دکوراسیون اداری استارتاپی
دکوراسیون اداری استارتاپی بسیار شگفت انگیز و رویایی به نظر می رسد و نشان می دهد که شرکت های استارتاپی کلاس کاری خود را دارند. شرکت های استارتاپی درباره دکوراسیون اداری کاملا متفاوت از فضاهای اداری سنتی عمل کرده اند. در واقع این طراحی های نوآورانه و ابتکاری، بازتابی از خلاقیت و بلند پروازی بنیان گذاران شرکت های استارتاپی می باشد. همان طور که بنیان گذاران این شرکت ها شروع به ساختارشکنی روش های مرسوم و سنتی برای کسب و کار کردند با همان طرز فکر هم به تغییر فضای کاری نظر انداختند.
اکثر شرکت های استارتاپی فضاهای مرسوم اداری را توسعه دادند تا بتوانند نیازهای خاص فنی و فضایی را برآورده سازند. شرکت های استارتاپی از فضای کاری سنتی مکعبی شکل بسته خارج شدند و از راهروهای باریک مملو از دفاتر و یا فضاهای بزرگ انباشته از اتاقک فاصله گرفتند. آن ها از فضای باز برای دکوراسیون اداری استفاده کردند تا خلاقیت را به کارمندان باز گردانند. یک نمونه بسیار معروف شرکت گوگل می باشد که احتمالا محبوب ترین شرکت در ایجاد فضای کاری شکفت انگیز برای کارکنانش است.
دکوراسیون اداری استارتاپی غالبا چند ویژگی اساسی دارد. رایج ترین آن ها را بررسی می کنیم و این که چرا شرکت های استارتاپی به آن ها علاقه نشان می دهند. بنابراین همان طور که بر روی شیوه های موفقیت کسب و کار خود تمرکز می کنید باید اهمیت دکوراسیون اداری را نیز از قلم نیاندازید.
طراحی دکوراسیون اداری استارتاپی
برای این که طراحی مدل های دکوراسیون اداری استارتاپی به نحو عالی صورت بگیرد باید بازتابی از فعالیت شرکت باشد و به توسعه فرهنگ و هویت شرکت کمک نماید. با به کار گیری لوگو و انتخاب رنگ های مناسب که هویت بصری شرکت را نمایان می کنند باید شروع به برند سازی نمایید.
طراحی دکوراسیون اداری استارتاپی باید یک فضای حرفه ای برای تحت تأثیر قرار دادن و جذب کردن سرمایه گذاران و مشتری ها ایجاد نماید. بخش ریسپشن یا پذیرش باید نخستین اثر گذاری مثبت را داشته باشد و گویای برند شرکت باشد. علاوه بر این به فضایی برای مناسبت ها و یا اتاق کنفرانس نیاز می باشد.
طراحی دکوراسیون اداری استارتاپی مواردی مانند به کار بردن رنگ های روشن برای برانگیختن خلاقیت، استفاده از گیاهان در دکوراسیون اداری برای بهره بردن کارکنان از طبیعت و نور طبیعی فراوان برای انرژی بخشیدن به کارکنان را شامل می شود.
در طراحی دکوراسیون اداری به کارکنان اجازه دهید که با استفاده از هنر و اشیای خود فضای منحصر به فردی را در دکوراسیون ایجاد نمایند و در روند کاری جمعی روحیه بخش باشند.
فضای دکوراسیون اداری استارتاپی
یکی از اولین مواردی که در دکوراسیون اداری استارتاپی مشاهده می شود برخورداری از فضای باز می باشد. دیگر از دفاتر اداری انفرادی بی شمار و فضاهای محدود شده ادارات سنتی خبری نیست. در طراحی دکوراسیون اداری استارتاپی از سقف های مرتفع، دیوارهای کم تر و تقریبا بدون اتاقک استفاده می شود. برخی از فضاها دارای تعداد اندکی دفاتر منتخب برای کسانی هستند که معمولا ساعاتی را به دنبال حفظ حریم خصوصی می باشند. اما در کل فضای محصور نشده در اولویت طراحی قرار دارد.
هدف پلن باز در مدل های دکوراسیون اداری استارتاپی اطمینان خاطر از عدم انزوای کارکنان و تشویق به برقراری تعامل با یک دیگر است. حتی برخی از افراد مفهوم پلن باز را در سطحی بالاتر به اتاق زیر شیروانی، قفسه های باز و پنجره های فراخ بسط می دهند.
بعضی از کارمندان در فضای باز که افراد زیادی عبور می کنند بهتر کار می کنند ، اما برخی دیگر ممکن است با کار کردن در گوشه ای دنج، بازده بیشتری داشته باشند. تیمی که با تجزیه و تحلیل داده ها کار می کند به احتمال زیاد در مکانی فارغ از مزاحمت و وقفه راحت تر خواهد بود. در حالی که بخش فروش ممکن است به یک منطقه بهینه سازی صوتی علاقمند باشد.
نکته مهمی که باید در طراحی دکوراسیون اداری استارتاپی به خاطر داشته باشید این است که فقط نباید روی تیم های خاصی تمرکز نمایید بلکه باید کل مجموعه را به حساب آورید.
انعطاف پذیری دکوراسیون اداری استارتاپی
فضای دکوراسیون اداری استارتاپی باید انعطاف پذیر باشد. فضای کاری یک شرکت استارتاپی معمولا در مدت زمان کوتاهی به طور چشم گیری نیاز به تغییر و تحول دارد. یک شرکت استارتاپی که به سرعت در حال توسعه می باشد باید دارای محیط اداری منعطف و فضای رشد باشد. لازم است طراحی دکوراسیون شرکت برای رشد به اندازه کافی انعطاف پذیر باشد. طراحی یک شرکت که بتواند از ابتدا با شرکت رشد کند بسیار آسان تر از انتقال کل عملیات به فضای بزرگ تر است. به عنوان مثال طراحی دکوراسیون اداری استارتاپی باید به گونه ای باشد که هر دفعه دور جدید استخدام وجود دارد نیاز نباشد تا کل عملیات به یک فضای بزرگ تر انتقال داده شود.
نحوه ایجاد انعطاف پذیری در دکوراسیون اداری استارتاپی
چگونه می توان دفتر استارتاپی را طراحی کرد که انعطاف پذیر یا سازگار باشد؟ در صورتی که قصد دارید دکوراسیون اداری استارتاپی جدید خود را طراحی نمایید، اولین کاری که باید انجام دهید تجزیه و تحلیل می باشد. یک نکته مهم در تجزیه و تحلیل شرکت این است که دریابید چه چیزی باعث منحصر به فرد شدن شرکت می شود. باید بدانید که کارکنان و مشتری ها چگونه شرکت شما را از شرکت رقبا متمایز می کنند. درک این نکته به طراح دکوراسیون کمک زیادی می کند تا جزییات مناسب را برای قرار دادن در فضای کاری انتخاب نماید.
نخست به نحوه کار کردن کارکنان توجه کنید و سپس بخش های گوناگونی که مورد استفاده قرار می گیرند را زیر نظر بگیرید. توجه کنید که آیا افراد به سمت کاناپه ها روانه می شوند؟ یا این که چند نفر در کافی شاپ طبقه پایین یا در خانه مشغول به کار هستند؟
به نحوه کار و تمایلات کارکنان به کار، دقت و توجه نمایید. اگر بازخوردی از کارمندان دریافت کرده اید که نشان می دهد به چندین مکان نیاز است، باید نظر خود را به طرح اضافه کنید. در صورتی که کارکنان فعال و پر جنب و جوشی دارید، فضای کم تری را به میز اختصاص دهید. در عوض، فضای مشترک یا امکانات رفاهی بیشتری مانند کافی تریا یا اتاق بازی ایجاد کنید تا محیط کاری لذت بخشی داشته باشید. این فضاها به خلاقیت کارکنان و تعامل آن ها با یک دیگر بسیار کمک می نمایند.
بسیاری از شرکت های استارتاپی از ترکیب مبلمان مدرن و لوازم قدیمی استفاده می کنند تا راحتی و آسایش را در کنار یک زیبایی خاطره انگیز برای کارکنان تداعی کنند. در بیشتر موارد طراحان دکوراسیون اداری تمایل دارند که تمامی مبلمان انعطاف پذیر باشند تا کارکنان به راحتی جا به جا شوند یا این که مبلمان اداری قابل تنظیم باشند تا هر طور که کارکنان راحت هستند آن را تنظیم کنند. این اندازه از انعطاف پذیری باعث می شود تا شرکت استارتاپی به سرعت توسعه پیدا کند و با نیازهای متغیر سازگاری یابد.
همچنین ردیف های قرارگیری میزها هم باید به گونه ای باشند که فضای کاری انعطاف پذیری را به وجود آورند و نیازی به میزهای اختصاصی نباشد. تقارن مناسب در قرارگیری میزها یک حس فیلسوفانه ای را القاء می نماید.
نور طبیعی در دکوراسیون اداری استارتاپی
نور پردازی در دکوراسیون اداری برای تمامی محیط های اداری لازم و ضروری می باشد. اما شرکت های استارتاپی تمایل دارند تا حد ممکن از نور طبیعی بهره ببرند. برای کامل کردن نور طبیعی شرکت های استارتاپی به جای چراغ های فلورسنت سنتی از لامپ هایی استفاده می کنند که گرما و نور دلپذیرتری دارند.
بسیاری از طراحان با به کار گیری نور محدوده بخش ها را مشخص می نمایند و به این صورت قسمت های گوناگون را مرز بندی می کنند. این یک راه حل مناسب و عملی برای فضاهای باز می باشد که از موانع معماری کمی برخوردار هستند.
تأثیر رنگ در دکوراسیون اداری استارتاپی
بیشتر شرکت های استارتاپی از داشتن فضاهای بیش از اندازه تک رنگ اجتناب می ورزند و از رنگ در دکوراسیون اداری بهره لازم را می برند. در حقیقت رنگ های پر رنگ و بافت های جذاب از خصوصیت های رایج در دکوراسیون اداری استارتاپی می باشد. بسیاری از فضاهای کاری شرکت های استارتاپی از تأثیر رنگ برای افزایش آگاهی از برند شرکت استفاده می نمایند. برخی دیگر از شرکت های استارتاپی از ترکیب و مطابقت رنگ های روشن استفاده می کنند تا جذابیت بصری را در سرتاسر اداره به مخاطب القاء نمایند.
فضاهای مشترک در دکوراسیون اداری استارتاپی
فضاهای مشترک در دکوراسیون اداری استارتاپی در واقع نقطه عطف شرکت استارتاپی می باشد. اکثر شرکت های استارتاپی با کار گروهی رونق می یابند این بدین معنا است که فضای مشترک در اولویت طراحی دکوراسیون قرار می گیرد.
این فضاها از طرح های کار گروهی متنوعی برخوردار هستند که کارکنان بهتر می توانند انتخاب کنند کدام طرح دکوراسیون برای آن ها کاربردی تر می باشد. یک فضای معمولی مملو از کاناپه های راحتی ممکن است برای مکالمات اکتشافی مناسب و مطلوب باشد. در حالی که میزهای بزرگ کنفرانس با صندلی های آرگونومیک ممکن است برای جلسات بارش فکری مناسب تر باشند.
داشتن چندین فضای وسیع باعث تشویق کارکنان به همکاری با یک دیگر می شود. روزهای حبس شدن در جعبه های مکعبی شکل و دفاتر به پایان رسیده است. طراحی اداری مدرن، باید یک محیط همکاری شفاف و ملموسی را خلق نماید. حتی در طراحی دکوراسیون اداری استارتاپی کوچک هم باید فضاهایی برای همکاری و تعامل کارکنان و گردهمایی برای جلسات همگانی گنجانده شوند.
برای ایجاد فضاهای مشترک، ایده های زیادی در دسترس قرار دارد. به عنوان مثال اتاق های معمولی انباشته از میزهای کاری گروهی برای شرکت های استارتاپی گزینه مناسبی می باشند که در جستجوی فضاهای کاری بدون مانع برای تعامل و همکاری هستند. یا این که می توان یک نیمکت سکوی بلند ایجاد کرد و یا یک اتاق جلسه راحت تر در اطراف ساختمان طراحی نمود. افزودن بخش هایی مانند کافی شاپ، اتاق استراحت و کافه تریا نیز یک انتخاب عالی است و به کارکنان کمک می کند تا با هم در تعامل باشند.
فضاهای آرام در دکوراسیون اداری استارتاپی
لازم است برای برخی افراد یا گروه های کوچک، فضاهای آرامی برای متمرکز شدن بر روی کار و به دور از حواس پرتی مانند اتاق های کوچک در نظر گرفته شود. کارفرما و کارکنان قرار است مدت های طولانی را در مراحل مهم و حساس کسب و کار در اداره سپری نمایند. بنابراین دکوراسیون اداری استارتاپی باید محرک خلاقیت باشد و کارکنان احساس راحتی داشته باشند.
همچنین باید این نکته را در نظر گرفت که حتی برون گراترین افراد هم لحظه ای به سکوت و آرامش و فضای خصوصی نیاز دارند. این فضاهای آرام مانند بخش های پارتیشن بندی اداری و یا اتاق های مجهز به عایق صوتی دارای طراحی های متنوعی هستند. برخی از شرکت های استارتاپی با ایجاد محیط هایی برای چرت زدن کارکنان برای تجدید قوا حتی در مفهوم آرام به حد افراط رسیده اند.
فرصت های اجتماعی در دکوراسیون اداری استارتاپی
بسیاری از شرکت های استارتاپی با ارائه طیف وسیعی از فرصت های اجتماعی مانند میزهای بازی، محوطه آشپزخانه مملو از مواد خوراکی و استخر سطح همکاری را ارتقاء می دهند. این فضاهای اجتماعی برای الهام بخشیدن به تفکرات خلاقانه و تعاملات تفریحی در حمایت از ابتکارات تیم سازی طراحی شده اند. همچنین به کارکنان کمک می کند تا لحظه ای از کارهای ذهنی فاصله بگیرند و میان ارتباطات دوستانه و زندگی سالم کاری تعادل برقرار نمایند.
اتصال آسان در دکوراسیون اداری استارتاپی
با توجه به این که ساختارهای اداری سنتی مانند فضاهای کاری دائمی و کامپیوترهای رومیزی از مد افتاده اند. در دکوراسیون اداری استارتاپی، کارکنان به جای ثابت ماندن در یک جا تمایل دارند تا بر اساس روزهای هفته یا ماهیت پروژه در میان تعدادی از فضاهای کاری تغییر موقعیت بدهند. در نتیجه شرکت های استارتاپی نیاز به دسترسی سریع و آسان به اینترنت دارند که کارکنان با تغییر موقعیت برای اتصال به اینترنت مشکلی پیدا نکنند.
سخن پایانی
نکته بسیار مهم در طراحی دکوراسیون اداری استارتاپی این است که از دیگران تقلید نکنید. ممکن است برخی از دکوراسیون ها جالب و عالی به نظر برسند اما برای نیازهای شرکت شما مناسب نباشند. بنابراین، هنگام انتخاب کردن طراحی دکوراسیون اداری هوشمند باشید. حتما طرحی را انتخاب نمایید که در فضای کاری شما بهترین عملکرد را داشته باشد.
تصمیم گیری در مورد طراحی مناسب برای دفتر استارتاپی عامل بسیار مهمی در پیشرفت شرکت می باشد. با طراحی مناسب، شرکت شانس بیشتری برای دستیابی به موفقیت خواهد یافت. به دلیل این که طراحی دکوراسیون اداری می تواند بر نحوه کار کارمندان تأثیر بگذارد.
طراحان داخلی گروه معماری آرکا در زمینه دکوراسیون اداری استارتاپی از تجربه و مهارت بسیار بالایی برخوردار هستند. گروه آرکا نیازها و الویت های شما را به عنوان یک استارتاپ به خوبی درک می نمایند و با تبحر زیاد به مرحله اجرا و پیاده سازی می رساند.
در صورتی که به طراحی دکوراسیون اداری استارتاپی نیاز دارید، شرکت آرکا آماده هر گونه همکاری می باشد. شما فقط کافی است که بر روی کسب و کار خود تمرکز نمایید و سایر کارها را به شرکت آرکا بسپارید.
همچنین شرکت آرکا در کلیه زمینه های ساخت و ساز اعم از مدیریت پیمان ، مشارکت در ساخت، دکوراسیون اداری، بازسازی، غرفه سازی و غیره فعالیت گسترده دارد.
ارتباط با گروه معماری آرکا از طریق شماره های تماس و شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام آرکا امکان پذیر می باشد.