تفاوت مدیریت پیمان با مشارکت در ساخت

تفاوت مدیریت پیمان با مشارکت در ساخت

مقدمه

واژه های مدیریت پیمان و مشارکت در ساخت، دو مورد از پرکاربرد ترین واژه هایی هستند که این روزها در آگهی های مربوط به ساخت و ساز می بینید. در صورتی که تمایل به عقد قرارداد با شرکت های مهندسی و ساخت و ساز دارید؛ بهتر است این دو مورد و تفاوت آن ها را با یک دیگر به درستی بشناسید.

به همین منظور در این مقاله قصد داریم قراردادهای مدیریت پیمان و مشارکت در ساخت را به شما معرفی کنیم و به تفاوت آن ها بپردازیم. اگر شما هم در این زمینه نیاز به راهنمایی دارید؛ تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

تفاوت مدیریت پیمان با مشارکت در ساخت

 

تعریف قرارداد مدیریت پیمان

قرارداد مدیریت پیمان یا MC نوعی قرارداد ساخت و ساز است که در آن کارفرما وظیفه سرمایه گذاری را دارد و مدیریت پروژه بر عهده مدیر پیمان قرار می گیرد. در این نوع قرارداد، کارفرما بایستی مدیریت پروژه را به یک شخص متخصص و با تجربه بسپارد و سرمایه مورد نیاز پروژه را تأمین نماید و به مدیر پیمان تحویل دهد.

وظیفه تعیین روش های اجرای پروژه، تعیین چارت سازمانی و استخدام نیروها بر عهده مدیر پیمان است و کارفرما تنها می تواند در این زمینه با پیمانکار مشورت کند؛ در حالی که تصمیم نهایی توسط پیمانکار اخذ می شود.

 

تعریف قرارداد مشارکت در ساخت

در قرارداد مشارکت در ساخت؛ یک شخص به عنوان مالک و شخص دیگر به عنوان سازنده ساختمان معرفی می شود. مالک؛ صاحب یک ملک قدیمی و کلنگی است که با قصد بازسازی و نوسازی، آن را به یک سازنده و مجری تحویل می دهد. سازنده با استفاده از هنر، تخصص و تجربه خود این ملک را بازسازی می کند و هزینه جواز آن را پرداخت می نماید.

پس از این که ساخت بنا به اتمام رسید؛ سازنده و مالک هر کدام به میزان توافق شده در قرارداد مشارکت در ساخت، سهم خود را از ملک برمی دارند. در صورتی که قصد عقد قرارداد مشارکت در ساخت یا مدیریت پیمان را دارید؛ پیشنهاد می کنیم با کارشناسان متخصص ما در تیم آرکا مشورت نمایید تا شما را در این زمینه راهنمایی کنند.

 

تفاوت قرارداد مدیریت پیمان و مشارکت در ساخت چیست؟ 

پیش از این؛ به بررسی قراردادهای مدیریت پیمان و مشارکت در ساخت پرداختیم. اگر می خواهید این دو قرارداد را بهتر بشناسید؛ بایستی تفاوت آن ها را با یک دیگر بدانید. به همین منظور در این بخش از مقاله به بررسی تفاوت قرارداد مدیریت پیمان با مشارکت در ساخت می پردازیم. با ما همراه باشید.

  • در قرارداد مدیریت پیمان، کارفرما پس از عقد قرارداد با پیمانکار، مدیر پیمان را به پیمانکار معرفی می کند. در این قرارداد، کارفرما وظیفه دارد تمامی هزینه های ساخت و ساز را به همراه حق الزحمه پیمانکار و مدیر پیمان پرداخت کند. در حالی که در قرارداد مشارکت در ساخت، مالک ساختمان با سازنده شریک می شود و پس از اتمام پروژه، هر کدام سهم خود را برمی دارند.
  • امکان اعمال تغییرات در روش ساخت و مصالح به کار رفته در ساخت ساختمان طبق نظر کارفرما در قرارداد مدیریت پیمان وجود دارد. در حالی که در قرارداد مشارکت در ساخت که مالک و سازنده دو طرف قرارداد هستند، در زمان قرارداد تمامی جزئیات ساخت لحاظ می شود و مالک یا سازنده امکان اعمال تغییرات را در طول پروژه ندارند.
  • مدیر پیمان در قرارداد مدیریت پیمان وظیفه دارد اقدامات انشعابات مربوط به عملیات اجرایی را بر عهده بگیرد. در حالی که در قرارداد مشارکت در ساخت، بایستی ضمن قرارداد تعیین شود که هزینه و اقدامات مربوط به نصب انشعابات بر عهده مالک است یا سازنده.
  • مدیر پیمان می تواند 10 الی 17 درصد و 15 تا 22 درصد خانه های ویلایی را به عنوان حق مدیریت خود در قرارداد مدیریت پیمان بردارد. در حالی که در قرارداد مشارکت در ساخت، سازنده و مالک هر کدام سهم مشخصی از ساختمان را برمی دارند.
  • در قرارداد مدیریت پیمان، شاهد بروز اختلافات در زمینه تغییر قیمت ها، ضرایب قرارداد و غیره نیستیم. در حالی که در قرارداد مشارکت در ساخت، رعایت کردن تدابیر لازم در عقد قرارداد بسیار مهم است و در صورت عدم رعایت موارد مهم، احتمال بروز اختلافات وجود دارد.
  • به نظر شما چه تفاوت های دیگری میان دو قرارداد مدیریت پیمان و مشارکت در ساخت وجود دارد؟ نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

تفاوت مدیریت پیمان با مشارکت در ساخت

 

تفاوت کلی دو قرارداد مدیریت پیمان و مشارکت در ساخت 

هر دو مورد مدیریت پیمان و مشارکت در ساخت، قراردادهایی هستند که بایستی همه موارد ذکر شده در آن ها به دقت بررسی شود و به امضای طرفین برسد. در این قراردادها بایستی وظایف طرفین قرارداد مشخص باشد و هر دو طرف ملزم به رعایت آن ها باشند.

یکی دیگر از مواردی که ضمن قرارداد بایستی به تأیید طرفین برسد تا در نهایت از بروز اختلافات میان طرفین جلوگیری کند؛ تعیین شرایط طرفین، سهم هر کدام از آن ها و میزان سود و سهم هر کدام از آن هاست.

هر دو قرارداد مدیریت پیمان و مشارکت در ساخت در دو مورد ذکر شده در بالا یکسان هستند و در دو گزینه موضوع و طرفین قرارداد با هم تفاوت دارند.

در قرارداد مدیریت پیمان، مدیر پروژه، سهم مشارکت اعضا در قراردادهای مشارکتی را بر عهده دارد. در حالی که دو طرف قرارداد در قرارداد مشارکت در ساخت، پس از اتمام پروژه به میزان تعیین شده در قرارداد، سهم خود را از ساختمان نوساز برمی دارند.

ضمن عقد قراردادهای مدیریت پیمان و مشارکت در ساخت، وظایف، تعهدات و اختیارات صاحب کار با یک دیگر متفاوت است. به این ترتیب اگر قصد عقد هر کدام از این دو قرارداد را دارید، ابتدا بایستی با وظایف، اختیارات و مسئولیت های خود به عنوان کارفرما، مدیر پیمان، مالک و سازنده آشنا باشید.

تفاوت مدیریت پیمان با مشارکت در ساخت

 

کلام آخر

در این مقاله به بررسی تفاوت دو قرارداد مدیریت پیمان و مشارکت در ساخت پرداختیم. اگر شما هم در زمینه این دو قرارداد نیاز به راهنمایی دارید، بهتر است با ما در تیم آرکا از طریق شماره های تماس یا اینستاگرام آرکا تماس بگیرید تا به پاسخ سؤالات خود دست پیدا کنید و شک و شبهه هایتان را برطرف نمایید. منتظر شنیدن صدای گرمتان هستیم. با سپاس از همراهی شما.

اشتراک گذاری پست

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب‌ها
آرکا (8) اصول طراحی اداری (19) انواع دکوراسیون اداری (31) بازسازی (20) بازسازی خانه (19) بازسازی داخلی (16) بازسازی داخلی ساختمان (12) بازسازی ساختمان (44) بازسازی ساختمان قدیمی (14) ترفند های دکوراسیون اداری (10) دکوراسیون (40) دکوراسیون اداری (69) دکوراسیون اداری شیک (13) دکوراسیون اداری مدرن (22) دکوراسیون اداری کلاسیک (12) دکوراسیون داخلی (108) دکوراسیون داخلی مدرن (9) دکوراسیون طراحی داخلی (53) طراحی اداری (32) طراحی داخلی (83) طراحی داخلی ساختمان (16) طراحی دکوراسیون آشپزخانه (9) طراحی دکوراسیون اداری (34) طراحی دکوراسیون تجاری (12) طراحی دکوراسیون خانگی (28) طراحی دکوراسیون داخلی (97) طراحی ساختمان (20) طراحی غرفه (14) طراحی غرفه نمایشگاهی (13) طراحی ویلا (10) طراحی پارتیشن (8) طراحی پارتیشن بندی اداری (8) غرفه سازی (19) غرفه نمایشگاهی (9) قوانین قرارداد مشارکت در ساخت (8) مدیریت پیمان (11) مزایای مشارکت درساخت (7) مشارکت درساخت (10) مشارکت در ساخت بنا (10) مشارکت درساخت چیست (7) پارتیشن (9) پارتیشن اداری (16) پارتیشن اداری شیشه ای (8) پارتیشن بندی (10) پارتیشن بندی اداری (13)
ارسال پیام
اگر سوالی دارید ما 24 ساعته آنلاین هستیم
گروه معماری آرکا
سلام دوست عزیز🤚
هر سوالی داری بپرس ما همیشه آنلاین و پاسخگوی سوالات شما هستیم. 🙏