چشم انداز صنعت ساختمان سازی

چشم انداز صنعت ساختمان سازی 

امروز گفتگویی را با آقای مهندس رضا اسلامی، مدیر عامل گروه معماری آرکا در مورد چشم انداز صنعت ساختمان سازی در سال پیش رو یعنی سال 1401 ترتیب دادیم. در این گفتگو قصد داریم نظرات و پیش بینی های آقای اسلامی در رابطه با روند صنعت ساختمان سازی را در این سال جدید جویا شویم. با ما همراه شوید تا بتوانید از نکات مفید آن بهره مند گردید و امیدواریم که برای شما مثمر ثمر واقع شود. 

چشم انداز صنعت ساختمان سازی

 

 

آقای اسلامی وضعیت ساخت و ساز در دو سال گذشته چگونه بوده است؟

ابتدا باید این توضیح را به شما بدهم که در میان صنایع مختلف، صنعت ساختمان سازی را می‌ توان صنعت اول ایران دانست. چرا که ساختمان سازی پر بازده ‌ترین و پر نوسان ‌ترین صنعت در ۴۰ سال گذشته اقتصاد ایران بعد از انقلاب بوده است. بر اساس آمار منتشر شده در اسفند ماه سال ۹۸ از هر خانوار ایرانی یکی به صورت مستقیم از بازار مسکن کسب درآمد می کند.  

درباره سال 98 می توان گفت که افزایش قیمت مصالح ساختمانی که به دلیل نوسانات نرخ ارز به وجود آمد در روند ساخت و ساز تأثیر منفی گذاشت و تا حد زیادی ساخت و ساز را کاهش داد. می توان بیان کرد برای سرمایه گذاری در مسکن با در نظر گرفتن تمامی جنبه ها و ریسک های موجود در ساختن ملک و مسکن و با توجه به شرایط سرمایه گذار، مراجعه به افراد با تجربه و با سابقه در این رابطه بهترین روش و از ضروریات است.

چشم انداز صنعت ساختمان سازی

 

 

آیا سرمایه گذاری در صنعت ساختمان سازی سودآور می باشد؟

ساخت و ساز ممکن است مانند سرمایه گذاری در ارز و طلا در نوسانات خاصی سودآور نباشد اما سرمایه گذاری بسیار مطمئنی محسوب می شود. زیرا تجربه ثابت کرده که ساختمان سازی و سرمایه گذاری در آن در بلند مدت از تمامی بازارهای دیگر سرمایه پیشی گرفته است.

زمانی که کشورهای اروپایی و آمریکا درگیر کرونا شده بودند و صنایع مختلف آنها مانند صنعت توریسم دچار مشکلاتی شده بود، سرمایه‌های کمی وارد کشورهای شرقی از جمله ایران شد. همین موضوع یکی از عوامل افزایش قیمت مسکن در این دوره بود. احتمال می‌رود پس از دوران کرونا نیز ارقام بیشتری از سرمایه‌های خارجی وارد کشور شود و این موضوع به افزایش سرمایه گذاری در حوزه مسکن منجر می‌شود که باید در این زمینه زیر ساخت‌های لازم در حوزه مسکن فراهم شود.

چشم انداز صنعت ساختمان سازی

 

 

چشم انداز صنعت ساختمان سازی در سال جدید را چگونه می بینید؟

تمام افرادی که به دنبال ساخت و ساز هستند، می خواهند نسبت به سود ساختمان سازی و هزینه های ساخت و ساز آگاهی پیدا کنند. ساختمان سازی مانند هر کسب و کار دیگری نیاز به دانش، تجربه و آگاهی در هر جنبه ای از ساخت و ساز دارد. ساختمان سازی، سود قطعی و به صورت یک عدد طبیعی و مشخص نمی باشد.

سود ساختمان سازی خیلی نسبی است و به فاکتور ها و عوامل بسیار زیادی بستگی دارد. ساخت و ساز و سود حاصل از آن در هر منطقه و هر شهری متفاوت است. به طور مثال هزینه و سود ساختمان سازی در تهران با شهرستان بسیار متفاوت است.

چشم انداز صنعت ساختمان سازی

 

 

برای افرادی که قصد ساختمان سازی دارند چه پیشنهادی دارید؟

اگر قصد ساختمان سازی دارید، قبل از هر چیز بهتر است با افراد مجرب در این زمینه مشورت کنید. آگاهی نسبت به بازار مسکن، هزینه ها و سود ساختمان سازی می تواند برای تصمیم گیری های بهتر کمک کننده باشد.

در مرحله بعدی بایستی با توجه به توان مالی خود اقدام به خرید قطعه زمینی کنید که مجوز ساخت دارد. همچنین بایستی مشخص کنید که می خواهید ملک مسکونی بسازید و یا ملک تجاری. سپس برای ساختمان سازی، بایستی پروانه ساخت از شهرداری کسب نمایید. اگر پروانه کسب نداشته باشید، شهرداری می تواند کار شما را متوقف کند.

شرایط ساختمان سازی در مکان های مختلف یک شهر متفاوت است. برای آگاهی از شرایط ساختمان سازی در مناطق مختلف بایستی در دفاتر خدمات الکترونیک شهر مورد نظرتان تشکیل پرونده دهید. سپس کارشناسان شرایط و متراژ را بررسی می کنند و به شما برای ساختمان سازی مجوز می دهند و شرایط را به شما اطلاع می دهند.

پروانه های ساختمان سازی معمولاً دو سال اعتبار دارند. اگر به دنبال ساختمان سازی هستید، بایستی از این زمان بندی ها آگاهی داشته باشید تا وسط کار مجوزتان باطل نشود. برای اینکه روند ساختمان سازی زودتر پیش برود می توانید اقدامات اولیه مانند خرید مصالح را زودتر شروع کنید.

در مرحله ی آخر بایستی پروانه پایان کار دریافت کنید و هزینه ها و عوارض را پرداخت کنید تا اجازه سکونت پیدا کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ی پروانه ها و مجوز ها بهتر است با یک فرد مجرب و یا کارشناس ساخت و ساز مشورت نمایید.

چشم انداز صنعت ساختمان سازی

 

 

سود ساختمان سازی به چه عواملی بستگی دارد؟

اختلاف قیمت فروش از هزینه ی تمام شده ی ساخت یک دستگاه آپارتمان، سود ساختمان سازی محسوب می شود. اگر چه سود ساختمان سازی برای انواع ساختمان ها یک عدد مشخص نیست. اما برای این که بتوانید سود ساختمان سازی را محاسبه کنید بایستی قیمت تمام شده ی یک دستگاه آپارتمان را بدانید.

هزینه و سود ساختمان سازی همان طور که قبلاً اشاره کردیم، بسته به مناطق و شهر های مختلف، فرق می کند. فاکتور های دیگری که در هزینه و سود ساختمان سازی مؤثرند عبارتند از: وضعیت ارز، مصالح و مواد اولیه ساختمان سازی، دستمزد کارگر، تعداد کارگر ها و مهندس هایی که برای ساخت و ساز استخدام می کنید. به عنوان مثال قیمت خانه در تهران به دلیل بالاتر بودن دستمزد کارگر و دستمزد مهندس ها معمولاً بیشتر از شهر های دیگر و اطراف تهران تمام می شود.

کارشناسان معتقدند در طی ۳۰ سال گذشته قیمت طلا و دلار حدوداً ۱۸۰ برابر شده است در حالی که مسکن ۱۲۰۰ برابر شده است. این موضوع نشان می‌دهد این بخش از اقتصاد، ذاتاً ظرفیت دارد و علت اصلی آن هم کمبود عرضه در مقایسه با تقاضا است. بررسی‌ها نشان داده است که در طی ۵۰ سال گذشته هیچ گاه قیمت مسکن پایین نیامده است. البته در مقاطعی راکد بوده اما این رکورد تورمی بوده و این به معنای آن است که قیمت در این حوزه مانند یک فنر جمع می شود و در زمان تورم پرش می کند.

چشم انداز صنعت ساختمان سازی

ارتباط با گروه معماری آرکا از طریق شماره های تماس و شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام آرکا میسّر و امکان پذیر است.

اشتراک گذاری پست

مطالب پیشنهادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب‌ها
آرکا (8) اصول طراحی اداری (19) انواع دکوراسیون اداری (31) بازسازی (20) بازسازی خانه (19) بازسازی داخلی (16) بازسازی داخلی ساختمان (12) بازسازی ساختمان (44) بازسازی ساختمان قدیمی (14) ترفند های دکوراسیون اداری (10) دکوراسیون (40) دکوراسیون اداری (69) دکوراسیون اداری شیک (13) دکوراسیون اداری مدرن (22) دکوراسیون اداری کلاسیک (12) دکوراسیون داخلی (108) دکوراسیون داخلی مدرن (9) دکوراسیون طراحی داخلی (53) طراحی اداری (32) طراحی داخلی (83) طراحی داخلی ساختمان (16) طراحی دکوراسیون آشپزخانه (9) طراحی دکوراسیون اداری (34) طراحی دکوراسیون تجاری (12) طراحی دکوراسیون خانگی (28) طراحی دکوراسیون داخلی (97) طراحی ساختمان (20) طراحی غرفه (14) طراحی غرفه نمایشگاهی (13) طراحی ویلا (10) طراحی پارتیشن (8) طراحی پارتیشن بندی اداری (8) غرفه سازی (19) غرفه نمایشگاهی (9) قوانین قرارداد مشارکت در ساخت (8) مدیریت پیمان (11) مزایای مشارکت درساخت (7) مشارکت درساخت (10) مشارکت در ساخت بنا (10) مشارکت درساخت چیست (7) پارتیشن (9) پارتیشن اداری (16) پارتیشن اداری شیشه ای (8) پارتیشن بندی (10) پارتیشن بندی اداری (13)
ارسال پیام
اگر سوالی دارید ما 24 ساعته آنلاین هستیم
گروه معماری آرکا
سلام دوست عزیز🤚
هر سوالی داری بپرس ما همیشه آنلاین و پاسخگوی سوالات شما هستیم. 🙏