ساخت سالن کنفرانس

ساخت سالن کنفرانس

مقدمه

ساخت سالن کنفرانس باید تلفیقی از کاربرد و زیبایی شناختی باشد. سالن کنفرانس یا سالن جلسات اداری محلی برای برگزاری جلسات هیئت مدیره یا برگزاری جشن‌ها است. ساخت سالن کنفرانس باید به صورتی انجام گیرد که بتواند پاسخگوی انواع اجتماعات باشد. از جمله عوامل و فاکتورهایی که در طراحی سالن کنفرانس باید به آن توجه شود عبارتند از ظرفیت سالن، ساختار شرکت و … .

در واقع در سالن یا اتاق کنفرانس گروهی از افراد با یکدیگر به بحث و گفتگو می‌پردازند تا تصمیمات مهم گرفته شود. به همین دلیل باید ساخت سالن کنفرانس و اجتماعات ذهنیت شفافی برای حضار به همراه داشته باشد تا افراد بدون حواس پرتی به بحث و گفتگو بپردازند. در ادامه برخی از تکنیک‌های معماری در طراحی سالن کنفرانس را به شما ارائه خواهیم داد.

به طور کلی طراحی سالن همایش و کنفرانس نیازمند تجربه بالا و دانش علمی و عملی است که اولین مرحله در طراحی سالن کنفرانس مشاوره با کارفرما است تا کاربری، قابلیت‌ها، امکانات و توقعات مورد نظر کارفرما مشخص گردد و بدین ترتیب اطلاعات فنی، لیست قیمت، تجهیزات سالن کنفرانس، متریال‌های مورد نیاز و مقدمات طراحی سالن کنفرانس مشخص شود. مراحل بعدی نیز شامل طراحی نقشه، پلان چیدمان و اجرای نقشه و رندرهای نهایی(تصاویر نهایی) است.

ساخت سالن کنفرانس

 

آشنایی با بخش‌های مختلف سالن کنفرانس

طراحی و ساخت سالن کنفرانس شامل دو بخش کلی است:

  • بخش جلویی یا سالن تماشاگران که شامل ورودی سالن کنفرانس یا همایش، سالن کنفرانس اصلی، اتاق اطلاعات برای راهنمایی مهمان‌ها و سرویس بهداشتی است.
  • قسمت پشتی یا سکوی سالن که از دید شرکت کنندگان پنهان است یا شرکت کنندگان دید کمتری به آن دارند. این بخش شامل یک سالن جلسه خصوصی، اتاق رئیس، اتاق اعضا، اتاق خدمات و اتاق ترجمه هم‌زمان است.

 

مراحل ساخت سالن کنفرانس از صفر تا صد

  1. نیاز و سبک جلسه مورد نظر را بسنجید و ظرفیت سالن و تجهیزات مورد نیاز را تعیین کنید.
  2. با توجه به نوع جلسه(ارائه یا بحث) و فضای مورد نظر چیدمان میز و صندلی‌ها را تعیین کنید.
  3. مبلمان سالن کنفرانس و سایر تجهیزات را با طراحی ارگونومیک خریداری کنید.
  4. برای اجرای نورپردازی سالن کنفرانس از تلفیق نور طبیعی و مصنوعی استفاده کنید.
  5. به سراغ نصب تجهیزات صوتی و تصویری(پروژکتور، میکروفون، کابل‌های مورد نیاز و … بروید)
  6. اتصال قوی اینترنت و تعداد کافی پریز برق را بررسی کنید.
  7. قبل از برگزاری اولین جلسه تجهیزات و سیستم‌های سالن کنفرانس را بررسی کنید تا در صورت وجود مشکل آن را شناسایی و برطرف کنید.

ساخت سالن کنفرانس

 

تجهیزات سالن کنفرانس شامل چه عناصری هستند؟

 

•   صندلی کنفرانس

خرید صندلی اداری باکیفیت در کنار هزینه‌ای که به همراه دارد مزایایی نیز به شما ارائه خواهد داد. در خرید صندلی کنفرانس حتما به راحتی آن توجه کنید تا با دارا بودن طراحی ارگونومیک به خوبی از کمر پشتیبانی کند و باعث حفظ وضعیت صحیح نشستن شود و در طول جلسه خستگی شرکت کنندگان را به همراه نداشته باشد و قابل تنظیم نیز باشد.

علاوه بر این به نحوه صحیح چیدمان صندلی‌های سالن کنفرانس و ارتفاع میز و صندلی‌ها نیز توجه کنید. در کنار کلیه این موارد از توجه به طرح و رنگ صندلی کنفرانس غافل نشوید. این تجهیزات باید با طراحی دکوراسیون سالن کنفرانس هماهنگ و از مواد باکیفیت تولید شده باشند. قابلیت نظافت آسان و بادوام بودن نیز از جمله ویژگی‌های صندلی کنفرانس است. در نهایت نیز زیبایی شناسی را به عنوان یکی از اولویت‌ها در خرید صندلی کنفرانس فراموش نکنید.

 

•   میز کنفرانس

در خرید میز کنفرانس حتماً به طرح و رنگ آن توجه کنید تا ظاهر میز با سبک کلی و ظاهر سالن کنفرانس هماهنگ باشد. در صورتی که اتاق کنفرانس کوچک باشد برای بزرگ‌تر و دلبازتر جلوه دادن فضا بهتر است از میز کنفرانس با رنگ روشن استفاده کنید. میزهای کنفرانس در دو مدل پرکاربرد مستطیلی و دایره‌ای موجود هستند که مدل مستطیلی صفحه بزرگ‌تر و پهن‌تری دارد. ابعاد استاندارد میز کنفرانس برای هر دو نفر تقریباً ۱۳۰ سانتی‌متر است.

 

•   سیستم صوتی و تصویری سالن کنفرانس

این سیستم شامل سه دسته کلی است:

o    ویدیو کنفرانس: سیستم تصویری سالن کنفرانس تصاویر مورد نیاز را در طی جلسه روی صفحه نمایش بزرگ برای شرکت کنندگان به اشتراک می‌گذارد.

o    سیستم رأی گیری: سیستم رای گیری سالن کنفرانس امکان ثبت رای الکترونیکی بدون نیاز به کاغذ را فراهم می‌کند.

o    میکروفون اتاق کنفرانس: میکروفون اتاق کنفرانس امکان پخش صدا در سالن را فراهم می‌کند تا در صورت صحبت و بیان نظر شرکت کنندگان همگان این صدا را به وضوح بشنوند.

 

•   تجهیزات الکترونیکی سالن کنفرانس

از جمله تجهیزات الکترونیکی اتاق کنفرانس می‌توانیم به تلفن، وای فای، پرینتر، لپ تاپ، دستگاه فکس، بردهای هوشمند جهت ذخیره سازی اطلاعات در قالب فایل دیجیتال، مانیتور و … اشاره کنیم.

o    نورپردازی سالن کنفرانس

نورپردازی اتاق کنفرانس باید برای ارائه و فیلمبرداری مناسب و قابل تنظیم باشد. برای افزایش نور طبیعی این فضا نیز می‌توان از پارتیشن شیشه‌ای استفاده کرد تا فضا جلوه پویاتر و زنده‌تری به خود بگیرد. علاوه بر این استفاده از چراغ‌های سقفی دیواری در سالن کنفرانس باعث روشنایی و انرژی بیشتر محیط خواهد شد.

o    سیستم تهویه مطبوع سالن کنفرانس

برای حفظ و افزایش راحتی برگزاری جلسات سالن کنفرانس وجود سیستم‌های خنک کننده و گرمایشی اهمیت ویژه‌ای دارد.

ساخت سالن کنفرانس

 

یک نکته مهم در خصوص راه‌اندازی و تجهیز سالن کنفرانس

یکی از مهم‌ترین تجهیزات سالن کنفرانس توجه به سیستم پخش صدا است. سقف سالن کنفرانس نقش مهمی در ارائه و هدایت بازتاب‌های صوتی به مخاطبان دارد. در واقع صدا مشابه بازتاب نور از آینه از سطوح بازتابنده با زاویه بازتابی برابر با زاویه تابش منعکس می‌شود.

در نتیجه اگر ترک‌ها زیاد باشند صدا به جای جمع شدن پخش خواهد شد. سقف‌های افقی نمی‌توانند صدای خوبی در سالن کنفرانس پخش کنند. برای فوکوس صوتی نیز باید از اجرای سقف‌های مقعر در این سالن‌ها خودداری کرد. سقف سالن باید با کف موازی باشد. در صورتی که کف صاف باشد امواج ساکن بین سقف و کف به مدت طولانی باقی خواهند ماند و پژواک صوتی ایجاد می‌شود.

 

نکات ایمنی، فنی و زیبایی شناختی در ساخت سالن کنفرانس

o    مخاطبان پس از خروج از سالن کنفرانس به سالن انتظار هدایت می‌شوند. ظرفیت سالن انتظار کنفرانس باید با تعداد حاضرین برای پذیرایی آن‌ها متناسب باشد.

o    در سالن کنفرانس به ازای هر صندلی یک متر مربع فضا نیاز است اما این فضا در سالن انتظار برای هر نفر یا هر صندلی ۰.۸ متر مربع است.

o    آشپزخانه، کافه تریا، سالن استراحت و اتاق‌های اداری برای خدمات رسانه‌ای از دیگر بخش‌های مختلف سالن کنفرانس هستند.

o    در صورتی که فضای اتاق کنفرانس روشن است از انتخاب تجهیزاتی که رنگ روشن دارند خودداری کنید زیرا این مسئله ممکن است باعث بروز مشکل در ویدیو کنفرانس شود.

o    تا حد امکان از دیوارهای شیشه‌ای برای اتاق یا سالن کنفرانس استفاده نکنید تا علاوه بر حفظ حریم خصوصی در جلسات انعکاس صدا از طریق شیشه اتفاق نیفتد و صدای فرد صحبت کننده واضح باشد.

o    برای راحتی و سلامت حضار از مبلمان ارگونومیک استفاده کنید.

o    در صورت نیاز از سیستم‌های امنیتی مانند دوربین مداربسته و سیستم‌های مدرن و هوشمند برای بهبود طراحی اتاق کنفرانس استفاده کنید.

o    در طراحی سن سالن اجتماعات یا سن سالن همایش که به عنوان قلب تپنده سالن است به جزئیات فنی، ایمنی و زیبایی شناختی توجه کنید. این موارد شامل ابعاد استاندارد، نورپردازی و سیستم‌های نمایش پیشرفته است.

o    طراحی سالن کنفرانس اداری باید با توجه به تغییرات و نیازهای زمان پایدار باشد و تجهیزات و امکانات آن به صورت منظم و دوره‌ای قابلیت بازسازی و به روز رسانی داشته باشند تا بتوانند نیازهای شرکت کنندگان را برطرف کنند.

ساخت سالن کنفرانس

نتیجه‌گیری

هدف ساخت سالن کنفرانس ایجاد یک محیط امن و ساکت برای برقراری ارتباط موثر و شنیده شدن و دیده شدن افراد و پیام‌های آن‌ها حتی در موقعیت‌های فیزیکی متفاوت است که منجر به معرفی بهتر شرکت و محصولات خواهد شد.

گروه معماری آرکا به بهترین شکل و بر اساس طرح‌های تعریف شده کارایی حداکثری از فضای سالن کنفرانس و تأمین تجهیزات خاص با قابلیت‌های مورد نیاز و برترین کیفیت را به کارفرما ارائه می‌دهد. در طراحی سالن کنفرانس توسط این مجموعه طرح‌های زیبا و استاندارد با جزئیات فنی و اجرایی فضایی کارآمد و چشم نواز ایجاد خواهند کرد.

برای ساخت اتاق کنفرانس می‌توانید روی کمک متخصصان، معماران و طراحان داخلی مجموعه آرکا حساب کنید. شرکت ما از صفر تا صد طراحی، ساخت و اجرای سالن کنفرانس همراه شما خواهد بود. خدمات گروه معماری آرکا شامل طراحی و ارائه نقشه بر اساس کاربری سالن، آکوستیک کردن فضا، نورپردازی و تجهیزات و امکانات رفاهی اتاق کنفرانس است. برای راهنمایی و مشاوره بیشتر با کارشناسان آرکا از طریق شماره‌های تماس یا اینستاگرام آرکا اقدام نمایید. همچنین، پیشنهاد می‌شود مقالات ذیل را نیز مطالعه نمایید.

 

«مقالات مرتبط»

دکوراسیون اداری

سالن اجتماعات

دکوراسیون اتاق مدیریت

اشتراک گذاری پست

مطالب پیشنهادی

نمای ساختمان

مدل های نمای ساختمان

مدل های نمای ساختمان مدل های نمای ساختمان، ایده های زیبا و جذابی را برای طراحی ساختمان نشان می دهد. در اولین نگاه این نمای

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برچسب‌ها
آرکا (8) اصول طراحی اداری (19) انواع دکوراسیون اداری (32) بازسازی (28) بازسازی خانه (19) بازسازی داخلی (16) بازسازی داخلی ساختمان (12) بازسازی ساختمان (46) بازسازی ساختمان قدیمی (14) ترفند های دکوراسیون اداری (10) دکوراسیون (40) دکوراسیون اداری (71) دکوراسیون اداری شیک (13) دکوراسیون اداری مدرن (22) دکوراسیون اداری کلاسیک (12) دکوراسیون داخلی (108) دکوراسیون داخلی مدرن (9) دکوراسیون طراحی داخلی (53) طراحی اداری (34) طراحی داخلی (83) طراحی داخلی ساختمان (16) طراحی دکوراسیون آشپزخانه (9) طراحی دکوراسیون اداری (34) طراحی دکوراسیون تجاری (12) طراحی دکوراسیون خانگی (28) طراحی دکوراسیون داخلی (97) طراحی ساختمان (20) طراحی غرفه (14) طراحی غرفه نمایشگاهی (13) طراحی ویلا (11) طراحی پارتیشن (8) طراحی پارتیشن بندی اداری (8) غرفه سازی (22) غرفه نمایشگاهی (9) قوانین قرارداد مشارکت در ساخت (8) مدیریت پیمان (11) مزایای مشارکت درساخت (7) مشارکت درساخت (10) مشارکت در ساخت بنا (10) مشارکت درساخت چیست (7) پارتیشن (10) پارتیشن اداری (17) پارتیشن اداری شیشه ای (8) پارتیشن بندی (10) پارتیشن بندی اداری (14)
فهرست مطالب
ارسال پیام
اگر سوالی دارید ما 24 ساعته آنلاین هستیم
گروه معماری آرکا
سلام دوست عزیز🤚
هر سوالی داری بپرس ما همیشه آنلاین و پاسخگوی سوالات شما هستیم. 🙏