فهرست مطالب
Toggleهزینه بازسازی منازل
مقدمه
برای نحوه ی برآورد هزینه بازسازی منازل باید توجه داشته باشیم که هر ملک و هر فضا کاملاً متفاوت هستند. امکان گفتن هزینه و قیمت به صورت متر مربع وجود ندارد. دلیل این موضوع به این معنا است که مثلاً بازسازی ساختمان، شامل کلیات نیست و ممکن است فقط قسمتی از خانه مورد بازسازی قرار بگیرد.
به علاوه نوع متریال مصرفی در بازسازی ساختمان در قیمت تمام شده تأثیر می گذارد و ابتدای کار باید مشخص کنید هدف از بازسازی چه می باشد؟ آیا قرار است شکل فضا تغییر کند و محیط زیبا تر شود یا این که قسمت های فرسوده و کهنه را مرمت کند؟
بازسازی یا تخریب کامل
در بازسازی، هزینه های انجام شده از لحاظ اقتصادی، از هزینه ی ساخت ساختمان کم تر می باشد. به طور حتم قابل مقایسه با قیمت مصالح ساختمانی و ساخت و ساز کامل نیست. به همین دلیل است که بسیاری از مالک ها بازسازی و نوسازی را به تخریب کامل و ساخت مجدد ان ترجیح می دهند. اما در صورتی که قسمتی از بافت ساختمان فرسوده و غیر قابل تعمیر باشد لازم است که بنا کاملاً تخریب شود و مجدد ساخته شود.
با توجه به برآورد هزینه بازسازی منازل جزء بهترین عملیات برای نوسازی و طراحی داخلی ساختمان می باشد. در طراحی داخلی ساختمان می توان کف سازی و نصب پارکت، تعویض کاغذ دیواری، دکوراسیون داخلی آشپزخانه و تعویض کابینت آشپزخانه، ایجاد سقف کاذب و خیلی از تغییرات دیگر را می توان در طراحی داخلی ساختمان به کار برد.
شما قبل از انجام بازسازی و تعمیرات فضای مد نظرتان باید به یک سری سؤالات پاسخ دهید تا در برآورد هزینه شما بتوان جوابی قطعی داد.
نکات مهم جهت بازسازی ساختمان
- مبلغی که می توانید برای بازسازی پرداخت کنید چه مقدار می باشد؟
- کدام یک از فضاهای ساختمان را می خواهید بازسازی کنید؟
- برای بازسازی ساختمان کدام سبک را می خواهید انتخاب کنید (کلاسیک، مدرن و…) ؟
- طراحی تا چه مقدار برای شما مهم می باشد؟
- از چه نوع مواد و مصالحی خوشتان می آید؟
- لوازم منزل شما در چه سبکی است؟ (کلاسیک یا مدرن)
حال که به این سؤالات پاسخ داده اید سپس برای بازسازی ساختمان ابتدا باید اولویت بندی کنید. البته اگر بازسازی فضای داخلی خانه است.
انتخاب اولویت ها در بازسازی ساختمان
اولویت اول شما : آشپزخانه
دومین اولویت : سرویس بهداشتی
سومین اولویت : پذیرایی و نشیمن
چهارمین اولویت : اتاق خواب ها می باشند.
و اگر بازسازی در بیرون فضای خانه است، اولویت ها این گونه می باشند:
اولین اولویت: نمای ساختمان
دومین اولویت: لابی
سومین اولویت: پارکینگ ها و راه پله ها می باشند.
تعیین بودجه برای بازسازی
حال که اولویت بندی را مشخص کردیم، به سراغ قیمت گذاری می رویم. برای قیمت گذاری، هر قسمت که نیاز به بازسازی دارد، به چند آیتم تقسیم می کنیم. برای مثال برای بازسازی آشپزخانه، نوع متریال مصرفی را با چهار درجه بندی استاندارد مشخص می کنیم. سپس با توجه به نوع درجه بندی مد نظر، طراحی را آغاز می کنیم.
هزینه های طراحی هر متر مربع ۵ هزار تومان تا ۱۵ هزار تومان که بر اساس نوع بازسازی و متراژ فضای مد نظر بازسازی متفاوت است. برای بازسازی و طراحی یک آشپزخانه لوکس و لاکچری، قیمتی معادل ۱۵ هزار تومان را برای هر متر مربع باید در نظر گرفت.
برخی مواقع ممکن است که شما طراحی خاصی را مد نظر داشته باشید و با سرچ کردن در اینترنت تا حدودی طرح مد نظر خود را پیدا کنید. در این صورت شما دیگر نیاز به طراحی نخواهید داشت و هزینه ی آن از بازسازی شما کسر می شود.
انتخاب نوع متریال برای بازسازی
سپس بعد از طراحی و قطعی شدن طرح اجرایی مورد نظر شما، با توجه به بودجه ای که در نظر دارید، نوع متریال های مصرفی را باید انتخاب کنید.
برای مثال شما برای انتخاب کابینت اول باید کلیه ی گزینه های مقابلتان را از نظر زیبایی، کیفیت و دوام، قیمت و گارانتی مورد بررسی قرار دهید. انواع کابینت های موجود در بازار عبارتند از: ملامینه، لترون، MDF هایگلاس، ممبران ، تمام چوب و ….که با برند های ترک، ایرانی ، کره ای و اروپایی در بازار عرضه می شوند. قیمت کابینت هایگلاس از متری ۱ میلیون تومان آغاز و برند ترک آن نیز از متری ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان آغاز می شود. قیمت کابینت MDF نیز از متری ۸۰۰ هزار تومان شروع می شود.
برآورد کردن سایر هزینه ها
توجه داشته باشید که قیمت بازسازی تنها شامل خرید متریال نیست. علاوه بر متریال، دستمزد و نصب و اجرا ، هزینه های بالا سری و دستمزد مهندس اجرایی نیز شامل هزینه ها می شوند. همچنین هزینه حمل مصالح، تخریب و خروج تجهیزات خراب از خانه و حمل آن ها نیز از جمله هزینه هایی است که بسیاری از مالکان از این هزینه اطلاعی ندارند.
محاسبه هزینه بازسازی منازل با توجه به وضعیت موجود و نظر مالک، کاری تخصصی می باشد. چنانچه مالک در ابتدای کار این هزینه ها را برآورد نکند و آن ها را پیش بینی نکند آخر سر به مشکل بر خورد می کند.
هزینه بازسازی حمام و سرویس بهداشتی
هزینه بازسازی منازل در صورتی که بخواهید سرویس بهداشتی را تعویض کنید، افزایش میابد. زیرا در حمام و سرویس بهداشتی تجهیزات بسیاری برای تعویض وجود دارد. برای مثال تعویض لوله های قدیمی و پوسیده هزینه ی زیادی دارد. البته تعداد اتاق ها و نحوه ی اجرای کار بر روی هزینه ها تأثیر مستقیم دارد.
برای این که شما عزیزان برآورد دقیق تر و بهتری از هزینه ها داشته باشید. در زمان محاسبه ی متراژ هزینه های بازسازی ساختمان خود، درصدی را برای مصالح به متراژ خود اضافه کنید. این درصد می تواند چیزی بین 5 الی 10 درصد باشد.
لازم به ذکر است که قیمت هایی که اعلام کردیم با توجه به زمان و نوسانات و تورم متغیر می باشد. همچنین مهم ترین اصل هزینه ها بودجه ی شما و معیار ها و سلایق شما می باشد که در هزینه ی بازسازی شما بسیار تأثیر گذار است.
مهم ترین بخش هزینه های بازسازی ساختمان
تغییر کفپوش – تغییر دیوار پوش – کاغذ دیواری – رنگ امیزی – سقف کاذب – نورپردازی – تعویض در و پنجره – طراحی کمد و قفسه – تعویض کابینت – تعویض سینک ظرفشویی – تعویض شیرالات – تاسیسات داخلی می باشد.
سخن پایانی
ما در این مقاله سعی داشتیم برخی از واجبات برآورد هزینه ی بازسازی ساختمان را به شما عزیزان بگوییم. امیدواریم که مفید بوده باشد. برای مشاوره و راهنمایی بیشتر می توانید از طریق تماس های تلفنی و اینستاگرام آرکا اقدام نمایید.