تفاوت نوسازی و بازسازی ساختمان

تفاوت نوسازی و بازسازی ساختمان

مقدمه

شما می خواهید خانه ی خود را تغییراتی بدهید و ترجیح شما این است که بدون تخریب و ساخت مجدد صورت بگیرد. در ابتدا به دو مسیر متفاوت می رسید، یکی نوسازی و دیگری بازسازی ساختمان می باشد. حال برای انتخاب مسیر درست شما باید اطلاعاتی در رابطه با هر کدام کسب کنید و بدانید تفاوت نوسازی و بازسازی ساختمان در چیست؟ ما در این مقاله می خواهیم تفاوت ها و خصوصیت هر کدام از آن ها را برای شما عزیزان بیان کنیم تا انتخابی صحیح و معقول داشته باشید. پس با ما همراه باشید …

تفاوت نوسازی و بازسازی ساختمان

 

اطلاعاتی در رابطه با نوسازی

در ابتدا باید بدانیم که نوسازی به چه معناست؟ نوسازی به معنی نو کردن و جدید کردن است. به فرایندی می گویند که ساختارهای نو به جای ساختارهای قدیمی قرار می گیرند. در زمانی که ساختمان شما مشکلی نداشته باشد و هدف از انجام این تغییرات، ایجاد فضایی نو و جدید برای ساختمان مد نظر است از اصطلاح نوسازی ساختمان استفاده می شود.

توجه داشته باشید که اکثر پروژه های نوسازی در داخل ساختمان صورت می گیرد. در انجام پروژه ی نوسازی ساختمان، مهم ترین اقدامات شامل انجام تغییرات و افزودن عناصر جدید می باشد.

 

نوسازی ساختمان چه زمانی باید انجام شود؟

نوسازی ساختمان زمانی باید صورت بگیرد که شما ساختار کلی ساختمان را می پسندید اما قصد دارید آن را تا حدودی مدرن و جدید کنید. مثلاً دیوار خانه را آینه کاری کنید، شیرآلات سرویس بهداشتی را عوض کنید و … اسکلت بندی اصلی و قالب ساختمان در نوسازی تغییر نمی کند. به همین دلیل مراحل و انجام عمل نوسازی ساختمان مقرون به صرفه تر است.

تفاوت نوسازی و بازسازی ساختمان

 

اقدامات لازم برای نوسازی

از سری انجام اقدامات در نوسازی ساختمان عبارتند از:

  • تغییر در دکوراسیون اشپزخونه
  • تغییر در طراحی داخلی ساختمان
  • تغییرات در پوشش کف ساختمان
  • ایجاد فضایی کارآمد برای قسمت های پرت و بدون استفاده در ساختمان (به طور مثال بالکنی که قابل استفاده نیست و شرایط ایجاد مطبخ را دارد)
  • تغییرات در پوشش دیوار (برای مثال: آینه کاری، نصب کاغذ دیواری و …)
  • نصب سقف های کاذب
  • تغییرات در سرویس های بهداشتی
  • عوض کردن و یا ایجاد وان یا شیرآلات نو
  • نصب دستگیره های جدید
  • این چند مواردی که خدمت شما عزیزان عرض کردیم نمونه های بارز و بیشترین تغییرات در نوسازی ساختمان هستند.

 

اطلاعاتی در رابطه با بازسازی

بازسازی به چه معناست؟ انجام یک سری اقدامات و کارها به منظور دوام بخشیدن و زنده کردن یک ساختمان فرسوده و قدیمی، بازسازی ساختمان گفته می شود. در زبان و تخصص معماری، به بازسازی یک ساختمان مرمت کردن آن می گویند. البته که مرمت بیشتر در زمینه های بناهای تاریخی کاربرد دارد، اما فرایند بازسازی هم به همان معنا می باشد.

در بازسازی ساختمان بخش هایی که دچار آسیب شده اند و نیاز به تعمیرات دارند، مورد مرمت و بازسازی قرار می گیرند. توجه داشته باشید که بازسازی ساختمان تنها متعلق به بناهای قدیمی نیست و شامل ساختمان های مدرن نیز می شود.

تفاوت نوسازی و بازسازی ساختمان

 

بازسازی بخش های مختلف ساختمان

بازسازی معمولاً به تغییرهای کلی ساختار و تعمیرات اساسی ساختمان گفته می شود. در اینجا برای شما تعدادی را مثال می زنیم:

  • تقویت در ساختار کلی ساختمان
  • تعمیرات ساختار قدیمی ساختمان
  • تعمیرات دیوار با مصالح مشابه مصالح اصلی ساختمانی
  • مرمت و بازسازی نمای ساختمان
  • تعمیراتی از جمله تعمیر کف ساختمان
  • رفع کردن مشکلات تأسیسات ساختمان

در بازسازی یک ساختمان به دلیل مصرف کم منابع و انرژی، کمک بسزایی به محیط زیست می شود که همین امر بسیار مهم می باشد. بنابراین اگر ساختمان شما از پایه قوی و محکم می باشد و نیازی به تخریب آن نیست و فقط نیاز به تعمیرات دارد، آن را بازسازی کنید. چرا که علاوه بر ملاحظات زیست محیطی، در هزینه نیز صرفه جویی بسیاری کرده اید. زیرا به مراتب بازسازی ساختمان هزینه ی کم تری نسبت به ساخت مجدد آن دارد.

تفاوت نوسازی و بازسازی ساختمان

 

اقدامات لازم برای بازسازی

این مورد را در نظر بگیرید که یکی از تفاوت های بازسازی و نوسازی این است که شما برای انجام بازسازی نیاز به تهیه ی مجوز از سوی شهرداری دارید. ما برای شما همراهان عزیز اقدامات را به این صورت شرح می دهیم:

  1. جا به جایی راه پله ها
  2. تخریب کردن دیوار ها و تیغه های داخل که بار ساختمان بر دوش آن ها است و در صورت تخریب باعث کاهش پایداری ساختمان می شود.
  3. در صورتی که جا به جایی دیوار های پارکینگ منجر به از بین رفتن بخشی از فضای پارکینگ شود.
  4. جا به جا کردن بخش هایی در ساختمان که طبق قوانین شهرداری ممنوع است.

در صورتی که شما هر یک از اقدامات بالا را بدون اخذ مجوز از شهرداری انجام دهید، ساختمان پس از بازسازی توسط کارشناس شهرداری بازدید و چک می شود. در صورت مشخص شدن تخلف، شما ملزم به پرداخت جریمه می باشید و گاهی ممکن است مجبور به تخریب قسمت های تغییر یافته شوید.

 

تفاوت بازسازی و نوسازی ساختمان

در اینجا که خوب با مفهموم نوسازی و بازسازی آشنا شدیم، یک نتیجه ی کلی بگیریم و تفاوت های بازسازی و نوسازی را بگوییم.

هزینه ی نوسازی به نسبت بازسازی کم تر است. زیرا در نوسازی نیاز به تغییرات گسترده و ساخت و سازهای پیچیده ندارید و همچنین نیاز به مجوز نیز ندارد.

در بازسازی، یک ساختمان فرسوده و قدیمی تخریب می شود تا ساختمانی مدرن ساخته شود. اما در نوسازی، تعدادی از قسمت های ساختمان که نیاز به تغییرات ظاهری دارند با انجام برنامه ریزی درست و دقیق، نو و جدید می شوند.

عمل نوسازی معمولاً برای نوسازی نمای بیرونی ساختمان، نوسازی محوطه ی بیرونی و یا قسمتی از محوطه داخلی ساختمان اجرا می شود. که برای مثال می توان گفت: هنگامی که نمای بیرونی ساختمان شما دچار رطوبت و یا به واسطه بلاهای طبیعی و غیر طبیعی خراب شده است شما با عمل نوسازی آن را درست می کنید.

موضوع دیگری که باعث ایجاد تفاوت در بازسازی و نوسازی ساختمان می شود، پروسه ی زمانی انجام آن است. در بازسازی ساختمان شما زمان بیشتری را صرف این کار می کنید و ممکن است چند ماه طول بکشد. اما در پروسه انجام نوسازی به مدت زمان کم تری احتیاج دارید.

پروژه نوسازی برای تغییرات ظاهری ساختمان انجام می شود اما بازسازی برای کل یک ساختمان و یا قسمتی از ساختمان انجام می گیرد.

تفاوت نوسازی و بازسازی ساختمان

کلام پایانی

به یاد داشته باشید گاهی نیز نیاز است در بسیاری از موارد پروژه ی بازسازی و نوسازی همزمان با یکدیگر انجام شوند. به طور مثال کف و دیوارهای سرویس بهداشتی خانه عایق بندی است و با کمی بازسازی تعمیر می شود. اما با اضافه کردن دوش،  وان یا … جدید، همزمان سرویس بهداشتی منزل شما نوسازی و جدید نیز می شود. برای مشاوره و راهنمایی بیشتر می توانید از طریق شماره های تماس و اینستاگرام آرکا اقدام نمایید.

اشتراک گذاری پست

مطالب پیشنهادی

غرفه نمایشگاهی

غرفه نمایشگاهی

غرفه نمایشگاهی مقدمه اگر تا به حال در یک نمایشگاه شرکت کرده اید، حتماً با خود فکر کرده اید که ساختن یک غرفه نمایشگاهی خلاقانه

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب‌ها
آرکا (8) اصول طراحی اداری (19) انواع دکوراسیون اداری (31) بازسازی (20) بازسازی خانه (19) بازسازی داخلی (16) بازسازی داخلی ساختمان (12) بازسازی ساختمان (44) بازسازی ساختمان قدیمی (14) ترفند های دکوراسیون اداری (10) دکوراسیون (40) دکوراسیون اداری (69) دکوراسیون اداری شیک (13) دکوراسیون اداری مدرن (22) دکوراسیون اداری کلاسیک (12) دکوراسیون داخلی (108) دکوراسیون داخلی مدرن (9) دکوراسیون طراحی داخلی (53) طراحی اداری (32) طراحی داخلی (83) طراحی داخلی ساختمان (16) طراحی دکوراسیون آشپزخانه (9) طراحی دکوراسیون اداری (34) طراحی دکوراسیون تجاری (12) طراحی دکوراسیون خانگی (28) طراحی دکوراسیون داخلی (97) طراحی ساختمان (20) طراحی غرفه (14) طراحی غرفه نمایشگاهی (13) طراحی ویلا (10) طراحی پارتیشن (8) طراحی پارتیشن بندی اداری (8) غرفه سازی (19) غرفه نمایشگاهی (9) قوانین قرارداد مشارکت در ساخت (8) مدیریت پیمان (11) مزایای مشارکت درساخت (7) مشارکت درساخت (10) مشارکت در ساخت بنا (10) مشارکت درساخت چیست (7) پارتیشن (9) پارتیشن اداری (16) پارتیشن اداری شیشه ای (8) پارتیشن بندی (10) پارتیشن بندی اداری (13)
ارسال پیام
اگر سوالی دارید ما 24 ساعته آنلاین هستیم
گروه معماری آرکا
سلام دوست عزیز🤚
هر سوالی داری بپرس ما همیشه آنلاین و پاسخگوی سوالات شما هستیم. 🙏