اهمیت وجود مشاور در مدیریت پیمان

اهمیت وجود مشاور در مدیریت پیمان

مقدمه

مدیریت پیمان پروژه یک قرادادی می‌باشد که کارفرمای یک شرکت و یا شخصی که آشنا به علم ساخت و ساز و مهندسی باشد، تحت عنوان مدیر پیمان به منظور مدیریت یک پروژه‌ی ساختمانی انتخاب می‌شود. در این قرارداد کارفرما مسئولیت سرمایه گذاری و مدیر پیمان مسئولیت مدیریت پروژه را برعهده دارند. به طور معمول شخصی که به عنوان مدیر پیمان انتخاب شده است باید تجربه‌ی کافی در زمینه‌ی ساخت و ساز در اتواع پروژه های ساختمانی را داشته‌ باشد.

با توجه به این که مدیریت پیمان وظایف مهمی را بر عهده دارد، لازم است که شخصی تحت عنوان مشاور وجود داشته ‌باشد تا بتواند وی را در انجام کارهای مربوط به پروژه راهنمایی کند و در نتیجه پروژه‌ها به نحو احسنت اجرا شود. بنابراین ما در این مقاله سعی کردیم مختصری از عواملی که باعث اهمیت وجود مشاور در مدیریت پیمان می‌شود را برای شما شرح دهیم. در ادامه به مهم‌ترین این موارد اشاره‌ی کوتاهی خواهیم داشت.

اهمیت وجود مشاور در مدیریت پیمان

 

 

مدیریت پیمان چیست؟

اگر بخواهیم مدیریت پیمان را به زبان ساده‌تر تعریف کنیم باید بگوییم که مدیر پیمان وظیفه‌ی مدیریت فنی، مالی، اداری و اجرایی را برعهده دارد و کارفرمای پروژه فقط هزینه‌های مربوط به پروژه را پرداخت می‌کند. در نتیجه مدیر پیمان فقط فعالیت‌های پروژه را مدیریت می کند.  

همان طور که در مطالب فوق نیز بیان نمودیم مدیریت پیمان در واقع نقطه مقابل در برابر مشارکت در ساخت است. در این عملیات لازم است که شخصی وجود داشته ‌باشد تا بتواند با سواد قانونی و علم و تجربه‌ای که دارد، کارفرما و مدیریت پیمان را از ورود ضررهای مالی، خطرات و کلیه‌ی ادعاها آگاه کند که ممکن است در طی پروژه متوجه آن ها شود. از این شخص تحت عنوان مشاور در مدیریت پیمان یاد می‌شود.

کارفرما به منظور تهیه‌ی یک قرارداد مشخص و کامل از نظر قراردادی، حقوقی و فنی باید با شخصی مشورت کند که در این زمینه تجربه‌ی کافی دارد و در نهایت متناسب با نیاز پروژه، قرارداد را تنظیم‌ نماید. آماده سازی این قرارداد یک ضرورتی است که حتماً باید روابط بین طرفین را به درستی تنظیم و تعیین کند. این ساز و کار به وسیله‌ی مشاور مدیریت پیمان تهیه و اجرا می‌شود. بنابراین وجود مشاور در مدیریت پیمان بسیار مهم می‌باشد. از مهم‌ترین عواملی که اهمیت مشاور در مدیریت پیمان را نشان می‌دهد می‌توان موارد زیر را مثال زد.

اهمیت وجود مشاور در مدیریت پیمان

 

 

مهم ترین عوامل داشتن مشاور در مدیریت پیمان

 

  • استفاده از تجربیات مشاور

با توجه به این که در پروسه‌ی مدیر پیمان مهارت ها و تجربیات زیادی نیازمند است. در نتیجه لازم است که از تجربیات شخصی به نام مشاور استفاده شود تا در آخر یک طرح منحصر به فرد و فوق‌العاده‌ برای پروژه ساختمان ارائه شود. از طرف دیگر با توجه به این که مشاور در این زمینه آگاهی کامل دارد می‌تواند در به نتیجه رساندن پروژه مدیر پیمان، کمک زیادی به کارفرما نماید.

 

  • سرعت یافتن امور مربوط به پروژه

اگر در پروژه مدیریت پیمان از مشاور استفاده شود، کارفرما به شکل مستقیم با مدیر پیمان در ارتباط است و نیازی نیست که با هر کدام از پیمانکاران به شکل تکی تکی تماس بگیرد. در نتیجه از آن جایی که ممکن است پروژه نیاز به زمان بیشتری برای تحقق داشته‌باشد، استفاده از مشاور بسیار باعث تسریع در انجام امور می شود. همچنین این امر باعث بهینه سازی هزینه سازی و زمان پروژه نیز می‌گردد.

 

  • ایجاد یک رقابت بین پیمانکاران پروژه

با نظر به این که مشاور در مدیریت پیمان روش‌های متعددی را به کارفرما ارائه می‌دهد، بخش عملیات اجرایی پروژه نیز به چند بخش تقسیم می شود. در نتیجه یک رقابت در ارائه‌ی کارها در اسرع وقت و به شکل درست بین پیمانکاران به وجود می آید و در آخر پروژه به درستی اجرا می شود.  

اهمیت وجود مشاور در مدیریت پیمان

 

 

  • کاهش مسئولیت و امور کارفرما

اهمیت وجود مشاور در مدیریت پیمان و استفاده از تجربیات مشاور در طول پروژه مدیریت پیمان باعث می‌شود که مسئولیتی که بر دوش کارفرما است، کاسته شود. بسیاری از مسائل ایمنی، فنی، پیمانکاران جزء، اجرای دقیق نقشه عملیات و … بر عهده تیم مدیریت پیمان قرار می گیرد. آن ها نیز با استفاده از مشاور در بسیاری از امور فوق‌الذکر به کارفرما کمک می‌کنند. در نتیجه از مسئولیت و امور مربوط به کارفرما به مقدار زیادی کاسته می شود.  

 

  • کاهش زمان پروژه

لازم به ذکر است که اهمیت مشاور در مدیریت پیمان از نظر کاهش زمان بسیار مهم می‌باشد. با توجه به این که کم شدن زمان پروژه به نفع بسیاری از پیمانکاران و کارفرما می‌باشد، مشاور با ارائه‌ی تجریبات خود در این مورد، زمینه‌ی انجام پروژه در کوتاه‌‌ترین زمان ممکن را فراهم می‌کند. در نتیجه این امر منجر به افزایش کیفیت پروژه مدیریت پیمان نیز خواهد شد.

 

  • کاهش بسیاری از هزینه‌ها در طول پروژه

استفاده از راهنمایی و کمک‌های مشاور در پروژه مدیریت پیمان باعث می‌شود که شما بدون این که مرحله‌ی سنجش را پشت سر بگذارید، وارد مرحله‌ی نقشه و اجرا شوید‌. در واقع اهمیت مشاور در مدیریت پیمان در این مورد به خوبی خود را نشان می‌دهد. اگر از نظرات و کمک‌های مشاور در طول پروژه استفاده شود از بسیاری از ضررهای مالی که ممکن است برای پیمانکاران و یا کارفرما به وجود بیاید جلوگیری می‌شود. در آخر هزینه‌هایی محتمل الوقوع نیز کاهش می‌یابد.

اهمیت وجود مشاور در مدیریت پیمان

سخن آخر

همان طور که می دانید بسیاری از پروژه‌های ساختمانی دشواری خاص خود را دارند که هر کارفرما به تنهایی از پس آن ها بر نمی‌آید. در نتیجه به یک نیروی متخصص و خبره در این زمینه نیازمند است تا پروژه را به اتمام برساند. از طرف دیگر فعالیت‌های مدیر پیمان بدون وجود یک مشاور امکان پذیر نمی‌باشد. در واقع اهمیت وجود مشاور در مدیریت پیمان در بسیاری از امور مشاهده می‌شود. حجم بالای فعالیت‌ها، آگاهی و تسلط کامل به قوانین، زمان بندی پروژه، شرایط اجرایی و … از مهم‌ترین مواردی هستند که برای جلوگیری از بروز مشکل در آن ها حتماً باید مشاور در خصوص آن ها نظر بدهد که از ورود ضرر و زیان جلوگیری گردد.

به‌کارگیری تجربیات و دانسته‌های یک مشاور در هر حوزه و زمینه‌ای باعث می‌شود که امور مربوط به آن به نحو احسنت انجام شود. نقش مشاور در مدیریت پیمان نیز از این قانون تبعیت می‌کند. با استفاده از مشاور در کلیه‌ی امور مربوط به مدیریت پیمان نه تنها سرعت عمل پروسه بالا می‌رود بلکه از بسیاری از ضررهای احتمالی جلوگیری می شود.

برای راهنمایی و مشاوره بیشتر در زمینه مدیریت پیمان می توانید با گروه معماری آرکا از طریق شماره های تماس یا اینستاگرام آرکا ارتباط برقرار نمایید. 

اشتراک گذاری پست

مطالب پیشنهادی

طراحی داخلی واحدهای مسکونی

طراحی داخلی واحدهای مسکونی

طراحی داخلی واحدهای مسکونی مقدمه طراحی داخلی واحد مسکونی، به زبان ساده، فرآیند طراحی و ساخت املاک مسکونی، غیرتجاری و فضاهای زندگی است. طراحی واحد

ادامه مطلب »
بازسازی ساختمان

بازسازی بنای قدیمی

بازسازی بنای قدیمی   بازسازی بنای قدیمی یک راه عالی برای به دست آوردن خانه ای پر از هویت است. شروع بازسازی ساختمان به همان

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب‌ها
آرکا (8) اصول طراحی اداری (19) انواع دکوراسیون اداری (31) بازسازی (20) بازسازی خانه (19) بازسازی داخلی (16) بازسازی داخلی ساختمان (12) بازسازی ساختمان (44) بازسازی ساختمان قدیمی (14) ترفند های دکوراسیون اداری (10) دکوراسیون (40) دکوراسیون اداری (69) دکوراسیون اداری شیک (13) دکوراسیون اداری مدرن (22) دکوراسیون اداری کلاسیک (12) دکوراسیون داخلی (108) دکوراسیون داخلی مدرن (9) دکوراسیون طراحی داخلی (53) طراحی اداری (32) طراحی داخلی (83) طراحی داخلی ساختمان (16) طراحی دکوراسیون آشپزخانه (9) طراحی دکوراسیون اداری (34) طراحی دکوراسیون تجاری (12) طراحی دکوراسیون خانگی (28) طراحی دکوراسیون داخلی (97) طراحی ساختمان (20) طراحی غرفه (14) طراحی غرفه نمایشگاهی (13) طراحی ویلا (10) طراحی پارتیشن (8) طراحی پارتیشن بندی اداری (8) غرفه سازی (19) غرفه نمایشگاهی (9) قوانین قرارداد مشارکت در ساخت (8) مدیریت پیمان (11) مزایای مشارکت درساخت (7) مشارکت درساخت (10) مشارکت در ساخت بنا (10) مشارکت درساخت چیست (7) پارتیشن (9) پارتیشن اداری (16) پارتیشن اداری شیشه ای (8) پارتیشن بندی (10) پارتیشن بندی اداری (13)
ارسال پیام
اگر سوالی دارید ما 24 ساعته آنلاین هستیم
گروه معماری آرکا
سلام دوست عزیز🤚
هر سوالی داری بپرس ما همیشه آنلاین و پاسخگوی سوالات شما هستیم. 🙏