اصول بازسازی ساختمان

اصول بازسازی ساختمان

اصول بازسازی ساختمان باید رعایت شود تا نتیجه بازسازی ساختمان مطلوب باشد و در نهایت یک ساختمان ایمن شده، زیبا و مقاوم حاصل شود. بناها و ساختمان‌های قدیمی پس از سال‌ها نیاز به تعمیرات و بازسازی دارند. در این مقاله اصول بازسازی و نکات لازم در هنگام بازسازی را برای شما آورده‌ایم.

اصول بازسازی ساختمان

منظور از اصول بازسازی ساختمان چیست؟

اصطلاح بازسازی یا مرمت در دکوراسیون داخلی به معنای حفظ ساختار کلی یک شئ است. اصول بازسازی مجموعه اقداماتی است که برای تعمیر، افزایش مقاومت و ایجاد تغییرات انجام می‌شوند. بازسازی ساختمان علاوه بر ایمن‌تر و به‌روز شدن ساختمان، بر ارزش آن نیز اضافه می‌کند.

اصول بازسازی ساختمان

مجوز بازسازی ساختمان 

قبل از انجام بازسازی بهتر است بدانید که بازسازی برخی از قسمت ‌های ساختمان نیازمند دریافت مجوز از شهرداری است. اگر مجوز لازم را از شهرداری دریافت نکنید احتمالاً با تخریب ساختمان یا پرداخت جریمه از طرف شهرداری مواجه می ‌شوید. قبل از انجام موارد زیر در بازسازی ساختمان، اقدام به دریافت مجوز کنید:

تخریب و جابجایی دیوارهای داخلی ساختمان که تحمل بار ساختمان بر عهده آنها است و باعث کاهش پایداری می ‌شوند.

اصول بازسازی ساختمان

تغییر و جابجایی راه‌ پله‌ ها

جابجایی قسمت ‌هایی از ساختمان که مخالف اصول شهرداری است.

جابجایی و تخریب دیوارهای پارکینگ که باعث تغییر در فضای پارکینگ می ‌شود.

اصول بازسازی ساختمان

روش‌ های اصولی بازسازی ساختمان 

طبق اصول بازسازی در ساختمان، روش‌ های بازسازی خانه ‌های قدیمی شامل دو مورد بازسازی سبکی و بازسازی ساختمان حفاظتی می‌شوند. این دو روش تقریباً از نظر هزینه انجام بازسازی یکی هستند. در ادامه این روش ‌های اصولی بازسازی را معرفی می‌کنیم.

بازسازی ساختمان به روش سبکی:

در این روش قسمت ‌های فرسوده ‌تر ساختمان جایگزین قسمت ‌های جدید می‌ شوند. اما تغییرات انجام ‌شده نسبت به طرح اولیه ساختمان بسیار کم هستند. این روش بیشتر مناسب مرمت بناهای تاریخی است. زیرا قبل و بعد از مرمت شباهت ظاهری، سبکی و هارمونی یکسان است.

بازسازی ساختمان به روش حفاظتی:

در این روش حفاظت کلیه قسمت‌ های ساختمان اهمیت دارد و مورد مرمت قرار می‌ گیرد. در بازسازی حفاظتی ساختمان ابتدا کل ساختمان از نظر نقشه و مصالح بررسی می‌شود. سپس طرح نهایی و مراحل بازسازی مشخص می ‌شوند.

اصول بازسازی ساختمان

مراحل بازسازی به همراه نکات اصول بازسازی ساختمان

در ادامه مراحلی که نیاز است طی کنید تا در نهایت بتوانید یک بازسازی اصولی ساختمان را انجام دهید را به همراه تمامی نکات لازم بیان می ‌کنیم.

مرحله اول: انتخاب روش بازسازی

قبل از شروع طراحی و برنامه‌ ریزی برای بازسازی، ابتدا باید روش بازسازی که می‌خواهیم انجام دهیم را از بین روش بازسازی سبکی و بازسازی حفاظتی انتخاب کنیم.

اصول بازسازی ساختمان

مرحله دوم اصول بازسازی ساختمان: انتخاب پیمانکار

انتخاب یک پیمانکار خوب به ‌عنوان کارفرما بسیار مهم است. یک پیمانکار خوب و با تجربه در زمینه بازسازی ساختمان، در موارد مختلف منافع کارفرما را در اولویت قرار می ‌دهد. با یک مشاوره عالی، به شما در انتخاب طراحی و مصالح مناسب ساختمان کمک می ‌کند. پیمانکار با کارفرما باید ارتباط کاری خوبی برقرار کند و همچنین سبک و سطح کاری او با پروژه شما نزدیک باشد.

اصول بازسازی ساختمان

مرحله سوم: مشخص کردن میزان بودجه برای بازسازی

میزان هزینه‌ بازسازی ساختمان که قرار است برای بازسازی پرداخت کنید را به پیمانکار اعلام کنید. پیمانکار با توجه به میزان بازسازی لازم ساختمان، اولویت‌ ها در بازسازی و هزینه مصالح و کارگر، بهترین طراحی و برنامه را برای شما انجام دهد.

اصول بازسازی ساختمان

مرحله چهارم: طراحی

در این مرحله از اصول بازسازی ساختمان، ابتدا یک نقشه کلی و دقیق از محل فعلی بخش ‌های مختلف ساختمان تهیه می‌ شود. سپس قسمت ‌هایی که نیاز به تغییر دارند مشخص و تغییرات بر روی نقشه اعمال می‌ شود. در قسمت طراحی مقاوم‌ سازی و بازسازی قسمت ‌های فرسوده و آسیب‌ دیده ساختمان بسیار اهمیت دارد.

اصول بازسازی ساختمان

مرحله پنجم: گرفتن مجوزهای لازم

در مواردی که شدت بازسازی زیاد است یا در حین بازسازی قصد تخریب بخش ‌هایی از ساختمان را دارید. مانند بازسازی خانه‌ های کلنگی، دریافت مجوز از شهرداری لازم است. بهتر است قبل از دریافت مجوز با یک مهندس طراح درباره بازسازی ساختمان و طرح نهایی صحبت کنید. می ‌توانید از طریق خدمات الکترونیکی برای دریافت مجوز درخواست دهید و در صورت تأیید مهندس ناظر، مجوز به شما داده می ‌شود.

اصول بازسازی ساختمان

مرحله ششم اصول بازسازی ساختمان: زمان ‌بندی

از این مرحله به بعد دیگر کارهای عملی بازسازی ساختمان شروع می‌شود. بنابراین بهتر است که با برنامه ‌ریزی و زمان ‌بندی جلو بروید تا به مشکل برخورد نکنید.

اصول بازسازی ساختمان

مرحله هفتم: تخریب

برای شروع بازسازی ابتدا قسمت ‌ها و دیوارهایی تخریب می شوند که نیاز به تغییر کلی دارند. در این مرحله وجود یک مهندس ناظر برای کنترل و رعایت اصول فنی لازم است. در هنگام تخریب باید به نوع سازه یعنی بتنی یا فلزی بودن و نقش دیوار توجه کنید. اگر ساختمان در محلی است که رفت‌ و آمد عابران پیاده یا خودروها زیاد است، از داربست و علائم هشدار دهنده استفاده کنید. از اصول بازسازی ساختمان در این مرحله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

قبل از شروع تخریب، تمامی انشعاب‌ های آب، برق و گاز را برای جلوگیری از بروز حادثه قطع کنید.

تخریب دیوارها حتماً با نظارت پیمانکار و مهندس ناظر باشد.

تخریب دیوارهای باربر که وزن ساختمان بر آن‌ها است حتماً با رعایت نکات ایمنی و فنی باشد.

پس از تخریب دیوارها به سراغ تغییر در قسمت‌ های دیگر مانند کف، سرویس ‌های بهداشتی و آشپزخانه بروید.

اصول بازسازی ساختمان

مرحله هشتم اصول بازسازی ساختمان: شروع بازسازی و ساخت

تمامی قسمت‌ های تخریب ‌شده و نیازمند تغییر با توجه به نقشه جدید، ساخته می ‌شوند. اگر بازسازی شامل تغییر در زیرساخت ‌ها باشد، ستون ‌ها، تیرها و دیوارهای اصلی تغییر می‌ کنند. اگر بازسازی جزئی باشد، شامل تغییراتی در آشپزخانه، سیستم گرمایش، اتاق‌ ها و سرویس‌ های بهداشتی می ‌شود. تعویض و تعمیر لوله‌ کشی آب و برق ساختمان، سیمان کشی آشپزخانه و سرویس ‌های بهداشتی در این مرحله ضروری است.

اصول بازسازی ساختمان

مرحله نهم: طراحی فضای داخلی

در مرحله پایانی بازسازی ساختمان به سراغ طراحی فضای داخلی ساختمان می‌ رویم. در این مرحله پوشش دیوار، کفپوش، سقف، کمدها و آشپزخانه دچار تغییر می ‌شود. تعویض کابینت ‌ها، استفاده از پنل ‌های دکوراتیو، کاغذ دیواری، کفپوش و پارکت، پوستر 3 بعدی، تعویض پرده‌ ها، کناف کاری سقف و … از جمله تغییراتی هستند که در این مرحله انجام می‌ شود.

اصول بازسازی ساختمان

هزینه بازسازی ساختمان

هزینه بازسازی ساختمان به عوامل مختلفی بستگی دارد. هزینه خرید مصالح، اجرت کارگر، مدت ‌زمان بازسازی، کرایه وانت، دریافت مجوز، حقوق پیمانکار، سن بنا و میزان بازسازی لازم، مالیات، تعویض وسایل خانه و … از جمله مواردی هستند که هزینه بازسازی را تشکیل می ‌دهند.

اصول بازسازی ساختمان

کلام پایانی

رعایت مراحل و اصول بازسازی ساختمان بسیار اهمیت دارد. زیرا رعایت نکردن هر کدام می ‌تواند منجر به خسارت دیدن ساختمان و یا حتی تخریب شود. در این مقاله سعی کردیم تا اطلاعات کافی در خصوص اصول بازسازی در اختیار شما قرار دهیم. تجربه خود از بازسازی ساختمان را با ما به اشتراک بگذارید.

اصول بازسازی ساختمان

گروه معماری آرکا

گروه معماری آرکا با سال ها تجربه در زمینه بازسازی و نوسازی برای انواع ساختمان ها اعم از ساختمان اداری، ویلا، آژانس هواپیمایی، رستوران، ساختمان تجاری، آپارتمان و … هر نوع سبک مورد پسند را به بهترین نحو اجرا و پیاده سازی می نماید.  

نخست گروه آرکا نیازها و الویت های شما را به خوبی درک می نماید و با تبحر زیاد اقدام به طراحی می نماید. بعد از این که طرح مورد تأیید مشتری قرار می گیرد. اقدامات بعدی و مورد لزوم با سرعت و با کیفیت بالا به اجرا در می آیند. لازم به ذکر است که گروه معماری آرکا تمامی کارهای پروژه را از صفر تا صد به عهده می گیرد و پروژه را به صورت تمام و کمال تحویل می دهد. 

سایر فعالیت های گروه آرکا

شرکت آرکا در کلیه زمینه های ساخت و ساز اعم از مدیریت پیمان، معماری داخلی، طراحی داخلی، دکوراسیون داخلی، مشارکت در ساخت، پارتیشن بندی و طراحی ویلا فعالیت گسترده ای دارد. 

فعالیت های دیگر آرکا شامل غرفه سازی، اجاره غرفه، اجاره تجهیزات نمایشگاهی، برگزاری نمایشگاه، برگزاری نمایشگاه مجازی، برگزاری مراسم اداری، ایونت، کنفرانس، سمینار، فروش مبلمان اداری و … می شود. 

سایت فروشگاه تجهیزات نمایشگاهی و فروشگاه فروش میز، صندلی و کمد آرکا یکی از کامل ترین و مجهزترین سایت های فروشگاهی در این عرصه می باشند. 

در صورت تمایل می توانید از مشاوره های طراحان و دکوراتورها و … شرکت آرکا بهره مند گردید. 

تماس با ما 

ارتباط با گروه معماری آرکا از طریق شماره های تماس و شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام آرکا میسّر و امکان پذیر است.

اشتراک گذاری پست

مطالب پیشنهادی

پارتیشن نیویورکی چیست

پارتیشن نیویورکی چیست

پارتیشن نیویورکی چیست مقدمه پارتیشن نیویورکی یکی از انواع پارتیشن‌ اداری جهت تقسیم‌بندی فضا است. این نوع پارتیشن از جنس شیشه است و طراحی آن

ادامه مطلب »
پارتیشن اداری کلاسیک

پارتیشن اداری کلاسیک

پارتیشن اداری کلاسیک مقدمه در دنیای امروز، استفاده از پارتیشن اداری در دکوراسیون داخلی ادارات و شرکت‌ها به عنوان یکی از مهم ترین عوامل مورد

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب‌ها
آرکا (8) اصول طراحی اداری (19) انواع دکوراسیون اداری (31) بازسازی (20) بازسازی خانه (19) بازسازی داخلی (16) بازسازی داخلی ساختمان (12) بازسازی ساختمان (44) بازسازی ساختمان قدیمی (14) ترفند های دکوراسیون اداری (10) دکوراسیون (40) دکوراسیون اداری (69) دکوراسیون اداری شیک (13) دکوراسیون اداری مدرن (22) دکوراسیون اداری کلاسیک (12) دکوراسیون داخلی (108) دکوراسیون داخلی مدرن (9) دکوراسیون طراحی داخلی (53) طراحی اداری (32) طراحی داخلی (83) طراحی داخلی ساختمان (16) طراحی دکوراسیون آشپزخانه (9) طراحی دکوراسیون اداری (34) طراحی دکوراسیون تجاری (12) طراحی دکوراسیون خانگی (28) طراحی دکوراسیون داخلی (97) طراحی ساختمان (20) طراحی غرفه (14) طراحی غرفه نمایشگاهی (13) طراحی ویلا (10) طراحی پارتیشن (8) طراحی پارتیشن بندی اداری (8) غرفه سازی (19) غرفه نمایشگاهی (9) قوانین قرارداد مشارکت در ساخت (8) مدیریت پیمان (11) مزایای مشارکت درساخت (7) مشارکت درساخت (10) مشارکت در ساخت بنا (10) مشارکت درساخت چیست (7) پارتیشن (9) پارتیشن اداری (16) پارتیشن اداری شیشه ای (8) پارتیشن بندی (10) پارتیشن بندی اداری (13)
ارسال پیام
اگر سوالی دارید ما 24 ساعته آنلاین هستیم
گروه معماری آرکا
سلام دوست عزیز🤚
هر سوالی داری بپرس ما همیشه آنلاین و پاسخگوی سوالات شما هستیم. 🙏