تاثیر کرونا بر کسب و کار

مصاحبه مدیرعامل شرکت آرکا جناب مهندس رضا اسلامی با موضوع تاثیر کرونا در کسب و کار

در پایان هفته و شروع فصل پاییز فرصتی دست داد تا با آقای مهندس رضا اسلامی در خصوص ویروس کرونا و تاثیر کرونا در کسب و کار ها صحبت مفصلی انجام دهیم. با تشکر فراوان از ایشان که راهنمای ها و اطلاعات ارزشمندی را در اختیار ما قرار دادند. شما را به مطالعه این مصاحبه ارزشمند دعوت میکنیم.

رضا اسلامی

 کرونا بر کسب و کارها چه تأثیری گذاشته است؟

در ابتدا باید بدانید که 9 تا صنعت در دنیا وجود دارند که جزء پولسازترین صنایع دنیا می باشند. این صنایع به ترتیب شامل صنعت خدمات مالی، تکنولوژی، سلامت، ساخت و ساز املاک، آموزش، سرگرمی، حمل و نقل، انرژی و صنعت غذا می باشند.

شیوع کرونا، چهارمین انقلاب صنعتی را رقم زد. در این دوره بسیاری از مشاغل به مرور از بین می روند و بسیاری از مشاغل جدید شکل می گیرند. 

شیوع کرونا بر روی چه مشاغلی تأثیر منفی  به جا گذاشت؟

با شیوع کرونا، تاکسی های آنلاین با کاهش 50 درصدی، فعالان حوزه خدماتی با کاهش 90 درصدی و گردشگری با کاهش 100 درصدی مواجه شدند.

صنعت گردشگری بازنده اصلی شیوع کرونا حتی در کسب و کارهای مجازی بود که با کاهش 97 تا 100 درصدی رو به رو شد.   

شیوع کرونا همچنین بخش های اقتصادی از قبیل بازرگانی خارجی، بازار سرمایه، بازار ارز، بازار مسکن، کسب و کارهای خرد، کسب و کارهای عمومی، قیمت کالاها، تولید ناخالص داخلی را تحت تأثیر قرار داد.

شیوع کرونا در بخش های خدمات، صنعت و کشاورزی هم بی تأثیر نبود و از میان آن ها بخش خدمات در جایگاه نخست و بخش های صنعت و کشاورزی در رده های بعدی قرار گرفتند.

تأثیر مخرب کرونا، کسب و کارهای کوچک را بسیار متضرر ساخت. ضرورت ماندن مردم در خانه و اعلام تعطیلی مراکزی مانند بازارها، مجتمع های تجاری، رستوران ها، اغذیه فروشی ها  و کافه ها باعث رکود آن ها شد و این امر خود به بیکار شدن هزاران کارگر انجامید.

سینماها، شهربازی ها، موزه ها، مکان های زیارتی، فرهنگی و تفریحی نیز تعطیل شدند.

شرکت های هواپیمایی، راه آهن، اتوبوسرانی، هتل ها، مهمانسراها و اجاره ویلاها با شیوع کرونا متحمل ضررهای هنگفتی شدند.

پزشکان و پرستاران در این روزها بسیار پر مشغله شدند اما از این موضوع راضی و خوشحال نیستند.

رضا اسلامی

کرونا بر روی چه مشاغلی تأثیر مثبتی داشت؟  

کسب و کارهای عرضه کالا و مواد غذایی با رشد 121 درصدی حجم سفارشات، حوزه ویدیو و رسانه با افزایش 55 درصدی، عرضه محصولات دیجیتال با افزایش 32 درصدی و مشاوره پزشکی با افزایش 22 درصدی در میان کسب و کارهای مجازی در هنگام شیوع کرونا جزء بهترین ها بوده اند.

داروخانه ها و فروشگاه های لوازم بهداشتی با حضور بی سابقه مردم رو به رو شدند.

عطاری ها و همچنین میوه و سبزیجات از فروش خوبی برخوردار بودند.

پیش بینی می شود بازار ژل ضد عفونی کننده تا پایان سال به رشد 11 میلیارد دلاری برسد که در مقایسه با سال گذشته حدود 600 درصد بیشتر شده است.

کسب و کارهای جدیدی مانند مشاوره کسب وکار، مربی ورزش آنلاین، خدمات نظافتی آنلاین، تحویل محصولات یا سفارشات، طراحی استراتژی بازاریابی دیجیتال در شبکه های اجتماعی، مشاوره بازاریابی و تبلیغات، طراحی سایت، ساخت پادکست، ارائه توصیه های کاری و برنامه ریزی شغلی رونق گرفتند.  

شرکت های بازی های رایانه ای و محصولات سینمایی سود قابل توجهی داشتند.

کسب و کارهای خانگی که به صورت اینترنتی فعالیت می کنند نسبت به سایر کسب و کارها شرایط بهتری دارند.

سوپرمارکت های اینترنتی که مردم اجناس مورد نظرشان را از طریق اپلیکیشن سفارش می دهند، وضعیت خوبی دارند. این امر موجب شده است که بسیاری از کسب و کارها به فکر راه اندازی وب سایت و تقویت حضور خود در اینترنت بیافتند.

دلالان نیز با احتکار و گران فروشی ماسک، دستکش، وسایل و مواد بهداشتی و ضد عفونی کننده ها به سود کلانی رسیدند. اما هر یک نفری که به خاطر عدم دسترسی به این موارد جان خود را از دست دادند مسئولیتش بر عهده این دلالان است.

آموزشگاه ها برای برگزاری دوره های آموزشی به پلتفرم های آنلاین روی آوردند.

دلیل اصلی متضرر شدن برخی از کسب و کارها در دوران شیوع کرونا چه بوده است؟

یکی از دلایل اصلی که کسب و کارها در دوران قرنطینه کرونا متحمل ضرر شدند عدم انعطاف پذیری آن ها نسبت به فضای آنلاین و نادیده گرفتن این حوزه بوده است. با استفاده از اینترنت می توانستند میزان فروش خود را افزایش دهند و با راه اندازی فروشگاه اینترنتی خود به کسب درآمد بپردازند. ثروت جف بزوس، موسس سایت آمازون در این دوران به بیش از 100 میلیارد دلار افزایش یافت به دلیل این که افراد بسیاری از فروشگاه های فیزیکی به فروشگاه های آنلاین روی آوردند.

رضا اسلامی

چه مشاغلی در دوران کرونا بسیار کاربردی هستند؟

یکی از این مشاغل طراحی سایت می باشد. امروزه افراد بسیاری رو به سوی اینترنت آورده اند و طراحی سایت این روزها بازار بسیار فعالی دارد. در واقع طراحی سایت مهمترین بخش هر کسب و کاری می باشد و به هر برند و کسب و کاری اعتبار می بخشد.

کسانی که کارهای گرافیکی انجام می دهند. با تسلط بر ابزارهای گرافیکی می توان به طراحی تصویر برای سایت ها و بنرها پرداخت.

فریلنسرها در این شرایط جای پیشرفت بسیاری دارند اگرچه شرایط نابسامان اقتصادی ناشی از شیوع کرونا فریلنسرها را هم  تا حدی دچار چالش کرده است. به دلیل این که کار فریلنسرها هم به گونه ای مرتبط با کسب و کارهای دیگر می باشد.  

کسانی که از اینستاگرام به صورت حرفه ای استفاده می کنند. در اینستاگرام به روش های مختلفی مانند مدیریت پیج های مختلف، فروش محصول در پیج و پیدا کردن مخاطب می توان کسب درآمد کرد.

برنامه نویسی هم شغل دیگری است که بازار کار خوبی دارد. 

دوران پسا کرونا را چگونه می بینید؟

در دوران پسا کرونا مردم به دو دسته تقسیم می شوند. یک عده ترجیح می دهند که در خانه بمانند و عده ای دیگر هم تمایل به گردش و تفریح دارند. بنابراین صنعت گردشگری رونق زیادی پیدا می کند و در این دوران شرکت های بیمه هم مشتری های زیادی به خود می بینند.

تکنولوژی VR یا همان «virtual reality» به تدریج وارد زندگی انسان ها می شود و بسیار رواج می یابد. این تکنولوژی در بسیاری از زمینه ها از جمله پزشکی، گردشگری، ساختمان سازی و غیره به رشد و تکامل بیشتری می رسد.

در کسب و کارهای تولیدی در دوره پسا کرونا استفاده از تکنولوژی و ربات ها در بخش های تولیدی و کارخانه ها افزایش می یابد و کارخانه ها از کارگران کم تری برای کار تولیدی استفاده می کنند. استفاده از نیروی انسانی کم می شود و بهره گیری از ربات ها باعث می شود سرعت عمل و دقت کار افزایش یابد و همچنین آسیب های کارهای سنگین بر روی انسان کم تر شود.

به دلیل خطرات حضور افراد در کنار یکدیگر از لحاظ سلامتی، بیش از 75 درصد از نیروهای کاری به صورت دورکاری به انجام وظیفه می پردازند. دورکاری اصلی ترین روش کاری خواهد شد. کسانی که نتوانند این مهارت را در خود ایجاد کنند و خود را با تغییرات هماهنگ کنند از بازار کار آینده حذف خواهند شد.

بخش اعظم نیروی کار به دور کاری مشغول می شوند. بنابراین بخشی از مشاغل مدیریتی ازبین می رود. مدیران میانی که وظیفه نظارت بر کار نیروهای کاری را برعهده دارند حذف می شوند.

کاهش لایه های مدیریتی در شرکت ها باعث می شود تا ساختار شرکت ها منسجم و هزینه ها هم کم تر شود. اما جنبه ی منفی این موضوع در این است که افراد فرصت رشد و ارتقای شغلی کم تری دارند و این مسئله می تواند انگیزه تلاش را در افراد کاهش دهد. و احتمال این وجود دارد که خطای انسانی و مدیریت نادرست بیشتر شود. از این جهت تقاضا برای مدیران توانمند افزایش می یابد.

در شرایط پسا کرونا با ادغام سرمایه های کوچک می توان کسب و کارهای کوچک را زنده نگه داشت. به عنوان مثال بقالی ها برای زنده ماندن باید زیر پرچم یک برند بزرگ قرار بگیرند که آن را صنعت فرانچایزینگ Franchising یا حق امتیاز شدن، می نامند. این یک معامله برد _ برد است. البته ادغام شدن لزوما به معنای رفع مشکل مالی نیست بلکه به معنای رشد کسب و کار می باشد.

تاثیر کرونا بر کسب و کار

در زمینه طراحی و معماری چه تغییراتی به وجود خواهد آمد؟

طبق پیش بینی سازمان ملل، جمعیت جهان تا سال 2025 به هشت میلیارد نفر می رسد. در صورتی که این پیش بینی درست باشد صنایعی مانند ساخت و ساز بسیار رونق می یابد.

تکنولوژی VR در صنایع ساختمان سازی بسیار کارآمدتر و کاربردی تر می شود. ابزارهای VR و AR در طرح ها، محصولات و زمینه های مربوط به فضای ساختمان تبدیل به یک استاندارد صنعتی می شوند. این ابزارها تکرار سریع و فرصت را برای اصلاح طرح ها در همکاری با مشتریان فراهم می کنند.  

VR محیط های کاملا کامپیوتری و محرک ایجاد می کند و AR عناصر مجاز را به عنوان پوشش به دنیای واقعی ارائه می دهد. در واقع VR یک ابزار مناسب برای معماران است و AR استفاده بیشتری در ساخت و ساز پیدا خواهد کرد.

شرکت های طراحی و معماری طرح های جدیدی را به بازار ارائه می دهند. یکی از شرکت های طراحی و معماری مطرح جهانی تغییراتی را در طراحی های جدیدش اعمال کرده است که عبارتند از طراحی راهروهای پهن تر با مسیر گذر یک طرفه، تصفیه بهتر هوا، کنترل های بدون نیاز به لمس آسانسور، متریال های ضد میکروب در سازه جدید، انجام ویدیو کنفرانس حتی در داخل اداره برای اجتناب از حضور در سالن کنفرانس .

تغییرات پیشنهاد شده دیگر عبارتند از پرهیز از میزهای طراحی شده با عکس های خانوادگی و وسایل شخصی، داشتن میزهای کار و ایستگاه های کاری مجهز به جدیدترین تکنولوژی، قرار دادن پلکسی گلاس میان سینک های دستشویی، سینک ها و مخازن مایع صابون سنسور دار، درب غرفه های دستشویی و توالت سنسوردار، تکنولوژی شیشه های هوشمند.

بنابراین شرکت ها به تمام فضای موجود برای دکوراسیون اداری نیاز خواهند داشت تا فاصله گذاری اجتماعی را میان کارمندان برقرار کنند.

در عرصه ساخت و ساز، کارگاه های ساختمانی پاکیزه تر و ایمن تر خواهند شد. به احتمال زیاد فقط اجازه ی یک کار در یک زمان در کارگاه داده خواهد شد. از این رو سرعت پیشرفت بسیار کند می گردد. زمان بندی ساخت و ساز دیگر مانند گذشته نخواهد بود.

در برخی مناطق مانند ایالات متحده، نظارت بر ساختمان ها با بهره گیری از اینترنت در نظر گرفته شده است. یکی از راهکارها ارسال عکس ها و فیلم های 360 درجه به مهندسان ناظر می باشد.    

چشم انداز کلی آینده کسب و کار را چگونه می بینید؟

کار از بستری متصل به مکانی مشخص و متمرکز، به هویتی مجزا از مکان و به صورت غیر متمرکز تغییر شکل می یابد و مفهوم «کار فراگیر» را با ویژگی هایی مانند نامتمرکز بودن، ناپیوسته بودن، برای همگان بودن و از همه جا قابل اجرا بودن را تحقق می بخشد.  

فرایندهای دیجیتالی، زمان انجام کار را به طور غیر قابل تصوری کوتاه می کنند و موجب تسهیل کار و کاهش ساعات کاری می گردند.

بر اساس این نگرش می توان جهان آینده را جهانی طبیعی تر و انسان آینده را انسانی آزادتر دانست.  

پایان

اشتراک گذاری پست

مطالب پیشنهادی

بازسازی مراکز درمانی

بازسازی مراکز درمانی

بازسازی مراکز درمانی مقدمه از جمله سخت ترین و پیچیده ترین نوع بازسازی ساختمان می توان به بازسازی مراکز درمانی اشاره کرد. در واقع سختی

ادامه مطلب »

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب‌ها
آرکا (8) اصول طراحی اداری (19) انواع دکوراسیون اداری (32) بازسازی (20) بازسازی خانه (19) بازسازی داخلی (16) بازسازی داخلی ساختمان (12) بازسازی ساختمان (44) بازسازی ساختمان قدیمی (14) ترفند های دکوراسیون اداری (10) دکوراسیون (40) دکوراسیون اداری (70) دکوراسیون اداری شیک (13) دکوراسیون اداری مدرن (22) دکوراسیون اداری کلاسیک (12) دکوراسیون داخلی (108) دکوراسیون داخلی مدرن (9) دکوراسیون طراحی داخلی (53) طراحی اداری (33) طراحی داخلی (83) طراحی داخلی ساختمان (16) طراحی دکوراسیون آشپزخانه (9) طراحی دکوراسیون اداری (34) طراحی دکوراسیون تجاری (12) طراحی دکوراسیون خانگی (28) طراحی دکوراسیون داخلی (97) طراحی ساختمان (20) طراحی غرفه (14) طراحی غرفه نمایشگاهی (13) طراحی ویلا (10) طراحی پارتیشن (8) طراحی پارتیشن بندی اداری (8) غرفه سازی (19) غرفه نمایشگاهی (9) قوانین قرارداد مشارکت در ساخت (8) مدیریت پیمان (11) مزایای مشارکت درساخت (7) مشارکت درساخت (10) مشارکت در ساخت بنا (10) مشارکت درساخت چیست (7) پارتیشن (9) پارتیشن اداری (16) پارتیشن اداری شیشه ای (8) پارتیشن بندی (10) پارتیشن بندی اداری (13)
ارسال پیام
اگر سوالی دارید ما 24 ساعته آنلاین هستیم
گروه معماری آرکا
سلام دوست عزیز🤚
هر سوالی داری بپرس ما همیشه آنلاین و پاسخگوی سوالات شما هستیم. 🙏