فهرست مطالب
Toggleصفر تا صد طراحی اتاق کنفرانس
مقدمه
طراحی سالن کنفرانس باید با برنامهریزی دقیق همراه باشد تا برگزاری جلسات، رویدادها و همایشها به صورت کارآمد انجام شود. تجهیزات سالن کنفرانس نیز بخش جدایی ناپذیر این طراحی هستند. سالن کنفرانس یک محیط مناسب برای تعامل ایدهها است که طراحی آن با توجه به عملکرد، کارایی و ظرفیت سالن انجام میشود. برای خلق معاملات کلیدی و شکلگیری ایدههای ناب باید طراحی اتاق کنفرانس به صورتی باشد که آرامش خاطر را به اعضا انتقال دهد.
برای این منظور باید ابتدا نیازها و خواستههای کارفرما درک شود تا هدف طراحی سالن کنفرانس، سبک طراحی سالن کنفرانس، رنگها و متریال مورد استفاده برای انتخاب اجزا و عناصر دکوراسیون اتاق کنفرانس مشخص شود. علاوه بر این موارد نوع نورپردازی، سیستم صوتی و تصویری و سایر المانها و اجزای سالن کنفرانس در اجرای طرح و نقشه اتاق کنفرانس نقش دارند.
آشنایی با عناصر بهترین اتاق کنفرانس
طراحی سالن کنفرانس باید تامین کننده نیازهای کلیه شرکت کنندگان باشد. این طراحی شامل چیدمان و انتخاب مبلمان مناسب اتاق کنفرانس، طراحی روشنایی و نورپردازی سالن، برطرف کردن چالشهای صوتی و استفاده از فناوریهای نوین و انتخاب سبک مناسب طراحی است.
چیدمان اتاق کنفرانس با توجه به نیاز مشتری
این مسئله مربوط به تجهیز سالن کنفرانس است که در این زمینه باید با دکوراسیون اداری آشنا باشید تا بتوانید محیط مناسبی برای نشستن و ایجاد تعامل و گفتگوی موثر خلق کنید. برای مثال در خرید صندلی کنفرانس صندلیهای ارگونومیک، صندلیهای پایه ثابت یا پایه چرخدار یا صندلی نیمه گردان را انتخاب کنید. همچنین در انتخاب نوع صندلی توجه به ظرفیت و ابعاد اتاق کنفرانس را فراموش نکنید. چیدمان صندلی اتاق کنفرانس نیز باید به صورتی باشد که زاویه دید مخاطبان و فاصله مناسب بین ردیفها برقرار باشد تا گردش چشم و سر مخاطبان به راحتی امکانپذیر گردد.
به طور کلی چیدمان اتاق کنفرانس با توجه به اهداف سازمانی انجام میشود. برای مثال طراحی اتاق کنفرانس با کاربری برگزاری جلسات اداری و سخنرانی با طراحی اتاق کنفرانس با کاربری پذیرایی از مهمان متفاوت خواهد بود و در هر مورد چیدمان خاصی لحاظ میشود. در برخی موارد نیز نیازی به استفاده از میز در اتاق کنفرانس نخواهد بود زیرا این فضا تنها جهت هماهنگ سازی و ارائه خدمات مورد استفاده قرار میگیرند و به دلیل عدم نیاز به نوشتن یا صرف خوراکی خرید میز کنفرانس از مراحل طراحی اتاق کنفرانس حذف خواهد شد.
ایدهها و سبک طراحی اتاق کنفرانس
نوع و چیدمان میز کنفرانس و ابعاد اتاق کنفرانس نقش مهمی در اجرای سبک و طرح این فضا دارد. به عبارتی به میزانی که اندازه اتاق بزرگتر باشد استفاده از تجهیزات و امکانات در فضا بدون محدودیت همراه خواهد بود و بدین ترتیب میتوان سبکهای دلخواه را در اتاق کنفرانس اجرا کرد. برای مثال ابعاد و اندازه اتاق به همراه تعداد شرکت کنندگان تعیین کننده نوع میز کنفرانس نیز است. اما اغلب کارفرماها میز کنفرانس مستطیل شکل با صندلیهایی در چهار طرف آن را ترجیح میدهند. البته میز کنفرانس U شکل و میز کنفرانس با طرحهای دوار نیز گزینه مناسبی برای تجهیز اتاق کنفرانس است.
یکی دیگر از فاکتورهای مهم در طراحی سبک دکوراسیون اتاق کنفرانس توجه به تاثیر رنگ در طراحی اتاق کنفرانس و آشنایی با روانشناسی رنگها و انتخاب رنگی که با سبک دکوراسیون فضا هماهنگی داشته باشد میتواند آرامش و راحتی را در فضا به مخاطبان انتقال دهد. از جمله انواع سبک چیدمان اتاق کنفرانس عبارتند از:
الگوی سالن نمایش در طراحی اتاق کنفرانس:
در این سبک از چیدمان صندلیهای یکپارچه و چسبیده به هم استفاده میشود که برای اتاقهای کنفرانس کوچک و نقلی مناسب است.
الگوی کلاس درس در طراحی اتاق کنفرانس:
این سبک برای تعامل و انتقال ایده مناسب نیست. در این نوع طراحی سالن کنفرانس یک میز جهت نوشتن و در مواردی دسترسی به کامپیوتر در اختیار شرکت کنندگان قرار میگیرد.
سبک کنفرانس در طراحی اتاق کنفرانس:
این سبک چیدمان معمولا دارای یک میز بزرگ برای تعامل و انتقال ایده بین عموم پرسنل است و در سالنهای کنفرانس کوچک کاربرد دارد.
سبک ضیافت در طراحی اتاق کنفرانس:
در این سبک چند میز در نقاط مختلف سالن جهت ارائه خدمات غذا و نوشیدنی قرار میگیرد و امکان تعامل بیشتر و تقسیم گروه وجود دارد.
طراحی اتاق کنفرانس مدرن:
در صورتی که سبک طراحی داخلی اداری مجموعه شما مدرن است میتوانید برای چیدمان اتاق کنفرانس از این سبک استفاده کنید. ویژگیهای سبک مدرن اتاق کنفرانس شامل طراحی ظریف و ساده، استفاده از فناوریهای نوین، هارمونی رنگهای روشن، استفاده از انواع میزهای چوبی و فلزی و شیشهای و عدم محدودیت در انتخاب فرم و رنگ است.
طراحی اتاق کنفرانس کلاسیک:
در این سبک از طراحی سالن کنفرانس اداری از میزهای چرم یا چوبی با تناژ تیره و گرم استفاده میشود تا فضا مجلل و باشکوه به نظر برسد.
نکات مهم در طراحی اتاق کنفرانس
تجهیزات صوتی و تصویری اتاق کنفرانس:
تجهیزات صوتی و تصویری یکی از الزامات اساسی در طراحی اتاق کنفرانس مدرن است. این تجهیزات باید باکیفیت و از برندهای معتبر باشند تا صدا و تصویر به صورت وضوح و رسا به مخاطبان ارسال شود. در چینش تجهیزات اتاق کنفرانس به خصوص درباره چیدمان تجهیزات صوتی و تصویری به آکوستیک بودن فضا توجه کنید تا شاهد ایجاد پژواک و انعکاس صدا نباشید.
تجهیز اتاق کنفرانس به امکانات رفاهی:
امکانات رفاهی میتواند شامل استفاده از آبسردکن یا آبگرمکن، بوفه یا کافه، سرویس بهداشتی، وای فای رایگان، فضای استراحت، پریز برق و کمد یا قفسه جهت قرار دادن کیف و وسایل شخصی شرکت کنندگان باشد. اجرای این تجهیزات با توجه به بودجه کارفرما متفاوت خواهد بود.
سالن کنفرانس مدرن:
در طراحی سالن کنفرانس مدرن خطوط و طراحیهای ساده و مینیمالیسم و متریالهایی مانند شیشه، فلز و چوب استفاده میشوند. نورپردازی اتاق کنفرانس مدرن نیز با استفاده از چراغهای ال ای دی انجام میشود.
اندازه اتاق کنفرانس:
حداقل ابعاد اتاق کنفرانس برای ۶ الی ۸ نفر ۲۱ متر مربع، برای ۸ الی ۱۰ نفر ۲۴ متر مربع، برای ۱۰ الی ۱۲ نفر ۲۶ متر مربع و برای ۱۰ الی ۱۲ نفر با میز بزرگتر ۲۷ متر مربع است. تجهیزات اتاق کنفرانس با توجه به ابعاد اتاق متفاوت خواهد بود. برای مثال در یک اتاق کنفرانس کوچک نیازی به استفاده از مانیتور و میکروفون نیست. همچنین محل قرارگیری این تجهیزات و فاصله آنها از یکدیگر نیز به ابعاد فضا و تعداد شرکت کنندگان بستگی دارد.
سیستم آکوستیک در اتاق کنفرانس:
جذب صدا و کاهش آلودگی صوتی در اتاق و سالن کنفرانس اهمیت زیادی دارد. برای این منظور استفاده از سیستم آکوستیک در اتاق کنفرانس ضروری است.
هزینه طراحی اتاق کنفرانس:
برای کاهش هزینه طراحی اتاق کنفرانس میتوانید به جای اجرای طرح روی دیوار از رنگ آمیزی استفاده کنید.
نتیجهگیری
برای طراحی اتاق کنفرانس میتوانید روی کمک متخصصان، معماران و طراحان داخلی مجموعه ما حساب کنید. شرکت ما از صفر تا صد طراحی و اجرای سالن کنفرانس همراه شما خواهد بود. خدمات گروه معماری آرکا شامل طراحی و ارائه نقشه بر اساس کاربری سالن، آکوستیک کردن فضا، نورپردازی و تجهیزات و امکانات رفاهی اتاق کنفرانس است. برای راهنمایی و مشاوره بیشتر با کارشناسان آرکا از طریق شمارههای تماس یا اینستاگرام آرکا اقدام نمایید. همچنین، پیشنهاد میشود مقالات ذیل را نیز مطالعه نمایید.
«مقالات مرتبط»