9 قرارداد سودآور مشارکت در ساخت

قراردادهای مشارکت در ساخت و انواع قرارداد مشارکت در ساخت

مقدمه

 در این بخش شما را با 9 تا از متداول ترین و رایج ترین قراردادهای مشارکت در ساخت آشنا می کنیم.

با دانستن این قراردادها می توانید به بهترین و سودآورترین شکل ممکن از سرمایه خود بهره ببرید که شاید تا به حال در موردش فکر نکرده بودید. و این مقاله راهی را برای شما بگشاید تا در مورد سرمایه گذاری بر روی املاک و دارایی خود روشن بینانه تر بیاندیشید و بیشترین سود را کسب کنید.

علاوه بر این باید بدانید که قراردادهای مشارکت در ساخت دارای انواعی می باشد که لازم می دانم انواع قرارداد مشارکت در ساخت را نیز برایتان بازگو نمایم.


برای آشنایی بیشتر مقاله مشارکت در ساخت چیست را بخوانید.


 

قراردادهای مشارکت در ساخت
قراردادهای مشارکت در ساخت

 

9 تا از سودآورترین قراردادهای مشارکت در ساخت  

 

1- مشارکت در ساخت آپارتمان

مالک معمولا به دلیل نداشتن سرمایه کافی برای نوسازی، تصمیم به مشارکت در ساخت میگیرد و ملک فرسوده و کلنگی خود را به سازنده واگذار می کند. سازنده با سرمایه خودش اقدام به ساخت آپارتمان می کند. سازنده مطابق با سرمایه و هزینه هایی که در ساخت آپارتمان صرف می کند دارای سهمی از آپارتمان می شود.

قراردادهای مشارکت در ساخت
قراردادهای مشارکت در ساخت

2- مشارکت در ساخت خانه

افراد زیادی تمایل به نوسازی خانه های خود دارند که مشارکت در ساخت خانه یکی از گزینه هایی است که به کمک این افراد می آید. در صورتی که به درستی عمل شود مزایای فراوانی برای مالک دارد.

3- مشارکت در ساخت هتل

این قرارداد میان مالک، سرمایه گذار و سازنده منعقد می شود. دارای حساسیت زیادی می باشد و در تنظیم آن باید بسیار دقت کنید در غیر این صورت ممکن است متحمل ضرر و زیان شوید.

 در این قرارداد باید به یک سری از نکات توجه ویژه کنید :

نکات مورد توجه برای مشارکت در ساخت هتل  

  • محل ساخت هتل:  

محل احداث هتل را از نظر قیمت زمین، میزان جاذبه های گردشگری منطقه و … با دقت مورد مطالعه و بررسی قرار بدهید.

  • اخذ مجوز برای ساخت هتل:  

اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شروطی را برای احداث هتل وضع کرده است. متراژ زمین برای ساخت هتل نباید از 400 مترمربع، برای هتل آپارتمان و یا سفره خانه از 300 مترمربع، برای  مجموعه های گردشگری 5000 مترمربع کمتر باشد.  

طرح گردشگری باید با توجه به محل احداث قابل توجیه باشد.

سرمایه گذار طبق استانداردها دارای اهلیت باشد. بدین معنا که دارای توان مالی، تامین وثیقه، ارائه گواهی عدم بدهی غیرجاری به سیستم بانکی از بانک مرکزی یا سایر بانکها باشد.

نحوه تامین مالی برای ساخت که به صورت شخصی یا بانکی و … می باشد باید معین گردد.

استعلام از سازمان های مربوطه برای احداث تاسیسات گردشگری نظر مثبت بدهد.

قراردادهای مشارکت در ساخت
قراردادهای مشارکت در ساخت

با مطالعه مقاله قوانین طلایی مشارکت در ساخت یک قرارداد عالی ببندید.


4- مشارکت در ساخت مجتمع تجاری

قراردادی است که بین مالک یا مالکین با سازنده یا سازندگان منعقد می شود. بر طبق این قرارداد طرفین در ساخت ملکی با ویژگی های معین و مشخص توافق می کنند. هر یک از طرفین سهم خود را به صورت واحدهای تجاری یا اداری به میزان قدر السهم در قرارداد و در طبقات و موقعیت مشخص شده در قرارداد دریافت می کنند. ساخت مجتمع تجاری دارای شرایط و ضوابط خاصی می باشد که قبل از اقدام به ساخت باید از تمام این قوانین آگاه باشید.

قراردادهای مشارکت در ساختقراردادهای مشارکت در ساخت
قراردادهای مشارکت در ساخت

5- مشارکت در ساخت کارخانه

کارخانه ها در واقع نبض یک جامعه می باشند که می توانند در رشد و توسعه یک کشور نقش اساسی داشته باشند. یکی دیگر از قراردادهای مشارکت در ساخت مربوط به مشارکت در ساخت کارخانه می باشد. در این قراردادها با استفاده از سرمایه های موجود طرفین و با به کارگیری نیروهای متخصص و متبحر و کارگران متعهد می توان کارخانه ای را راه اندازی کرد و علاوه بر رفع نیازهای جامعه، به سود مطلوب رسید. در این قراردادها نکات قانونی خاصی وجود دارد که باید به آنها کاملا واقف باشید و تحقیقات لازم در این زمینه را به عمل آورید.

6- مشارکت در ساخت ویلا

جالب است بدانید که این قراردادها برای ساخت ویلا هم به کار می روند. نکته ای که در این نوع مشارکت باید به آن توجه کنید این است که میزان سهم طرفین برحسب منافع حاصله می باشد که دارای روش های متفاوتی می باشد. بر طبق توافق طرفین این روشها می توانند به صورت قرارداد مشارکت عادی، تهاتری، تعویضی، سهمی و یا تکمیلی باشند.

قراردادهای مشارکت در ساخت
قراردادهای مشارکت در ساخت

7- مشارکت در ساخت سوله

مشارکت در ساخت سوله هم با توجه به قوانین و نکات مربوط به آن قرارداد سودمندی می باشد و به بهتر شدن فضای کسب و کار شما کمک شایانی می کند.

سازنده در این قراردادها تعهداتی را ملزم می شود که در شرایط گوناگون متغیر است.

این تعهدات می توانند شامل تامین هزینه های عملیاتی ساخت و ساز، هزینه های اداری ساخت و ساز، هزینه اجاره بها به مالک تا اتمام پروژه باشند.

و همینطور یک سری از تعهدات دیگری هم مانند هزینه های اخذ پایان کار و جریمه های شهرداری، خاک برداری، ترسیم نقشه، مصالح و … وجود دارد که بر عهده سازنده یا مجری طرح می باشد.

8 -مشارکت در ساخت باغ

افرادی هستند که علاقمند به درآمدزایی از طریق پرورش گل و گیاه، درختان میوه، سبزیجات، صیفی جات، درختان تزیینی، گیاهان دارویی و … می باشند.

این قرارداد می تواند در این امر به شما یاری برساند. اما فراموش نکنید که این قرارداد هم دارای نکاتی می باشد که بی توجهی به آنها می تواند مشکل ساز شود.

این نکات شامل داشتن سند مالکیت، مرسوم بودن دیوارکشی در آن منطقه، مساحت باغ که نباید کمتر از 5000 مترمربع باشد، واگذاری انشعابات به باغ، استعلام از اداره مربوطه و … می شوند.

قراردادهای مشارکت در ساخت
قراردادهای مشارکت در ساخت

9- مشارکت در ساخت پمپ بنزین

این نوع مشارکت به دلیل اهمیت منابع نفتی و مصرف روز افزون سوخت بسیار سودآور می باشد و یکی از با اهمیت ترین سرمایه گذاری ها به حساب می آید.

این کار مرحله های متفاوتی دارد که شامل محل احداث، اخذ مجوز، ساخت سکوها و تجهیزات، جایگاه های استاندارد و … می باشد. و هر یک از این مرحله ها به سرمایه زیادی نیاز دارد و هزینه بر می باشد.

از این رو افراد زیادی به مشارکت در این مقوله گرایش زیادی دارند. مشارکت در ساخت پمپ بنزین هم دارای شرایط و ضوابط خاص مربوط به خود می باشد.


برای آشنایی بیشتر با مزایای مشارکت در ساخت اینجا را کلیک کنید.  


 

انواع قرارداد مشارکت در ساخت

   

انواع قرارداد مشارکت در ساخت
انواع قرارداد مشارکت در ساخت

قرارداد مشارکت سهامی یا سهمی

در این نوع قرارداد مشارکت، تعداد صاحبان املاک بیش از یک نفر می باشند و تصمیم دارند که ملک کلنگی و فرسوده خود را نوسازی کنند. در این حالت یکی از مالکین، املاک سایر مالکان را خریداری می کند. اگر بعضی از مالکین حاضر به فروش ملک خود نشوند در این ساخت و ساز دارای سهمی می شوند. از این رو هر یک از مالکین در امر ساخت و ساز با یکدیگر توافق می کنند و دارای سهمی از کل پروژه می شوند.  

 

قرارداد مشارکت تعویضی یا معاوضه ای

در این نوع قرارداد سهم یا سرمایه سازنده یا مالک می تواند یک ملک باشد. در نتیجه ملک خود را به عنوان سرمایه قرار می دهد. این ملکی غیر از ملک مدنظر برای نوسازی می باشد و در محل دیگری قرار دارد و باید برای آن قرارداد انعقاد گردد.

انواع قرارداد مشارکت در ساخت
انواع قرارداد مشارکت در ساخت

قرارداد مشارکت معمولی یا عادی

این قرارداد از نوع مشارکتهای معمولی و عادی می باشد که با توجه به آورده طرفین برای هر کدام درصدی از کل پروژه به عنوان سهم در نظر گرفته می شود. این درصدها می تواند 50 به 50، 40 به 60، 70 به 30 درصد بر اساس میزان سرمایه گذاری طرفین در ساخت متفاوت باشند. این درصد باید از ابتدا مشخص شود و در قرارداد به صورت واضح قید گردد.

 

قرارداد مشارکت تهاتری

در این نوع قرارداد صاحب ملک بخشی از ملک یا املاک خود را به دلیل نداشتن سرمایه کافی برای ساخت مجدد ملک در اختیار سازنده می گذارد. بنابراین بیشترین سهم متعلق به سازنده می شود.

 

قرارداد مشارکت تکمیلی

از انواع قرارداد مشارکت در ساخت این قرارداد در ارتباط با پروژه های ساختمانی می باشند که بنا به دلایلی نیمه کاره رها شده اند. ممکن است سازنده از ادامه ساخت منصرف شده باشد و آن را نیمه کاره گذاشته باشد و یا اینکه صاحب ملک از عهده پرداخت هزینه ساخت برنیامده باشد. بنابراین کار ساخت و ساز در حالت تعلیق قرار می گیرد. در این صورت با سازنده دیگری برای اتمام پروژه توافقی صورت می گیرد و سازنده جدید با توجه به اقدامات و عملیات ساختمانی باقی مانده دارای سهمی از پروژه می شود.  

انواع قرارداد مشارکت در ساخت
انواع قرارداد مشارکت در ساخت

و در پایان …

امید است که توانسته باشم در تصمیم گیری در مورد اموالتان و روشهای کسب سود از دارایی تان راهنمای موثری بوده باشم. و تاحدودی شما را با انواع قرارداد مشارکت در ساخت آشنا کرده باشم. واضح و مبرهن است که تمام قراردادهای مشارکت در ساخت، قوانین و مقررات مشارکت در ساخت خاص خود را دارند که در اینجا فقط به طور کلی و جامع آن را بازگو کردیم و از پرداختن به جزییات صرف نظر کرده ایم. اما مشاوران ما در گروه بی نظیر شرکت آرکا آماده پاسخگویی به هر نوع ابهام و سئوال پیش آمده در این زمینه هستند و به شما در این راه یاری می رسانند. میتوانید با ما تماس بگیرید یا در شبکه های اجتماعی به ما پیام دهید.

اشتراک گذاری پست

مطالب پیشنهادی

دکوراسیون اتاق کودک

دکوراسیون اتاق کودک

دکوراسیون اتاق کودک دکوراسیون اتاق کودک برای همه والدین در هر جای دنیا اهمیت خاصی دارد، زیرا با یک چیدمان و دکوراسیون داخلی درست و

ادامه مطلب »
صندلی اداری

صندلی اداری

صندلی اداری مقدمه صندلی‌ اداری با تغییرات طراحی و استفاده از تکنولوژی، به یک عامل کلیدی در ایجاد راحتی و سلامت در محیط کار و

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب‌ها
آرکا (8) اصول طراحی اداری (19) انواع دکوراسیون اداری (32) بازسازی (20) بازسازی خانه (19) بازسازی داخلی (16) بازسازی داخلی ساختمان (12) بازسازی ساختمان (44) بازسازی ساختمان قدیمی (14) ترفند های دکوراسیون اداری (10) دکوراسیون (40) دکوراسیون اداری (71) دکوراسیون اداری شیک (13) دکوراسیون اداری مدرن (22) دکوراسیون اداری کلاسیک (12) دکوراسیون داخلی (108) دکوراسیون داخلی مدرن (9) دکوراسیون طراحی داخلی (53) طراحی اداری (34) طراحی داخلی (83) طراحی داخلی ساختمان (16) طراحی دکوراسیون آشپزخانه (9) طراحی دکوراسیون اداری (34) طراحی دکوراسیون تجاری (12) طراحی دکوراسیون خانگی (28) طراحی دکوراسیون داخلی (97) طراحی ساختمان (20) طراحی غرفه (14) طراحی غرفه نمایشگاهی (13) طراحی ویلا (10) طراحی پارتیشن (8) طراحی پارتیشن بندی اداری (8) غرفه سازی (21) غرفه نمایشگاهی (9) قوانین قرارداد مشارکت در ساخت (8) مدیریت پیمان (11) مزایای مشارکت درساخت (7) مشارکت درساخت (10) مشارکت در ساخت بنا (10) مشارکت درساخت چیست (7) پارتیشن (10) پارتیشن اداری (16) پارتیشن اداری شیشه ای (8) پارتیشن بندی (10) پارتیشن بندی اداری (14)
فهرست مطالب
ارسال پیام
اگر سوالی دارید ما 24 ساعته آنلاین هستیم
گروه معماری آرکا
سلام دوست عزیز🤚
هر سوالی داری بپرس ما همیشه آنلاین و پاسخگوی سوالات شما هستیم. 🙏