

6) ابعاد اتاق درمانگاه بایستی به راحتی بیمار و یک همراه را در خود جای دهد. همچنین فضای کافی برای حضور پرستار یا پزشک به طور همزمان باشد.

طراحی داخلیویژگی های سالن انتظار

بیشتر بیماران هنگام مراجعه به کلینیک یا مطب پزشکی، ممکن است که زمان زیادی را در آن جا بگذرانند. به همین دلیل فکر می کنند که وقتشان در این فضا به بیهودگی می گذرد. بدین ترتیب استفاده از رویکردهای فعال در طراحی داخلی مراکز درمانی می تواند این برداشت را تغییر دهد.

سعی کنید تا فضاهای انتظار را با استفاده از صندلی و مبلمان راحت با رعایت فاصله های استاندارد، حریم خصوصی را برای افراد افزایش دهید. اطمینان حاصل کنید که نورپردازی کافی در فضا وجود دارد تا در صورت علاقه بیماران به مطالعه، فضا پر نور باشد. بدین منظور بهتر است که برخی از نشریات پزشکی را برای مطالعه آن ها قرار دهید.

طراحی داخلی

کاربرد قفسه بندی در فضای درمانی

ساخت قفسه های داخلی و یا ایستاده برای فضای انتظار در کلینیک ها باعث صرفه جویی در فضا می شود. به علاوه ظاهری زیبا و منسجم نیز به آن می بخشد. سایر اشیا و تجهیزات مانند میزهای پذیرش، سطل های زباله و پارتیشن بندی و سایر میزها نیز باید متناسب با فضای کلینیک طراحی شوند. از قفسه ها نیز می تواند برای جدا ساختن بخش های عمومی از فضایی که کارمندان در آن قرار دارند، استفاده کرد.

طراحی داخلی

نکات مربوط به اصول معماری داخلی درمانگاه

  • فضاهای پذیرش و ورودی اصلی بایستی مطلوب و استقبال شونده باشند
  • ظاهر فضای داخلی آرام بخش باشد
  • معماری فضای داخلی بایستی از عایق صوتی برخوردار باشد
  • دمای فضای داخلی محیط درمانی بایستی در تمامی فصول مطلوب و دلپذیر باشد
  • کیفیت هوای معماری داخلی درمانگاه مطلوب باشد به نحوی که از شیوع عفونت و سایر بیماری های جلوگیری شود
  • مصالح و پرداخت رنگ معماری داخلی درمانگاه بایستی مکان هایی با حریم خصوصی مطلوب ایجاد کند
  • پرداخت رنگ، مبلمان و سایر اجزای دکوراسیون داخلی درمانگاه بایستی از آشفتگی در فضا بکاهند
  • استفاده از هنر در معماری داخلی درمانگاه، بخش ترکیبی طراحی فضای داخلی باشد و برای بالا بردن کیفیت محیط درمانی استفاده شود
  • نور و رنگ در فضای داخلی درمانگاه بایستی در ایجاد تنوع، انگیزه و آرامش در فضای داخلی مؤثر باشد

طراحی داخلی

ویژگی مربوط به سایت تسهیلات درمانی

در طرح معماری درمانگاه، سایت تسهیلات درمانی بایستی برای دسترسی افراد محلی و وسایل نقلیه خدماتی مطلوب باشد. همچنین از تجهیزات اطفای حریق، آمبولانس و سایر وسایل نقلیه اورژانس برخوارد باشد.

سایر نکات طراحی معماری از آن جمله اند دسترسی و سیرکولاسیون آسان برای بیماران، کارمندان و همراهان بیمار (هم افراد عادی و هم معلول)، عابران پیاده، دوچرخه ها، و سایر وسایل نقلیه عمومی. انعطاف پذیری و سازگاری برای نیازهای آینده در طرح معماری درمانگاه بایستی به نحوی باشد که برای تغییرات در پلن، عملکرد و حجم ساختمان درمانی تطبیق یابد.

طراحی داخلی

دیاگرام معماری بیمارستان را شرح دهید؟

در حالی که بیمارستان ها در گذشته آگاهانه جهت مصارف پزشکی، جراحی طراحی می شدند. امروزه اصول و ضوابط معماری در مراکز درمانی شاهد تغییر جهت به سوی انسان گرایی در امکانات بیمارستانی می باشد. بیمارستانهای امروزی بیشتر به هتل شبیه هستند. وجود فضای اقامتی دارای اهمیت بیشتری نسبت به طرح های سرد بهداشتی در بیمارستانهای گذشته است. مدت زمان بستری و اقامت بیمار به طور پیوسته کوتاهتر می شود و علاقه به اتاق های یک تختی یا دو تختی (در خصوص بیمارهای خصوصی) بیشتر شده است.

طراحی داخلی

فضاهای با اهمیت بیمارستان را نام ببرید؟

1) مفهوم طرح ریزی، 2) مسیریابی، 3) داروخانه، 4) استریل سازی مرکزی، 5) بخش مراقبت های ویژه، 6) دپارتمان های مراقبت.

یک بیمارستان عمومی به چه بخش هایی تقسیم می شود؟

مراقبت – معاینه و درمان – انبار و محل نگهداری موقت زباله – اداری و فن آوری تقسیم می شود. قسمت های اقامتی و احتمالاً بخش های آموزشی و پژوهشی. همچنین بخشهای حمایتی برای عملیاتهای خدماتی نیز در یک بیمارستان عمومی وجود دارند.

طراحی داخلی

مطب کودکان باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

در طراحی فضای داخلی مطب کودکان به این نکته توجه کنید که رنگ آمیزی اتاق و استفاده از وسایلی که مورد توجه کودکان قرار می گیرد ضروری است. وجود منبع نور طبیعی در اتاق معاینه و ویزیت کودکان چندان ضروری نیست. ولی در صورتی که کارفرما تأکید بر گذاشتن پنجره داشت، می توان پنجره را در ارتفاع 1٫۲۰ متر قرار داد.

طراحی داخلی

گروه معماری آرکا

گروه معماری آرکا با سال ها تجربه در زمینه معماری، دکوراسیون داخلی و طراحی داخلی هر نوع سبک مورد پسند را به بهترین نحو اجرا و پیاده سازی می نماید.

نخست گروه آرکا نیازها و الویت های شما را به خوبی درک می نماید و با تبحر زیاد اقدام به طراحی می نماید. بعد از این که طرح مورد تأیید مشتری قرار می گیرد. اقدامات بعدی و مورد لزوم با سرعت و با کیفیت بالا به اجرا در می آیند. لازم به ذکر است که گروه معماری آرکا تمامی کارهای پروژه را از صفر تا صد به عهده می گیرد و پروژه را به صورت تمام و کمال تحویل می دهد.

سایر فعالیت های گروه آرکا

همچنین شرکت آرکا در کلیه زمینه های ساخت و ساز اعم از مدیریت پیمان، مشارکت در ساخت، بازسازی، غرفه سازی، پارتیشن بندی، اجاره غرفه، اجاره تجهیزات نمایشگاهی، فروش مبلمان اداری برگزاری نمایشگاه، ایونت، مراسم اداری، کنفرانس، سمینار، برگزاری نمایشگاه مجازی و … فعالیت گسترده ای دارد. سایت فروشگاه تجهیزات نمایشگاهی و فروشگاه فروش میز، صندلی و کمد آرکا یکی از کامل ترین و مجهزترین سایت های فروشگاهی در این عرصه می باشند.

در صورت تمایل می توانید از مشاوره های طراحان و دکوراتورها و … شرکت آرکا بهره مند گردید.

تماس با ما

ارتباط با گروه معماری آرکا از طریق شماره های تماس و شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام آرکا میسر و امکان پذیر است.

اشتراک گذاری پست

مطالب پیشنهادی

غرفه سازی

طراحی غرفه نمایشگاهی

طراحی غرفه نمایشگاهی طراحی غرفه نمایشگاهی در غرفه سازی یک کار تخصصی می باشد که باید نکات مهمی مورد توجه قرار بگیرند. به عنوان مثال

ادامه مطلب »
سبک مدرن بازسازی ساختمان

سبک مدرن بازسازی ساختمان

مقدمه سبک طراحی ساختمان ویژگی هایی است که باعث زیبایی بیشتر ساختمان می شود. این زیبایی می تواند به صورت سبک کلاسیک یا مدرن تعریف

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یازده + چهار =

برچسب‌ها
آرکا (8)اصول طراحی اداری (19)انواع دکوراسیون اداری (31)بازسازی (20)بازسازی خانه (19)بازسازی داخلی (16)بازسازی داخلی ساختمان (12)بازسازی ساختمان (44)بازسازی ساختمان قدیمی (14)ترفند های دکوراسیون اداری (10)دکوراسیون (40)دکوراسیون اداری (69)دکوراسیون اداری شیک (13)دکوراسیون اداری مدرن (22)دکوراسیون اداری کلاسیک (12)دکوراسیون داخلی (108)دکوراسیون داخلی مدرن (9)دکوراسیون طراحی داخلی (53)طراحی اداری (32)طراحی داخلی (83)طراحی داخلی ساختمان (16)طراحی دکوراسیون آشپزخانه (9)طراحی دکوراسیون اداری (34)طراحی دکوراسیون تجاری (12)طراحی دکوراسیون خانگی (28)طراحی دکوراسیون داخلی (97)طراحی ساختمان (20)طراحی غرفه (14)طراحی غرفه نمایشگاهی (13)طراحی ویلا (10)طراحی پارتیشن (8)طراحی پارتیشن بندی اداری (8)غرفه سازی (19)غرفه نمایشگاهی (9)قوانین قرارداد مشارکت در ساخت (8)مدیریت پیمان (11)مزایای مشارکت درساخت (7)مشارکت درساخت (10)مشارکت در ساخت بنا (10)مشارکت درساخت چیست (7)پارتیشن (9)پارتیشن اداری (16)پارتیشن اداری شیشه ای (8)پارتیشن بندی (10)پارتیشن بندی اداری (13)
ارسال پیام
اگر سوالی دارید ما 24 ساعته آنلاین هستیم
گروه معماری آرکا
سلام دوست عزیز🤚
هر سوالی داری بپرس ما همیشه آنلاین و پاسخگوی سوالات شما هستیم. 🙏